Potapova Anastasia

Potapova Anastasia

23
žena
Rusko
Datum nar.:
30. 3. 2001
Výška:
175 cm
Váha:
57 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 39. / 21.
čtyřhra: 126. / 40.

Vondroušová ve Stuttgartu stále neztratila set a je ve čtvrtfinále, Nosková dohrála

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) nepovolila po Donně Vekičové set ani Anastasii Potapovové (23) a po vítězství 7:6, 6:1 poprvé postoupila na tradičně silně obsazené antukové pětistovce ve Stuttgartu do čtvrtfinále. Úřadující wimbledonská šampionka se v něm utká s finalistkou posledních tří ročníků Arynou Sabalenkovou. Místo mezi nejlepší osmičkou naopak nevybojovala Linda Nosková (19), jež podlehla 0:6, 5:7 Emmě Raducanuové (21) a přišla o možnost se opět utkat se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).

Wozniacká jasnou výhrou obnovila rivalitu s Kerberovou a je po návratu poprvé ve čtvrtfinále

Caroline Wozniacká (33) se po téměř šesti letech utkala s Angelique Kerberovou (36), porazila ji potřetí v řadě a srovnala vzájemnou bilanci na 8:8. Souboj bývalých světových jedniček, grandslamových šampionek a vracejících se maminek v osmifinále v Indian Wells vyhrála jednoznačně 6:4, 6:2 a poprvé po obnovení kariéry postoupila do čtvrtfinále. Vítězka ročníku 2011 v něm změří síly s aktuální světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).

Vondroušová a Nosková v Kalifornii začaly hladkými výhrami, Bouzková ve druhém kole končí

WTA INDIAN WELLS - Markéta Vondroušová (24) suverénně zahájila své letošní působení na tisícovce v Indian Wells. Úřadující wimbledonská šampionka a česká žebříčková jednička si v úvodním zápase poradila 6:0, 6:2 s kvalifikantkou Bernardou Peraovou. Své úvodní utkání večer zvládla také Linda Nosková (19), jež si poradila s Italkou Camilou Giorgiovou a zajistila si souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. Z tria Češek v pátek neuspěla jen Marie Bouzková (25).

Siniaková si v Dauhá vyšlápla na Gauffovou! Nosková odvrátila mečbol a vyzve v derby Plíškovou

Kateřina Siniaková (27) zakončila všechny čtyři předchozí starty v hlavní soutěži Qatar Open hned v prvním kole, ovšem letos přes úvodní překážku přešla, a navíc si ve druhém kole senzačně vyšlápla 6:2, 6:4 na nasazenou dvojku a grandslamovou šampionku Coco Gauffovou (19). Dál jde také Linda Nosková (19), jež po odvráceném mečbolu skolila světovou devítku Marii Sakkariovou (28) a v osmifinále narazí na sedm zápasů neporaženou krajanku Karolínu Plíškovou (31). Mezi nejlepší šestnáctku naopak neprošla Marie Bouzková (25).

Ostapenková pokračuje ve skvělém vstupu do sezony, Potapovová titul v Linci neobhájí

WTA LINEC - Jeden titul ve dvouhře, jeden ve čtyřhře. Deblové finále na Australian Open a za leden zápasová bilance 18:3. Jelena Ostapenková (26) zaznamenala skvělý vstup do sezony na obou frontách a formu nyní prodává i po návratu z Austrálie. V hale v Linci po jedné vydřené a jedné hladké výhře postoupila do semifinále, v němž vyzve bývalou šampionku, nicméně oblíbenou soupeřku Anastasii Pavljučenkovovou (32). Ve čtvrtfinále naopak skončila loňská vítězka Anastasia Potapovová.

Siniaková druhou výhru v neoblíbeném Linci nepřidala, do čtvrtfinále ji nepustila Burelová

WTA LINEC - Kateřina Siniaková (27) na své neoblíbené akci v rakouském Linci díru do světa neudělá. Česká tenistka sice letos poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži, den poté ale další třísetový duel nezvládla. Ve druhém kole podlehla i vinou deseti ztracených servisů 3:6, 7:5, 4:6 Francouzce Claře Burelové (22) a s podnikem kategorie WTA 500 se rozloučila před branami prvního čtvrtfinále v sezoně. Po odvrácení mečbolů pokračují obhájkyně titulu Anastasia Potapovová (22) i nasazená jednička Jelena Ostapenková (26).

Opět čtyři mezi šestnácti nejlepšími. Pokračují Vondroušová, Muchová, Bouzková a Nosková

WTA CINCINNATI - Na turnaji WTA 1000 v Cincinnati jsou stejně jako před týdnem v Montrealu čtyři Češky mezi elitní šestnáctkou. Markéta Vondroušová (24) již pojedenácté v sezoně vyhrála minimálně první dva zápasy na turnaji, v Ohiu den po výhře nad krajankou Kateřinou Siniakovou neztratila set ani s Anastasií Potapovovou (22).Po třísetových výhrách pokračují Karolína Muchová (26), Marie Bouzková (25) a už čtyři zápasy neporažená kvalifikantka Linda Nosková (18), jež si připsala skalp slavnější krajanky a loňské finalistky Petry Kvitové (33).

Muchová a Vondroušová zvládly start v Montrealu ve dvou setech. Bouzková je už v osmifinále

WTA MONTREAL - V úterý na turnaji WTA 1000 v Montrealu uspěli hned tři ze čtyř českých tenistek. Finalistka French Open Karolína Muchová (26) porazila 7:6, 6:2 Anastasií Potapovovou (22) a po dvou měsících vyhrála zápas bez ztráty setu. V prvním singlovém zápase od triumfu ve Wimbledonu zvítězila Markéta Vondroušová (24), jež potvrdila roli favoritky proti Majar Šarífové (27) a může se chystat na souboj s Caroline Wozniackou (32). Už do osmifinále postoupila Marie Bouzková (25), která vyhrála i čtvrtý vzájemný zápas se světovou šestkou Caroline Garciaovou (29).Naopak Kateřina Siniaková (27) nenašla recept na Ljudmilu Samsonovovou (24).

Samsonovová ve Washingtonu zamířila za obhajobou titulu, Bencicová postoupila po skreči

WTA WASHINGTON - Ve Washingtonu odstartovala ženská část US Open Series. Hladkou výhrou bez ztráty podání vstoupila do turnaje, který letos povýšil do kategorie WTA 500, obhájkyně titulu Ljudmila Samsonovová (24). Světová osmnáctka, jež loni v metropoli USA odstartovala úspěšné období tří triumfů během dvou měsíců, smetla domácí Daniellu Collinsovou (29). Po skreči Anastasie Potapovové (22) postoupila do druhého kola Švýcarka Belinda Bencicová (26).

Krejčíková pokračuje v nejlepším turnaji na trávě. V Birminghamu je ve finále v singlu i deblu

WTA BIRMINGHAM - Barbora Krejčíková (27) na podniku WTA 250 v Birminghamu už potřetí vylepšila své maximum na trávě. Číňanku Lin Zhu (29) porazila 6:3, 6:2 a bez ztráty setu postoupila do svého jubilejního 10. finále. O druhý letošní a celkově 7. titul si nejvýše nasazená Češka zahraje v duelu bývalých vítězek French Open s Jelenou Ostapenkovou (26), nebo s Anastasií Potapovovou (22).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist