Vondroušová v osmifinále French Open podlehla Badosaové

6. 6. 2021, 14:57
Aktuality 46
FRENCH OPEN - 21letá Markéta Vondroušová končí na French Open v osmifinále, předloňská finalistka v něm podlehla 4-6 6-3 2-6 ve formě hrající Paule Badosaové. 23letá Španělka se ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále utká se Slovinkou Zidanšekovou, jež v Paříži už třikrát vylepšila své grandslamové maximum.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová na kurtu Suzanne Lenglenové vybojovala ve výměnách od základní čáry brejk na 3-1. Badosaová ale v další hře protáhla míče k základní čáře a ztrátu smazala. V deváté hře udělala Vondroušová dvě dvojchyby a o podání znovu přišla. Pak měla dva brejkboly, aby se udržela v setu, ale Španělka zahrála dobře a setbol proměnila lobem.

I ve druhé sadě dokázala Vondroušová v intenzivních výměnách jít první do brejku na 4-2. Při svém podání se štěstím odvrátila brejkbol a za stavu 5-3 druhý set jistě dopodávala. "Musela jsem jít trochu do risku a myslím, že druhý set jsem hrála hodně dobře," uvedla.

Španělka ale ukazovala, proč letos vyhrála na antuce nejvíc zápasů. Vedle tradičního antukového umu, jako třeba přeliftovaných míčů, dokázala být agresivnější a častěji zahrát odvážně vítězný míč, a to i z těžké pozice. Vondroušová bojovala, brejk na 0-2 smazala, ale pak častěji chybovala z forhendu a ztrácela 1-4. Ještě vydřela hru na 2-4, ale další dva gamy ztratila.

Statistiky zápasu
Vondroušová - Badosaová
2 esa 2
6 dvojchyby 3
65 %
1. podání 'in' 67 %
58 %
úsp. 1. podání 69 %
50 %
úsp. 2. podání 48 %
26 winnery 30
39 nevyn. chyby 30
6/10 hra na síti 9/16
3/9 brejkboly 5/10
82 celkem bodů 91
čas: 1:50

"Trošku zklamání, ale určitě to byl super zápas, z mé strany tady asi nejlepší. I když jsem ho prohrála, tak jsem se cítila nejlíp na kurtě," řekla Vondroušová novinářům.

"Rozhodlo pár míčů. Určitě si myslím, že to byl dobrý zápas," zopakovala Vondroušová. "Začala jsem se pomalu dostávat do toho, co jsem chtěla hrát, víc jsem útočila, ale na konci jsem udělala trochu víc chyb. Chtěla jsem do toho moc jít, ale přes výměny je to s ní strašně těžké, má strašně dobrý forhend a i přes bekhend to nakopává, takže je těžké s ní výměny uhrát," dodala.

"Z vítězství mám velkou radost. Byl to těžký zápas proti skvělé soupeřce, protože Markéta je úžasná hráčka. Vůbec poprvé jsme hrála na kurtu Suzanne Lenglenové a moc jsem si užila podpory fanoušků," radovala se Badosaová.

23letá Španělka vylepšila svou letošní bilanci na antuce na 17-2. V Charlestonu a Madridu došla do semifinále, před dvěma týdny v Bělehradu získala první titul na okruhu WTA. 

"V Madridu jsem získala spoustu sebevědomí. Zjistila jsem, že mohu i s těmi nejlepšími tenistkami. Byl to důležitý turnaj pro moje sebevědomí i mou hru," uvedla 35. hráčka světa Badosaová.

Vítězka juniorky Roland Garros z roku 2015 Badosaová hrála osmifinále grandslamu podruhé a znovu na pařížské antuce. Ve svém prvním čtvrtfinále se střetne s Tamarou Zidanšekovou, která v Paříži už třikrát překonala své grandslamové maximum.

23letá Slovinka Zidanšeková, která na grandslamech až dosud nikdy nepřešla přes druhé kolo, dnes porazila 7-6 6-1 Rumunku Soranu Cirsteaovou a navázala na předchozí skalp Kateřiny Siniakové.

Krejčíková stále drží ve všech třech soutěžích
Ve dvouhře zůstala z českých tenistek ve hře už jen Barbora Krejčíková, kterou osmifinále čeká až v pondělí proti americké finalistce z roku 2018 Sloane Stephensové.

25letá Krejčíková bude v Paříži pokračovat ve všech třech soutěžích i v druhém týdnu. Ve čtyřhře žen dnes s Kateřinou Siniakovou porazily 6-3 3-6 6-3 kanadské duo Dabrowská/Fernandezová a postoupily do čtvrtfinále. V něm české šampionky z roku 2018 čeká další česká dvojice Karolína a Kristýna Plíškovy.

Serena prohrála s Rybakinovou a rekord opět nevyrovná
Sereně Williamsové nevyšel další útok na 24. grandslamový titul. Rekordní bilanci Australanky Margaret Courtové americká hvězda nevyrovná ani na letošním Roland Garros, kde dnes v osmifinále prohrála s Jelenou Rybakinovou 3-6 5-7. Přes čtvrté kolo se v Paříži nedostala od roku 2016, kdy byla ve finále.

39letá Williamsová, která na pařížské antuce triumfovala třikrát, čeká na další grandslamový titul od roku 2017. Tehdy ovládla Australian Open, následně měla mateřskou pauzu a následujících dvanáct pokusů v 24. grandslamový vavřín neproměnila.

Jednadvacetiletá Rybakinová je v grandslamovém čtvrtfinále poprvé v kariéře. Proti Williamsové, která debutovala na Roland Garros v roce 1998, rok před narozením kazašské hráčky, neztratila ani set stejně jako v předchozích třech zápasech.



Další soupeřkou Kazašky Rybakinové bude její deblová partnerka Anastasia Pavljučenkovová. Také ruská tenistka si poradila s bývalou světovou jedničkou, po obratu porazila 5-7 6-3 6-2 Bělorusku Viktorii Azarenkovou, s níž si v sedmém vzájemném duelu poradila teprve podruhé.

29letá Pavljučenkovová postoupila do čtvrtfinále grandslamu posedmé v kariéře a po deseti letech v Paříži, ale ještě nikdy v něm neuspěla.

Už nyní je tedy jisté, že se do finále letošního French Open dostane minimálně jedna tenistka, která dosud nebyla ani v semifinále.

 

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
nedělní výsledky (06. 06. 2021)
• Dvouhra žen - osmifinále •
Badosaová (Šp.) - Vondroušová (20-ČR) 6-4 3-6 6-2
Rybakinová (21-Kaz.) - S. Williamsová (7-USA) 6-3 7-5
Pavljučenkovová (31-Rus.) - Azarenková (15-Běl.) 5-7 6-3 6-2
Zidanšeková (Slovin.) - Cirsteaová (Rum.) 7-6(4) 6-1
• Čtyřhra žen - osmifinále •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Dabrowská/Fernandezová (Kan.) 6-3 3-6 6-3
Linetteová/Peraová (Pol./USA) - Hradecká/Siegemundová (10-ČR/Něm.) 7-6(5) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
Kozoroh
Rybakinová překvapila. smile Dokonce i na esa přestřílela Serenu 4-2. smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile dobře to dopadlosmile
Reagovat
tommr
já byl spíš překvapenej tím jak slabá byla dneska Serena. Rybakina hrála před kovidovou pauzou ještě líp ...
Reagovat
horska.kraslice
I mě Serena překvapila. Proti Daniele hrála téměř jak za mlada a dnes jen slabý čajíček...
Reagovat
SydneyOpen
Takže máme oficiálně novou GS finalistku jedna z čtveřice Rybakina/Pavlína/Nasťa/Zidanšek se dostanou do finále... velká škoda že Katka včera a Markéta dnes nevyhrály...
Reagovat
SydneyOpen
teda Katka předevčírem
Reagovat
hanz
No Krakatice bude zuřit, chudák holky, co jí schytaj na W.
Reagovat
tommr
takže je skoro jistý, že titul získá někdo z horní poloviny. Přál bych to samozřejmě Báře, ale nejspíš obhájí Swiateková ...
Reagovat
hanz
Pravdu díš, hlavně, aby to nebyla ta mladá Krakatice.
Reagovat
com
Tak este game smile Ani to rvani Serene dneska moc nepomohlo smilesmile
Reagovat
zfloyd
já být někde blízko kurtu tak se bojím
Reagovat
smazaný uživatel
Vondrousova je priserna, ty by set vzala i Karolina Pliskova, takhle moc je spatna.
Reagovat
PetaM
Plíšková vypadla už tak 2 týdny zpátky, takže tak dobrá zase není.
Reagovat
lars
Priserny je tvuj komentar, protoze pises jako buran:)
Reagovat
annah
Koukám, že Velematka vyměnila ten pistáciový šáteček, co měla minule kolem pasu, za pořádnou sukýnku. Rozumné.
S pohybem po kurtu je to ale horší.
Reagovat
zfloyd
já myslím že je to jedno pořád to vypadá strašidelně
Reagovat
com
jo prdel v tom ma jak almaru.. smile hlavna at to Rybakina dotahne a Serena at táhne smile
Reagovat
Jon61
Rimmer by řekl: "Grizzly před ní prchá a řve hrůzou." smile
Reagovat
zfloyd
velkomatka se zavázaným jedním sloupkem prohrála set , ale je vidět jak je Rybakina nervní skoro se na tom kurtu klepe
Reagovat
hanz
Co se to děje s Krakaticí? Koukej vyhrát, ať už máš ten gs a dáš pokoj!
Reagovat
smazaný uživatel
je konecsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Co se to děje s Krakaticí? Koukej vyhrát, ať už máš ten gs a dáš pokoj!
Reagovat
Pavol
Že Marketá vraj povedala že hrá priemerne ale vyhráva. Na priemernú hru dobrý výsledok. Tak Ja som dal na Badosovú.
Reagovat
brixner
Markéta mě teda jako fakt nasrala!

Pavlučeňkovová mi udělala radost!

Ta Zindáčková nebo jak se menuje mě teda jako fakt nasrala!

Nemoh bych bejt tipér, projebal bych snad i svoje trenclesmile

Letošní RG je fakt dost podivnej turnaj...smile
Reagovat
com
hlavne aby te za chvili nenasrala i megamatka smile
Reagovat
brixner
No TVL, doufam, že ne s pohárem! To bych byl fakt jako fest nasranej!
smile
Reagovat
SydneyOpen
Pro Markétu je to škoda, SF vlastně dokonce i finále mohlo klapnout.. Vika radost taky vůbec neudělala smile no opět RG takový divný
Reagovat
hanz
RG by měly zrušit, pomalé, nudné, nepředvídatelné, často haluzácké.
Reagovat
tommr
čekal jsem, že Markéta Badosu ve třetím setu utahá, ale Markéta bohužel začala hrát hrozně pasívně a dělat laciný chyby. Je to velký zklamání protože Badosa byla dneska určitě k poražení ... smile
Pro Markétu bude mít dnešní prohra nepříjemný dopady. V žebříčku klesne někam okolo 40.místa a skoro jistě nebude v nominaci na OH ...
Reagovat
horska.kraslice
Prostě podle očekávání. Markétu na vyšších příčkách držel pouze kovidový žebříček, díky němuž se jí dva roky započítávalo finále RG 2019. A to, že by letos obhájila více bodů, než skutečně uhrála, se s ohledem na její současnou výkonnost nedalo čekat. Myslím, že 4. kolo je v současné době až hodně dobré. Bohužel, je to realita, v roce 2019 byla Markéta vylétající mladá vlaštovka se stoupající úrovní hry, letos je to jen stagnující průměrná hráčka, která svůj potenciál nerozvinula. Ale věřím, že se opět chytně a ještě půjde nahoru. smile
Reagovat
Esgalnor
Třetí set se rozhodl za stavu 1-2, kdy Paula vypadala na zhroucení, schovávala se po Markétině rebreaku pod ručník, byla psychicky fakt hodně mimo a celou tu hru na Markétině podání odehrála hodně pasivně, ale Vondroušová jí to darovala zbytečnými chybami a stavem 0-40. Badosa se pak chytla a i když ještě nabídla pár momentů k obratu, Vondroušová je už nevyužila. Ten game po rebreaku to vyhrát prostě chtělo.

R16 na GS je fajn, ale bylo tady na víc. Letos je to RG takový mdlý, třeba ale Bára ještě překvapí.
Reagovat
Torn
Nejenom to letošní, ale značně i to loňské. :D Minimálně ženský pavouk (mluvím za sebe).
Reagovat
EllNino
Pro mě RG už pár let turnaj absolutně bez šťávy ... i když byla loni Petra v semifinále, kdyby byla kdekoli jinde, asi bych to prožíval víc :)
Reagovat
Blondie
Nj, mám ho jako nejméně oblíbený GS :-)
Wimbledon, USO, AO...... FO :D
Reagovat
com
ja te mam zase jako nejmene oblibenyho uzivatele na tenisportalu smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
ach jo já to nejsem smile
Reagovat
PetaM
Myslím, že přední příčky v neoblíbenosti u většiny uživatelů vedeš ty. Co se týče komentářů k WTA. Takže nějaký tvůj žebříček asi nikoho nevzrušuje.
Reagovat
com
ses cislo 2 smile
Reagovat
paddy
já třeba FO mezi GS vůbec nepočítám smile smile smile
Reagovat
SydneyOpen
1. AO
2. Wimbledon
3. USO
----
180. French Open smile taky se mi jako GS vůbec nelíbí
Reagovat
Tomas_Smid_fan
USO je zas taková parodie na GSsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže zbývá jen Wimbledon a AO - tam je ale vedro na umření a trávu zalili betonem, takže asi jen ten W, ale ten se loni skoro poprvé neuskutečnilsmile
Reagovat
lukasmarek2001
Já mám RG rád. Žebříček GS je u mně:
1. Wimbledon
2. French Open
3. Australian Open
...
4. US Open

Můj žebříček je ale asi ovlivněn časovými pásmi. Zápasy ve tři ráno fakt nemusím...
Reagovat
Esgalnor
Jo, loni taky bylo hrozný, ale to dost kvůli tomu podzimnímu termínu. :D Ale u žen, tak ty dream runy co tam měly Swiatek, Trevisan nebo Podoroska byly pro mě dost zábavné sledovat. K tomu super výsledek Petry a první vlaštovka Krejči, to z českého pohledu letos není.
Velká jména odstoupila předem nebo během turnaje, popř. se zranila... nevím, nuda.
Letos to táhne mužský pavouk a teď ty nadcházjící duely Big 3 snad budou výborný.
Reagovat
EllNino
Je to tak, o postup do čtvrtfinále na GS se prostě musí ve 3. setu hrát trochu taktičtěji ... a Markéta ty 4 gemy od stavu 1:2 vyházela úplně sama a naprosto z ničeho
Reagovat
Mony
to jo. Skoda, že ztratila tu její pověstnou úderovou jistotu. Vypadnout v tak krásné části pavouka je fakt škoda. Sloane, Cori či Iga asi budou tvrdší oříšek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist