Báez v Córdobě vyřadil obhájce titulu Garína a má první skalp hráče Top 20

4. 2. 2022, 10:59
Aktuality 8
ATP CÓRDOBA - Bývalá juniorská jednička Sebastian Báez pokračuje v progresu na turnajích mužů. 21letý Argentinec na domácí antuce v Córdobě vyřadil loňského šampiona a letos třetího nasazeného Cristiana Garína, proti světové osmnáctce si připsal první skalp hráče Top 40 a poprvé postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm bývalý nejlepší junior světa vyzve dalšího Chilana Alejandra Tabila, jenž je ve čtvrtfinále rovněž poprvé.
Sebastian Báez (© Cordoba Open)

Sebastian Báez si na French Open 2019 zahrál finále dvouhry chlapců a stal se juniorskou světovou jedničkou. Loni už se začal výrazně prosazovat i mezi muži, když se devětkrát dostal do finále antukových challengerů, získal na nich šest titulů a sezonu zakončil startem na NextGen ATP Finals v Miláně.

Ve světovém žebříčku se tak prodral do Top 100 a zajistil si pravidelnost startů na podnicích ATP. A špatně si zatím nevede, letos už třikrát prošel přes první kolo, na Australian Open si odbyl vítězný debut na grandslamu a nyní se mu daří na domácí antuce v Córdobě.

21letý Argentinec poprvé na okruhu ATP vyhrál dva zápasy po sobě a postoupil do prvního čtvrtfinále. Po skalpu španělského veterána a bývalé světové sedmičky Fernanda Verdasca si poradil i s třetím nasazeným obhájcem titulu Cristianem Garínem.

V úvodní sadě Báez dvakrát nepotvrdil brejk a prohrál ji. Ale pak předvedl velmi soustředěný výkon a světovou osmnáctku Garína, jenž hrál letos na antuce poprvé, po obratu přehrál 4-6 6-1 6-1. 

"V prvním setu jsem měl spoustu šancí, ale asi jsem byl nervóznější než Garín. Snažil jsem se uklidnit a hrát lépe. Věřil jsem, že to zvládnu a proto je pro mě dnešní výsledek příznivý. Snažil jsem se koncentrovat a soustředit se na každý bod," komentoval Báez.

Hráče Top 50 Báez porazil teprve podruhé v kariéře, poprvé se mu to povedlo minulý měsíc v Melbourne po pětisetové bitvě se 44. hráčem světa Albertem Ramosem.



O postup do semifinále si 77. hráč světa Báez zahraje s dalším Chilanem Alejandrem Tabilem (h2h 1-0), kterému před rokem v kvalifikaci jiného domácího antukového turnaje v Buenos Aires povolil jediný game.

24letý Tabilo tento týden rovněž poprvé v kariéře vyhrál na turnaji ATP dva zápasy po sobě a postoupil do prvního čtvrtfinále. Chilan ve čtyřech duelech včetně kvalifikace neztratil ještě ani set, v hlavní soutěži si poradil s domácím Franciscem Cerúndolem a ve druhém kole porazil 6-2 6-4 Španěla Carlose Tabernera.

Pokud Tabilo v Córdobě přidá ještě jednu výhru, překoná své maximum ve světovém žebříčku (135. místo).

Mezi nejlepší osmičkou je také loňský finalista Albert Ramos ze Španělska, který si o semifinále zahraje se čtvrtým nasazeným Italem Lorenzem Sonegou (h2h 1-0).

První dvě čtvrtfinálové dvojice vytvořili už ve středu domácí favorit Diego Schwartzman s Kolumbijcem Danielem Galánem a Argentinec Juan Pablo Lóndero se Srbem Nikolou Milojevičem.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 493.875 dolarů
čtvrteční výsledky (03. 02. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Báez (Arg.) - Garín (3-Chile) 4-6 6-1 6-1
Tabilo (Chile) - Taberner (Šp.) 6-2 6-4
Sonego (4-It.) - Carballés (Šp.) 4-6 7-6(1) 6-2
Ramos (6-Šp.) - Varillas (Peru) 6-4 2-3 / skreč V.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Po ceste k prvnimu titulu z Cordoby si zkusil kanarka.:)
Ovsem, bozska ruka se celkem ztrasla v tom zaverecnem setu.

A jestli bude finale s Juanem, tak to rozhodne jednoduche nebude.
Reagovat
EllNino
Nepodceňovat leváka Tabila :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Copak ja, ale Diego, aby ho hlavne nepodcenil:)
Reagovat
Vlk-v-trave
No koukam, ze opet doma v Cordobe oziva:) Pry se leci z nejakych depresi...
...to co dnes predvadi neni jeho nejlepsi tenis. A jestli to dnes da, tak ten Ramos v SF, no nevim jestli Ramose zvladne a s nim jeho fans:)

Diego Schwatzman ma 4 tituly, z toho 2 z Golden Swingu... Buenos a Rio... Cordoba chybi...:) A to je chyba:) Takze, kdy jindy nez letos.:)
Reagovat
EllNino
Je to Alejandro Tabilo :)
Reagovat
bardunek666
No a?
Reagovat
EllNino
a jo vlastně
Reagovat
bardunek666
Error 404: EllNino stopped working.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist