Vondroušová v Angers skončila ve čtvrtfinále na Američance Parksové

9. 12. 2022, 17:30
Aktuality 8
WTA 125k ANGERS - Markéta Vondroušová skončila na turnaji WTA 125k ve francouzském Angers ve čtvrtfinále. Osm zápasů neporažená Češka v něm podlehla 1-6 6-7 Američance Alycie Parksové, jež minulý týden triumfovala v Andoře.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová do Angers dorazila měsíc po triumfu na podniku ITF W100 ve Shrewsbury, kde zaznamenala i první singlový titul po pěti letech, a krátké pauze způsobené bolestmi nohy.

V úvodních dvou kolech si ve dvou setech poradila s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou i Bulharkou Viktorijí Tomovovou a svou neporazitelnost protáhla na osm zápasů. V dnešním čtvrtfinále už ale přemožitelku našla. 

23letá rodačka ze Sokolova nestačila na Alyciu Parksovou. O rok a půl mladší Američance, jež minulý týden triumfovala na turnaji stejné kategorie v Andoře a slavila svůj dosud nejcennější titul, podlehla 1-6 6-7. 

Česká tenistka si třikrát neudržela servis a prohrávala 1-6 a 2-4. Dokázala se sice do zápasu vrátit a po jediném breku vyrovnat na 5-5, v tie-breaku ale zápas definitivně ztratila. 

Finalistka French Open 2019 či loňské olympiády Vondroušová v Angers pokračuje ještě ve čtyřhře s krajankou Miriam Kolodziejovou. Česká dvojice do soutěže vstoupila výhrou 6-3 6-4 nad dvojicí Kempenová/Lechemiaová a postoupila do semifinále.

Příští týden Vondroušová ukončí sezonu na akci WTA 125k v Limoges.

• WTA 125k ANGERS •
Francie, tv. povrch / hala, 115.000 dolarů
páteční výsledky (08.. 12. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Parksová (USA) - Vondroušová (ČR) 6-1 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
takže Markéta ještě v Angers neskončila a zítra se s Parksovou zase utká - tentokrát ve finále debla ...
Reagovat
Dobry-den
Parksová mě překvapila. Včera dohrávala debla těsně před půlnocí. Spolu s porcí zápasů za poslední týdny jsem si myslel, už by toho mohla mít dost, ale naopak, tato nová Serena 2.0 se zdá být v evropských halách k nezastavení.

Smůla pro Američanku, že se v hale nic velkého nehraje. Na venkovních turnajích je totiž zatím zcela neškodná...
Reagovat
tommr
Markéta pokračuje aspoň v deblu ... smile
Pokud obě v semifinále potvrdí roli favoritek tak ve finále opět narazí na Parksovou ...
Reagovat
proch
Ta Parksová, celkem slušnej oddíl...
O tom se přesvědčily naše Karolína Plíšková, Linda Nosková 2x, Lucie Hradecká. Jenom Krejčíková a Siniaková jsou proti ní imunní. Jinak chytila dobrou formu, snad jí vydrží do AO. Tam už se kvalifikovala.
Reagovat
com
jo kdyz od Parksove schytala kanara i Karolina smile Tak Vondrousovic je totalne bez sance smilesmile
Reagovat
tommr
Parksovou letos porazila i Linda Fruhvirtová ...
Reagovat
tommr
o tom že by Linda Nosková s Parksovou prohrála dvakrát nic nevím. A Lucka Hradecká s ní vůbec nehrála ...
Reagovat
Dobry-den
Asi do toho bůhvíproč míchá i debla...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist