Vondroušová i Plíšková v Římě dorazily soupeřky kanárem a čeká je vzájemný souboj o finále

19. 9. 2020, 18:58
Aktuality 157
WTA ŘÍM - Na turnaji WTA Premier 5 v Římě dojde na semifinálový souboj dvou českých tenistek. Markéta Vondroušová dnes i díky odvrácení všech devíti brejkbolů smetla 6-3 6-0 světovou šestku Elinu Svitolinovou, obhájkyně titulu Karolína Plíšková poté zdolala 6-3 3-6 6-0 Belgičanku Elise Mertensovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová se na začátku sezony vrátila na kurty po operaci loktu a dlouho se jí pak nedařilo. Trápila se před koronavirovou pauzou i po ní, když ze čtyř zápasů vyhrála jen jeden.

Tento týden však ožila na antuce v Římě, kde vyřadila už čtyři soupeřky. Po Japonce Doiové, Nizozemce Rusové a Slovince Hercogové si poradila i se šestou hráčkou světa Elinou Svitolinovou, kterou dokonce dorazila kanárem.

Jednadvacetiletá Češka proti o pět let starší soupeřce odvrátila všech devět brejkbolů, zvítězila za 80 minut hry 6-3 6-0 a na čtvrtý pokus si připsala její premiérový skalp. Vondroušová soupeřku přestřílela na vítězné údery 25-9 a přitom udělala méně nevynucených chyb (20-26).

"Včera jsem skončila o půlnoci, takže jsem toho moc nenaspala. Ale myslím, že jsem dnes odehrála úžasný zápas. Nečekala jsem to, ale za tohle vítězství jsem moc šťastná," radovala se Vondroušová, jež ve včerejším nervózním osmifinále zdolala Slovinku Hercogovou až v tie-breaku třetího setu.

"Dnes jsem nedělala tolik chyb a trefila jsem spoustu povedených dropshotů. Také jsem skvěle podávala a celkově jsem odehrála skvělý zápas," pochvalovala si rodačka ze Sokolova. "Ona (Svitolinová) je skvělá hráčka, už mě třikrát porazila, ale já dnes hrála lépe."



19. hráčka světa Vondroušová je v semifinále pošesté v kariéře a bilanci v nich má 4-1. O celkově páté finále si finalistka loňského Roland Garros a majitelka jediného titulu na okruhu WTA (Biel 2017) zahraje s krajankou Karolínou Plíškovou, s níž jediný vzájemný duel loni v Miami prohrála.

Také světová čtyřka Plíšková dnes dorazila svou krajanku kanárem, s Belgičankou Elise Mertensovou ale musela do tří setů. Ve druhé sadě totiž neudržela vedení 3-1, za stavu 3-3 nevyužila dva brejkboly a nakonec zvítězila po více než dvou hodinách boje 6-3 3-6 6-0. 



V semifinále je i nasazená jednička Rumunka Simona Halepová. Její čtvrtfinálová soupeřka Julia Putincevová z Kazachstánu zápas za stavu 2-6 0-2 skrečovala kvůli potížím se zády.

Světová dvojka Halepová letos nestartovala na akcích ve Spojených státech, nicméně po koronavirové pauze už stihla vyhrát antukový turnaj v Praze ve Stromovce a dnes zaznamenala sedmou výhru v řadě.

V Římě si o vyrovnání svého maxima z let 2017 a 2018, kdy neúspěšně bojovala o titul, zahraje s Garbiňe Muguruzaovou. Se Španělkou sice ve vzájemné bilanci prohrává 2-4, ale obě výhry si připsala právě na antuce.

Muguruzaová ve čtvrtfinále zdolala 3-6 6-3 6-4 ve formě hrající Bělorusku Viktorii Azarenkovou, oplatila jí loňské vyřazení a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2-2.



Už do finále na Foru Italicu postoupily turnajové jedničky ve čtyřhře Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh, které budou usilovat o čtvrtý společný titul v sezoně. Česká tenistka a její tradiční tchajwanská parťačka porazily v dnešním semifinále 7-5 6-4 Hayley Carterovou z USA a Brazilku Luisu Stefaniovou.

Strýcová se Su-Wei Hsieh stihly před koronavirovou pauzou vyhrát turnaje v Brisbane, Dubaji a Dauhá. Blízko měly i k triumfu na Australian Open, kde prohrály ve finále a zaznamenaly jedinou letošní společnou prohru.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 1.692.169 dolarů
sobotní výsledky (19. 09. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vondroušová (12-ČR) - Svitolinová (4-Ukr.) 6-3 6-0
Kar. Plíšková (2-ČR) - Mertensová (11-Belg.) 6-3 3-6 6-0
Halepová (1-Rum.) - Putincevová (Kaz.) 6-2 2-0 skreč P.
Muguruzaová (9-Šp.) - Azarenková (Běl.) 3-6 6-3 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (1-ČR/Tchaj-wan) - Carterová/Stefaniová (USA/Braz.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

157
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Tak sleduji ted zaznam z toho zapasu, a teda to je neco strasneho, co to proboha je :D (pisu s dost usmevem)

Maky hraje hrozne, ale vubec by mne nenapadlo, ze ji jeste nekdo troufne, lepe receno hracka top10 jak Svitolina:)

Obcas mne to prijde jak nejaky nepodareny trening nekde na "placku za barakem". Ve kterem se obcas mihnou zapasove vymeny.

Jestli Pliskova zahraje vklidu, normalne, tak by mela tu Maky vpohode odstrelit a zahrat si finale...

Dolni polovina pavouka v Rime = slabota. V te horni bylo videt mnohem lepsi duely. Tak snad toho ta Pliskova vyuzije a vyhraje to, ale ve finale nevim, nevim:)
Reagovat
Mantra
ve finále Plíšek nebude,to se hraje dnes mezi Mugu a Halep, pak se bude hát poslední utkání turnaje - tam asi bude Plíšek (Vondrouš je tragická) a bohužel tam bude jen jako stafáž smile
Reagovat
Petr_Fisk
Pokud Maky je tragická, tak jaké označení bys měl pro Svitolinu?
Zase tak hrozné to nebylo. Markéta umí hrát určitě lépe, ale oproti utkání s Polonou tam byl posun a dnes by mohl být další. Musí si ale věřit.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak kazdy den, kazdy zapas je jiny. Ale za mne to celkem hrozne bylo:) Druhy set se zlepsila, a co se tyce Svitoliny, tak nejak mne prislo, ze je hlavou nekde jinde.

Muze byt, ze Maky dnes zahraje dobry zapas, ale fakt si nedokazu predstavit zeby vykon v prvnim setu urcite proti Svitoline stacil na Pliskovou, to by musela dostat nejaky balck-out a vyhazovat...jiste Maky muze trebas na to vsadit a variabilni cekacka:) Pak ale musi omezit chyby, asi jako v druhem setu.

Jenze Svitolina a Pliskova jsou dost rozdilne typy. No zatim ji jeste Maky neporazila, ale z jednoho zapasu bych nedelal unahlene uzavery:)

Pokud se nestane neco prekvapiveho, tak si myslim, ze Karolina by mela vyhrat.

Zatim tady velmi dobre zapasy s ucasti: Muguruza, Halep, Azarenka, Putinka, Rybakina...Yastremska...
Reagovat
tommr
Karolína je jasná favoritka, ale pokud jí nepůjde servis a Markétě se naopak budou dařit kratasy jako včera proti Svitolině tak může ještě dojít k překvapení ... smile
Reagovat
EllNino
Upřímně tady na tom kurtu ty zapasy vypadaji jako zpomaleny filmy ... kamera dost zvláštně posazena ... Markéta nehraje nejlíp, ale hlavní jsou výhry, které ji pomohou dostat se trochu z toho myslenkoveho srabu, jak psal nedavno Hrebec ... nemá sebevedomi, myslí si, ze teď musí vsechny porazit ...a nejde to, samozřejmě smile ... semi bude zajímavé, určitě bych neřekl, ze to bude jednostranné ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Elina Maky, na rozdíl od Polony, umožnila hrát její hru včetně kratasů. Markéta méně chybovala, ale samozřejmě jí stále chybí razance a větší vůle tlačit se do zakončení. To možná souvisí s tím sebevědomím. Snad bude po výhře zas o něco lépesmile
Reagovat
darek.vrana
Nevím, mně se Markéta líbila moc. Zase chytrý variabilní tenis jako loni, Svitolinu úplně zesměšňovala svými kraťasy. Zároveň moc nekazila, měla slušnou délku úderů, prostě pěkný výkon.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak psal jsem ke konci prvniho setu:) Kdyz jsem sledoval zaznam....a nepamatuji si, ani kdy jsem neco okomentoval kdyz koukam na zaznam...
Druhy byl uz paradoxne lepsi, ale delala stale spoustu chyb. To ze hraje variabilne, to souhlasim, ale neprislo mne, ze by kamera zkreslovala, videl jsem i jine zapasy holek. Za mne se ten prvni set fakt moc nedal. Druhy byl lepsi, i Maky zpresnila hru, Svitolina byla proste ale v nejakem divnem modu...asi den blbec, tezko rict...
Byly momenty, jak jsem psal vyse, kdy jsem najednou mel pocit, ze jsme na zapase:) V druhym tech momentu bylo vice...
...za mne - obecne takove zapasy tedy moc sledovat nemusim, kdy se predhaneji holky v chybach, a v druhem se Maky sice zlepsila, no ale bylo to tak nejak vicemene jasne.

Ale vitezstvi samozrejme potesi:) O tom zadna... stale mne ale Maky spis vzdalene pripomina tu hracku minuleho roku. A asi je tento rok opravdu hodne specificky...
Reagovat
tommr
to tvoje hodnocení je zkreslený tím, že pořád čučíš na zápasy mužů a pak když občas přepneš na ženy tak se ti to logicky zdá pomalejší a méně silový. Kdo sleduje ženskej tenis pravidelně tak musí vidět, že úroven zápasů se v posledních létech neustále zvyšuje a přinejmenším v první stovce už nejsou žádný slabý soupeřky ...
Reagovat
Vlk-v-trave
pry obcas prepnes na zeny:)))
to mi napises po tom, co jsem tady ohodnotil SF zen na USOpen vs. ATP :D

Posledni dobou fakt, aby tady clovek furt vysvetloval neco... neberete si to tak nejak moc osobne? Neni nahodou Maky tvoje dcera nebo ja nevim:)
Reagovat
tommr
tak to určitě není a pro mě dokonce není ani moje největší oblíbenkyně - mám jí až na děleným třetím místě s Muškou ... smile
Musel jsem se jí ale zastat, protože včera hrála opravdu dobře a kritizovat její výkon když jasně porazila dvojnásobnou vítězku Říma a šestou hráčku světa mi příjde trochu mimo ... smile
Reagovat
EllNino
dnes souhlasím :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Si to pust znovu.:)
Reagovat
EllNino
hele nevím, mně se tenis Markéty prostě líbí opticky, sice to byl takovej oldschoolek, podobně jako s Polonou ... ale líbí se mi, že ještě dneska prostě někdo dokáže hrát takhle ... Elina nehrála stopro tenis, který umí hrát ... ale dost taky díky tomu, jak ji to Markéta znechutila :) Znovu si to asi pouštět nebudu, koukám na Mugu se Simonou ...důraz určitě chybí, ale třeba dneska Karolína způsobí, že začně trochu ty údery prodlužovat, ono jí teda nezbude nic jinýho :))
Reagovat
Vlk-v-trave
Nechces si to pustit znovu, neb se bojis podivat pravde do oci:D
Ale nikde nepisi, ze se mne jeji styl nelibi, reseni hry atd. to bych spis napsal o Svitoline, u ktere proste usinam...
Me se ten zapas nelibil, a nevim, prvni zapas s Maky to nebyl:) Co jsem videl...

Pro ti gustu zadny disputat, jiste, ale chtel bych te videt, jak si ten prvni set poustis s nadsenim na dobrou noc:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ikdyz i to je mozny, ze se to nekomu muze libit, to je fakt...ale kdyz mas rad ten oldschool...bych ti doporucil asi neco jineho na dobrou noc:)
Reagovat
EllNino
tak to rozhodně :) klidně si nechám poradit, jestli máš nějaký dobrý kousky, poslední dobu jsem toho moc neviděl ... jsen včera jsem trpěl u Denise, jsem ho do toho semi dotlačil, ani nevím, jak to vlastně zvládnul ....
Reagovat
Vlk-v-trave
Antukova, jestli mas chut na antukovy oldscool tenis:)

https://www.youtube.com/watch?v=tseMVNhWDMY

Ale asi mas na mysli neco sveziho...?:) Nebo neco jeste z minuleho stoleti, jsou pekne hity se Steff a Martinou z Wimblu:)
Reagovat
EllNino
Fran se Svetou byl pro me asi nejlepší matchup vubec, ještě možná Svetlana s Jecou
Reagovat
Petr_Fisk
Přesně.
Já si taky užívám tu Markétinu klasiku.
Reagovat
blixa
Neber to moc vážně, Vlk-v-Římě je známý hater Markéty ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
??? co to placas, ses sjel vodkou jak muzik nebo co :D D D
Reagovat
blixa
Brrr, vodku nepiju ! smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No pak otazka, co do sebe lejes za driaky :D
Reagovat
blixa
Čistou pramenitou vodu ! Přes den nic jiného nepiju smile
Reagovat
lvicek
Gratulace obema holkam a na zitrejsi zapas jsem opravdu zvedava. Poustela jsem si ted Marketu zpetne a co mi prislo opravdu zajimave, ze ona celou dobu vypadala na umreni a ze dostava strasnou nakladacku a to vicemene i v dobe, kdy uz vedla 5:0 ve druhem :D. Od pohledu by clovek rekl, ze schytala silenej vyprask. Jinak by me zajimalo, kolik mela viteznich kratasu + viteznych bodu po kratasech, jestli to neni nahodou nejaky rekord. Asi se ji po nich po vcerejsku styskalo a kdyz si tu precetla vcera vsechny odborne rady, hned se chytla za nos ;).
Reagovat
Enterprise
Rekord určitě ne, na to byl ten zápas moc krátký. Viděl jsem minulý rok zápas proti Simoně Halepové taky na antuce v Římě, kde měla úspěšnost kraťasů snad 14 ze 14 pokusů.
Reagovat
lvicek
Mno, tak v prepoctu na gemy ;).
Reagovat
tommr
včera jí podobně kratasama ničila Hercogová a tak asi Markétě konečně došlo, že to byla dřív její největší zbran a že by je naopak měla co nejvíc používat ona sama. A Svitolina byla první obět toho procitnutí ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Na tieto ferrerovské typy treba proste pridať niečo navyše, dnes to úplne postrádalo koncový úder. Holt, Coronka rozbila celú sezónu vrátane Nadalovej poctivej antukovej prípravy na RG a tak je nútený odchádzať do Paríža, bez potrebnej hernej praxe. Musí hrať s kartami, ktoré má v rukách a tie sú ďaleko od ideálnej formy.

Určite odporúčam v prých kolách, ak budú prijateľnejší súperi oprášiť FH kladivá, a snahu výmenu aktívnejšie ukončiť, lebo s pretlačovanou to vidím na nejaké, maxinálne stvrfinále.

Do Paríža teda Nadal odchádza druhýkrát v kariére bez antukového titulu, historicky sa to dosial stalo len jedenkrát a onehdy to znamenalo antukový neúspech.
Reagovat
FulnekUltras
navíc mu kovídek totálně rozbil léta zažitou ceremoniální mezihru s ručníkem - takže nad Seinou je vše otevřené
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal dneska totálně tragicky. Jednou jsem na toho Saska vsadil a zrovna to na antuce, kde má 9 titulu projede. Dam +8.5 gamu v prvním setu, Rafa má AD na 3:3, no h0vno, projede to. Dam na otocku ve druhem, no h0vno.projede to.
Reagovat
makro99
Připomíná mi to Vina del Mar 2013 :)
Reagovat
makro99
Nadal první turnaj po půl roce, žádný propadák, několik jasných výher, ale pak se postaví do cesty (nečekaný) argentinský titán :)
Je to tam! Velký den pro fanoušky českého a argentinského tenisu. :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale ano:), ale ja jsem u toho v druhem setu usnul, a oprasil to az ted rano, jak to tam ve druhem setu Diego dopinkal do konce. Jsem rad, ze to nejak dotahl, urcite si to prvni vitezstvi nad Nadalem zaslouzil, uz jen snad proto, ze v tech zapasech se musi tak naskakat...hodne narocne. Dost se to projevilo i ne jeho servu ve druhem...
Dobra zprava pro Argentinos je, ze Diego nepotrebuje divaky k tomu, aby bojoval do sameho konce...Titan v bojovnosti urcite, ani ten spanelsky genius, ktery ho trapi tema kopcama dneska nic lepsiho nevymyslel...
Reagovat
makro99
Tak ty poslední gamy na servisu už byly čistě o hlavě. V tom poslední už se Diego jen modlil, jestli to ten Nadal vyháže, nebo ne... ale pro ten matchball si šel na síť pěkně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Celý čas čakám, kedy to Diegovi odíde, veď nie je schopný urobiť jednu UE od baseliny :)

Tak, či onak, Rafovi chýba pridaná hodnota. Hrá tvrdo, agresívne od BL, ale bez koncového úderu, zakončenia. Postráda aj silu, ktorá pri potenciálnych winneroch chýba a ktorou vždy vo finále dokázal Diega pretlačiť. Nemá sebavedomie, aby sa odvážil hrať väčšie uhly, riskantnejšie údery. A to je vyslovene vec, ktorú nadobúda len hernou praxou. Rovnako ako úspešnosť prvého podania, to sa natrénovať nedá a ukazuje sa to v plnej nahote.
Reagovat
Davor1
Tak si sa dočkal :D
Reagovat
smazaný uživatel
Diego si to za to 9 prehier isto zaslúži, všetká česť.

Rafa bez koncového úderu a len cez pretlačovanú to nešlo. Keď sa pokúsil zahrať winner, pokazil. Neviem, či dal vlastne nejaký jeden z FH na kríž, po lajne už vôbec nie.
Reagovat
Davor1
No, ešte to musí dopodávať, to bude zrejme oveľa väčší problém, ako brejknúť :D

Ale hej, určite si to zaslúži, skalp Nadala má kdejaký klaun ako Zeballos, tak Diegovi by nemal chýbať.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas. Býkovi na 1.servu asi paradoxně uškodila ta pomalejší antuka. Jinak Diego klobouk dolů!
Reagovat
Vlk-v-trave
Diego je nejvetsi bojovnik na okruhu, cim vetsi vyzva tim vetsi zapal pro boj.

Byk uz aj zkousi dropy. Dost paradni jsou ty Diegovy FH, kdy je nekde mezi teckem a levou lajnou, naskoci si na nej a posle insajout v narocnem uhlu tak, ze ikdyz je byk na strane, a nejde to moc z kurtu, tak nema narok...ale na to, aby hral s takovym zapalem na 5 setu...to by podle mne zas asi kleklo, jak uz jsme jednou videli. Uvidime jestli se mu povede udelat i druhy set...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak ty kopce byka...to aby Diego stal na staflich:)
Reagovat
Patik
Strašné kopcáky mu dáva..a zase nevie hrať po čiare..Diego už má snáď natrhnutý chrbát z backhandovej strany..
Reagovat
Davor1
Hrá absolútne famózne, kiež by mu to chcelo vydržať až do konca...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nastesti Diego vydrzel, bo ja ne :D
Az rano jsem si to oprasil a skouknul. No a bylo to tak, tak. Malem ho utahal, projevilo se to uz i v zaveru na servisu, ale nastesti Diego toho genia vzdycky rebrejkl:)

Pekne vitezstvi, moc jsem to Diegovi pral. Hodne zaslouzene. Neni moc hracu, kteri dokazali Nadala na antuce porazit bez ztratu setu.
Reagovat
Vlk-v-trave
*ztraty
Reagovat
Ereinion
Podobným stylem hrál Diego na FO 2018 a pokud si pamatuji dobře, tak vedl nad Nadalem o set a brejk, než zápas přerušil déšť...je úžasné, co dokáže hrát za tenis i bez přímých bodů ze servisu
Reagovat
FulnekUltras
i Nadal se momentálně jen připravuje na RG - a počet zápasů před ním nebude chtít přehánět
Reagovat
Fransoas
Ve třetím setu to bylo naprosto úžasné.Zítra očekávám vyrovnaný zápas.Favoritka je jasná.Svitolina byla taky jasnou favoritkou.Bude-li Karolíně vycházet servis bude v určité výhodě.Velká výzva od Markéty.
Reagovat
tommr
Karolína bude muset spoléhat na servis a return. Ve výměnách asi bude dominovat Markéta a pokud jí půjdou kratasy tak jako dneska tak bude Karolíně s jejím horším pohybem zle zatápět ...
Reagovat
blixa
Kája musí dostat Maky pod tlak, za BL se kraťasy moc hrát nedají. Zase ale hrozí, že se může vyházet.
Reagovat
tommr
dneska se ale Markétě dařilo s úspěchem hrát kratasy i z pozic na BL nebo těsně za ní ... smile
Reagovat
blixa
No jasně, na BL nebo těsně za ní to jde, ale tři metry za ní už těžko smile
Reagovat
Petr_Fisk
Oba zítřejší zápasy a obzvlášť na antuce můžou být hodně zajímavé. Papíroví favorité jsou jasní. Mugu na antuce se Simonou 2x prohrála a Maky prohrála jediný společný zápas na hardu.
Může to klidně ale dopadnout naopak.
Reagovat
d@ve
Hezký Kájo, byly to trochu nervy po 2.setu, ale naštěstí ses zavčasu probrala nebo zdravě naštvala a zakončila nekompromisně.smile
Maky zase do SF trochu ušetřila síly.smile

Na jejich zápas jsem zvědav a netroufnu si odhadovat. Takovej zkrat může zamíchat předpoklady.. smile
Reagovat
Mac
2 kanary na zaver, zemsky raj to na pohled...jeste mit tuhle formu a sebevedomi na RG...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Třetí set měl odpichsmilesmile Bravosmile
Reagovat
tommr
tak ten závěrečnej set to byla ze strany Karolíny úplná symfonie! Něco takovýho jsem nečekal ani ve snu. smile
Bylo to o to víc překvapivý vzhledem k tomu že Mertensová hrála ve druhým setu skvěle a já čekal, že Karolína bude po tý neštastný ztrátě psychicky na dně. Pravej opak byl ale pravdou - Karolínu to správně nakoplo ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilepřesně, už měla kamenný obličej-výraz. Dobře to dopadlo. Holky šikovnýsmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Gratulka. smile
Ten výpadek ve druhém setu si vysvětluji tím, že chtěla dát soupeřce kanára stejně jako Maky, což se jí nakonec povedlo. smile
Zítra věřím Káje, podle mě nedá Markétě čas hrát její hru a smázne ji ve dvou. A když ne, tak nevadí, hlavně, že bude Češka ve finále. smile
Reagovat
FulnekUltras
přes Bohdalku tady už skoro nic nevidím smile, ale celé to stejně nakonec vyhraje Simonka smile - namlsané čecháčky čeká v Paříži těžká deziluze smile
Reagovat
tommr
ted se ale hraje v Římě ...
Reagovat
FulnekUltras
předturnaj stejně jako "Cinci" v NY
Reagovat
smazaný uživatel
Svitolině se před turnaj moc nelíbil a její trenér byl dost zaražený
Reagovat
smazaný uživatel
deziluze? dva kanáry a iluze
Muguruza x Vondroušová
Reagovat
Petr_Fisk
Souhlas s poslední větou. Jinak ale pokud by Markétě fungovaly kraťasy tak jako dnes, tak se z Karolíny stane divák, protože pohybem se nemůže Svitolině vůbec rovnat a ani ta neměla šanci.
Pokud se Maky nedá zastrašit, tak tipuji, že se Karo vyhází.
Reagovat
smazaný uživatel
smile správně a pak Simona a tam je domasmile
Reagovat
tommr
Karolíně by víc seděla Muguruza, Markétě Halepka. Chtělo by to, aby naše holky hrály semifinále až jako druhý a mohly si tak vybrat soupeřku ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
To ale hrají.
Simona vs Garbine je zítra už ve 12:00.
Reagovat
tommr
tak to je paráda. Holky už budou vědět kdo je čeká ve finále a můžou se podle toho zařídit ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Jako, že třeba Karo říká před zápasem: "hele Maky je tam ta šílená motorová myš, nechceš si raději převzít Ty? Já už na to její pobíhání nemám při svým věku a ještě na té blbé antuce nervy"...smile
Reagovat
tommr
asi tak. A kdyby náhodou do finále postoupila Muguruza tak se proti ní zase nebude chtít hrát Markétě ... smile
Reagovat
Fandina
Budou hrát jako druhé smilesmilesmile
http://wtafiles.wtatennis.com/pdf/draws/2020/709/OP.pdf
Reagovat
Petr_Fisk
Jen aby Mugu ještě nepřekvapila.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
blixa
Koťátko je v ráži. Kous, škráb !!! smilesmilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Jsem jen čekal, kdy se ozveš s koťátkem...smile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Fandina
Třetí set Kája super, na rozdíl od druhého, začala méně chybovat a hrála prudší rány. Super gratulka Káje a jsem zvědavá na semi s Maky.
Reagovat
com
smile Vondrousova nema sanci smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
To si povíme zítra.
Reagovat
com
5:0 demolice smilesmilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Kdo by byl hratelnější pro Maky Karolína nebo Elise?
Raději bych tam pochopitelně viděl Karo. Mimo jiné i proto, že je to setkání dvou galaxií naprosto rozdílných stylů.
Reagovat
makro99
Markétě už to bude po dnešku jedno :)
Reagovat
Fandina
S Kájou hrála jednou a prohrála s Mertens třikrát a dvakrát prohrála, takže je to asi jedno. Kája je pro ni podle mě těžší, když bude hrát tvrdě a půjde jí podání.
Reagovat
Petr_Fisk
Ale je to na antuce, kterou Maky miluje a Karolína nemusí.
Pro Maky mám slabost a takové finále Halep vs Markéta by se mi mooc líbilo. (Simona naopak už možná začíná být lehce nervózní)smile
Reagovat
tommr
vzhledem k dnešnímu výkonu obou hráček si tipovat netroufám. Obě dneska hrály skvěle i když Karolína si to musela víc vydřít. Antuka hraje pro Markétu, zkušenosti zase pro Karolínu ...
Reagovat
Fandina
To je sice fakt, že Kája moc antuku nemusí, ale vloni tady vyhrála, takže nic jasného být nemusí.
Reagovat
Petr_Fisk
No prostě, můžeme se těšit na zítřek...smile
Reagovat
com
dvojchyba, prasatko a 4:0 smilesmile
Reagovat
Fandina
A celá jedna tribuna je plná žlutých hlav. smile
Reagovat
Fandina
Sorry, je tam plno žlutých hlav, ale mají rozestupy ... :DDDD smile
Reagovat
com
3:0 a hned to vypada lip.. smilesmile
Reagovat
Fandina
Kája přitlačila a hned je to 2:0 a je dobře že se hlasitě povzbudila. Pojď!!!smile
Reagovat
d@ve
No vedla i ve 2.setu. smile
Hlavně to zase nesmí odchodit. smile
Reagovat
makro99
myslím, že vedla i v prvním...
Reagovat
d@ve
A taky tam chodila jak na procházce? smile
Reagovat
d@ve
Sprcha po 2.setu patrně pomohla. smile
Reagovat
d@ve
Karolíno, budíček.. smile
Já, vím... už se stmívá, ale..
Reagovat
Fandina
Ach jo, z 3:1 na 3:6. Tak doufám, že ve třetím se zlepší, teď hrála hrozně laxně.
Reagovat
Dobry-den
Proč se pokaždé musí něco pos***? smile
Reagovat
tommr
to je nějakej zákon schválnosti. Když nečekaně překvapí Markéta tak musí selhat Karolína ... smile
Reagovat
makro99
to bylo strachu...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Káju v půli druhého setu bodla vosa bo co?smile
Reagovat
tommr
to vypadá na úplnej kolaps ... smile
Reagovat
tommr
a je to tady. Od stavu 3:1 už Karolína neuhrála ani hru i když šancí měla habaděj ... smile
Reagovat
com
a už je to v řiti smilesmile
Reagovat
Blondie
Nedoservíruje! smile
Reagovat
Blondie
Tak ne...
Reagovat
makro99
dneska vcelku obstojný výkon od češky z konce druhé stovky světového rankingu...smile
Reagovat
Blondie
Karolína je přepnuta na sebevědomí a agresi, dobrá hra!
Reagovat
tommr
to je škoda. Karolína přišla o servis i když už vedla 40:15. Zápas si zbytečně komplikuje ... smile
Reagovat
Fandina
Kája dobré a je jedno, že nemá účes do ohonu, jako dvakrát předtím. Je vidět, že TP nečte. Jinak by s ním hrála, když se tady psalo, jak jí to s ním sluší. smile

Doufám, že Mertens dá a těším se na Češku ve finále. Věřím Káje, ale když to bude Maky, zlobit se nebudu. smile
Reagovat
tommr
ona s ním začala, ale pak si to změnila na drdol i když mi není jasný proč ... smile
Reagovat
Fandina
Aha, tak jsem se na to podívala z5ně a po pátém game si na lavičce vlasy stahla do uzlu. Myslím, že je tam velké vedro, tak jí asi vadily mokré vlasy na zádech.
Reagovat
paddy
Zkrátit vlasy na ježka a je po problému smile
Reagovat
Fandina
Když se svážou vlasy takhle do uzlu, tak také. A když se rozpustí, tak je to hezky ženské a když jsou v culíku, tak je to hezky dívčí. Dlouhé vlasy jsou výhodou. smilesmilesmile
Reagovat
tommr
chtělo by to ještě jeden brejk. Ten jeden by nemusel stačit. Mertensová se hodně zlepšila ...
Reagovat
blixa
Řekl bych, že sebevědomí se začne zvedat ! smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
první set zvládla Karolína na jedničku ... smile
Doufám, že nepoleví a že se dočkáme českýho semifinále ... smile
Reagovat
com
set doma, ale Mertenska teda dava poradne zabrat smile
Reagovat
tommr
je to top-20 hráčka. Nemůžeš čekat, že to odevzdá zadarmo ...
Reagovat
com
no jo, ale zitra uz nebude mit Karolina sily na Marketu smile
Reagovat
tommr
když Karolína prohraje s Markétou tak mi to zase tak vadit nebude. Já přeju oběma smile
Reagovat
Fandina
super. Hrála trpělivě a byla lepší. Nádhera a gratulka. Moc se mi to líbilo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
What is Wondershowásmilesmilesmile
Prodloužit údery, přitvrdit a hned bude líp. Ta sebedůvěra by snad nemusela být problém.
Reagovat
Patapuff
Jak včera psal největší tenisový teoretický odborník tommr "Svitolina si Markétu vychutná".smile
Reagovat
SpacialRecognition
Nikdo nemohl předpokládat, že zahraje takhle, po tom jejím včerejším výkonu.
Reagovat
Patapuff
Včera hrála nějak výrazně hůř než dneska? V čem byla její hra horší? Nehrála třeba Hercog o level líp než Svitolina?
Reagovat
Petr_Fisk
Třeba jo. Je to alchymie a obzvlášť u ženských, jak se která vyspí a pak taky, jak které sedne hra soupeřky. O den později by to možná dopadlo všechno naopak.
Reagovat
tommr
po bitvě je každej generál. Proč si nám to ty chytráku neoznámil už včera, že si Markéta dneska Svitolinu namaže na chleba? Nejspíš proto že si to nečekal jako skoro nikdo a děsně chytrýho děláš až ted ... smile
Reagovat
Patapuff
Proč bych měl něco oznamovat? Nemám potřebu troubit do světa nějaká svoje moudra jako ty. Neměl bys začít psát o nějakém jiném sportu? Co třeba moderní gymnastika? Trochu to nakoukej a jdi do toho.
Reagovat
tommr
dneska mám tak dobrou náladu, že mě nemůže nasrat ani takovej debílek jako si ty ... smile
Reagovat
Patapuff
Tak si ji užívej. A nešetři odbornými komentáři.smile
Reagovat
smazaný uživatel
tommr = skoro nikdo, nýmand s otřepanými klišé a špatnou češtinousmile
Reagovat
tommr
a další debílek se objevil. Dneska tu máte nějakej sraz? smile
Reagovat
Patapuff
Jj, a byl si tu první.
Reagovat
Petr_Fisk
Já jsem rád za Tvoji včerejší prognózu Tommře. Jen tak dál...
Reagovat
tommr
to jsem rád, že sem chodí i normální lidi ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Půl roku jsem tu nebyl a jen zírám...smile
Reagovat
EllNino
Skvělé :)
Reagovat
Fransoas
Zřejmě to nikdo nečekal.Gratulace k nečekanému postupu.To by mohlo být překvapení turnaje.smile
Reagovat
Nola
wau Svitolina jednorozmerna hracka, poklona Marketesmilesmilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
nečekal jsem to. Markéta velmi mile překvapila, dnešní a včerejší výkon jako den a noc, ikdyž teda dneska taky vypadala na umření.
Reagovat
vendulkabendulka
Svitolina byla na ručník, vůbec na tu Markétinu hru nenašla recept.
Reagovat
Dobry-den
Gratulka, nečekal jsem to. smile
Svitolina smile smile
Reagovat
George_Renel
že Maky čte TP. Prostě vrátila to svou hru.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky jsem to vedle psal, ale je to i díky Elině, která ji tu její hru nechala hrát.
Reagovat
Petr_Fisk
Je fakt, že kdyby Elina používala víc to, co má na krku, tak to mohlo být vyrovnanější.
Reagovat
FulnekUltras
hlavním cílem Eliny byl dneska po dostatečné přípravě přesun do Paříže
Reagovat
Petr_Fisk
Já bych spíš věřil tommrově variantě a přesunu něčeho jiného jinam...(samozřejmě ve Štrasburgu)...smile
Reagovat
FulnekUltras
pouhá mezistanice
Reagovat
tommr
Svitolina to měla dneska těžký a kdo ví co se jí honilo v hlavě. Monfils v Římě předčasně skončil a ona sama je psaná jako dvojka ve Strasbourgu ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist