Mauresmo Amelie

Mauresmo Amelie

44
žena
Francie
Datum nar.:
5. 7. 1979
Výška:
175 cm
Váha:
69 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 1.
čtyřhra: - / 29.

Atraktivita mužského a ženského tenisu? Slova Mauresmové vzbudila vášně

Rafael Nadal a Iga Šwiateková. Dva šampioni French Open, dva giganti, kteří ovládli nejtěžší turnaj světa. Legendární Španěl si do Paříže zaskočil pro svůj čtrnáctý titul, jeho polská kolegyně si domů přivezla druhý. Napínavé antukové bitvy však opepřila i jedna zákulisní, ve které hrála hlavní roli šéfka Roland Garros Amélie Mauresmová, jenž označila ženské zápasy za méně atraktivní než mužské.

Ženský tenis je méně atraktivní než mužský, řekla šéfka Roland Garros Mauresmová. Pak se za své výroky omluvila

Ředitelka Roland Garros Amélie Mauresmová považuje současný ženský tenis za méně zajímavý než ten mužský. Proto hráli muži devět z deseti večerních zápasů tohoto ročníku pařížského grandslamu. Ženám k nasazení do "night session" nepomohlo ani to, že antukovému grandslamu poprvé šéfuje někdejší ženská světová jednička. Nedlouho poté se za své výroky omluvila.

Mauresmová bude jako první žena v historii ředitelkou Roland Garros

Ředitelkou tenisového Roland Garros bude bývalá světová jednička Amélie Mauresmová. Dvaačtyřicetiletá někdejší elitní tenistka ve funkci nahradí Guye Forgeta, kterému na konci roku skončí smlouva.

Mauresmová: Zápasy na tři vítězné sety na grandslamech by ženský tenis pozvedly na další úroveň

Dvojnásobná grandslamová šampionka Amélie Mauresmová by všema deseti podpořila myšlenku, aby na grandslamech hrály na tři vítězné sety i ženy. Podle bývalé světové jedničky by to ženský tenis pozvedlo na další úroveň.

Bývalá světová jednička Mauresmová má jasno. Bez vakcíny se letos hrát nebude

Mnoho tenistů, expertů i fanoušků si myslí, že restart letošní sezony kvůli pandemii koronaviru už neproběhne. K nim se řadí i bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka Amélie Mauresmová. "Bez vakcíny se letos hrát nebude," myslí si 40letá Francouzka.

Mauresmová Francii v Davis Cupu nepovede, stala se trenérkou Pouillea

Bývalá světová jednička Amélie Mauresmová nakonec kapitánkou francouzského daviscupového týmu nebude. Dvojnásobná grandslamová šampionka se domluvila na spolupráci s Lucasem Pouillem a bude jeho trenérkou. Proto odřekla funkci u mužské reprezentace, kde měla vystřídat Yannicka Noaha. Francouzská tenisová federace potvrdila, že už hledá nového kapitána.

"Průkopnice" Mauresmová povede francouzský daviscupový tým

Bývalá světová jednička Amelie Mauresmová bude novou kapitánkou daviscupového týmu své země. Volbu historicky první ženy, která povede mužský výběr Francie, dnes oznámila Francouzská tenisová federace. Ta zároveň uvedla, že tenistky ze země galského kohouta povede ve Fed Cupu Julien Benneteau, který po letošním US Open ukončí profesionální kariéru.

Mauresmová je dvojnásobnou mámou, dočkala se i dcery

Bývalá tenisová světová jednička Amélie Mauresmová je dvojnásobnou maminkou. Vítězka dvou grandslamů a dohromady 25 turnajů WTA porodila dceru Aylu. Synovi Aaronovi je rok a osm měsíců.

Mauresmová už francouzský fedcupový tým nepovede, je těhotná

Po finálové porážce s českými tenistkami končí Amélie Mauresmová u fedcupového týmu Francie. Bývalá světová jednička na dnešní tiskové konferenci v Paříži uvedla, že je těhotná a na jaře očekává narození druhého dítěte. Kapitánkou týmu byla od léta 2012.

Heninová a Safin vstoupili do tenisové Síně slávy

Bývalé světové jedničky Belgičanka Justine Heninová a Rus Marat Safin byli včera v americkém Newportu slavnostně uvedeni do tenisové Síně slávy. Slavnostního ceremoniálu se účastnila také Francouzka Amélie Mauresmová, jež byla do Síně uvedena již vloni, slavnostní akce se ale kvůli narození syna zúčastnit nemohla.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist