Begu Irina

Begu Irina

33
žena
Rumunsko
Datum nar.:
26. 8. 1990
Výška:
181 cm
Váha:
67 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 128. / 22.
čtyřhra: 341. / 22.

Češkám se v úterý v Madridu nedařilo. První kolo nezvládly sestry Fruhvirtovy ani Siniaková

Brenda Fruhvirtová (17) ani letos nevyužila divokou kartu pro prestižní tisícovku v Madridu a opět po roce končí ve španělské metropoli hned na první soupeřce. Talentovaná teenagerka nedotáhla luxusní náskok v úvodní sadě a podlehla 5:7, 3:6 Arantxe Rusové (33). Vstup do turnaje nezvládly ani Kateřina Siniaková (27) a Linda Fruhvirtová (18).

Pět z osmi. V Cincinnati uspěly Kvitová, Vondroušová, Muchová, Bouzková i Nosková

WTA CINCINNATI - Sedm českých tenistek mohlo zvládnout vstup do turnaje WTA 1000 v Cincinnati a hned pěti jich to dokázalo. Petra Kvitová (33), jež minulý týden v Montrealu dohrávala s bolestmi kyčle, vykročila za obhajobou finále výhrou nad Annou Blinkovovou. V dalším zápase narazí na krajanku Lindu Noskovou (18), která si vyšlápla na světovou dvanáctku Ljudmilu Samsonovovou. Postoupily také Marie Bouzková (25), Karolína Muchová (26) a Markéta Vondroušová (24) po výhře nad Kateřinou Siniakovou (27). Naopak trápící se šampionka z roku 2016 Karolína Plíšková (31) neudržela vedení proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové a Barbora Krejčíková (27) se po zranění kotníku vrátila porážkou od Viktorie Azarenkové.

Grandslamová osmifinále zkompletována! Muchová v Paříži porazila i neoblíbenou Beguovou

FRENCH OPEN - Karolína Muchová na třetí pokus uspěla ve třetím kole French Open. Poslední česká zástupkyně ve dvouhrách přehrála Rumunku Irinu Beguovou 6:3, 6:2, oplatila jí porážky z předchozích dvou vzájemných duelů a již na všech čtyřech grandslamech postoupila minimálně do osmifinále.

Sabalenková zvládla i deváté antukové čtvrtfinále. Proti Šarífové získala 11 z posledních 12 gamů

WTA MADRID - Aryna Sabalenková prohrávala v Madridu dvakrát o set a brejk s Majar Šarífovou, která si zahrála své premiérové čtvrtfinále na podnicích vyšších než WTA 250. Od stavu 2-6 1-2 však začala dominovat, rozjeté Egypťance už povolila jen jeden game a zvládla i své deváté antukové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. V semifinále se předloňská šampionka utká s Marií Sakkariovou.

Šok v Madridu: Trojnásobná šampionka Kvitová vypadla hned na úvod. Dohrály i Fruhvirtová, Vondroušová a Muchová

WTA MADRID - Petra Kvitová letos poprvé nezvládla vstup do turnaje a stejně jako loni skončila v Madridu hned na první soupeřce, se třemi triumfy nejúspěšnější hráčka turnaje nestačila na trápící se Jule Niemeierovou. Ve druhém kole dohrály i Linda Fruhvirtová, která získala jen tři gamy proti Jeleně Ostapenkové, Markéta Vondroušová po bitvě s Magdou Linetteovou a také Karolína Muchová, jež nestačila na Rumunku Irinu Beguovou.

Jako na horské dráze. Pegulaová prohrála 10 gamů v řadě, přesto Beguovou zdolala

WTA CHARLESTON - Světová trojka Jessica Pegulaová i na šestém letošním individuálním turnaji přešla minimálně přes dvě soupeřky. Na domácí antuce v Charlestonu ale měla ve svém druhém utkání namále. S Rumunkou Irinou Beguovou neudržela vedení 7-5 a 4-0 a po ztrátě deseti gamů v řadě prohrávala v rozhodujícím setu 0-4. Přesto postoupila. Po obratu je ve čtvrtfinále i obhájkyně titulu Belinda Bencicová.

Nosková vyhrála premiéru na turnaji WTA 1000, Fruhvirtová se v Indian Wells oklepala z kanára

WTA INDIAN WELLS - V zahajovací den se v Indian Wells představily dvě české teenagerky a obě byly úspěšné. Vítěznou premiéru na turnaji prestižní kategorie WTA 1000 si odbyla osmnáctiletá Linda Nosková, jež si poradila s 38. hráčkou světa Rumunkou Irinou Beguovou. Sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová pak otočila duel s Egypťankou Majar Šarífovou, byť v prvním setu neuhrála ani game.

Češky v Dubaji válely. Krejčíková, Kvitová, Bouzková a Fruhvirtová odstartovaly hladkými výhrami

WTA DUBAJ - Českým tenistkám se první den na turnaji WTA 1000 v Dubaji dařilo. Ve čtyřech duelech nenašly přemožitelku a navíc neztratily ani set.. Předloňská finalistka Barbora Krejčíková si poradila s Rumunkou Irinou Beguovou, bývalá šampionka Petra Kvitová smetla Italku Martinu Trevisanovou, Marie Bouzková povolila Američance Sofii Keninové jen dva gamy a Linda Fruhvirtová si poradila s Daniellou Collinsovou.

Vondroušová skončila v Adelaide znovu ve čtvrtfinále, nad její síly byla Sabalenková

WTA ADELAIDE - Markéta Vondroušová zakončila své první vystoupení na nejvyšším okruhu po devíti měsících ve čtvrtfinále, 23letá Češka podlehla nasazené dvojce Aryně Sabalenkové a stejně jako v roce 2020 dohrála v australské metropoli před branami semifinále.

Rumunka Beguová v Palermu ukončila pětileté čekání na 5. triumf

WTA PALERMO - Rumunka Irina Beguová ve finále antukového turnaje WTA 250 v Palermu porazila hladce 6-2 6-2 domácí Luciu Bronzettiovou a ukončila pětileté čekání na svůj 5. titul.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist