WTA přišla o další turnaj v Asii. Tokio po mužích nepřivítá ani ženy

28. 7. 2020, 16:34
Aktuality 6
Po zrušení říjnového turnaje mužů nebudou na podzim v Tokiu hrát ani tenistky. Listopadový turnaj okruhu WTA v japonské metropoli dnes pořadatelé kvůli pandemii koronaviru zrušili.

Vedení WTA v polovině června zveřejnilo upravený kalendář turnajů pro zbytek sezony. Ale ještě než se začalo hrát, už bylo osm akcí zrušeno. 

Minulý týden bylo ze seznamu vyškrtnuto sedm podniků v Číně včetně Turnaje mistryň a dnes se tenistky dozvěděly, že nebudou hrát ani v Tokiu.

Turnaj kategorie WTA Premier Toray Pan Pacific Open, který v roce 2013 vyhrála Petra Kvitová a předloni Karolína Plíšková, se měl původně hrát v září. Posléze byl kvůli epidemiologické situaci ve světě odložen na listopad a nyní byl úplně zrušen.

"Výkonný výbor společně s WTA probíral různé varianty a opatření pro konání turnaje bez diváků. Dospěli jsme však k tvrdému závěru, že zrušení turnaje je nejlepším rozhodnutím v zájmu veřejného zdraví, a to zejména s ohledem na druhou vlnu šíření nemoci v Japonsku," prohlásili pořadatelé turnaje v japonské metropoli, která letos přišla i olympijský turnaj a podzimní podnik ATP 500.

V Japonsku bylo dosud pozitivně testováno na Covid-19 necelých 30 tisíc lidí, 996 z nich zemřelo. S ohledem na počet obyvatel jsou to v porovnání s ostatními zeměmi nízká čísla, nicméně v posledních dnech japonské úřady znepokojuje strmý nárůst nakažených.

UPRAVENÝ KALENDÁŘ TURNAJŮ WTA 2020
k 28. 07. 2020
3. srpna Palermo (It.) WTA International antuka
10. srpna Praha (ČR) WTA International antuka
10. srpna Lexington (USA) WTA International tv. povrch
21. srpna New York (USA) WTA Premier 5 tv. povrch
31. srpna US Open (USA / New York) grandslam tv. povrch
7. září Istanbul WTA International antuka
14. září Madrid (Šp.) WTA Premier Mandatory antuka
21. září Řím (It.) WTA Premier 5 antuka
21. září Štrasburk (Fr.) WTA International antuka
27. září Roland Garros (Fr. / Paříž) grandslam antuka
??? Soul (Jižní Korea) WTA International tv. povrch
??? Linz (Rak.) WTA International tv. povrch / hala
??? Moskva (Rus.) WTA Premier tv. povrch / hala

Elitním světovým tenistkám zůstal v podzimním kalendáři asijského turné už jen turnaj v jihokorejském Soulu. Po říjnovém Roland Garros jsou aktuálně v plánu už jen tři turnaje, kromě Soulu se má hrát v Linci a Moskvě.

Tenisová sezona se po pětiměsíční koronavirové pauze rozběhne v příštím týdnu za přísných hygienických podmínek, hrát se má většinou bez diváků. Ženská WTA Tour začne 3. srpna v Palermu, na další týden jsou připravené turnaje v Praze a v americkém Lexingtonu.

Na okruhu ATP se mělo začít 17. srpna, ale turnaj ve Washingtonu byl zrušen. Nový termín obnovené sezony pro muže je tak 22. srpna, kdy se má konat podnik Masters 1000 v New Yorku (přeložen ze Cincinnati).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
jirkaS
smiles
ty brďo
Reagovat
FulnekUltras
všechno teď paddá - tak aspoň nějaká jiná zábava smile smile smile
Reagovat
paddy
uvidíme, kolik se z toho zrušísmile
to by pak byli někteří u TV zas Ultra naštvaní smilesmile
Reagovat
paddy
smile

určit chybí zde tolik používaný blicí smajlík
smile

vypadá to, že se bude hrát jen srpen, září, což je dost ujeté smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist