Almagro? Postavil bych ho znovu, říká Corretja

19. 11. 2012, 15:19
Aktuality 7
Při neúčasti Rafaela Nadala musel řešit, koho kromě Davida Ferrera postavit v Praze na rychlém povrchu proti českým tenistům. Volba španělského kapitána Alexe Corretji padla na jedenáctého tenistu světa Nicolása Almagra, který ve finále prohrál oba své zápasy. Nominovat jeho a ne Lópeze nebyla chyba, trvá na svém Corretja.
Alex Corretja

Nicolás Almagro prohrál včera rozhodující pátý zápas s Radkem Štěpánkem a obhájci titulu podlehli Čechům v pražské O2 areně 2:3. "Nemyslím si, že jsem udělal chybu, a nemyslím si, že jsme prohráli proto, že hrál Nico Almagro," řekl Corretja v telefonickém rozhovoru pro rozhlasovou stanici Cadena Ser.

V pátek Almagro nestačil ve dvouhře na Tomáše Berdycha, s nímž prohrál v pěti setech. "Když jsem ho viděl v pátek, pořád jsem věřil, že je to ta správná osoba pro rozhodující zápas," dodal bývalý tenista, jenž v roli kapitána působí první sezonu.

Už při ohlášení nominace musel Corretja čelit otázkám, proč nedal přednost Lópezovi, jehož hře založené na tvrdém podání by mohl rychlý povrch v O2 areně lépe svědčit. Rozhodnutím byl překvapený i sám tenista. "Alex je tu proto, aby dělal tahle rozhodnutí. Není to snadné a my je musíme respektovat. Z odborného hlediska tomu ale nerozumím. Myslel jsem, že budu hrát, protože mi tenhle povrch výborně sedí," řekl López.

Corretja je ale i nyní přesvědčen, že udělal správné rozhodnutí. "Kdybychom hráli s Českou republikou zítra znovu, vybral bych stejné čtyři hráče," prohlásil kapitán, jenž neměl k dispozici zraněnou španělskou jedničku Rafaela Nadala.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co se Feliciáno divíš, kdyžs hrál celou sezónu úplný h*vno..?
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, videl som ho hrať na viacerých halových turnajoch na jeseň a všetky zápasy boli chabé ... Skôr by Štepánka porazil Verdasco.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad nikto necakal, ze Corretja prizná chybu..Jeho postoj v sucasnosti je uplne relevantný a rozumný..
Reagovat
gigin
A už to val!! :)))))
http://www.wtatennis.com/page/PlayerAwards2012
Reagovat
smazaný uživatel
Pod tímto článkem bych to nečekal. :D Taky jsem na to koukal, ale asi hlasovat nebudu, protože mám skoro v každé kategorii víc než jednu svou favoritku. Takže si prostě nemůžu vybrat a nechci žádnou z nich ranit... Ale jsem přesvědčený, že nějaké ceny určitě dostanou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to nakonec vyřešil šalamounsky. Teď jsem zahlasoval poprvé a zítra zahlasuju ještě jednou z jiného kompu... Jsem to ale kluk šikovnej. :D

Moje volba č. 1:
Fan Favorite Singles Player: Maria Sharapova
Fan Favorite Doubles Team: Hlaváčková/Hradecká
Fan Favorite Twitter: Victoria Azarenka
Fan Favorite Facebook: Maria Sharapova
Fan Favorite Video: Wozniacki/prank

Moje volba č. 2:
Fan Favorite Singles Player: Victoria Azarenka
Fan Favorite Doubles Team: Kirilenko/Petrova
Fan Favorite Twitter: Caroline Wozniacki
Fan Favorite Facebook: Ana Ivanovic
Fan Favorite Video: Strong Is Beautiful 60
Reagovat
gigin
:)))) Prostě, valíš to!! Já - Aza, Háčka, Aza, Anča, Pre-Wimblík party ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist