Nishioka Yoshihito

Nishioka Yoshihito

28
muž
Japonsko
Datum nar.:
27. 9. 1995
Výška:
170 cm
Váha:
64 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 78. / 24.
čtyřhra: 343. / 56.

Triumf po pěti letech. Chačanov hrál v Zhuhai teprve druhý turnaj po pauze a nenašel přemožitele

Karen Chačanov (27) odehrál v čínském Zhuhai svůj teprve druhý turnaj po téměř tříměsíční pauze a ukončil skoro pětileté čekání na další triumf. Vítěz prestižního Masters v Paříži z roku 2018 ztratil na turnaji v roli nasazené jedničky jen jeden set a ve finále přehrál 7:6, 6:1 japonského tenistu Jošihita Nišioku (27). I svůj pátý titul na této úrovni vybojoval na tvrdých površích.

38letý Wawrinka v New Yorku porazil Nišioku. Od roku 1992 nikdo starší na US Open nevyhrál

Stan Wawrinka poprvé od roku 2019 postoupil do druhého kola US Open. Do letošního ročníku vstoupil švýcarský šampion z roku 2016 výhrou nad Japoncem Jošihitem Nišiokou a v 38 letech se stal nejstarším vítězem zápasu dvouhry na newyorském grandslamu od roku 1992, kdy uspěl ještě o dva roky starší Jimmy Connors.

Bývalý šampion Medveděv v Cincinnati nezaváhal, rozjetý oslavenec Sinner i Ruud selhali

ATP CINCINNATI - Daniil Medveděv (27) vstoupil do turnaje v Cincinnati, kde před čtyřmi lety slavil první triumf na akci Masters 1000 a poslední dva ročníky nechyběl v semifinále, hladkou výhrou. Znovu po šesti dnech si bez potíží poradil s Italem Lorenzem Musettim (21), v Ohiu italského mladíka přehrál 6:3, 6:2. V osmifinále narazí na předloňského šampiona Alexandera Zvereva (26), s nímž vyhrál všechny tři letošní souboje. Na nedělní životní triumf z Montrealu nenavázal Ital Jannik Sinner, který v den 22. narozenin podlehl Srbu Dušanu Lajovičovi. Vypadli také obhájce titulu Borna Čorič, finalista loňského US Open Casper Ruud či zraněný Holger Rune. Po skreči postoupil Novak Djokovič.

Ruud vyhrál odvetu s Jarrym. V pařížském čtvrtfinále ho čeká opět Rune

FRENCH OPEN - Casper Ruud (24) na French Open zdolal 7:6, 7:5, 7:5 Nicoláse Jarryho (27), oplatil mu necelé dva týdny starou porážku z poslední generálky v Ženevě a stále je v dohraných osmifinálových duelech na grandslamech neporažen. Na pařížské antuce tak dál obhajuje loňskou finálovou účast, jeho čtvrtfinálovou překážkou bude stejně jako před rokem Dán Holger Rune (20).

Borges v Delray Beach porazil Johnsona podruhé během dvou dnů

ATP DELRAY BEACH - Nuno Borges v Delray Beach podruhé během dvou dnů porazil Steva Johnsona. Po nedělním úspěchu v kvalifikaci si s domácím lucky loserem poradil i na úvod hlavní soutěže a vyrovnal své maximum na okruhu ATP. Úspěšné odvety se v pondělí dočkali bývalý finalista Japonec Jošihito Nišioka, který se pomstil za loňské vyřazení Němci Oscaru Ottemu, a domácí Denis Kudla, jenž oplatil týden starou porážku Australanu Jordanu Thompsonovi.

Lehečka v pěti setech přetlačil Norrieho a je v osmifinále Australian Open!

AUSTRALIAN OPEN - Jiří Lehečka na Australian Open už potřetí vylepšil své grandslamové maximum. Dnes 21letý Čech udolal v pětisetovém souboji světovou dvanáctku Camerona Norrieho, oplatil mu týden starou porážku, zaznamenal třetí skalp hráče Top 20 a postoupil již mezi šestnáctku nejlepších. O místo ve čtvrtfinále se utká s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem.

Lehečka si připsal druhou výhru! Po skalpu Eubankse je ve 3. kole Australian Open

AUSTRALIAN OPEN - Jiří Lehečka na Australian Open porazil 3-1 na sety Američana Christophera Eubanske, navázal na svou první grandslamovou výhru a postaral o nejlepší výsledek českého mužského tenisu od roku 2019, kdy došel Tomáš Berdych mezi nejlepších šestnáct. Stejného úspěchu naopak nedosáhl kvalifikant a debutant Dalibor Svrčina, jenž nestačil na Japonce Jošihita Nišioku.

Djokovič i přes potíže s hamstringem přehrál Medveděva. V Austrálii vyhrál 33. zápas v řadě

ATP ADELAIDE - Novak Djokovič v Adelaide na prvním turnaji sezony vyhrál i čtvrtý zápas ve dvou setech. V semifinále si 35letý Srb poradil navzdory svalovým potížím s Daniilem Medveděvem, s nímž vyhrál počtvrté v řadě. Ve svém celkově 131. finále bude usilovat o 92. titul proti Sebastianu Kordovi.

Auger-Aliassime a Rune po životní sezoně nezvládli vstup do roku 2023. Djokovič vypadl z deblu

ATP ADELAIDE - Hned úvod nové sezony přináší nečekané výsledky. Na turnaji ATP 250 v australském Adelaide dnes nezvládli vstup do roku 2023 dva hráči elitní světové dvanáctky Kanaďan Félix Auger-Aliassime a nejlepší nováček loňské sezony Dán Holger Rune. Ve čtyřhře skončil Srb Novak Djokovič.

Fritz hrál poprvé jako člen Top 10. Ve Vídni vyhrál až po odvrácení mečbolu

ATP VÍDEŇ - Taylor Fritz měl v úvodním kole halového turnaje ATP 500 ve Vídni namále. Americký tenista, který aktuálně v boji o Turnaj mistrů figuruje na první nepostupové pozici, zdolal Jošihita Nišioku až po odvrácení mečbolu a 2 hodinách a 45 minutách boje 6-7 7-6 6-3. Po nedávném triumfu v Tokiu si připsal šestou výhru v řadě.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist