Pavlyuchenkova Anastasia

Pavlyuchenkova Anastasia

32
žena
Rusko
Datum nar.:
3. 7. 1991
Výška:
177 cm
Váha:
72 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 22. / 11.
čtyřhra: 165. / 21.

Wozniacká jasnou výhrou obnovila rivalitu s Kerberovou a je po návratu poprvé ve čtvrtfinále

Caroline Wozniacká (33) se po téměř šesti letech utkala s Angelique Kerberovou (36), porazila ji potřetí v řadě a srovnala vzájemnou bilanci na 8:8. Souboj bývalých světových jedniček, grandslamových šampionek a vracejících se maminek v osmifinále v Indian Wells vyhrála jednoznačně 6:4, 6:2 a poprvé po obnovení kariéry postoupila do čtvrtfinále. Vítězka ročníku 2011 v něm změří síly s aktuální světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).

Pegulaová po problémech s krkem postoupila do semifinále, v San Diegu narazí na Kosťukovou

WTA SAN DIEGO - Světová pětka Jessica Pegulaová (30), jež šest týdnů laborovala se zraněním krku, dál úspěšně pokračuje ve svém prvním turnaji po Australian Open a rozchodu s trenérem Davidem Wittem. Do semifinále domácího podniku WTA 500 v San Diegu postoupila po výhře 6:1, 2:6, 6:2 nad Ruskou Annou Blinkovovou (28), s níž upravila vzájemnou bilanci na 3:0. O místo ve finále si nejvýše nasazená Američanka zahraje s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21) , jež zdolala rovněž ve třech setech Anastasii Pavljučenkovovou (32).

Plíšková vyhrála 10. zápas v řadě, trápící se Zhang porazila i podeváté. Bouzková nepřekvapila

Karolína Plíšková (31) zvládla úvodní zápas v Dubaji a protáhla svou aktuální neporazitelnost na 10 zápasů. Bývalá světová jednička začala na dalším podniku WTA 1000 vítězstvím 6:3, 7:5 nad Shuai Zhang (35), která si připsala už 17. porážku v řadě. S Číňankou zvládla i devátý vzájemný souboj a ve druhém kole bude čelit divoké kartě Ashlyn Kruegerové. V úvodním kole naopak skončila Marie Bouzková (25), jež nestačila 4:6, 3:6 na rozjetou Anastasii Pavljučenkovovou (32).

Plíšková nenastoupila k semifinále v Dauhá, Šwiatekovou dělí od hattricku už jen skalp Rybakinové

Karolína Plíšková (31) svou vítěznou sérii čítající devět zápasů v semifinále na tisícovce v Dauhá neprotáhne ani neukončí. Poslední česká naděje na katarském turnaji kvůli zranění zad nenastoupí k duelu o finále se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22). Šampionka posledních dvou ročníků se v souboji o titul utká s Jelenou Rybakinovou (24), která si poradila s Anastasií Pavljučenkovovou (32).

Plíšková může ukončit útok Šwiatekové na hattrick, Rybakinová se o finále utká s Pavljučenkovovou

V rámci pátečního programu letošního ročníku Qatar Open se rozhodne o finalistkách. Šampionka ročníku 2017 Karolína Plíšková (31), která vyhrála už devět utkání v řadě, vyzve světovou jedničku a vítězku posledních dvou ročníků této akce Igu Šwiatekovou (22). Ještě předtím se o postup do závěrečného kola poperou favorizovaná grandslamová šampionka Jelena Rybakinová (24) a Anastasia Pavljučenkovová (32).

Rybakinová pokračuje na vítězné vlně i v Dauhá, zahraje si o již třetí letošní finále

WTA DAUHÁ - Jelena Rybakinová (24) vyhrála na Blízkém východě i sedmý letošní zápas. V Dauhá s Leylah Fernandezovou (21) sice v úvodu přišla dvakrát o podání a prohrávala 1:4, vývoj ale otočila a zaznamenala už 14. výhru v sezoně. O již třetí letošní finále si světová čtyřka zahraje s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou (32). V semifinále nechybí ani světová jednička a dvojnásobná obhájkyně titulu Iga Šwiateková (22).

Plíšková v Dauhá vyhrála derby s Noskovou a dál vítězí, v osmifinále dohrály Vondroušová a Siniaková

Karolína Plíšková (31) pokračuje na podniku WTA 1000 v katarském Dauhá po bleskovém a náročném přesunu z haly v rumunské Kluži na vítězné vlně. Šampionka ročníku 2017 porazila ve třech setech i krajanku Lindu Noskovou (19) a po vítězství 3:6, 7:5, 6:1 protáhla svou aktuální neporazitelnost na osm utkání. Do čtvrtfinále první letošní tisícovky naopak nepostoupily Markéta Vondroušová (24) ani Kateřina Siniaková (27), které si mohly zajistit vzájemný souboj.

Ostapenková je v laufu. Týden po deblu v Melbourne si zahraje také singlové finále v Linci

WTA LINEC - Jelena Ostapenková (26) si sedm dní po neúspěchu v deblovém finále na Australian Open zahraje singlové finále na halovém turnaji WTA 500 v Linci. V semifinále nejvýše nasazená Lotyška přehrála 6:2, 6:3 šampionku z roku 2015 Anastasii Pavljučenkovovou (32), vyhrála šestý ze sedmi vzájemných zápasů, letošní bilanci ve dvouhře a čtyřhře dohromady vylepšila na 23:3 a postupem do finále zopakovala výsledek ze své poslední účasti v roce 2019. O již druhý letošní titul si zahraje s další bývalou finalistkou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou (29), která přežila více než tříhodinovou bitvu s Chorvatkou Donnou Vekičovou (27).

Ostapenková pokračuje ve skvělém vstupu do sezony, Potapovová titul v Linci neobhájí

WTA LINEC - Jeden titul ve dvouhře, jeden ve čtyřhře. Deblové finále na Australian Open a za leden zápasová bilance 18:3. Jelena Ostapenková (26) zaznamenala skvělý vstup do sezony na obou frontách a formu nyní prodává i po návratu z Austrálie. V hale v Linci po jedné vydřené a jedné hladké výhře postoupila do semifinále, v němž vyzve bývalou šampionku, nicméně oblíbenou soupeřku Anastasii Pavljučenkovovou (32). Ve čtvrtfinále naopak skončila loňská vítězka Anastasia Potapovová.

Siniaková neudržela vedení proti Pavljučenkovové a čtvrtfinále v Adelaide si nezahraje

WTA ADELAIDE - Kateřina Siniaková (27) na turnaji WTA 500 v Adelaide na dvě výhry z kvalifikace a skalp Karolíny Plíškové nenavázala. V boji o postup do čtvrtfinále neudržela nadějný náskok proti Anastasii Pavljučenkovové (32), které nakonec podlehla 6:2, 3:6, 2:6 a čtyři dny před startem Australian Open přišla o konfrontaci se světovou pětkou Jessicou Pegulaovou (29).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist