Davidovich Fokina Alejandro

Davidovich Fokina Alejandro

24
muž
Španělsko
Datum nar.:
5. 6. 1999
Výška:
183 cm
Váha:
80 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 28. / 21.
čtyřhra: 436. / 52.

Djokovič úspěšně zahájil útok na trojitý Golden Masters, v Monte Carlu nedal šanci Safiullinovi

Novak Djokovič (36) vstoupil do antukového jara tím nejlepším možným způsobem. Dvojnásobný šampion a světová jednička začal v Monte Carlu, kde útočí na trojitý Golden Masters, suverénním vítězstvím 6:1, 6:2 nad Romanem Safiullinem (26). O první čtvrtfinále v tomto dějišti po pěti letech bude usilovat proti svému loňskému přemožiteli Lorenzovi Musettimu (22).

Lehečka poprvé skolil rozjetého Chačanova, v Dubaji mu utekl z pěti mečbolů. Menšík vzdal

ATP DUBAJ - Jiří Lehečka (22) se ve třetím vzájemném střetnutí se světovou patnáctkou Karenem Chačanovem (27) dočkal prvního vyhraného setu a nakonec i celého zápasu. Předtím ale český tenista musel odvrátit celkem pět mečbolů, než čerstvého šampiona z Dauhá udolal po takřka tříhodinovém boji 6:7, 7:6, 6:4 a vybojoval postup do čtvrtfinále. O místo mezi nejlepší osmičkou večer marně usiloval Jakub Menšík (18), který nastoupil k sedmému zápasu během devíti dnů a Španělu Alejandru Davidovichovi (24) za stavu 6:7 a 0:1 vzdal.

Dva české úspěchy v Dubaji. Lehečka zdolal Fucsovicse, Menšík odvrátil mečbol Čoriče

ATP DUBAJ - Vstup do turnaje ATP 500 v Dubaji zvládli v třísetových duelech oba čeští zástupci. Jiří Lehečka (22) odstartoval výhrou 6:4, 3:6, 7:5 nad o deset let starším Maďarem Mártonem Fucsovicsem (32) a zajistil si souboj proti čerstvému šampionovi z Dauhá Karenu Chačanovovi (27). Jakub Menšík (18) tři dny po nezdaru ve finále v katarské metropoli vybojoval místo mezi šestnáctkou nejlepších po obratu proti dvojnásobnému semifinalistovi Bornu Čoričovi z Chorvatska (27), jehož zdolal až po odvrácení mečbolu a téměř třech hodinách boje v tie-breaku rozhodující sady.

Menšík slaví první výhru na akcích ATP a premiérový skalp TOP 50! V Dauhá si vyšlápl na Davidoviche

Jakub Menšík (18) pokořil další dva velmi důležité milníky. Talentovaný teenager absolvuje v Dauhá svůj debut v hlavních soutěžích na turnajích ATP a při své premiéře porazil 7:6, 6:4 nasazenou pětku a čtvrtfinalistu posledních dvou ročníků katarské akce Alejandra Davidoviche (24). Po prvním skalpu TOP 50 zabojuje o své premiérové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu, do cesty se mu postaví bývalá světová jednička Andy Murray (36).

Tým světa v Laver Cup rázně vykročil za obhajobou triumfu. Po prvním dnu vede 4:0

LAVER CUP - V kanadském Vancouveru odstartoval 6. ročník Laver Cupu a domácí Tým světa zatím dělá maximum pro to, aby obhájil premiérový triumf. Po prvním dnu vede 4:0, když Američan Ben Shelton (20), Argentinec Francisco Cerúndolo (25) a domácí Félix Auger-Aliassime (23) ve dvouhrách neztratili ani set. Vedení pak výběr kapitána Johna McEnroea zvýraznil ve čtyřhře díky americkému tandemu Frances Tiafoe a Tommy Paul (26).

Češi v Davis Cupu porazili domácí Španěly. Ve Valencii bodovali Macháč, Lehečka i deblisté

DAVIS CUP - Čeští tenisté vstoupili do základní skupiny finálového turnaje Davisova poháru výhrou 3:0 nad domácími Španěly. O vítězství ve Valencii rozhodli už ve dvouhrách, v nichž Tomáš Macháč (22) přehrál bez ztráty podání 6:4, 6:4 Bernabého Zapatu (26) a Jiří Lehečka (21) následně v duelu týmových jedniček zdolal 7:6, 7:5 Alejandra Davidoviche (24). Třetí bod v deblu získali debutant Jakub Menšík (18) a Adam Pavlásek (28).

Bývalý šampion Medveděv v Cincinnati nezaváhal, rozjetý oslavenec Sinner i Ruud selhali

ATP CINCINNATI - Daniil Medveděv (27) vstoupil do turnaje v Cincinnati, kde před čtyřmi lety slavil první triumf na akci Masters 1000 a poslední dva ročníky nechyběl v semifinále, hladkou výhrou. Znovu po šesti dnech si bez potíží poradil s Italem Lorenzem Musettim (21), v Ohiu italského mladíka přehrál 6:3, 6:2. V osmifinále narazí na předloňského šampiona Alexandera Zvereva (26), s nímž vyhrál všechny tři letošní souboje. Na nedělní životní triumf z Montrealu nenavázal Ital Jannik Sinner, který v den 22. narozenin podlehl Srbu Dušanu Lajovičovi. Vypadli také obhájce titulu Borna Čorič, finalista loňského US Open Casper Ruud či zraněný Holger Rune. Po skreči postoupil Novak Djokovič.

Sinner v Torontu postoupil potřetí do finále Masters, o první triumf se utká s De Minaurem

ATP TORONTO - Do finále turnaje ATP Masters 1000 v Torontu postoupili Jannik Sinner (21) a Alex de Minaur (24). Italský tenista si v semifinále poradil s Američanem Tommym Paulem (26) a potřetí a poprvé mimo Miami si zahraje o první titul z 'tisícovek', Australan smetl Španěla Alejandra Davidoviche (24) a již podruhé vylepšil své maximum na akcích této kategorie.

De Minaur v Torontu vyřadil Medveděva, Alcaraz ve čtvrtfinále podlehl Paulovi

ATP TORONTO - Alex de Minaur (24) v Torontu porazil 7:6, 7:5 světovou trojku a předloňského šampiona Daniila Medveděva (27), v 25. duelu s hráčem TOP 5 si připsal čtvrté vítězství a poprvé postoupil do semifinále turnaje Masters 1000. O finále si australský tenista zahraje se Španělem Alejandrem Davidovichem (24). Carlos Alcaraz skončil na kanadském Rogers Cupu stejně jako loni v Montrealu na raketě Tommyho Paula, ve čtvrtfinále španělský favorit prohrál 3:6, 6:4, 3:6 a teprve podruhé v sezoně nepostoupil alespoň mezi kvarteto nejlepších.

Davidovich vyhrál bitvu s Ruudem a na Masters vyrovnal své maximum na tvrdém povrchu

ATP TORONTO - Alejandro Davidovich (24) v Torontu udolal po tříhodinovém boji 7:6, 4:6, 7:6 světovou pětku Caspera Ruuda, přestože ve třetím setu prohrával 3:5, a počtvrté v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000. O své největší semifinále na tvrdém povrchu si španělský tenista zahraje s Američanem Mackenziem McDonaldem (28), který si zajistil své největší čtvrtfinále kariéry. Po třísetovém boji v soutěži pokračuje světová jednička Carlos Alcaraz.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist