Všechny přípravné turnaje a ATP Cup se nejspíše odehrají ve státě Victoria, někteří pořadatelé už přesun potvrdili

17. 11. 2020, 10:18
Aktuality 3
Australský stát Victoria by měl v příštím roce hostit celé australské léto, tedy všechny přípravné turnaje i úvodní grandslam sezony Australian Open. Už je jisté, že se nebude hrát například v tradičních dějištích v Brisbane a Hobartu.

Kvůli pandemii koronaviru se s největší pravděpodobností přesunou také ATP Cup, jehož premiérový ročník letos proběhl ve třech různých australských městech, a turnaj ATP i WTA v Adelaide.

Tenisté musejí mít dva negativní testy na covid-19, aby mohli vstoupit do tzv. "bubliny". Podle šéfa australské tenisové federace Craiga Tileyho je nyní jisté, že Australian Open dostane zelenou, jelikož všichni hráči budou na jednom místě a nehrozí větší riziko kvůli cestování po australském kontinentu.

Pořadatelé přípravného turnaje v Brisbane již na sociálních sítích oznámili, že se turnaj do svého tradičního dějiště vrátí nejdříve v roce 2022. Podobné prohlášení poslali i organizátoři z Hobartu.

Více než 500 tenistů z celého světa by tak mělo skoro dva měsíce strávit ve státě Victoria, jehož hlavním městem je Melbourne. Jejich příjezd se kvůli 14denní povinné karanténě očekává okolo poloviny prosince. Ve hře je i varianta, že se v Austrálii bude pár týdnů hrát ještě po skončení Australian Open, dvoutýdenní grandslam má začít 18. ledna.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
misa
Snad se bude hrát i jinde než jen v Melbourne parku, aby to nebyl takový stereotyp.
Reagovat
tommr
v Austrálii se nakažení kovidem za poslední měsíc dají spočítat na prstech jedný ruky a přesto tam trvají na opatřeních jako kdyby jim od tenistů hrozilo smrtelný nebezpečí ... smile
V Evropě se při stejným přístupu bude s kovidem "bojovat" ještě několik desítek let ... smile
Reagovat
FulnekUltras
tak bojovat se bude určitě všude - hlavně se zkurveným novosvazáckým demošmejdem, který by chtěl lidstvo nejradši plně zdigitalizovat

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/georgie-prepocitava-hlasy-z-2500-nalezenych-je-vetsina-pro-trumpa-129922#dop_ab_variant=0&dop_req_id=3euOD1SeLcW-202011171832&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist