Virtuální madridský turnaj už má polovinu účastníků. Přibyli Monfils, Fognini, Azarenková a Keysová

17. 4. 2020, 10:04
Aktuality 6
Letošní ročník Mutua Madrid Open se kvůli pandemii koronaviru v květnu konat nebude. Místo toho se na konci dubna uskuteční virtuální turnaj a už má polovinu účastníků. Herní pole on-line klání jako poslední rozšířilo kvarteto Gaël Monfils, Fabio Fognini, Viktoria Azarenková a Madison Keysová.

Mutua Madrid Open Virtual Pro už má potvrzeno polovinu z celkového počtu 32 účastníků. Za poslední týden se přihlásili antukový král Rafael Nadal, Andy Murray, Lucas Pouille, John Isner, Karen Chačanov, David Goffin, loňská vítězka Kiki Bertensová, Angelique Kerberová, Carla Suárezová, Fiona Ferrová, Kristina Mladenovicová a Eugenie Bouchardová.

Jejich novými soupeři budou Gaël Monfils, Fabio Fognini, dvojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička Viktoria Azarenková a finalistka US Open 2017 Madison Keysová.

"Během pandemie hraju hodně videoher, takže se těším, až se utkám se svými kolegy. Nejenže zase budeme soupeřit, ale ještě tím přispějeme na dobrou věc," řekl aktuálně devátý hráč světa Monfils.

"Na virtuální turnaj se velmi těším, protože si se svými soupeřkami můžu zahrát alespoň ve videohře. Je to skvělá příležitost a doufám, že si fanoušci naše zápasy užijou," uvedla Azarenková.

Virtuální turnaj Mutua Madrid Open Virtual Pro se uskuteční od 27. do 30. dubna. Bojovat o titul bude 16 mužů a 16 žen, kteří budou rozděleni do čtyř skupin. Nejlepší dva ze skupiny projdou do čtvrtfinále, pak už se bude pokračovat vyřazovacím systémem. Zápolit se bude ve videohře Tennis World Tour, v níž je k dispozici centrální dvorec Manola Santany.

Obě části turnaje mají shodnou dotaci 150 tisíc eur. Zúčastnění si sami vyberou, kterým hráčům v krizi prize money věnují. Pořadatelé navíc darují 50 tisíc eur na boj proti koronaviru.

Fanoušci budou moci celé dění sledovat živě, buď v televizi, nebo na sociálních sítích turnaje. Nebudou chybět komentáře zápasů, analýzy, sestřihy ani rozhovory s vítězi jednotlivých utkání.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Pěkně je to dávkováno po čtyřech. Takže teď je půlka, omylem jsem si to myslela už minule. A budu se těšit na další dávku, aby to bylo zajímavější. Zajímalo by mě, jestli se dělá výběr z přihlášených nebo jak to funguje ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Este cakam Rogera, konečne bude mat sancu uspiet..
Reagovat
Patik
Reagovat
George_Renel
Přibili.... To je opravdu rána. .-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
:D
Reagovat
George_Renel
Stane se. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist