Oprandi Romina

Oprandi Romina

38
žena
Švýcarsko
Datum nar.:
29. 3. 1986
Výška:
172 cm
Váha:
66 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 32.
čtyřhra: - / 112.

Bývalá 32. hráčka světa Oprandiová ukončila kariéru

Romina Oprandiová svou kariéru protkanou častými zdravotními potížemi na tenisových kurtech neukončí. Čtyřiatřicetiletá Švýcarka v říjnu podstoupila poslední ze 16 operací a další pokus o návrat na kurty už nepodnikne.

Češky v polské Sobotě září. Ve čtvrtfinále jsou Cetkovská, Borecká i Vaidišová

ITF SOBOTA - Stoprocentní úspěšnost udržely dnes Češky na turnaji ITF v polské Sobotě. Petra Cetkovská zdolala poprvé v kariéře sedmou nasazenou Rominu Oprandiovou. Cenný skalp si připsala také Martina Borecká, jež vyřadila nasazenou jedničku Sesil Karatančevovou a o postup do semifinále si zahraje s krajankou Nicole Vaidišovou, která přehrála Vögtovou z Lichtenštejnska.

Stoprocentní Češky. Kvitová, Záhlavová-Strýcová, Smitková a Allertová v Melbourne neztratily ani set

AUSTRALIAN OPEN - Do druhého kola Australian Open se dostalo osm z deseti českých tenistek. Ty dnes měly v Melbourne stoprocentní úspěšnost, když Petra Kvitová, Barbora Záhlavová-Strýcová ani debutantky Denisa Allertová a Tereza Smitková neztratily jediný set. Mezi muži naopak dohrál Jan Hernych.

2. den na Australian Open: Do boje vyrazí zbylá pětice Čechů

Slušný vstup do Australian Open mají za sebou čeští tenisté. Své úvodní zápasy už zvládlo šest z nich a dalších pět se o to pokusí v úterý. Do bojů v Melbourne zasáhne mimo jiné čtvrtá nasazená Petra Kvitová, která se v Hisense Areně utká s Nizozemkou Hogenkampovou.

V Melbourne se představí 14 Čechů. Allertová, Hradecká, Voráčová a Hernych se prokousali kvalifikací

Na letošním Australian Open si ve dvouhrách zahraje nakonec hned 14 českých tenistů. Čtyři z nich se v Melbourne prokousali náročnou tříkolovou kvalifikací: Jan Hernych, Lucie Hradecká, Renata Voráčová a poprvé na grandslamovém turnaji si zahraje Denisa Allertová. Své soupeřky už znají Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

Záhlavová-Strýcová v Oeiras otočila zápas s Oprandiovou

Barbora Záhlavová-Strýcová se po více než měsíci dočkala vítězství na okruhu WTA. Česká tenistka dnes potvrdila, že se jí v soubojích se Švýcarkou Oprandiovou daří, a po vydřené výhře 4-6 6-1 a 6-4 postoupila do druhého kola. V něm ji čeká turnajová jednička Carla Suárezová.

Španělka Torróová-Florová proměnila v titul hned své první finále

WTA MARRÁKEŠ - Premiérový titul na okruhu WTA v souboji dvou tenistek, které se dostaly poprvé do finále, vybojovala na antuce v Marrákeši Maria-Teresa Torróová-Florová. Jednadvacetiletá Španělka se životního úspěchu dočkala po třísetové výhře nad o sedm let starší Švýcarkou Rominou Oprandiovou.

Hantuchová je po 10 měsících v semifinále, postoupila bez boje

WTA MARRÁKEŠ - Daniela Hantuchová se už rozahrávala na čtvrtfinálový zápas proti Shuai Peng, když se v tom dozvěděla, že postupuje dál bez boje. Zítra ji tak čeká první semifinále od loňského června, utká se v něm se Švýcarkou Oprandiovou.

Jankovičová v Bogotě zvládla i duel posledních šampionek a čeká ji odveta s Scheepersovou

WTA BOGOTA - Jelena Jankovičová v Bogotě i nadále potvrzuje roli největší favoritky. Srbská obhájkyně titulu si ve čtvrtfinále poradila s předloňskou šampionkou Arruabarrenaovou-Vecinovou a v kolumbijské metropoli tak vyhrála i svůj osmý zápas. O finále se utká s Scheepersovou, se kterou loni na antuce prohrála.

Tenisté: Tráva je nebezpečná. Je stejná jako loni, kontruje správce

Ve Wimbledonu se letos padá častěji než obvykle a řada hráčů už i kvůli zranění ze soutěže odstoupila. Včera vzdalo celkem sedm tenistů, což se ještě nikdy nestalo. A proto se v Londýně diskutuje: ohrožuje zdraví hráčů tráva, která klouže víc než v předchozích letech? Tenisté se vesměs shodují, že ano, pořadatelé ale kontrují, že vše je tak, jak má být.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist