Groth Samuel

Groth Samuel

36
muž
Austrálie
Datum nar.:
19. 10. 1987
Výška:
193 cm
Váha:
100 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 53.
čtyřhra: - / 24.

Podmínky fondu pro žebříčkově níže postavené hráče nejsou fér, tvrdí Hewitt

Z iniciativy Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala a Rogera Federera se připravuje vznik speciálního fondu, na jehož prostředky by se měli složit elitní tenisté spolu s pořadateli grandslamových turnajů a organizací ATP. Jenže ne všichni vidí podmínky přispívání jako férové. Proč si bývalá světová jednička Lleyton Hewitt myslí, že by se měly změnit?

Organizátoři French Open se snaží zničit Federerův Laver Cup, tvrdí Groth

Sam Groth tvrdí, že organizátoři antukového grandslamu chtějí zničit Laver Cup, jehož zakladatelem je švýcarský fenomén Roger Federer. Bývalý australský tenista si myslí, že pořadatelé French Open svůj turnaj záměrně přesunuli na datum, které koliduje s letošním ročníkem exhibiční soutěže v Bostonu, což bude nutit hráče volit mezi grandslamovou a exhibiční akcí.

Hewitt se v lednu vrátí na dva turnaje. V Brisbane a Melbourne si zahraje čtyřhru.

Australan Lleyton Hewitt se v úvodu sezony opět na skok vrátí na kurty. Někdejší světová jednička se dva roky po konci kariéry představí v příštím týdnu ve čtyřhře na turnaji v Brisbane po boku Jordana Thompsona a v polovině ledna by pak měl hrát na Australian Open v páru s jiným krajanem Samem Grothem, kterého čeká poslední turnaj kariéry.

Američané v Austrálii vyhráli čtyřhru a vykřesali naději na semifinále

DAVIS CUP - Australští tenisté dnes o svém postupu do semifinále Davis Cupu rozhodnout nedokázali. Samuel Groth a John Peers neuspěli ve čtyřhře proti páru Steve Johnson a Jack Sock, kteří zvítězili 3-2 na sety a stav zápasu v Brisbane snížili na 1-2.

Češi v Austrálii prohráli 1-4. Čestný bod vydřel Veselý proti Grothovi

Čeští tenisté prohráli v utkání prvního kola Světové skupiny Davisova poháru v Austrálii 1:4. Za již rozhodnutého stavu se v úvodní dnešní dvouhře postaral o snížení Jiří Veselý, který v klubu Kooyong v Melbourne porazil domácího deblového specialistu Sama Grotha 3-6 7-5 6-3. V závěrečném duelu pak Jan Šátral podlehl Jordanu Thompsonovi 6-7 2-6.

Šátral a Veselý v Austrálii prohráli i čtyřhru. Češi musí do baráže

DAVIS CUP - Čeští tenisté v oslabené sestavě v prvním kole Davisova poháru v Austrálii nepřekvapili a v září budou hrát baráž o udržení ve Světové skupině. Po dvou prohraných pátečních dvouhrách neuspěli v klubu Kooyong v Melbourne ani v dnešní čtyřhře, v níž Jan Šátral s Jiřím Veselým podlehli favorizovanému páru Sam Groth a John Peers.

VIDEO: Paes se nechal ošetřit Hingisovou, pak 'škrtil' soupeře

Už ve čtvrtfinále mixu se dnes s Australian Open rozloučili Leander Paes a Martina Hingisová, kteří prohráli s domácí dvojicí Stosurová/Groth. I když se jim však nedařilo, radost ze hry neztráceli a alespoň bavili fanoušky. Nejprve předvedli hodně netradiční samoošetření, Paes pak v žertu 'přidusil' soupeře.

Austrálii v prvním kole Davis Cupu proti Česku povede Kyrgios. Tomic se omluvil

Australští tenisté nastoupí v prvním kole Davisova poháru proti Česku i s Nickem Kyrgiosem, kterého v úvodu roku trápily zdravotní problémy. Světovou třináctku ve výběru kapitána Lleytona Hewitta doplňují Sam Groth, deblový specialista John Peers a poprvé v kariéře Jordan Thompson. Australská dvojka Bernard Tomic se omluvil.

Nadal na úvod smetl Grotha, ztratil jen tři hry

Hladkým vítězstvím nad Australanem Grothem odstartoval Rafael Nadal svou cestu za desátým titulem z French Open. Španělský tenista si ve svém úvodním zápase připsal jen tři nevynucené chyby a soupeře deklasoval 6-1 6-1 6-1. Nezaváhal ani největší favorit Novak Djokovič, který bez problémů přehrál Yen-Hsun Lua.

Kapitán Hewitt v týmu Austrálie nahradil Kyrgiose. Do dvouher posílá Grotha a Tomice

Nový kapitán australského daviscupového výběru Lleyton Hewitt sice ve svém týmu nahradil nemocného Nicka Kyrgiose, do pátečních dvouher proti USA ale zřejmě nezasáhne. Souboj na trávě v Kooyongu zahájí Samuel Groth proti Johnu Isnerovi, v druhé dvouhře se střetnou Bernard Tomic a Jack Sock.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist