Vondroušová Markéta

Vondroušová Markéta

24
žena
Česká republika
Datum nar.:
28. 6. 1999
Výška:
172 cm
Váha:
59 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 7. / 6.
čtyřhra: 66. / 38.

Nosková sehraje souboj teenagerek s Andrejevovou, v akci budou i Vondroušová, Krejčíková a Bejlek

V rámci pátečního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open se představí kvarteto českých tenistek. Do turnaje vstoupí po volném losu v prvním kole Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková a Linda Nosková, kterou čeká souboj teenagerek s Mirrou Andrejevovou. O postup mezi nejlepší dvaatřicítku zabojuje také kvalifikantka Sára Bejlek. Obhajobu titulu odstartují Carlos Alcaraz a Aryna Sabalenková.

Vondroušová se po necelých dvou letech rozvádí. Prostě nám to nevyšlo, manžel už se odstěhoval

Wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová se rozvádí. Čtyřiadvacetiletá tenistka to řekla deníku Blesk. O dva roky staršího Štěpána Šimka si vzala předloni po dlouholeté známosti.

Vondroušová prohrála semifinále s Kosťukovou, Rybakinová ve Stuttgartu zastavila Šwiatekovou

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) na antukovém turnaji WTA 500 ve Stuttgartu na skalp Aryny Sabalenkové nenavázala a čekání na první finále od wimbledonského triumfu neukončila. V boji o něj česká tenistka podlehla 6:7, 2:6 Martě Kosťukové (21), byť v prvním setu smazala manko 1:5 a 15:40. Ukrajinka si o nejcennější trofej zahraje s Kazaškou Jelenou Rybakinovou (24), která po třísetovém boji vyřadila světovou jedničku a vítězku posledních dvou ročníků Igu Šwiatekovou (22).

Vondroušová po šesti letech zdolala Sabalenkovou a ve Stuttgartu si zahraje o finále

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) po šesti letech a sérii čtyř porážek našla recept na Arynu Sabalenkovou (25). Na světovou dvojku si vyšlápla ve čtvrtfinále hvězdami nabitého antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu, kde finalistku předchozích tří ročníků zdolala 3:6, 6:3, 7:5 a vzájemnou bilanci upravila na 3:4. V prvním semifinále od wimbledonského triumfu se utká překvapivě s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21), která uspěla v třísetové bitvě se světovou trojkou Coco Gauffovou (20) z USA. Druhé semifinále obstarají Iga Šwiateková (22) a Jelena Rybakinová (24).

Vondroušová ve Stuttgartu stále neztratila set a je ve čtvrtfinále, Nosková dohrála

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) nepovolila po Donně Vekičové set ani Anastasii Potapovové (23) a po vítězství 7:6, 6:1 poprvé postoupila na tradičně silně obsazené antukové pětistovce ve Stuttgartu do čtvrtfinále. Úřadující wimbledonská šampionka se v něm utká s finalistkou posledních tří ročníků Arynou Sabalenkovou. Místo mezi nejlepší osmičkou naopak nevybojovala Linda Nosková (19), jež podlehla 0:6, 5:7 Emmě Raducanuové (21) a přišla o možnost se opět utkat se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).

Vondroušová ve Stuttgartu po měsíční pauze porazila Vekičovou. Nosková smetla Ostapenkovou

Markéta Vondroušová (24) vstoupila vítězně do prvního turnaje po měsíční pauze. Ve Stuttgartu zvládla souboj s nebezpečnou Donnou Vekičovou (27) ve dvou setech 6:4, 6:3 a vzájemnou bilanci vylepšila na 2:1. Češka tak zvládla vstup do třetího turnaje v řadě a na německé pětistovce dorovnala své zdejší maximum. Vítěznou premiéru si připsala Linda Nosková (19), která smetla 6:3, 6:1 světovou desítku Jelenu Ostapenkovou (26).

Poslední šance získat podepsanou wimbledonskou raketu Markéty Vondroušové

Ještě dnes máte možnost vydražit podepsanou tenisovou raketu Markéty Vondroušové, s níž česká tenistka získala wimbledonský titul. Dražba probíhá na dobročinné aukční platformě DOBROBOT. Nejvyšší částka podpoří veřejně prospěšnou organizaci EDA, zajišťující včasnou péči pro rodiny dětí s vážným zrakovým a kombinovaným postižením, kterou Markéta podporuje.

Vondroušové zemřel dědeček. Po odstoupení z Indian Wells nebude hrát ani v Miami

Světová sedmička Markéta Vondroušová, jež v pondělí z osobních důvodů odstoupila před zápasem třetího kola z Indian Wells, se odhlásila z druhého březnového turnaje WTA 1000 v Miami. Čtyřiadvacetiletá Češka se ze Spojených států amerických vrátila domů předčasně kvůli úmrtí dědečka.

Vondroušová a Nosková v Kalifornii začaly hladkými výhrami, Bouzková ve druhém kole končí

WTA INDIAN WELLS - Markéta Vondroušová (24) suverénně zahájila své letošní působení na tisícovce v Indian Wells. Úřadující wimbledonská šampionka a česká žebříčková jednička si v úvodním zápase poradila 6:0, 6:2 s kvalifikantkou Bernardou Peraovou. Své úvodní utkání večer zvládla také Linda Nosková (19), jež si poradila s Italkou Camilou Giorgiovou a zajistila si souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. Z tria Češek v pátek neuspěla jen Marie Bouzková (25).

Menšíka čeká souboj talentů. Na třetí kolo zaútočí také Vondroušová, Lehečka, Nosková a Bouzková

Páteční program letošního ročníku BNP Paribas Open obohatí hned pětinásobná česká účast. Jakub Menšík se o třetí kolo na tisícovce v kalifornském Indian Wells utká v souboji mladých talentů s domácím Benem Sheltonem, Markéta Vondroušová s Bernardou Peraovou, Jiří Lehečka s Brandonem Nakashimou, Marie Bouzková s nasazenou Anastasií Potapovovou a Linda Nosková s Camilou Giorgiovou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist