Veselý je potřetí během měsíce v semifinále a zahraje si o první letošní finále

8. 10. 2021, 14:03
Aktuality 10
CHALLENGER MOUILLERON-LE-CAPTIF - Jiří Veselý druhý týden po sobě postoupil na challengerech ve Francii do semifinále a vyrovnal své letošní maximum. V Mouilleronu-Le-Captif se do něj dostal poté, co ve čtvrtfinále vedl nad Němcem Matsem Moraingem 4-1 a soupeř vzdal. O první finále od loňského února se utká s italským veteránem Andreasem Seppim.
Jiří Veselý

Jiří Veselý na challengeru v Mouilleronu-Le-Captif startuje již na 24. letošním turnaji, ale teprve počtvrté vyhrál víc jak jeden zápas. Avšak stejně jako v únoru na podniku ATP 250 v Melbourne, v září na challengeru v Tullnu a minulý týden v Orléansu porazil už tři soupeře. 

Po úvodním třísetovém obratu proti Portugalci Fredericu Silvovi a hladké výhře nad Francouzem Haroldem Mayotem se příliš nenadřel v dnešním čtvrtfinále, v němž vedl nad Matsem Moraingem 4-1 v prvním setu ve chvíli, kdy mu německý soupeř vzdal.

28letý rodák z Příbrami postupem do semifinále obhájil předloňský výsledek a zároveň vyrovnal své letošní maximum. Mezi čtyřkou nejlepších je potřetí během měsíce.

O první finále od loňského února, kdy v indickém Púne slavil druhý triumf na okruhu ATP, si 80. hráč světa zahraje s Andreasem Seppim (h2h 0-1). 37letý Ital si dnes po odvrácení mečbolu poradil s domácím Quentinem Halysem.

• CHALLENGER MOUILLERON-LE-CAPTIF •
Francie, tv. povrch / hala, 66.640 dolarů
páteční výsledky (08. 10. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Veselý (ČR) - Moraing (Něm.) 4-1 / skreč M.
Seppi (4-It.) - Halys (Fr.) 2-6 7-6(6) 6-3
Rosenkranz (Něm.) - Herbert (6-Fr.) 6-7(2) 6-3 7-6(4)
Gombos (8-SR) - Novak (Rak.) 4-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Stan_Borowitz
No, byly sice časy, kde jsme čekali, že bude potřetí během měsíce v semifinále třeba mixu ATP500, ATP1000 a Grand Slam, ale i toto je pro dnešní český mužský tenis úspěch...
Reagovat
Fransoas
Především je nutno poznamenat,že QF si sám neuhrál.Proti italskému veteránovi by mohl uhrát jeden set.Kéž bych se mýlil a postoupil by do F.Jak je ale uvedeno - je to pouze challenger.
Reagovat
Alien
No prosím!
Reagovat
lavamancer
v poslední době ukazuje velkýho "fakáče" všem škarohlídům a hlavně sázkařům. Vydělávalo se na něm opravdu hodně... smile
Reagovat
com
no velkej flakac je porad.. Uz jen za prvni kolo v Indian Wells by si vydelal vic, nez kdyz tu na challangeru ziska titul smilesmile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
makro99
Třetí semifinále za týden, hmm smile
A dovolím si upozornit, že tam Jirkovi ve výsledkové tabulce za jménem vypadla (a chci věřit, že neúmyslně) dvoječka...
Reagovat
Pe3k
Právě. Náš J1rka jede jak pila, ale tady se dozvíme, že Můře chybí smradlavá bota...
Reagovat
Fandina
Bylo by fajn, kdyby Veselka vyhrál. Tak držím palce.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist