Korda Petr

Korda Petr

56
muž
Česká republika
Datum nar.:
23. 1. 1968
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 2.
čtyřhra: - / 200.

Štěpánek o trénování Kordy: Petr může v klidu spát. Mám jeho DNA a synovi nevštěpuju nic jiného

Podle bývalého tenisty Radka Štěpánka je jen otázkou času, kdy jeho americký svěřenec Sebastian Korda vyhraje grandslamový titul. Může k tomu dojít už na Australian Open, kde syn posledního českého vítěze turnaje velké čtyřky a někdejšího Štěpánkova trenéra Petra Kordy poprvé na grandslamu postoupil do čtvrtfinále. V něm zítra Korda junior narazí na Karena Chačanova.

Korda: Lidi by Berdycha neměli odepisovat

V lednu uplyne dvacet let od triumfu tenisty Petra Kordy na Australian Open. Poslední český vítěz mužské dvouhry na grandslamu by měl rád konečně nástupce a věří, že šanci má stále také Tomáš Berdych.

Kordův šestnáctiletý syn Sebastian si zahraje poprvé na challengeru

Syn bývalého druhého hráče světa Petra Kordy Sebastian tento týden poprvé nakoukne do profesionálního tenisu. Šestnáctiletý rodák z floridského Bradentonu dostal divokou kartu od pořadatelů challengeru s dotací 100.000 dolarů, který se koná v sousedství v Sarasotě.

Štěpánka už nebude připravovat Korda

Třináct let trvající spolupráce Radka Štěpánka a bývalého druhého hráče světa Petra Kordy je minulostí. Vítěz Australian Open z roku 1998 řekl deníku Sport, že cítí, že ve 37 letech se má Štěpánek specializovat na čtyřhru. "V deblu mu už nemůžu moc pomoct," cituje list Kordu.

Korda byl nadopovaný, stále tvrdí Rios o finále Australian Open v roce 1998

Po 17 letech se bývalý chilský tenista Marcelo Rios snaží zpochybnit vítězství Petra Kordy na Australian Open v roce 1998. Rios tehdy prohrál s českým soupeřem ve finále třikrát 2-6 a nyní chce požádat tenisovou federaci ITF, aby prošetřila, zda jeho přemožitel neporušil dopingová pravidla. O půl roku později měl totiž Korda pozitivní test.

Korda: Radek dokončil naši misi

V klidu u televize si Petr Korda vychutnal triumf českých tenistů v Davis Cupu. Radost bývalého druhého hráče světa byla dvojnásobná, protože vítězný bod získal v neděli jeho svěřenec Radek Štěpánek, jehož jméno pak pražská O2 arena skandovala vstoje.

Petr Korda: Jednou se k tenisu vrátím

Pokud můžete o úspěšném hráči minulosti prohlásit, že se v přítomnosti bez tenisu nenudí, pak je to Petr Korda (44). Doma na Floridě má šťastnou rodinu s třemi sportujícími dětmi i firmu s překvapivou náplní podnikání. „Co teď dělám? Zrovna jsem si natáhl nohy na stůl. Můžeme začít,“ směje se vítěz dvou grandslamů ve své kanceláři, spojen pro rozhovor pro Tennis Arenu přes Skype, díky němuž je v neustálém kontaktu s rodnou zemí.

Golfistka Jessica Kordová na Australian Open napodobila triumf svého otce

Australian Open po 14 letech vyhrál znovu člen z rodů Kordových. Zatímco Petr Korda v roce 1998 vyhrál tenisový grandslam, jeho dcera Jessica si dnes v Melbourne připsala první titul na profesionálním golfovém kruhu LPGA.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist