Lendl Ivan

Lendl Ivan

64
muž
USA
Datum nar.:
7. 3. 1960
Výška:
188 cm
Váha:
79 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / -
čtyřhra: - / -

30. ročník challengeru v Prostějově ozdobí exhibice Berdycha, přijede se podívat i Lendl

Jubilejní třicátý ročník prostějovského challengeru UniCredit Czech Open láká na řadu taháků. Vedle možného startu domácí tenisové jedničky Jiřího Lehečky ozdobí červnový turnaj i exhibice bývalé světové čtyřky Tomáše Berdycha či návštěva osminásobného grandslamového vítěze Ivana Lendla. Titul bude na prostějovské antuce obhajovat Vít Kopřiva. Turnaj je na programu od 4. do 10. června, vstup bude po celou dobu zdarma.

Památné souboje, řevnivost na kurtu i mimo něj aneb největší tenisoví rivalové

Rivalita. Sportovní svět by bez ní byl výrazně nudnějším prostorem. Vyostřené souboje, mnohdy dochucené zákulisním bojem, jsou i kořením tenisu. Řevnivost Johna McEnroea už sice nebývá v této korektní době běžným jevem, ale i současní tenisté a tenistky se umí rozvášnit. Podívejte se na vybrané příklady z minulosti i současnosti.

Vítěz tří grandslamů Murray bude potřetí spolupracovat s Lendlem

Andy Murray se po více než čtyřech letech potřetí v kariéře spojí s trenérem Ivanem Lendlem, pod jehož vedením získal všechny tři grandslamové tituly i dvě olympijská zlata. Podle Murrayho manažera se čtyřiatřicetiletý Skot, který se po opakovaných operacích kyčle snaží o návrat mezi elitu, dohodl se slavným Čechoameričanem na několikaměsíční spolupráci. Kromě toho hodlá bývalá světová jednička angažovat do týmu ještě jednoho kouče, který by jej doprovázel na turnajích.

VIDEO: Přehled deseti nejdéle vládnoucích mužů žebříčku ATP

Novak Djokovič tráví 311 týden v čele světového žebříčku, čímž překonal rekord Rogera Federera. Zajímá vás, kterých dalších osm tenistů setrvalo nejdelší čas na pozici světové jedničky? Pak je tu pro vás povedený desetiminutový sestřih s počty týdnů strávených na 1. místě žebříčku ATP.

Graf: Cesta čtyř legend k 1000 výhrám

Rafael Nadal včera jako čtvrtý v open éře vyhrál 1000. zápas. Z kvarteta Jimmy Connors. Ivan Lendl a Roger Federer se na tuto magickou metu dostal jako nejstarší, přitom svou vůbec první výhru slavil ještě před 16. narozeninami. Prohlédněte si graf, v jakém věku jednotliví tenisté dosáhli každé sté výhry.

Nemůže být jen jeden GOAT. O dalším se rozhodne mezi Big Three, bude to pekelná stíhací jízda, říká Lendl

Ivan Lendl, jeden z nejúspěšnějších hráčů open éry, osminásobný grandslamový šampion, dvojnásobný finalista Wimbledonu, vítěz 94 turnajů, světová jednička po dobu 270 týdnů a člen tenisové síně slávy. Podle ostravského rodáka nemůže být v tenisové historii pouze jeden nejlepší hráč. Jednoho GOATa už Lendl má, o dalším se rozhodne po ukončení kariéry všech členů Big Three.

Lendl: GOAT? Ten, kdo vyhraje nejvíc grandslamů

Nekonečné debaty tenisových fanoušků o tom, kdo je nejlepší hráč všech dob (tzv. GOAT), by Ivan Lendl vyřešil zcela jednoduše. Podle vítěze Davisova poháru z roku 1980 usedne na trůn z tria Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič prostě ten, kdo získá nejvíc grandslamových titulů.

13. dubna 1980. Den, kdy se Lendl titulem z Houstonu odrazil k úžasné kariéře

"Ivan Lendl zvítězil ve finále turnaje v Houstonu nad Američanem Dibbsem 6-1 6-3. Po výrazné převaze v prvním setu, ve kterém Lendl využíval výborného servisu, se Dibbs vzchopil. Ve druhé sadě Američan vedl 2-1, když poprvé prolomil Lendlovo podání, ale čs. hráč byl i nadále pohyblivější, vyhrál hned následující Dibbsovo podání, a další pak v sedmém gamu." Takto stručně odbylo Rudé právo Lendlův premiérový triumf na profesionálním okruhu, jehož český tenista dosáhl 13. dubna 1980.

Koníčky? Umění, hokej, cyklistika či psi. Lendl slaví 60. narozeniny

Ivan Lendl neměl tak elegantní styl jako Švéd Björn Borg ani takový talent jako jeho další velký rival Američan John McEnroe. Přesto se díky své zarputilosti, tréninkové píli, skvělé kondici i koncentraci vypracoval mezi nejlepší tenisty historie. V čele světového žebříčku strávil hráč přezdívaný Ivan Hrozný celkem 270 týdnů, vyhrál osm grandslamových titulů. Představitel silového tenisu ze základní čáry, který později slavil úspěchy i jako trenér, dnes slaví 60. narozeniny.

Lendl cepuje mladé Američany, nabídky od hráčů neprozrazuje

Z pozice ambasadora dorazil bývalý první tenista světa Ivan Lendl do Prostějova. Podíval se na trénink mladých českých hráčů, ale jeho rady aktuálně pomáhají americkým nadějím, kterým připravuje tréninkové plány a dohlíží na jejich plnění v rámci programu americké tenisové federace USTA.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist