Ať je značka silnější. Sjednoťte WTA a ATP, už je načase, vyzývá Clijstersová

27. 6. 2023, 09:35
Aktuality 14
Podle bývalé světové jedničky Kim Clijstersové (40) by se měla ženská asociace WTA a mužská ATP sjednotit v jednu organizaci. Prohlásila to v rozhovoru pro agenturu Reuters.
Profily hráčů
Kim Clijstersová (© Profimedia)

"Myslím, že značka by díky tomu byla mnohem silnější. A nakonec spousta lidí, co se v tenisu nevyzná, si stejně myslí, že jde o jednu organizaci," řekla čtyřnásobná grandslamová vítězka Clijstersová.

Podobný názor jako čtyřicetiletá Belgičanka už dříve vyslovili například vítěz dvaceti grandslamů Roger Federer nebo legendární Billie Jean Kingová, která před padesáti lety založila WTA.

"Už se to probíralo opravdu častokrát, ale vždycky zůstalo jen u slov a nic se pro sjednocení neudělalo. Nicméně si však myslím, že je načase, abychom měli jednu organizaci," prohlásila maminka tří dětí Clijstersová, jež loni zřejmě definitivně ukončila kariéru.

Clijstersová, která je v současnosti čestnou prezidentkou Mezinárodní tenisové síně slávy (ITHF), by přála svému milovanému sportu jednotu.

"Nejen mužský, ale i ženský tenis jde nahoru a v zákulisí je tolik lidí, kteří by chtěli, aby se tenis ubíral stejným směrem. Jedna osoba těžko něco změní, ale dokud všichni máme podobné myšlení můžeme společně vystupovat jako silná jednotka. Myslím, že to je jediný způsob, jak vylepšit společné turnaje, dostat na centrální kurty muže i ženy, anebo zamezit začátkům zápasů v pozdních nočních hodinách," vysvětlila Clijstersová, co ji nejvíc pálí.

V pátek dojde Londýně před slavnostním losem letošního Wimbledonu, právě v hotelu Millenium Gloucester, kde v roce 1973 WTA vznikla, k setkání tenisových legend. Společně s Clijstersovou se na něm objeví i Steffi Grafová nebo Billie Jean Kingová, která byla hlavní osobností půl století starých událostí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
Ereinion
Tak jistě, pokud by ATP a WTA udělali fúzi, tak by samozřejmě byl obrovský tlak na srovnání prize money i mimo GS, aby to bylo "fér"
Reagovat
Ereinion
btw stačí se podívat na turnaje tenhle týden...Eastbourne hrajou muži i ženy zároveň, takže z těchhle důvodů je asi prize money téměř stejný...další turnaje jsou pak Mallorca u mužů a Bad Homburg u žen a u mužů je 4násobný prize money, což nejspíš tak reálně odpovídá popularitě
Reagovat
double10
z pozice značky to problém je... a jediný logický řešení by bylo to spojit .. a teď nejde jen o ATP a WTA, ale úplně vše - ATP, WTA, GS a i ITF, vše dohromady..
Reagovat
Mantra
na to niikdy nepřistúpím, nikdy, zapamatejte si tosmilesmile

jako vážně, myslím, že lobby pracovníků a činovníků jednotlivých partů bude silnější než touha to spojit, to by bylo fajn pro pár lidí, ale ty kvanta vyžírků a přísosek by se zredukovali a co by chudáci jedli?
Reagovat
double10
to samozrejme nezpochybnuju, i takhle dnesni svet bohuzel funguje..
Reagovat
double10
jen mi prijde vazne smutny, kdyz je GS, ocekava se velky zapas a na youtube tennistv postuje highlighty z posledniho vzajemneho zapasu obou hracu nekde z atp 250ky :D
Reagovat
Kandinsky1
Plácalkám už nestačí parazitovat na mužském tenise jen na GS, chtěly by ho vysávat už úplně všude smile
Reagovat
Nenela
Ale bez ....
Reagovat
Kandinsky1
Jako nahoře? Tak to by bylo sledovatelných ještě méně zápasů než teď.
Reagovat
Blondie
Lol
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Hezký pokus. ATP nepotřebuje "zesilovat". Vydělala by na tom jen WTA. Stejně jak ženy parazitují na popularitě mužského tenisu...
Reagovat
JohnB
Podle tvyho prispevku ty parazitujes celkove na tyhle planete
Reagovat
Mantra
Johny Be good. Hele voe, von má pravdu, holky jsou pro sonzory k zaplacení jen na Slamu, copa by chtěli třeba za Říčany jako chlapci na stejně označeném turnaji? smile
Reagovat
Blondie
**rozesmála se**

Ale je fajn, že chlapci tvého typu musí na tomhle portále strašlivě trpět :D 90 % článků je tady o úspěšných milionářkách :D enjoy, zlatíčko :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist