Gracheva Varvara

Gracheva Varvara

23
žena
Francie
Datum nar.:
2. 8. 2000
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 94. / 39.
čtyřhra: 865. / 135.

Milník pro Brendu Fruhvirtovou. V Aucklandu slaví životní skalp i první výhru na turnaji WTA

WTA AUCKLAND - Brenda Fruhvirtová (16) na osmý pokus porazila hráčku TOP 100 a na sedmý pokus vybojovala svou premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje WTA. Česká teenagerka se dočkala hned na prvním turnaji nové sezony v Aucklandu, kde si poradila 7:5, 6:4 s členkou elitní padesátky Annou Blinkovovou (25) a navázala na dvě výhry z kvalifikace. O čtvrtfinále si zahraje se světovou trojkou, vítězkou loňského US Open a obhájkyní titulu Coco Gauffovou (19) z USA. Po nevyužití mečbolů dohrála Tereza Martincová (29).

Siniaková porazila Gračovovou, bez boje pak postoupila do semifinále. V něm je i Bouzková

WTA NANCHANG - Kateřina Siniaková (27) na turnaji WTA 250 v Nanchangu porazila v deštěm odloženém utkání druhého kola 6:4, 6:3 naturalizovanou Francouzku Varvaru Gračovovou (23) a v Číně postoupila potřetí během čtyř týdnů do čtvrtfinále. K němu měla čerstvá finalistka z Hongkongu nastoupit ještě v pátek večer proti Lauře Siegemundové (35), Němka ale ze soutěže odstoupila a česká tenistka postoupila bez boje do semifinále. Do něj se dostala i Marie Bouzková (25), která nadělila Kolumbijce Camile Osoriové (21) kanára a zaznamenala nejlepší výsledek v sezoně.

Sabalenková byla ve Wimbledonu jediný game od vyřazení, Gračovovou nakonec přetlačila až po obratu

Aryna Sabalenková (25) nadále plní roli jedné z největších favoritek letošního Wimbledonu. Předloňská semifinalistka a šampionka lednového Australian Open však měla v pátek namále, proti Varvaře Gračovové (22) byla jediný game od porážky a ruskou rodačku nově reprezentující Francii zdolala až po velkém boji 2:6, 7:5, 6:2. O postup do osmifinále se utká s Annou Blinkovovou (24).

Nosková druhou výhru na trávě nepřidala, Samsonovové podlehla ve třech setech

WTA BAD HOMBURG - Linda Nosková (18) na turnaji WTA 250 v německém Bad Homburgu na svou první výhru na trávě nenavázala. Ve druhém kole česká teenagerka podlehla po třísetovém boji 4:6, 7:6, 3:6 světové patnáctce Ljudmile Samsonovové (24).

Gračovová požádala o francouzské občanství. Pod novou vlajkou by ráda startovala už na Roland Garros

Ruská tenistka Varvara Gračovová požádala o francouzské občanství. Dvaadvacetiletá rodačka z Moskvy, která se dlouhodobě připravuje v Cannes, by ráda reprezentovala novou zemi už během květnového grandslamu Roland Garros. Informoval o tom web Daily Mail.

Kvitová v Miami postoupila do čtvrtfinále a vyrovnala maximum. Krejčíková a Vondroušová vypadly

WTA MIAMI - Petra Kvitová v Miami zdolala Varvaru Gračovovou a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum na březnových akcích Sunshine Double. V osmifinále naopak skončily Markéta Vondroušová, jež podobně jako o den dříve její krajanka Karolína Muchová nestačila na Soranu Cirsteaovou, a Barbora Krejčíková, která znovu po dvou týdnech podlehla Aryně Sabalenkové.

Mezi šestnáctkou nejlepších je pět Češek! Muchová si o čtvrtfinále zahraje s Vondroušovou

WTA INDIAN WELLS - Karolína Muchová při své premiéře na prestižním turnaji v Indian Wells porazila i třetí soupeřku. S italskou antukářkou Martinou Trevisanovou si i přes svalové problémy poradila po třísetovém boji a postoupila do osmifinále. V něm narazí na krajanku Markétu Vondroušovou, která i podruhé v sezoně porazila světovou čtyřku Ons Džabúrovou a stala se pátou Češkou mezi šestnáctkou nejlepších.

Ukrajinsko-ruské finále v Austinu vyhrála Kosťuková. Premiérový triumf věnovala bojujícím lidem na Ukrajině

WTA AUSTIN - Pikantní ukrajinsko-ruský souboj dvou debutantek ve finále turnaje WTA v americkém Austinu vyhrála 20letá Marta Kosťuková z Ukrajiny. Bývalá vítězka dívčího Australian Open porazila o dva roky starší Varvaru Gračovovou 6-3 7-5 a slaví premiérový triumf.

Bývalá juniorská vítězka Australian Open Kosťuková je poprvé ve finále turnaje WTA

WTA AUSTIN - Marta Kosťuková a Varvara Gračovová v americkém Austinu postoupily přes domácí soupeřky poprvé do finále turnaje WTA. 20letá Ukrajinka si v semifinále poradila s nasazenou čtyřkou Daniellou Collinsovou, 22letá Gračovová zdolala Katie Volynetsovou.

Nevídaný kolaps. Potapovová v Austinu nedotáhla vedení 5-0 s mečbolem

WTA AUSTIN - Anastasia Potapovová skončila na turnaji v americkém Austinu už ve druhém kole. Ještě větším překvapením je ale průběh zápasu, nasazená Ruska totiž v rozhodujícím dějství nedotáhla vedení 5-0 s mečbolem a s domácí Katie Volynetsovou už pak neuhrála ani jeden game. Jednadvacetiletá Američanka ve svém premiérovém čtvrtfinále na nejvyšším okruhu vyzve krajanku a vrstevnici Peyton Stearnsovou, která sbírá své první výhry na této úrovni.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist