Baghdatis znepříjemnil Nadalovi start na trávě, vzdoroval mu přes dvě a půl hodiny

11. 6. 2015, 18:32
Aktuality 441
ATP STUTTGART - Rafael Nadal se na výhru ve svém prvním letošním zápase na trávě nadřel. Nejvýše nasazený Španěl v německém Stuttgartu zdolal Kypřana Marcose Baghdatise až po bezmála dvou a čtvrt hodinách boje 7-6 6-7 6-2. Ve čtvrtfinále se utká s Tomicem.
Rafael Nadal

Rafael Nadal poslední dvě návštěvy Stuttgartu proměnil v letech 2005 a 2007 v tituly. Letos se však soutěž koná poprvé na trávě a nejvýše nasazený Španěl měl hned ve svém úvodním zápase - týden po porážce ve čtvrtfinále Roland Garros s Novakem Djokovičem - problémy s Marcosem Baghdatisem

V prvním setu Nadal prohrával 2-4, ale vývoj otočil a sadu v tie-breaku vybojoval. V druhém dějství naopak neproměnil brejk na 3-2 a druhou zkrácenou hru prohrál. Třetí set ale žádné další drama nenabídl, devětadvacetiletý Španěl získal po svém podání 16 z 18 fiftýnů a nakonec po 2 hodinách a 40 minutách vyhrál 7-6 6-7 6-2. V devátém vzájemném duelu si tak připsal osmou výhru.

"Byl to trochu podivný zápas," řekl Nadal. "Jsem šťastný, že jsem se přes něj dostal dál. Je to pro mě důležitá výhra. První zápas na trávě je vždy velmi obtížný... Na začátku jsem nehrál nejlépe, ale na konci už to bylo mnohem lepší," dodal španělský tenista, který je už v semifinále čtyřhry s krajanem Felicianem Lópezem.

V dalším zápase na Nadala čeká Bernard Tomic, se kterým neztratil ještě ani set. Dvaadvacetiletý Australan porazil 7-6 6-2 domácího veterána Tommyho Haase, který hrál na prvním turnaji po roční pauze, kterou si dal po loňské operaci ramena.

"V tie-breaku jsem prohrával 4-6, ale podařilo se mi trefit neuvěřitelný úder. To byl zlom, využil jsem svou šanci ve správnou chvíli. Ve druhém setu jsem už cítil, že hraju dobrý tenis. Každým zápasem hraju čím dál lépe, což je pro mě nejdůležitější," řekl Tomic.

 

"Prohraný první set mě dostal do špatné nálady," uvedl sedmatřicetiletý Haas. "Příliš dlouho jsem o tom přemýšlel. Navíc jsem trochu cítil rameno, což mi také nepomohlo. Ale celkově jsem spokojený s tím, jak jsem hrál."

Roli favorita dnes ve Stuttgartu potvrdil i Marin Čilič, který porazil 7-6 6-3 domácího Matthiase Bachingera a postoupil mezi osmičku nejlepších.

Ve čtvrtfinále se druhý nasazený Chorvat utká s dalším domácím hráčem Mischou Zverevem.
Sedmadvacetiletý Němec, který se letos vrací po zranění a je hráčem až šesté světové stovky, přehrál 6-2 6-4 Itala Andrease Seppiho, včetně kvalifikace vyhrál už pátý zápas v řadě a po dvou letech se dostal do čtvrtfinále.

"Jsem moc šťastný, opravdu moc. Trvalo mi to dva roky, než jsem se znovu dokázal dostat do čtvrtfinále. Mám toho za sebou dost, spousta zranění a dlouhý výpadek," řekl Zverev. "Trénovat jsem začal na konci loňského roku se svým bratrem a zažili jsme spolu skvělé týdny. Dodalo mi to více touhy vrátit se zpět a teď jsem šťastný, že mohu znovu hrát a zůstávám zdravý."

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 642.070 eur
čtvrteční výsledky (11. 06. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Baghdatis (Kypr) 7-6(5) 6-7(4) 6-2
Čilič (2-Chorv.) - Bachinger (Něm.) 7-6(2) 6-3
Tomic (5-Austr.) - Haas (Něm.) 7-6(6) 6-2
M. Zverev (Něm.) - Seppi (It.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

441
Přidat komentář
Roger_Federer
Kdyby se tady zmenili pravidla pro registraci..napr. jako jsou na idnesu a museli bychom se doregistrovat na svoje jmeno a prijmeni.., udelala by si to??..nebo by si stim mela problem.?
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ze odpovidam, i kdyz byl dotaz urcen Fandine - to pravidlo bych treba ja brala, je to ferovy. Aspon se kazdej ukaze v pravym svetle a uz musi s kuzi na trh, uz by se nemohl schovavat za klavesnici. Pak uz zalezi jen na tom jedinci, zda by tu ostudu unesl.
Reagovat
Fandina
A co by se mělo změnit, podle tebe na tom, kdyby tady každý uvedl, jak se jmenuje. Co by mělo být jiné?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze jsem to v tom prispevku rozvedla zretelne. To nebylo mysleno nijak na tebe.
Odpadli by trolli a ruzne lamy a podobne :-)
Je spousta jedincu, kteri umi delat ramena u monitoru, ale v realnem zivote jsou pos.rany az za usima, dojde-li na nejakou konfrontaci.
Reagovat
Fandina
Já to řeknu tak. Kdo bude chtít, tak si vždycky cestu k útočení a trollování najde. Na idnesu je registrace a stejně se tam objevují příspěvky, nad kterými někdy člověk žasne. Já osobně si nedovedu představit, že bych psala jinak, než píši teď, kdybych tady dala svoji fotku a jméno. Já v tom nevidím rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, ja taky ne. Dle meho se nemam za co stydet, prestoze nekdy napisu blbost. "Ale ty kdo jsi bez viny, hod prvni kamenem".
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Tady je to stejné, jako se třeba sejdou lidi, kteří se jinak neznají v nějaké restauraci a povídají si o tenise. A jsou mezi nimi muži, ženy, různého vzdělání, věku, rodiného zázemí. A tady je to to samé. Každý se nějak projevuje, nějak chová.
Reagovat
Fandina
Nechápu smysl tvé otázky. Jsi normální?
Reagovat
Roger_Federer
Nerozumis psanemu textu?
Pokud by ti to tedy nedelalo zadny problem a jsi si jista ze by ses chovala stejne..Hod sem svoje cele jmeno a prijmeni.:), adresu, rad te navstivim.
Reagovat
Fandina
Proč bys mě měl navštěvovat? Co je ti do toho, kdo jsem a co dělám?
Reagovat
Roger_Federer
Rad bych te osobne poznal..a pohovoril lidsky.
Reagovat
Fandina
Nevím o čem bych si s tebou měla povídat, když to neumíš ani tady. Tvoje psaní o mně jako o dementovi a další není důvod, abych se s takovým člověkem zabývala, natož bavila. Nemám zájem.
Reagovat
Fandina
Když tak moc stojíš o návštěvu, dej sem adresu a jméno a můj manžel tě navštíví.
Reagovat
Roger_Federer
Proc tvuj manzel? Ja se chci poznat, promluvit stebou..Touzim potom.
Reagovat
Fandina
Jsi vlezlý a otravný. A neexistuje jediný důvod, proč bych se chtěla s někým takovým setkávat. Setkáváme se s přáteli, s lidmi které máme rádi. A to jak ty se tu projevuješ je všechno jen ne přátelství a láska. Neexistuje důvod ke scházení se s tebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Admin mi tady neco promazal :-( chapu.
Reagovat
Roger_Federer
Tady.? Proboha co?
Reagovat
smazaný uživatel
Tvou reakci si lze vylozit vselijak ;-) :-D
Reagovat
Roger_Federer
No tak tady se temer nic nemaze, Admin nezakroci temer niknikdy.Proto me to udivuje.To uz si se musela jo prohresit.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz vim, kde byla chyba, spletla jsem se. Mela jsem tam nastavenou reakci jen na spaniela. Reset to vyresil...
Jinak admin maze, ale slovo "srat'' mu nevadi. Pritom by clovek rekl, ze je to vulgarismus.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne vidim jak se sklebis nad mou blbosti...
Reagovat
spaniel
Tak je to trochu komické.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt ti staci malo. Aspon se umim nad svou chybou zasmat a hlavne ji priznat. To dnes chybi hodne lidem. Vetsina ujizdi jen na svem egu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak se ti omlouvam za tu poznamku o slame a penezich, i kdyz to nebylo mysleno tak uplne na tebe.
Za tu cestinu treba ani nemuzes. Muj otec ma 2 vysoke skoly a je tezky disgrafik.
Reagovat
Roger_Federer
To je uplne jedno, ja si tady z toho, ze me nekdo upozornuje nebo se snazi seesnit na ty chyby nic nedelam.Vim ze je delam, uz to nikdy lepsi nebude.
VS jsem taky zmakl..byla to z timto handicapem docela fuska.;).
Dokonce za me sekretarka pise a kontroluje kazdou korespondenci co odchazi z kanclu..pro jistotu.;);)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to potom jooo :-) tu musis teda ale platit zlatem ;-) Stiha taky jeste nejakou jinou praci? ;-)

Nebylo by lepsi ji to rovnou diktovat?
Ja zas treba na VS vubec nemela pojem o matice, integraly a derivace, to byl horor.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa! (: ... 2 zápasy na tráve hneď víťazné, to nebývalo príliš zvykom, tak ešte 2 a bolo by to super
Reagovat
spaniel
Bernie vyhraje TB a aby si náhodou neprenesl nejakou pohodu do 3.setu, tak si Rafan mění 10 minut ponozku. Skutečná klasa.
Reagovat
spaniel
Amputace, radeji se mne vyjádří k tomuto. Nebo jsi radeji v bezpečí diskuse o plesi?
Reagovat
Amputace
Já se přiznám, že tento moment jsem neviděl. Po skončení druhého setu jsem odešel na několik minut nasr.aně dělat něco jiného :)
Reagovat
smazaný uživatel
Medzi setmi je bežne pauza 5min., takže tých 5min. navyše asi nebol velký problém..Navyše to Rafa urobil pred vlastným servisom, ak sa chce súper vyviezť z rytmu, robí sa to pred jeho servisom..Otázka teda zostáva, že kedy to mal Rafa urobit?..Pocas TB, pred TB alebo kedy?..Vybral ideálnu dobu pre oboch..
Reagovat
spaniel
Bylo to vic nez 5 minut. A pravidla říkají 2 minuty mezi sety ;)
Jen mne to pripomelo IW 2012, kdy sel Federer podávat na vitezstvi a Rafa se vybral na WC. Nastesti tenkrát ta finta nevyšla.
Reagovat
smazaný uživatel
Skús si to stopnúť, je to často viac ako dve min..

Tak za tých 10 rokov kariéry to na neho fakt raz mohlo prist v nevhodnom case, ci?..
Reagovat
Amputace
S tím IW to už je taková "urban legend". Rafa se z toho WC vrátil přesně ve chvíli, kdy rozhodčí hlásil "time", tudíž k žádnému zdržování z jeho strany nedošlo. Můžeš si to sám ověřit, ten zápas by měl být na YT.
Reagovat
Denis92
Tak to bude tym, ze rozhodca zahlasi "time" vzdy ked sa hrac vrati z osetrenia alebo WC, bezohladu nato ci tam bol 3min alebo 7min. Dava najavo, ze sa ide hned hrat a ten hrac, si uz nemoze sadnut aby si oddychol.
Reagovat
spaniel
No, mrknu, jestli me klame paměť. Protoze sledoval jsem to živě a byl jsem rozcileny, ze vystydne a vyhodí ho to z rytmu, kdyz ukazovali Rogera jak tam sedi. Bylo hodne vetrno.
Reagovat
Denis92
Ale v tomto pripade mas pravdu. Rafa to stihol presne za 90sek. Akurat, ze to nebolo medzi setmi.
Reagovat
spaniel
No nevim jestli je to urban legend: http://youtu.be/KVwQX731aVM

Komentátoři to zrovna nekvitovali. Rafa se sice vyptal hned po dohraném gemu, ale do 2 minut to nestihl. Navic podle pravidel mas jit na WC pred vlastním servisem. Co si budeme povídat stáhl naskok jednoho brejku, dotáhl z 2:5 na 4:5, urcite by gem vydržel. Chtel ho dostat z rytmu, nechat ho at ma o cem přemýšlet, sam se zkoncentrovat.
Reagovat
Amputace
Do dvou minut to nestihl? Tak to se podívej pořádně. Stihl to za přesně 80 vteřin. Mezi gemy je pauza kolik, minuta, minuta a půl? A to pravidlo, že na záchod můžeš jít pouze před vlastním servisem, je samozřejmě zcela absurdní. Protože když začínáš servírovat, nemáš v tom setu v podstatě možnost jít na WC, aniž bys šel před servisem soupeře. Pauzy mezi gemy jsou totiž vždy před servisem soupeře - leda by on odservíroval, ty přerušil hru a šel na WC.

https://www.youtube.com/watch?v=H2yFRNYCnG8
Reagovat
spaniel
Dik za link. Po 90 vteřinách kdyz umpire zahlasil time se Nadal vratil na kurt, sel jeste k lavičce a na prijmu byl s 20 sekundovým zpožděním, kdyz uz chceme slovickarit.

Mozna je to absurdní pravidlo, ale plati. Jen ne pro Nadala, opet.

Mimochodem to pravidlo, ze jen pred podáním soupere, zavedli docela nedavno poté, co se začali podobne incidenty rozmahat. Hraci a hracky chteli získat výhodu a začali odbíhat na toalety pred podáním soupere a dařilo se jim získávat brejky. Jinak je to povolené jen po setu, behem setu je to výjimka. Hodne hracu přiznalo, ze se chteli jen dat do kupy a záchod ani nepoužili. Treba Murray na Wimbledonu.

Podobne zneužívané jsou krome toalet i MTO coz kritizovalo hodne hracu, nejvic asi MacEnroe. Klasicky pripad byl Azarenka vs Stephens.

Nevim jak ty, ale v klidu hraju 3 hodiny bez WC. Isner - Mahut mel WC pauzu az za stavu 58:58 a umpire nebyl na záchodě 7 hodin. Neverim ze by Rafa nevydržel jeden game.
Reagovat
Amputace
Stát se to může, že se člověku začne znenadání chtít. O jiném případu, kdy toto Rafa udělal, nevím. A právě to je ono - jeden gem by ještě vydržel. A co když by to nebyl jeden gem, co když by byly dva a každý trval třeba deset minut?

Já chápu, že to pravidlo zavedli, ale zrovna tak je pochopitelné, že ne pokaždé je nutné bazírovat na jeho dodržení. Toto konkrétní pravidlo nelze dodržovat striktně.

Slovíčkařit klidně můžeme. Nadal odchází v čase (beru to podle toho videa) 1:37:30. 1:38:50 se vrací na kurt. Na přijmu je 1:39:10. Stihl to tedy přesně za sto sekund se vším všudy, ani zdaleka nepřesáhl dvě minuty, jak jsi původně psal.
Reagovat
spaniel
1:37:22 a 1:39:15. 1:53 celkem. Použil jsem stovky od casu, kdyz rozhodčí zahlasil stav, do momentu kdy rekl players are ready.

Mozna je to blbe pravidlo, ale hraci si za to mohou sami. Spekulují jak získat výhodu.
Reagovat
Amputace
Jako jasně no, ale když rozhodčí normálně řekne "time", hráči se také teprve zvednou a jdou se připravit na servis/return, což nějakých patnáct vteřin také trvá. Neřekne "time", načež v následujícím momentu hráč už servíruje. Zrovna tak to bylo tady. Rafa se vrátil do devadesáti vteřin. Samozřejmě, o něco málo oproti standardu to překročil, ale o tak málo, že se to dá těžko považovat za úmyslné zdržování. Kdyby chtěl opravdu zdržovt, vrátil by se z toho záchodu třeba po dvou a půl minutě. Takto se vrátil skoro téměř na čas.
Reagovat
spaniel
JJ
Reagovat
Denis92
Pauza medzi setmi je bezne 2min, len tak pre info.
Reagovat
smazaný uživatel
Zitra Gael :-) to bude match!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je cim dal hezci :-)
Reagovat
spaniel
To bude těmi vlasy.
Reagovat
Amputace
Toto z té nepřeberné palety urážek a vtipů na Rafovu adresu vnímám nejhůře - narážky na jeho plešatění. Sám s tím mám problém a vím, co to je za svinstvo, co to dokáže udělat s psychikou. Navíc člověk to má geneticky dané, jen těžko to ovlivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. Narazky na vzhledove nedostatky pouzivaji jen zakomplexovani ubozaci.
Reagovat
spaniel
A co napsat na takovou blbost? Urcite vypadal za mladi lépe, jako uhrančivým Indian, nez teď. To same Federer. Psat opak je jen důkaz vrcholné zaslepenosti. Ja uz taky nemam vlasu jak pred lety, běžná vec.
Reagovat
Amputace
No jenže je rozdíl je nemít už před třicítkou... Ale to je jedno. Já také teď, v pětadvaceti vypadám určitě lépe, než jsem vypadal v osmnácti, byť plešatím. Navíc každý má jiný vkus. Mně osobně (ačkoli to nemohu posoudit z ženského pohledu) také připadá Nadal pohlednější dnes, než když byl ten - jak píšeš - uhrančivý indián. Má daleko vyspělejší, rozumnější výraz, tehdy na mě chvílemi působil tak nějak vyjukaně, téměř jako dítě.

Co je blbost, tak nanejvýš tak to, někomu vyvracet, navíc ženské, že se jí líbí nějaký chlap více teď, než se jí líbil dříve. To je vážně blbost. Znáš Billyho Joela? Schálně poměř, jak vypadal ve dvaceti a jak ve čtyřiceti, když se ostříhal, tvář mu zvážněla atd.
Reagovat
spaniel
Ona nenapsala, ze se ji libi cim dal vic, ale ze je hezci. Ano, jsou případy, jako popisuješ, ale on tam zrovna nespadá.
Reagovat
Amputace
Napsala, že je hezčí, tudíž se jí asi líbí více teď, než se jí líbil před lety, ne?

Podle tebe tam nespadá, podle ní ano. V čem je problém? Ty jsi homosexuál?
Reagovat
spaniel
Proc? Proste jsem napsal svuj nazor. Od toho diskuse jsou. Je x diskusi jen o tom, jak Nadal vypada. Bez se jich vsech zeptat zda jsou teplí.
Reagovat
Amputace
Takže tímhle se budeš ohánět, že jen píšeš svůj názor v diskuzi? No dobře, ale měla by být snad dodržována nějaká slušnost, ne? Ona akorát napsala, že je ještě hezčí a ty jsi okamžitě narážel na jeho pleš. Pak jsi její názor na to, že je hezčí, označil za blbost. Promiň, ale máš na víc.
Reagovat
spaniel
Hodnotila vzhled. Pleš je součást vzhledu. Ma na nej vliv. Bylo to k tématu. Mel jsem jsem psat o vypletu???

Chapu ze vas jeho pleš sere, ale nebuďte tak precitliveli. Mozna kdyby se ostříhat, tak by mu to prospělo. Ale vis jak to je, kdyz nekdo plesati a ma dlouhe vlasy. Nevypada to dobre a podle me je to v přímém rozporu s tvrzením, ze je hezci nez kdyz mel bujnou kstici. Mozna az se okolí, tak z nej bude druhy Willis a ja uznám ze vypada lepe.
Reagovat
smazaný uživatel
Me jeho ples nevadi vubec, natoz aby me srala. Na lidech si vazim jinych veci. To jen hlupaci soudi lidi podle vzhledu, konta, nebo podle toho, co maji na sobe. Smutne...
Reagovat
Amputace
Podívej. Abys mě dobře pochopil. Mně je to docela jedno, téměř nad těmito věcmi nepřemýšlím, myslím nad vzhledem sportovců. Jde o to, že ona napsala, že se mu líbí více teď a ty to považuješ za blbost. Nejde přece jenom o vlasy, navíc není ani plešatý ve smyslu Iniesty a podobně. Jde taky o výraz, který má úplně jiný, než měl ve dvaceti letech, a nějaké ženě se to prostě může líbit víc. Takže jí připadá čím dál hezčí, protože třeba není na mladý zajíčky s naivním obličejem.
Reagovat
spaniel
Pleš ma uz nejakou dobu, sam bych o tom nezačal. Taky je mne to u ( _i_ )
A porad jeste měníš to co napsala. Kdyby to napsala tak jak to furt měníš, tak by tady zadna reakce nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
To rozhodne nejsem, je mi 34 :-D Ale vek je jen cislo, sic Rafa mladsi, brala bych ho vsema deseti :-D

Sice dve deti,ale ja bych ho ukecala :-D :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No promin, snad se mi muze libit kdo chce, ne? Nebo mi chces urcovat vkus? Zkusenym zenskym okem ti rikam, ze Rafan je kus chlapa, hrozne sexy.
Reagovat
Amputace
Jojo, v tomto spaniel hodně uletěl. Přesvědčovat ženskou o takových věcech.
Reagovat
spaniel
Ja znam zeny, kterym se nelibi vubec. Plesatejici, nebo ne, ma obři zadek, krivou pusu, dokonce je stránka ze vypada jak kapybara a je tam kolekce fotek on a kapybara ve stejných pozicích. Takze to, ze to hodnotis jako zena, neznamena, ze to tak vidi vsechny zeny.
Reagovat
Amputace
Já znám zase ženy, kterého ho označili za nejpohlednějšího muže vůbec. Nechápu, o co ti jde. Přesvědčovat v diskuzi ženskou o tom, jestli je chlap pohledný nebo ne. Jsi normální?
Reagovat
spaniel
Ja ji nepresvedcuji. To nejde. Vubec v nicem. Takova je Nikki.

Za to ty mas asi krámy, ze tady uz dva dny vysvetlujes, co jak kdo myslel. Asi svemu táboru moc po rozumové strance nevěříš.
Reagovat
Roger_Federer
Ty snima chces hadat jestli je Rafa krasavec?..vzdyt maji od vcera upal.nech je byt.
"Amputaci" hrklo.
Reagovat
Amputace
Přesně. Proč se o tom vůbec hádá, proč řeší takovou věc, že se nějaké holce líbí Rafa víc dnes, než se jí líbil před deseti lety? Absolutně nechápu.
Reagovat
Roger_Federer
Ty vus z jistotou ze je to holka?
Reagovat
Amputace
Minimálně tady tak vystupuje a já nemám na rozdíl od tebe potřebu o každém druhém přispěvateli tady rozvíjet konspirační teorie, jestli je skutečně tím, za koho se vydává.
Reagovat
spaniel
Znova. Nepsala ze se ji libi vic, ale ze je cim dal hezci. Chápeš ten rozdil? Az do vcera ses mne zdál argumentačně v poradku.
Reagovat
Amputace
Protože s tebou nesouhlasím, už ti nepřipadám argumentačně v pořádku? Promiň, ale toto je zaslepenost. To, že někteří nejste sto pochopit rozdíl mezi konkurenceschopností Baghdatise pro Federera v TOP formě a konkurenceschopností Baghdatise pro současného Nadala na trávě v nejhorší formě kariéry, navíc ve druhém kole 250ky, není vážně otázka mých argumentačních schopností.
Reagovat
spaniel
Problem prece neni v tom, ze se mnou nesouhlasíš. Neni to poprve :) a vzdycky to slo.

Problem je v tom, ze tvuj soukmenovec napise A, my řekneme ze je to blbost, on to rozvede, ze to myslel takto a takto (B), s cim uz se souhlasit da. A pak prejdes ty a tvrdis, ze A nenapsal a ze proc na nej utocime, kdyz B je naprosto v poradku. To je cele.
Reagovat
Amputace
Ale ty přece sám moc dobře víš, že v tom příspěvku šlo o něco jiného, než o ten pojem "špičkový hráč". Šlo o to, že vy jste tvrdili, že Forehand dělá najednou z Baghdatise nějakého úžasného konkurenta pro Rafu, ačkoli za konkurenci pro Federera jej nikdy nepovažoval. Tak to ale nebylo.

Stokrát jsme vám vysvětlili ten rozdíl mezi kontextem, kdy spolu Roger a Marcos hráli finále AO a kdy spolu Rafa a Marcos hráli druhé kolo Stuttgartu. Nikdo to nikdy nedával na stejnou úroveň, pouze vy. Nikdo netvrdil, že zatímco pro Federera B. nebyl konkurencí, tak pro dnešního Djokoviče či Rafu je konkurencí. Ne, byl to nepříjemný soupeř na trávě pro druhé kolo. A s přibližným zařazením do TOP20 současných hráčů na trávě také souhlasím, protože ať dělám, co dělám, nenapadá mě seznam 20ti lepších hráčů na trávě než je Baghdatis.
Reagovat
spaniel
Opet opakujes B, s kterym problem neni. Problem byl s A.
Reagovat
Amputace
A co je tedy A?
Reagovat
spaniel
Prilis všeobecný prispevek 21:55. Kdyby tam jasne napsal, ze vzhledem k Rafove forme se toho zapasu obával, v poradku. Ale napsat vseobecne, ze Marcos je jeste porad velmi nebezpecny hrac na trave a ze on a Tomic jsou špičkoví hraci na zeleném povrchu je proste mimo. A klidne muzou byt i top 20, stejne je to malo. Kdyby mel Rafa formu, tak by toto v životě nenapsal. Oba jsou pro top hrace neskodni, mohou jim mozna vzit set. To je i to, co uhrali proti Rafovi bez formy.

Cele je to samozrejme znasobene roky hádek, kde psal, ze to Marcos a spol byli nikdo a nikdy jim nedal vubec zadny kredit. Nikdy nenapsal, ze by byli nebezpeční nebo špičkoví na jakémkoliv povrchu v jakéhokoliv forme.
Reagovat
Amputace
"A klidne muzou byt i top 20, stejne je to malo. Kdyby mel Rafa formu, tak by toto v životě nenapsal."
- Přesně tak. Jenže Rafa formu nemá, na trávě dokonce již několik let. A z toho příspěvku je dost patrné, že si to myslí i Forehand, že nehovořil o Baghdatisovi jako špičkovém hráči v nějaké všeobecnosti. To si alespoň myslím já.
Reagovat
spaniel
Protoze to v tom chces videt. Kdyz roky čtu ze je to nikdo a pak sem hodi takováto spojeni, vidim(e) to jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Príliš všeobecný príspevok?..

Ako sorry, ale to mám pred každým príspevkom spravit hĺbkovú analýzu jednotlivcov TP, aby som vedel predpokladať následky mojho konania?..Ty nepises príspevky spontánne?..Ja som ten včerajší písal cestou do auta..
Reagovat
spaniel
Ne jednotlivců na TP. To se ani neda. Jen to napsat co nejpřesněji. Ja myslim ze si vedel co delas. Sice nevim jak vypadas, ale ten usklebek pri odesíláni si umím predstavit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda,ze u nicku neni nejaka ikonka s fotkou a jmenem.
Reagovat
spaniel
Pravé jméno a fotku by mel stejne jen Kves.
Reagovat
Roger_Federer
Ja bych byl pro..registraci pres obcanku..To by treba pani F byla v cukuletu pryc..:)
Reagovat
Amputace
:)
Reagovat
Fandina
A ty bys tu psal sám s pravopisnými chybami svoje nesmyly. To by bylo super.
Reagovat
Roger_Federer
Proc reagujes? Ptal se te nekdo na neco?Tvuj nazor nikoho nezajima.
Reagovat
Fandina
Neurčuj druhým, kdy mají reagovat. Nemáš co komu rozkazovat a nakazovat. Nejsi tu pánem.
Reagovat
Amputace
Proč bys ji také měl přesvědčovat? Ale označit za blbost to, co jsi označil, je vážně blbost. Když třeba řeknu, že se mi Kvitová líbí víc než Ivanovičová, řekneš, že to je blbost, protože v tvém subjektivním vesmíru to tak není a být nemůže?

Zastal jsem se Forehanda, protože jste se do něho pustili úplně zbytečně, jako blázni. Ale on by si bezpochyby poradil sám, o tom nepochybuji. Je chytřejší než většina z vás.
Reagovat
spaniel
Lol. Ty mas asi fakt upal. Ten tvuj příměr je uplne mimo. Tvoje tvrzení by bylo v poradku a nerekl bych ani popel. Jine by bylo kdybys napsal ze Kvitová je nejhezčí zena na svete. Jedine ze bys napsal ze pro tebe. To byste byli s Kvesem uz dva.

Forehand neni hloupý, jen rad ignoruje fakta, protiřečí si a rad rype. Kdyz se mu to vrati, tak je velice nešťastný a vsichni jsou zlí. Rafova současná forma je karma za 2013.
Reagovat
Amputace
Prostě se jí líbí čím dál tím víc. Co je na tom za blbost? Protože plešatí? Mnoha ženám se líbí starší muži víc než naivní mladí zajíčkové. A plešatění ke stárnutí samozřejmě patří, takže těmto ženám to vůbec nevadí, ale naopak jsou pro ně ti muži stále hezčí a hezčí. V čem je jako problém? Pořád ti nějak nerozumím.
Reagovat
spaniel
Pleš sluší mozna jednomu muzi z deseti. Kdyz nekdo napise nejaky nazor, bud projde bez povšimnutí nebo se k nemu lidi vyjádří. Nekdo souhlasne nekdo ma nazor opačný. Mne se nezdá hezci, uz jen kvuli te pleso, ktera mu pri jeho délce vlasu nesluší. Cetl jsem par diskusi, vim ze nejsem jediny, ona taky se svym názorem jiste taky ne. Kdyby napsala ze se ji zda hezci, fajn, pravdepodobne bych nepodepsal. Kdyz je to vseobecne konstatování arafa je cim dal hezci, tak mne to nedalo. O nic jine nejde. Pokud chces mit jistotu, ze budes mit jen souhlasné odezvy, tak neumíš psat. To je jedine řešení.
Reagovat
spaniel
*nesmis
Reagovat
Amputace
Ale to nebylo žádné všeobecné konstatování. Snad každému je jasné, že to psala za sebe, navíc přidala smajlík, což (jak už jsi mě upozorňoval i ty sám) v internetové diskuzi obecně značí povznesený tón.

Nemusí mu pleš vůbec slušet, ale v jiných ohledech jí může připadat čím dál hezčí. Proč ne? Není to přece jen o vlasech. Je to o výrazu, o vráskách.

Nehledě na to, že se mi nelíbila tvá první reakce na Nikkki. Byla zbytečně ironická, jízlivá. Prostě nechápu proč. Takový druh posměchu si podle mě nezaslouží nikdo. A tvá reakce na mě jako jistý posměch působila.
Reagovat
spaniel
To asi ano. Jízlivá byla. Tak promin, nevedel jsem ze se vas to tak dotkne. Asi jsem az moc otrkany z MTF.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, jen proto, ze fandim Rafovi, tak musim byt zakonite tupa. Kdybych fandila Federerovi, tak kdyby byla tupa non plus ultra, tak je to v poradku.
Reagovat
Roger_Federer
Tak ono je vice mene prirozene, ze fans Rafy jsou spise "prostejsi" jedinci, kteri maji
sklony ovcovatet..treba Forehend to pochopil a vystavel si natom tady karieru..
Reagovat
Amputace
Největší možnou tupost si projevil ty sám teď, sice tím, že máš tendenci takto lidi paušalizovat.
Reagovat
Roger_Federer
To vubec nemam..cest vyjimkam..;).
Reagovat
Amputace
Tímto si tu tupost ještě znásobil.
Reagovat
spaniel
Marně v prispevku hledám ze jsi tupa. Asi si našla, co jsi najit chtela. Myslel jsem tim, ze jsi tvrdohlava a nezmenis nazor.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bys k obsahu hlavy vubec neměla vyjadřovat. Tobe kdyby kanibal rozlouskl hlavu, tak si s tvým mozkem nenamaze ani malou sušenku.

A toto je jako co??? To nemam chapat jako utok?
Reagovat
Amputace
spaniel je velice doslovný. On nenapsal, že jsi tupá. Implicita mu vůbec nic neříká.
Reagovat
smazaný uživatel
Narazka na tvrdohlavost mozna v tem alter vesmiru.
Reagovat
spaniel
"Ja ji nepresvedcuji. To nejde. Vubec v nicem. Takova je Nikki."

Promin, ale jestli je neco jistota, tak to ze si servítky neberu. Kdybych to chtel napsat, tak to presne tak napisu. Implicity, přirovnání a obrazy nechávám na Forehanda. Ja napisu primo tupa, on napise ovocný kompot v hlave, nebo ze neumíš malou nasobilku.
Reagovat
Amputace
"Tobe kdyby kanibal rozlouskl hlavu, tak si s tvým mozkem nenamaze ani malou sušenku." - A toto je tedy co, když ne implicitní vyjádření toho, že je hloupá, že v mozku nic nemá? Zdá se mi, že si docela se.reš teď do huby.
Reagovat
spaniel
Ano, to byl příměr. Zajimave ale je, ze kdyz si pravidelne sęre do huby forehand, tak ti to neva. Je to z Černé zmije, proste se mne to vybavilo jako odpoved na jeji urážku R_F (radeji byt chudý nez bohatý a slamu v hlave).
Reagovat
spaniel
A je to výjimka. Obvykle to píšu primo a nevymyslim obrazy, ktere ve vysledku znamenají to same.
Reagovat
Amputace
Neřekl bych, že mám problém jít proti komukoli, s kým nesouhlasím. Nepíšeš teď pravdu. Já tady už v poslední době ani moc nebývám, čtu více méně pouze články o Rafovi. Takže o tom, jak si kdo se.re nebo nes.ere do huby nemám až takový přehled. Tady této diskuze jsem se účastnil a viděl, jak si ser.eš do huby ty, takže jsem se vyjádřil.
Reagovat
spaniel
Toto slovní spojeni uz padlo i v teto diskusi. Padlo uz i nekolikrat predtim. Do vcera jsem byl presvedceny o tom, ze muzes jit proti komukoliv.
Reagovat
Amputace
A proč už dnes nejsi? Protože jsem stál za názorem (i kdyby mylným) někoho jiného? To je dost krátkozraké vidění, nemyslíš?
Reagovat
spaniel
V teto diskusi bych ti dal za pravdu. Mohl jsem napsat jen ze nesouhlasím, jizlivy jsem byt nemusel, samozrejme kdyz nekdo neco takove napise je to subjektivni, i kdyz to podá jako konstatování. Asi jsem chtel byt jizlivy. Zastal ses spravne.

Vcera si to nemyslim. Ja nemel problem souhlasit s názorem, ke kterému se postupne dospělo, kdyz se to vydiskutovalo a upresnilo do finální podoby, kterou si pak kopíroval. Ja mel problem s uplne prvnim příspěvkem. Samozrejme svoje sehrálo i jméno autora prispevku. To ze se jeste den po te dohadujeme o A a B beru tak, ze uz nechces menit nazor. Navic si ho nezměnil, ani poté co jsi zjistil, ze skutecne napsal špičkoví, pritom to ze to takhle nenapsal, byl tvuj prvni argument.
Reagovat
Amputace
Já ty vaše války ohledně slabé konkurence nemám tolik nastudované, takříkajíc. Vím samozřejmě o Forehandových názorech na tuto problematiku, zrovna tak ale vím o vaší občasné zaujatosti vůči jeho příspěvkům. Nedivím se tomu, on provokuje hodně často, skrytě, někdy to je opravdu nepoznatelné, takže už to máte tendenci vidět ve všem, co napíše. Toto si myslím, že nebyl ten případ, kdy chtěl provokovat. Zřejmě to je otázka dojmu, lépe vyargumentovat, proč si to myslím, už to nedokážu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jezis a kdo rika, ze se libi vsem. ME se libi cim dal vic, pac mi pripada cim dal hezci. Neco k nepochopeni?
Jine zenske jsou mi...vis kde.
Reagovat
smazaný uživatel
Z meho pohledu je sladkej :-) ma hrozne milou tvar. Uplne je na nem videt, ze je to dobrej a uprimnej clovek.

Hateri samozrejme budou oponovat a to se nebavim o tenise...
Reagovat
spaniel
Ta tvar uprimneho a hodneho člověka je v přímém rozporu s jeho neustálým podvadenim.
Reagovat
Roger_Federer
Ty mas doma taky tu gumovou masku Nadala ze??...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam, vidis dobry napad, poridim :-D
Reagovat
Roger_Federer
No vis co.Rafaeoli ji doma ma, bere si ju do postele pri sexu..Devcica mu pritom jak se miluji musi rikat vamos muj Rafa..a tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafaeoli je bisexual? To jsem netusila. Ale jak to, ze ty o nem vis toho tak hodne...dokonce, koho si bere do postele, co mu rika partnerka...zajimave :-D
Reagovat
Roger_Federer
Doted jsem netusil ze neni heterosexual.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Protože R_F je Rafaeoli. A možná i Fandina.
Reagovat
Fandina
A co ještě, co ještě je k tomu, pane bože, to jsou žvásty.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ďalší nepríjemný súper pokorený..Vyhrať tento zradný dvojzápas na tráve je vzhľadom k tomu, že podobných súperov z kategórie nebezpečných (Fognini) Rafa nezvládal na antuke je teda celkom rarita..Dnes bol servis miestami konečne zbraň, inokedy si ním riadne zavaril..Mám na mysli hlavne DF..Ale inak solídny tenis z Rafovej strany..
Reagovat
kada.tom
no jo, hodně bylo es, ale taky dvojchyb .. :-)
Reagovat
kada.tom
jinak zítra Rafu bude čekat Gael, a to tedy taky nebude žádná oddychovka ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro nej jedine dobre. Cim vic zvladnutych tezkych zapasu, tim lip. Pro sebevedomi :-)
Reagovat
kada.tom
jasná věc :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Monfils v SF je tiež celkom kuriozita..Tak snáď to Rafa zvládne, keď zvládol dnes Tomica a vcera Marcosa..
Reagovat
kada.tom
Vamooos :-)
Reagovat
yenda1
Tomík v mezihře naprosto neškodnej, tedy až na pár míčků, který mu skončej v kurtu. Nadal hraje svůj letošní standard. Koncovky setů nejistý, rozklepaný kolena.
Reagovat
yenda1
A MedTime se taky osvědčil.
Reagovat
kada.tom
3-0 ve 3. setu ... tak to už snad Rafa zvládne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa prehral dva TB s Darcisom a vypadol v troch setoch. Pred rokom uspel v jednom s Rosolom, kde vyhral zápas..Následne prehral dva s Kyrgiosom, kde vypadol..Na tomto turnaji je tiež v záporných číslach..

Ten, kto chce uspieť na tráve musí byť úspešný v TB..Kedysi Rafova parádna disciplína..Dnes, ked si vsak neverí na základnej ciare, tazko si bude verit TB.

Aha break..
Reagovat
smazaný uživatel
co zas ma Spocenec za bebi jejda?
Reagovat
Amputace
To je neuvěřitelné. Vyhraný první set a break zkraje setu druhého. Co už chce víc?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten Tomic hraje takovej divnej tenis. Musí se proti němu strašně nepříjemně hrát.
Reagovat
Amputace
Ano, je to hodně zvláštní styl. Chvílemi to vypadá, jako by ani nehrál.
Reagovat
Vojtiik
strašně láme zápěstí, nečitelné to je:)
Reagovat
smazaný uživatel
Strýček Toni povedal, že Rafa potrebuje odohrat pred W. na tráve co najviac..Rafa to plní doslova :-)

Ale inak mas pravdu, set a break hore proti už skoro zlomenému Tomicovi..A potom si lahkovážne stratil servis a k tomu sľubné vedenie v TB..Myslím , že herne má Nadal viac z hry, ale tento tenis na tráve, to je taká lotéria, prevaha vo výmenách nič neznamená, keďže jednu výmenu striedajú dva priame body zo servisu..
Reagovat
kada.tom
Hmm, tak Rafa zase 3. sety ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň nabere herní praxi :D
Reagovat
Vojtiik
Mentální titán! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa - dobrej pohyb na trave. BH lepsi nez FH.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa má už miestami dobré údery, ešte by to chcelo hrať viac ku lajnám..Inak solídny výkon, podporený slušným servisom..V pohybe vidieť rezervy, je vidieť že Rafa sa necíti na tráve úplne prirodzene..No je to len druhý zápas, táto skutočnosť by sa mala zlepšovať..
Reagovat
Amputace
Souhlas. Ale dost mě znepokojují situace, kdy má potvrdit break, doservírovat set a podobně. To není letos zdaleka poprvé, kdy v těchto situacích znervózněl. A vidět to bylo i dnes. Za stavu 5:4 v prvním setu dal dvojchybu. Dvojchybu dal i za stavu 1:0 v druhém setu. Za těchto stavů náhle dělá chyby, které jindy v zápase neudělá.
Reagovat
Amputace
Klasika. Rafa neschopný doservírovat set.
Reagovat
Mayo
Dobré má tie slajzy Rafa, ľúbi sa mi to, že ich takto zapája, len tak ďalej, je to účinné
Reagovat
Amputace
Ano. Také jsem to chtěl napsat. Výborná zbraň v jeho podání.
Reagovat
Mayo
a páči sa mi bekhendová strana...či včera alebo aj dnes
Reagovat
Amputace
Nicméně FH pořád chybí, což je základní problém. Bez FH po čáře Rafa Djokoviče nemůže nikdy porazit.
Reagovat
Pe3k
Tak Djokovic je v úplně jiné lize než Nadal. Rafa by měl soupeřit s hráči typu Lopez, Anderson, Dimitrov to je jeho výkonnostní kategorie.
Reagovat
Amputace
Na nic jsem se tě neptal. Toto je diskuze normálních lidí, nikoli zaujatých haterů.
Reagovat
Pe3k
Kamaráde, ty tady budeš ve 20 diskuzích obhajovat názor, že Bagdatis je vrcholový travař a ještě si myslíš, že jsi normální? :D
Reagovat
Amputace
TOP20, ano. Lepší než tebou jmenovaní travaři, kterými jsi chtěl onehdy demonstrovat, že konkurence na trávě je silnější než na antuce. Tedy týpci jako Falla, který neprošel přes druhé kolo Wimbledonu.
Reagovat
Amputace
Jo, nebo ještě travař Kohlschreiber, který z posledních čtyřech Wimbledonů dvakrát vypadl v prvním kole.
Reagovat
Pe3k
Naopak, spadl jsi až na úroveň trolhanda a to je mi dost líto, protože jsi ze startu vypadal, že jsi rozumný, ale opak je pravdou. Rafa tady bohužel moc fanoušků co jsou normální nemá a když jo, tak se drží v ústraní. Já už takový hater nejsem, není k tomu totiž žádný důvod. Nadal hraje tak tragicky, že by spíš potřeboval podporu i od lidí z jiných táborů a já nebudu hejtovat někoho kdo je na tom tak špatně.
Reagovat
Amputace
Toto beru jako pouhou urážku. Argumentace z tvé strany žádná nepřišla. Vůbec nereaguje na nic, co jsem napsal (ani v tomto vlákně, ani obecně). I kdybych se mýlil, svět se nezboří. Lepší se ale mýlit, než nemít co říct a předvádět, co předvádíš ty. Já to, že se mýlím, jsem schopen připustit. Proto pořád čekám, až mi někdo sepíše seznamt TOP20 hráčů na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
Už takový hejter nejsem..

Už som iba taký malý, malinký hater, haterík..:)
Reagovat
smazaný uživatel
La Monf poráží na trávě Kolhschreibera. Dneska fakt už trává není takový faktor jak dřív, jak se dívám.
Reagovat
smazaný uživatel
Řadit do TOP 20 nejlepších hráčů na trávě borce, co byl naposledy mezi 16 nejlepšími na Wimbledonu před sedmi lety je hodně odvážné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Marný...

Ale jak trefně řekl janek_da, navzdory Forehandovi přeji Rafovi, aby se zvedl...
Ale zase nějak moc, kolem pátého místa by mu to slušelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tak tak. :)
Reagovat
Amputace
Mně přijde docela vtipný, že frajer napíše TOP20 na trávě, takže samozřejmě těžce hrubej odhad a vy se tady toho chytáte jako vosy lízátka :)
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, Forhend to taky umí chytit za slovíčko. :) Já ho neberu za odpad, tady nejde ani tak o to, že píše, že Baghda je TOP 20 na trávě, ale spíše je to prostředek, jak vyzdvihnout Rafovu výhru, která je ale úplně bezpředmětná a kdybychom to tak dělali my, taky by se tomu FH určitě smál. A já Rafovi přeji návrat do TOP 5, ale ne úplně do špičky ze zištných důvodů, bojujeme o rekordy a svým způsobem (pateticky) řečeno o podstatu tenisu. :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak samozřejmě já jsem za ty diskuze rád, představte si až ti dva pánesové skončí, co tady budem dělat?
Reagovat
panzer.dragon
to nevim :-), příspěvky se zredukujou tak na 1/5
Reagovat
Amputace
Ale ta výhra je skutečně cenná, ať už v kontextu jeho výsledků na trávě z posledních let, tak v kontextu jeho letošní formy, nikdo jeho výkon nemusí uměle vyzdvihovat. Naopak bych řekl, že Forehand je tím posledním, kdo by toto dělal. Naopak je často prvním, kdo přijde a Rafův výkon a nedostatky ve hře kritizuje. Během letoška (zatímco mnozí, včetně mě, přetékali optimismem a předpovídali Rafovi zlepšení) jsem zažil několikrát, že byl velmi skeptický.

Spíše se mi zdá, že v jeho komentářích někdy hledáte něco, co tam vůbec není. Pravda je, že on provokuje (pokud provokuje) velice chytře, implicitně, takže se vám na jednu stranu nevidím, že v jeho komentářích něco hledáte, na druhou stranu je to celkem vtipné :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak kdy... někdy je to vtipné a chytré, někdy je to jen rýpání za každou cenu.
Reagovat
Amputace
A mimo jiné: vy jste to tak také dělali. Moc dobře si vzpomínám na rok 2013, kdy měl Roger kariérní krizi a každá výhra pro něj (i vás) měla cenu zlata. Kdy jste jeho výkonům z prvních kol přisuzovali přehnaný význam, zrovna tak jeho soupeřům. Možná se tehdy Forehand smál a vy se směje teď.
Reagovat
spaniel
Ano, je to tak. Ale je tady jedna vec navic, my jsme ty konkretni soupeře predtim roky nesnizovali.
Reagovat
Amputace
Cituji Forehanda. Vaše nechápavost už mě přestává bavit.

"Ty ale nechápeš, že aj ten niktoš v kontexte konkurencie špičky može byť zároveň v TOP 20 na tráve..Veď to sa vobec nevylučuje..Ale tu už opat vysvetlujem malú násobilku.."
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale vždyť ta malá násobilka je jen Forehandova vysněná konstrukce... Stejně jako slabá éra. On se dost nerad řídí fakty, dá spíše na svoje dojmy. A to spoustu lidí vysloveně dráždí.
Reagovat
spaniel
Nevysvětlil si nic. Porad tady dokola kopirujes příspěvek, ktery nema zadnou hodnotu. Ze jste se časem dopracovali k vysvětlení toho, jak to forehand myslel, nemění nic na tom, co napsal do prvního příspěvku. Kdyby to hned rozepsal, reakce by byly jiné. Dalsi vec je, ze ty se tady s nim roky nedohadujes o tom, jaký je Baghdatisem, Roddick, Safin, Haas atd nymand. Pak by ses do te reakce asi vcitil lépe.
Reagovat
Amputace
Ale z Baghdatise tady přece nikdo nedělá kdovíjakou konkurenci pro současného Rafu. Vždyť Stan už se mnou v podstatě souhlasil, když jsem napsal toto.

"Rozdíl mezi současným Baghdatisem na trávě a současným Nadalem na trávě je podstatně menší, než rozdíl mezi Federerem na hardu 06 a Baghdatisem na hardu 06. Myslíš si, že ne? Vždyť Nadal za poslední tři roky vyhrál na trávě pět zápasů, s dneškem šest. To jich více vyhrál i ten Baghdatis."

A o nic jiného de facto nejde. Forehandovo "odsuzování" Baghdatise coby rovnocené konkurence Rogerovi v nejlepších letech, nijak neodporuje jeho zařazení do současné TOP20 (nebo TOP25, to je úplně jedno, jestli jste to nepochopili) na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
FFF na TP, to je priam námet na diplomovú prácu..Ako sa inokedy slušní a inteligentní ľudia (Pe3ka nerátajúc) zrazu pri jednej a tej istej téme menia na nevnímajúcich ZOMBIEkov..V tej chvíli obrazne povedané neregistrujú ani obraz, ani zvuk, riadia sa len FFF pudami..To, že ten včerajší príspevok vygradovali do takých výšok, to je fakt tragikomické..
Reagovat
Roger_Federer
Si zabil stary..malem jsem spadl z lehatka do bazenu..
Tobe slo o neco jineho nez provokaci?
Vzdyt ty na ni mas zalozene cele svoje pusobeni tady.;):).
Reagovat
smazaný uživatel
Si sa nám teraz nenápadne snazil naznačiť, že maš. Lehátko, že?..;)
Reagovat
Amputace
To u něj není nic nového. R_F se za svůj materialismus rozhodně nestydí :)
Reagovat
Roger_Federer
Borci klid..lezim na drevenem lehatku ktere stoji u bazenu..ani lehatko ani bazen neni muj.;)
Reagovat
spaniel
Clovek jde na koupak a hned z nej delaji hnusneho kapitalistu. Hruza. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavne aby ti tam nespad tablet nebo mobil :-D i kdyz by sis urcite mohl dovolit koupit novej. Tak nevim, co je lepsi, mit prachy a byt uplne blbej nebo byt financne prumer, ale nemit v hlave slamu.

Neber to osobne kocourku ;-)
Reagovat
spaniel
Ty bys k obsahu hlavy vubec neměla vyjadřovat. Tobe kdyby kanibal rozlouskl hlavu, tak si s tvým mozkem nenamaze ani malou sušenku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ha ha ha, ted se bavim fakt. Me muze urazit jen inteligent :-D
Reagovat
spaniel
Ted musis byt strasne urazena. Asi nejvic v životě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jdi ty, ty blazinku :-*
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty to pořád odmítáš vidět v souvislostech výroků Forehanda v posledních x letech. Kolikrát se třeba navážel do Federera za (finálová) vítězství na "ušmudlaných dvěstěpadesátkách", třeba v Brisbane nebo Dubaji. A to tam hrál opravdu s hráči špičky, aniž by to bylo třeba nějak okecávat...
Reagovat
Amputace
Ale to navážení do Federera na "ušmudlaných" 250kách přece zase mělo jiné souvislosti a kontext. Vzpomínám si například, jak se letos hovořilo o tom, že největší konkurencí Djokoviče je Federer. Já a tuším i Forehand jsme to rozporovali (dneš už vím, že jsem se mýlil) a odvolávali se na to, že Djokoviče porazil na bezvýznamné 25Oce, což nemá takovou výpovědní hodnotu. Tento příklad mě teď napadl. A jde tam o úplně něco jiného přece. Nedá se všechno házet dohromady. To už se pak opravdu dá brát tak, že když jeden píše špatně o Nadalovi, druhý bude psát špatně o Federerovi - za každou cenu.
Reagovat
Stan_Borowitz
... ale ne zase nějak moc...
Reagovat
Stan_Borowitz
nejvíc líbí, jak někdo - nebudu jmenovat - těžce neunáší, když se mu jako bumerang vrátí jeho vlastní letité provokace a švihnou ho přes nos...
Reagovat
Frantz
A mně zase že Djokovič loni prohrál finále RG kvůli síti :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
hulibrku. To nebylo loni a nebylo to finále, chytrolíne...
Reagovat
smazaný uživatel
:))))
Reagovat
smazaný uživatel
"těžce neunáší"..

Pobavilo :)
Reagovat
Stan_Borowitz
to jsem přehnal. To "těžce" tam nepatří. Prostě jen neunáší...
Reagovat
smazaný uživatel
Neblaazni..Ja som sa vcera bavil, ja sa neberiem tak strašne vážne a pre mňa je čítanie týchto žabomyších vojen v prvom rade zábava..Na konci som sa s úsmevom na tvári rozlúčil, úprimne aj s oponentami, lebo aj ten, kto má iný názor nie je mojim nepriateľom..

Skor sa čudujem, že niekto nevychladne ani na druhý deň a vyjadruje sa v mystifikáciách..Na druhý deň by už mal mať človek nadhlad, veď ide o houno..;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, jde přesně o to... naprostý souhlas. Ale jinak ty diskuse nejsou špatná forma relaxace... je to docela fajn a pohoda, nadáváme si sprostými slovy a nevyhrožujeme si zabitím, jak je zcela běžné na cizojazyčných fórech.
Reagovat
spaniel
Členové Tenisove kapelu odehráli svůj klasicky evergreen :) To uslo. No a nekdo musi tvrdit muziku ;) Aby z toho nebyl utahany cajdak.
Reagovat
smazaný uživatel
fíha, klobúk dole. Jeden rozumný príspevok a roztočí sa nezmyselný kolotoč. kukám ako puk. Stačilo, aby si ho niektorí prečítali pozorne a pochopili jeho podstatu. Čítanie s porozumením je dosť náročné už aj pre prvákov. Tým nemienim nikoho uraziť a predpokladám, že to nebude brať osobne.

Vytrhnutie slov z kontextu býva často sporom nedorozumenia a vysvetľovaním neprídeš do konca. Ten zápas som včera videla a bol to pre Rafu test na tráve. Marcos ho popreháňal a azda so strýkom duel zanalyzujú a urobia opatrenia. Dôležité je, že to zvládol a azda si bude viac veriť. Dal 7 es, čo nie je u neho obvyklé. Pichol si do osieho hniezda a hneď je "plodná" diskusia. :-)
Reagovat
spaniel
Hehe, jasne. Jeho prvni příspěvek byl uplne od veci. Nepsal tam, ze je nebezpečný pro Rafu v momentální formě. Psal všeobecně, ze je porad nebezpečný hrac na trávě, coz neni. A ze si mame vzpomenout na W´11. 4 roky zpět, lol. To ze to pak uz rozvedl, je vec jiná. Kdyby to napsal hned tak, jak to pak rozvedli, taková reakce by nebyla.

Stačí číst a rozumět textu, vis?
Reagovat
smazaný uživatel
Neuveríš, ale čakala som, že zareaguješ. Písal o včerajšom dueli, tak sa predpokladá, že myslel na Rafu v momentálnej forme.
Reagovat
spaniel
Nepredpokladej a čti.
Reagovat
Roger_Federer
Ale vzdyt cela pointa je uplne jinde..Forehend tady Baghdatise roky zesnesnuje a dela z neho "nikdosa" kdykoliv se mu to hodi do kramu.
Ovsem vcera je to zrazu top 20 travar.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, páni, viac to nebudem rozoberať. "Každý problém má svoje riešenie, pokiaľ ho nemá, nie je problém."
Reagovat
smazaný uživatel
Tu logikou proste nepochodíš..Spaniel to tam proste vidí napísané a cez to vlak nejde..Je to podivín, najhašterivejší FFF, celkom jednoznačne..
Reagovat
spaniel
Jj, ja kdyz vidím blbost nebo provokaci, tak nad tím nemavnu rukou, ale napisu to. Bohužel tvé příspěvky jsou z velke části kombinaci obojího. A jen na okraj, asi nebude náhoda, ze tvé příspěvky vyvolávají vzdy takove reakce, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel medzi nami dvoma je ten, ze ked vidim provokacie alebo vulgarizmy od Pe3ka alebp jackieho, ci jak sa volá, tak ma to necháva totálne chladným..Ty a dá sa to povedat aj o FFF vseobecne vsak máte snáď nejaký senzor ana kazdé negatívum, rypanec, ci dokonca konstruktívnu kritiku spustíte takú spŕšku odvetných opatrení, ze clovekovi castokrat zacne rozum stat..Ste v globále omnoho precitlivejší..
Reagovat
Roger_Federer
To by me celkem zajimalo co ten tvuj vyplod ze vcera ma spolecneho z tim ze jsme fans Federera?
Po dvacate..sesmesnoval jsi tad roky Baghdatise a AO 06..?Nazival jsi ho nikdosem, hracem slabe ery?, "zadnou konkurenci".
Dnes by si chtel aby nekdo vzal vazne ze je to top 20 travar? A to ses Petko ani nepodival na jeho vysledky na trave.:)
Reagovat
Amputace
Mě by zajímala jedna věc. Jakých dvacet hráčů má za poslední, třeba čtyři roky, na trávě lepší výsledky než Baghdatis? Jen pro srovnání. Alejandro Falla, kterého zde kdysi (na důkaz, že na trávě je větší konkurenmce než na antuce) Petřík označil za travaře, s čímž já nemám problém souhlasit, za poslední čtyři roky vyhrál ve Wimbleodnu pouhé dva zápasy. Loni, předloni a v roce 2011 nepřešel ani přes první kolo. Dokonce neprošel ani přes druhé kolo toho challengeru, u nějž se vysmíváte, že jej Marco vyhrál. Dustin Brown, další travař, porazil dokonce Nadala, neprošel za tu samou dobu ve Wimbledonu přes třetí kolo a pokud bychom nepočítali kvalifikační zápasy, vyhrál tam pouze dvakrát ve čtyřech letech. To jsou příklady, které mě ted napadly. Ale zajímalo by mě, kteří hráči jsou podle tebe v současnosti TOP20 na trávě. Jsem skutečně zvědav, koho napíšeš (napíšete), protože třeba takový Wawrinka, držitel dvou GS a momentálně čtvrtý hráč světa, nemá za poslední čtyři roky na trávě lepší výsledky než Baghdatis.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistěže má Wawrinka lepší výsledky, čtvrtfinále Wimbledonu, SF Queensu, rok předtím finále v Hertogenboschi, o tom si Baghdatis může nechat zdát prakticky za celou kariéru..
Reagovat
Amputace
Wawrinka kromě toho čtvrtfinále ve Wimbledonu nemá nic navíc. Finále Hertogenbosche mě opravdu nijak neuchvacuje, vzhledem k tomu, že ve Wimbledonu pak vypadl v prvním kole ve třech setech s Hewittem. Během let 2012, 13 a 14 uhrál ve Wimbledonu pouze to čtvrtfinále, jinak pokaždé vypadl v prvním kole. To se nestalo ani Baghdatisovi. Baghdatis má zase osmifinále olympiády, ve kterém navíc nebyl daleko od překvapení a porážky favorita Murrayho. O tom se zase může zdát Wawrinkovi. Neříkám, že Baghdatis je výš, polemizuji o tom, a kdybych měl sestavovat hypotetickou TOP20 hráčů na trávě, určitě bych si nebyl jistý tím, že tam Wawrinku dám a Baghdatise ne. Jisté to totiž vůbec není.
Reagovat
smazaný uživatel
Život je o maximech. I když tě finále Hertogenbosche nedojímá, Baghdatis se tam ani nedostal. A ten rok 2012 na mě velký dojem z pohledu Kypřana neudělal, vyřadil na trávě tragického Gaqueta, Dimitrov mu skrečoval a hráče jako Soeda nebo Montaněs nebo Gil by měl porážet i poslepu.
Reagovat
Amputace
Život je o maximech.
To je ale pouze jeden z možných pohledů na věc. Stejně tak může být život o konstatní kvalitě.
Nevím, pro mě osobně by byl možná hráč, který by hrál pět Wimbledonských finále výš, než hráč, který jednou Wimbledon vyhrál, ale jinak neprocházel přes první kola. Je to na otázku diskuze. Můj point je nicméně ten, že navzory tomu, že Wawrinka je TOP4 na světě v současnosti, TOP20 na trávě nemá vůbec jisté.
Reagovat
spaniel
Jenže top hráče porazis jen s maximem, ne s vyrovnanosti. Někteří hraci to v sobe mají a je jedno, ze většinu casu hraji blbe. Treba Ferrer je velmi konzistentní, pro hráče pod sebou noční můra, pro top hráče pohoda. Nema to maximum.
Reagovat
Amputace
Ano, jenže Rafa na trávě už několik let top není. Takže z mého pohledu je pro něj daleko nebezpečnější pro první kolo soupeř, který je zvyklý přes první kola procházet a má vyrovnanější výkony, než soupeř, který je daleko náchylnější k výpadkům, třebaže výsledkově je třeba úspěšnější. Jinými slovy: Baghdatis možná už nikdy nepředvede top výkon, na druhou stranu se u něj dá čekat, že pokud nebude zraněný, odehraje solidní výkon. Ostatně včera to dokázal. Rafu velmi potrápil. U Wawrinky je to úplně naopak. Pokud odehraje svůj top výkon, jen těžko se proti tomu bojuje, na druhou stranu zrovna tak se může stát, že udělá 50 UE. U něj člověk nikdy neví.
Reagovat
smazaný uživatel
Dal jsem si práci a Baghdatisovy maxima za poslední čtyři roky (turnaje ATP):

Baghdatis

na turnaji krom Wimbledonu: SF v Hertogenboschi 2011
Wimbledon: 3.kolo 2011, 2012

Wawrinka:

na turnaji krom Wimbledonu: F Hertogenbosch 2013, SF Queens 2014
Wimbledon: QF 2014

Mrzí mě, že uživatel jako ty si neověří fakta...
Reagovat
Amputace
Já jsem si ty fakta samozřejmě ověřoval, ale toto mě nijak nepřesvědčřuje o tom, že je Wawrinka na trávě výš.

Napsat: Baghdatis
Wimbledon: 3 kolo 2011, 2012

Wawrinka
Wimbledon: ČF 2014

To je ohromně zavádějící.

Daleko větší výpovědní hodnotu má, když napíšeš:

Wawrinka
Wimbledon: 2011 - 2. kolo, 2012 - 1. kolo, 2013 - 1. kolo, 2014 - čtvrtfinále

Baghdatis
Wimbledon: 2011 - 3, kolo, 2012 - 3. kolo, 2013 - 1. kolo, 2014 - 2. kolo.

Ty výsledky jsou samozřejmě relativně podobné a ten největší má Wawrinka (ČF 2014), nicméně to nejsou nijak propastné rozdíly a já osobně bych tedy váhal, zda do TOP20 travařů zařadit Wawrinku nebo Baghdatise. Nebýt Wawrinka v TOP10 celkově, váhal bych ještě víc.

Wawrinka je nepochybně lepší na menších připravných turnajích, na druhou stranu totálně vyhořel na Olympiádě, kde Marco zahrál velice solidně a dokonce potrápil budoucího šampiona. Co se týče Wimbledonu, z dlouhodobého hlediska má lepší výsledky Baghdatis, loni dosáhl výborného úspěchu Wawrinka, nicméně to samé klidně může letos nastat u Baghdatise. Od tohoto (v rámci Wimbledonu) v podstatě Wawrinkova "úletu" se nedá odrážet.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se právě od tohoto "úletu" docela odpíchl. Protože hráči na trávě dozrávají postupně, podívej se třeba na Ferrera nebo DelPa. U nich by taky nikdo před pár lety nikdo nečekal, že se jim tam podaří relativně velké úspěchy. Stan zraje jako víno, což ostatně zrovna u jeho případu nemusím nijak zdůrazňovat a klidně se vsadím, že v následujících letech bude Wawrinka na trávě daleko větší hrozba než Baghdatis. Nebo takto, zkus se vcítit do kůže hráče a teď by sis měl pro první kolo vybrat ze dvou hráčů, vybral by sis Wawrinku, nebo Baghdatise? Já tedy určitě Marcose.
Oháníš se olympiádou, ale to je jeden turnaj za poslední roky, co mu vyšel (když teda neberem Hertogenbosch), to je trochu málo. Stan má takto tři dobré turnaje na trávě a je to až v posledních dvou letech, takže prokazatelně rostě a v AKTUÁLNÍM žebříčku na trávě by podle mě určitě figuroval před Baghdou.
Reagovat
Amputace
Hodně bude záležet na letošním Wimbledonu. Pokud Wawrinka opět neprojde přes první nebo druhé kolo, budu si dále trvat na tom, že co se trávy týče, jsou na tom oba dost podobně. Pokud naopak třeba obhájí loňské čtvrtfinále, dám ti samozřejmě za pravdu.

To, na koho bych si spíš vsadil, nebo koho chtěl mít proti sobě, je dost zavádějící. Samozřejmě, že bych řekl, že v prvním kole bych proti sobě chtěl mít radši Baghdatise, ale to především proto, že Wawrinka je dlouhodobě v první desítce a jde z něj daleko větší respekt, třebaže výsledky na trávě nemá valné. Kdyby byl třicátý na světě, tak už bych si tolik jistý nebyl.
Reagovat
Roger_Federer
oznaceni "travar" je davno pryc, dpomaleni travy je defakto semlelo...hraci jsou univerzalove.Z dobrymi vysledky bud na hardu nebo antuce.
Z hardu na travu je asi blize bez z antuky..Je jadne, ze na trave bufou mit vyhodu servismani.
Myslim ze skladat zebricek top 20 travaru nejde..
Konkretne Baghdatis je hodne nevyrovnany, 2010 a 13 nevyhral ani jeden zapas, loni vyhral challengeres.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je to taky dávno nesmysl psát o trávářích. Dnes už všichni z TOP 10 umí na trávě porážet "trávaře", paradoxně kromě Rafy v posledních letech, i ten David Ferrer to umí a to nejlepší důkaz.
Reagovat
Amputace
Jo a o to jde, že Rafa to neumí. Proto Forehand řešil, že Marco pro něj byl nepříjemným prvním soupeřem :) Kdyby proti Rafovi včera stál Bellucci, určitě by to Forehand neoznačil za "nepříjemný test".
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale v tomto bodu musím napsat, že pro Rafu je hrozba skoro každý. Vždyť Rosol ani Darcis nejsou vůbec žádní trávaři a přesto ho porazili. Takže já souhlasím, že Baghdatis byl pro Rafu prověrku, ale nikoliv kvůli jeho kvalitně, ale spíš kvůli Rafově nekvalitě na trávě. Rafa má problém s každým kdo má trochu razantnější podání a údery než antukáři.
Reagovat
Amputace
Tak Rosol, když mu tam padá servis a ty jeho dělové FH, je jednoznačně nejnebezpečnější právě na trávě. A to přesně se tehdy stalo. Ten Darcis... to podle mě bylo hodně o smůle Rafy, který prohrál dva TB.
Reagovat
Roger_Federer
:)..ja myslim, ze te uz za ty roky zname a hloupe ti neni vubec nic..
Ja bych potom 1% (myslels asi 35%), zalezl do diry a aspon 14 dni bych byl potichu..
Tvoje nazory a blazdnive teorie jsou tady znama vec, ovsem ze ti neni hloupe stavet na hraci, ktereho tady roky dehonestujes, zesmsnujes tomu nerozumim.
Je fakt, ze fandove Nadala s tebou budou souhladit i kdyby to byla sebeveci kravina, jsou to vetsinou ovecky..Ozvou se pokazde jenom ti co uz do tebe vidi..;)), ostatnim je to jedno.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Opat to ciernobiele videnie..
Reagovat
Fandina
Jenže ty jsi úplně stejný jako on. On něco napíše a ty jsi jako vosa, která mu to vyvrací. On je navíc alespoň inteligentní.
Reagovat
Roger_Federer
Ptal se te nekdo na neco?
Reagovat
Fandina
A tebe se někdo na něco ptal?
Reagovat
Roger_Federer
Tak vydis bud sticha a soupej nohama, kdyz se bavy dospeli.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach ta cestina, to je masakr.
Reagovat
smazaný uživatel
Me pripafa, ze si kolikrat s tim pravopisem z nas delas prdel, to jinak neni mozny :-D
Reagovat
Fandina
Neraď druhým, co mají dělat. Nejsi tak inteligentní, aby se podle tebě někdo řídil.
Reagovat
smazaný uživatel
Dominik, ty si casto trochu mimo predmet diskusie..

Cim som sa akoze staval na jeho stranu?..ze som ho zaradil do top 20?
Reagovat
Roger_Federer
Nerozumim?
Me jde celou dobu o fakt, ze pokud bych ja tady 4roky tvrdil, ze nejaky hrac je "nikdos", srsmesnoval bych ho a vysmivsl se jeho zivotnimu turnaji..Urcite bych vcera neudelal co ty.MMlozna bych si to i myslel, ale byl bych sticha.pokud jsi samozdrejme neprovokoval umyslne.tot vse.
Tento Baghdatis a Baghdatis 06 je zcela jina pohadka.
Reagovat
Amputace
Zkopíruji, co jsem napsal níže. Ne, že bych se chtěl Forehanda zastávat, ale opravdu se mi nechce věřit, že máte tak krátké vedení a celou tu věc prostě vidíte tak jednoduše, jak podáváte.

"Rozdíl mezi současným Baghdatisem na trávě a současným Nadalem na trávě je podstatně menší, než rozdíl mezi Federerem na hardu 06 a Baghdatisem na hardu 06. Myslíš si, že ne? Vždyť Nadal za poslední tři roky vyhrál na trávě pět zápasů, s dneškem šest. To jich více vyhrál i ten Baghdatis. Čím si Forehand protiřečí, když napíše, že současný Baghdatis je na trávě pro Nadala nebezpečným protivníkem, ale zároveň ho neuznává jako adekvátní konkurenci pro Federera v nejlepších letech? Já tedy nevím, jak ty, ale já tam žádný rozpor nenacházím. Proto jsem se ozval."
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ale nechápeš, že aj ten niktoš v kontexte konkurencie špičky može byť zároveň v TOP 20 na tráve..Veď to sa vobec nevylučuje..Ale tu už opat vysvetlujem malú násobilku..
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Já také absolutně nechápu, že to nechápou. To dokonce podle mě ani nejde nechápat :)
Reagovat
panzer.dragon
tohle je taky úžasný..

https://pbs.twimg.com/media/CHRqWffWEAAezCW.jpg

djoko-life, parádní termín
Reagovat
panzer.dragon
u djokera mě překvapuje jedna věc, jeho 9 posledních finále gs přineslo pouze 3 tituly, kdežto jeho posledních 12 finále masters přineslo 12 titulů, na masters jede jak raketa, ale na gs mi ta úspěšnost ve finále přijde slabá na to jakou má novak formu
Reagovat
Krisboy
To je fakt divný, že by v tom hrál roli fakt, že GS jsou na 3 vítězné sety?
Reagovat
Marduch
Já to řikám furt, že v těch posledních nejvypjatějších zápasech na GS pod dvou setech plete nohama, extrémně heká, údery VČETNĚ SERVISU ztrácí na razanci, prostě tam najednou neni ten dynamit na raketě, zvlášť na forhandu. Je to hubenej kluk :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych rekla, ono atlet dobrej, ale vytrvalost zadna. Kolikrat se tam klati jak steblo ve vetru.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že letos prohrál RG kvůli fyzičce. Wawrinka ho ve finále prakticky utloukl, Djokovič by musel hrát svoje maximum, aby tomu mohl vzdorovat. On vypadal, že toho má dost, ale podle mě hlavně psychicky, nakonec doplatil na to, jak v předchozím průběhu sezóny dominoval. Já mu radit nebudu, ale jestli chce příští rok vyhrát RG, tak by měl vynechat klidně Madrid i Řím.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrú noc všetkým, aj oponentom..:)

Klasickí členovia tenisovej kapely dnes odohrali svoj naobľúbenejší, pomaly už kultový evergreen..:)
Reagovat
tito
Teď jsem to dočetl. Zajímavé je, jak málo stačí :-))) Baghdatise moc načteného nemám, ale včera se velmi dobře pohyboval a jeho LL z forehandu byly ukázkové.
Reagovat
janek_da
LL?
Reagovat
spaniel
Tipuju liftované loby :)
Reagovat
janek_da
Taky varianta, dík. Já uvažoval o lucky loserech z forehandu.
Reagovat
tito
https://www.youtube.com/watch?v=rtxoAIT19_M
přesně takové, u Marcose jsem nenašel video
Reagovat
spaniel
Federer porazel slabe hrace jako Baghdatis.
Rafa mel dnes špičkového soupere a těžkou prověrku, Baghdatise.
Baghdatis byl průměr, zadna konkurence, ale na trave je nebezpecny. Porazil Rosola 2:0
Ale stejne je slaby, vzdyt ho porazil na trave 3:0 juniorský antukar.
Reagovat
a.magerova
Jj to je nápor na logiku.....
Jo a nepiš špičkový, když to slovo nikdo nenapsal :-))
Reagovat
Amputace
Uvádíš to zcela bez souvislostí, vytrháváš z kontextu, který se bohužel nedá ignorovat. Kdyby dnes proti Baghdatisovi stál Rafa z roku 2010 nebo 2011, nikoho by samozřejmě ani nenapadlo Baghdatise považovat za těžkou prověrku. Ale vzhledem k tomu, že v posledních třech letech vyhrál na trávě pet zápasů, přičemž ty, které prohrál, byly veskrze s nonamy, nadto zcela selhal na svém dominantním povrchu a prožívá zdaleka nejhorší sezonu v kariéře, je to prostě tak.

Naproti tomu, když vezmeš, jakou konkurencí byl Baghdatis pro Federera na AO06.. Baghdatis tam odehrál tři pětiseťáky, dva z toho byly ve QF a SF. Divím se, že v tom finále vůbec ještě chodil, natož aby konkuroval hráči, jehož předešlé dvě sezóny patřily k těm nejvíce dominantním v dějinách tenisu.
Reagovat
spaniel
Pro Rafu je momentalne na trave nebezpecny asi uplne kazdy. Nevim na co vyzvedavat Marcose, ktery je uz par let uplne mimo. Navic po letech shazování. Je to proste nesmysl.
Reagovat
Amputace
Dobře, ale k tomu shazování přece dochází v jiných souvislostech. Nevím o tom, že by Forehand někdy Baghdatise považoval za špatného tenistu. Navíc jemu hra na trávě opravdu docela sedí. Za sebe bych tedy radši v prvním zápasu na trávě proti Rafovi viděl úplně někoho jiného.
Reagovat
Amputace
Bohužel jsem to dnes neviděl. Jak byste to shrnuli? A hlavně: co FH?
Reagovat
Stan_Borowitz
Co jsem viděl já, tak FH nic moc, a spíše nic než moc. Jinak super voleje, jak píšu níže - vynikající anticipace směru prohozu, dokonalé provedení. BH křížem byly občas slušné pecky.
Reagovat
Amputace
Díky. S tím FH už mě nicméně začíná děsit..
Reagovat
r.Fever
Musim povedat sorry na Rafovu stranu, on tie voleje fakt nema zle... Som zvedavy ako sa mu vydari travnata sezona, je v podstate outsider a trochu mu aj zicim, naozaj.. :) ale vsetko s mierou ;)
Reagovat
Amputace
Na síti - pokud už tam jde - on byl vždy velice dobrý. O mnoho lepší než třeba Djokovič. Netvrdím, že je na síti nějakým zázračným hráčem, ale klidně by to tam mohl zkoušet častěji.

https://www.youtube.com/watch?v=D-LFXBnKmjA
Reagovat
Marduch
Ohledně citu v ruce na mě Rafa udělal dojem tuším v Řimě, jak si luxusně stáhnul na raketu balonek, co na něj rychle letěl mezi výměnama. Jak kdyby měl místo rakety podběrák na ryby :)
Reagovat
spaniel
To umí kazdy lepsi tenista. Viděl jsem to delat juniory.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bude po USO na druhem miste v zebricku, vsadi se nekdo?:-) Tak myslim, ze Roger finale na W neobhaji, takze spadne. Naopak Andy stoupne, ale zase cinci a montre neda, naopak Rafa joooo :-D

Tak dost srandy a dobrou ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To asi nebude, do USO sú prakticky len tri turnaje, to nestihne..Ale do USO musi byt ciel TOP 8 a na konci roka TOP 4, to sú reálne a nenáročné ciele..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz da semicko na W, vyhraje am. betoy a USO, bude tam :-)

Vim, nepravdepodobne, ale ne nerealne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
* betony
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále Wimbledonu by byl zázrak. Ale na USO věřím, že bude útočit na titul.
Reagovat
SwissMaestro
Tommyho bolelo rameno? To je průser....
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne zacal hrat dlouhy mice. Jinak je videt, jak ta trava je uplne o necem jinym. Kdyz bude casto na siti, tudy bych videla cestu k uspechu :-)
Reagovat
tito
Vlk v zimě neexistuje???
Chtěl jsem mu napsat......Nebo má nový nick? Nevíte někdo?
Reagovat
Roger_Federer
VLK---'1GrLS...nebo tak nejak.
Reagovat
janek_da
ani nezkusaj
Reagovat
a.magerova
Tento tu je, ale je to vlk, tak je plachej, navíc už je léto.... :-))
Reagovat
VlS
Ale ovce, ty bych teda hlídal, plachej neplachej, je to vlk.
Reagovat
tito
Díky :-)
Reagovat
panzer.dragon
docela zajímavý, hlavně pro fandy nejlepšího hráče planety

http://essentiallysports.com/top-roger-federer-stats-you-havent-heard-of/
Reagovat
smazaný uživatel
Zblbol ti link..Tam sa pise o Federerovi..
Reagovat
panzer.dragon
:-)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zvláštní, že se neozvali fandové momentální světové jedničky, ale hráče na chvostu světové desítky...
Reagovat
smazaný uživatel
No to je v tomto kontexte bezpredmetne...Aj jedni aj druhí vedia, ze najlepsi hrac planety nie je Federer..
Reagovat
Stan_Borowitz
Věcně je to sice bezpředmětné, ale každopádně je to taková psychologická zajímavost...

A to mu tam přitom prostě jen vypadlo slovo "historicky" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Baghdatis je na tráve stále velmi nebezpečný hráč, Ved si spomente na zápas proti Nolemu na W. 2011...Kvalitatívne ho na tomto povrchu vidím niekde na úrovni TOP 20..Aj preto velmi cenný skal na úvod, s ktorým som moc nerátal..A úprimne, nerátam ani s tým zajtrajším..

Na druhú stranu, je dobré, že Nadal pred W. absolvuje takto náročné zápasy so špičkovými hráčmi na zelenom povrchu..
Reagovat
Roger_Federer
;), pokud to myslis vazne.;)
Takze AO 06 v zivotnim turnaji, v nejlepsim veku zo byl slaby-ubohy souper, ale dnes o 9 let pozfeji na smesne 250satce..dobra proverka dvojnasobneho sampiona Wimbledonu?
Reagovat
smazaný uživatel
Vies aky je rozdiel medzi TOP hracmi a TOP 20?..
Reagovat
Roger_Federer
slabe ;), 2006 byl Bagdatis mezi 12-8 na svete, dnes kolem 60
Hlavne az si ho budes priste zase brat do huby a sesmesnovat jeho vykon na AO 06..vzpomen si cos dneska napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Vies aký je rozdiel medzi rebríčkom konkrétneho povrchu a vseobecným rebríckom?
Reagovat
r.Fever
Vies aky je rozdiel medzi Baghdatisom v zivotnej forme (AO 06) a dnesnym? Asi milion slnecnych rokov.
Reagovat
Amputace
A víš jaký je rozdíl mezi finále GS a jedním z prvních kol 250?
Reagovat
r.Fever
Rovnako obrovsky :) thanks for proving my point, by povedali anglani ;)
Reagovat
Amputace
A jaký je tvůj point? Forehand označil dnešní vítězství nad Baghdatisem za náročné a já s ním souhlasím. Jde o čtvrtfinále 250 a v tomto rámci je to nepochybně cenné vítězství. Co má tohle společného s finále GS a s otázkou konkurenceschopnosti Baghdatise v nejlepších letech Federera?
Reagovat
Stan_Borowitz
No já se do toho vložím. Jde o to, že pro Forehanda byl Baghdatis až do dneška "niktoš" (s mírnou, ale opravdu jen mírnou nadsázkou), průměrný hráč slabé éry. Od zhruba 19:00 hodin je to ale špičkový hráč... To je celý ten point.

Kdyby to FH napsal jako ty, nikdo ani necekne...
Reagovat
smazaný uživatel
Baghdatis vyznieva pri porovnaní konkurencii dnešnej a Federerovej naozaj ako niktoš..To je pravda, bez ohľadu na to, že na tráve stále patrí medzi nebezpečných hracov..
Reagovat
Roger_Federer
A cim patri mezi nebezpečných hracou??
Posledni dobry vysledek je z roku 07.
Takze tim ze ty to tvrdis?
Reagovat
smazaný uživatel
Rosola (myslim, ze ten je v top 30) dal s prehladom v dvoch setoch..Poznám jeho hru a trava mu vzdy sedela..A predpovedam mu pri dobrom zrebe aj 3-4 kolo W.
Reagovat
Roger_Federer
Vies aky je rozdiel medzi TOP hracmi a TOP 30.
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz k téme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ide hlavne o to, že pri Forehendovi už ľudia čítajú aj to, čo sám Forehand nepíše..

Kde mám napísané, že Baghdatis je špičkový hráč?
Reagovat
Stan_Borowitz
Na druhú stranu, je dobré, že Nadal pred W. absolvuje takto náročné zápasy so špičkovými hráčmi na zelenom povrchu.

Tak je to špička nebo průměr? Budeš si asi muset vybrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Vysvetlenie pisem nizsie..Ide hlavne o to chápat obsah ako celok a nevytrhavat slovicka z kontextu..
Reagovat
a.magerova
Ty už jsi jako Fandina, taky něco napíšeš a pak tvrdíš, žes to nenapsal :-/
Reagovat
Fandina
A jak si na to přišla, že něco takového dělám? Ty víš, co píšu?
Reagovat
janek_da
máš pravdu, to neví nikdo
Reagovat
Fandina
nikdo?
Reagovat
Amputace
Ale vždyť Forehand nikde nenapsal, že je to "špičkový hráč". Zařadil ho to TOP20 hráčů na trávě a to je sakra rozdíl, než o někom tvrdit, že je špičkový hráč. Podsouváte mu něco, co vůbec nenapsal.
Reagovat
Amputace
Dobře, napsal "špičkový hráč na zeleném povrchu", až teď jsem si toho všiml. Nicméně si myslím, že s tou TOP20 to naprosto vystihl (jací jsou v současnosti lepší travaři?) a nechápu, co se vám na tom nelíbí.
Reagovat
a.magerova
Aha takže nečte, ale vyčítá :-/
Reagovat
Amputace
Co vyčítám a komu? To mi, prosím tě, řekni. Já jsem četl, co Forehand napsal, ale mezitím už jsem zapomněl, že použil přímo spojení "špičkový hráč", z jeho komentáře jsem si zafixoval hráč na trávě v TOP20, což mi přijde jako daleko výmluvnější.
Reagovat
a.magerova
A není Ti TO kapku divné, že se hádáš o to, cos zapomněl ?!
Reagovat
Amputace
Já se hádám o to, že Forehand nenapsal nic špatného (respektive nic, co by v daném kontextu nebyla pravda) a přesto se tady na něj FFF okamžitě sesypali jako hejno vos. Proč do mě ryješ?
Reagovat
a.magerova
Ale vždyť Forehand nikde nenapsal, že je to "špičkový hráč".

Dobře, napsal "špičkový hráč na zeleném povrchu", až teď jsem si toho všiml.
-----------------------------------------------------------------

Takže Tys viděl, Forehanda ve při s R_F a okamžitě jsi mu přispěchal na pomoc, bez toho, aby sis přečetl důvod sporu, proto do tebe ryju.
Reagovat
smazaný uživatel
No možno preto, ze vidí hlbsie súvislosti..

Magerka, moc to dramatizuješ, "přispechal na pomoc"..To fakt vidíme iba cierno bielo?..Kazdy kto ma iný názor je nepriatel a treba ho obesit?
Reagovat
Amputace
Ach jo. Úplně to převracíš, naprosto ti uniká podstata toho, o co šlo. Nešlo o to, jestli napsal "špičkový hráč" nebo "dobrý hráč" nebo "skvělý hráč", to bylo v tom komentu naprosto vedlejší a ty sis to vytáhla, abys tím do mě ryla. Radši teda napiš, co se ti na jeho komentáři nezdá.

Podstatou toho sporu nebylo, jestli Forehand napsal "špičkový hráč", podstatou nebylo to slůvko. Rozumíš tomu?

A rozhodně jsem mu nepřispěchal na pomoc. Vidělas mě snad někdy v poslední době, že bych to dělal? Naopak s mnoha jeho názory vůbec nesouhlasím. Ale to nemá cenu ti vysvětlovat. Lidé jako ty budou žít ve svých stereotypech, i kdybych se s Forehandem tisíckrát pohádal a pak se ho jednou zastal, stejně budeš tvrdit, že jsem "mu přispěchal na pomoc". Proč? Protože oba fandíme Nadalovi. Jak jednoduché - toto myšlení.
Reagovat
spaniel
Bylo, protoze tys ho vytáhl. Začala ze kazdy do nej hned ryje, vzdyt prece nenapsal špičkový hrac. Napsal.
Reagovat
Amputace
Beru. Přesto v kontextu celého toho příspěvku každý normální člověk pochopí, jak je ten pojem "špičkový hráč" míněn. Není to špičkový hráč ve smyslu nejužší špičky, navíc Forehand mluvil o trávě a celé to vztahoval k Nadalovi, který prostě momentálně na trávě ta úplná špička není.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal Stan, že dragonovi vypadlo pred najlepším hráčom planéty "historicky"?..Napsal..

Napisal Dragon, ze Federer je najlepši hrac planety?.:napsal..Preco neslovickaris aj tu?..Lebo ti to vyhovuje?.:To je to zrkadlo, ktoré spomínam..Krasny priklad vasho uvazovania tato diskusia..
Reagovat
spaniel
Protoze je to pravda?
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda ne, jen teorie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je najlepsi hrac planety?..A ty kde zijes?..V dobách jeho slávy na VHS kazetách?
Reagovat
Fandina
Nejlepší, nejlepší, nejlepší. Má nejvíc úspěchů, titulů mezi ostatními tenisty.
Reagovat
spaniel
Dokud ho nekdo neprekona, JE nejlepsi. Az ho nekdo překoná, pak BYL nejlepsi.
Reagovat
Amputace
Takhle se to nedá brát. Existují okolnosti - i v tenise. Je nejúspěšnější, což se nutně nemusí rovnat tomu, že je historicky nejlepší, nejtalentovanější. Podle tvé logiky je nejlepší Rod Laver.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rod samozřejmě je nejlepší a proti němu i Roger je jen dvojka (a Rafa tím pádem až trojka). Jen kvůli hloupému spotu mezi profi a amatérskou soutěží není zároveň nejúspěšnější v počtu získaných GS titulů. Ale když se mu započítají i profi gradslamy, tak jich má tuším 23 nebo 24, což asi nikdy nikdo nepřekoná.
Reagovat
Stan_Borowitz
Forehandova slova by samozřejmě nebyla nic proti ničemu, kdyby Forehand poslední dva roky nestrávil tím, že hráče jako Baghdatis, Safin, Nalbandjan, Roddick stavěl do role totálních nýmandů, kteří by si ani ve své vrcholné formě proti dnešním hráčům ani neškrtli. Na tom stojí celá jeho teorie slabé éry, díky níž Federer získal skoro všechny tituly. Kromě těch, které získal, když byl Rafa zraněný nebo z formy...
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, to je pravda..A ten dnešný moj príspevok na tom v skutočnosti nič nemení..

Vy sa skalopovne držíte slovíčka "špičkoví hráči"..A absolútne prehliadate prvý obsiahlejší odsek, kde okrem iného radím Baghdatisa do úrovne top 20..Prečo?
Reagovat
Stan_Borowitz
Třeba Roddick má s Djokovičem aktivní bilanci H2H a kdyby neměl tu smůlu a většinu kariéry nestrávil ve stínu Federera, měl by zhruba stejně GS titulů.

Ale to je jen taková glosa na okraj k průměrným hráčům slabé éry, jinak se o té absurdní teorii nechci dál bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Neodpovedal si mi na otazku, co je skoda..

Neviem ako si to myslel s tým Roddickom, ze by mal zhruba rovnako GS titulov ako Novak?..Tak myslim, ze Roddick má 1GS a hral dalsie tri (alebo styri?) finále, takže k osmičke sa ani len nepriblizuje..Prípadný pocet 4GS ani náhodou nepovažujem za "približne..To je ako strhnut zamestnancovi polovicu výplaty a povedat mu, ze nieco sme vám strhli, ale výplata bude približne rovnaká..:)

Dnes som bol chytený za slovicko, tebe to "priblizne" tiez nevyslo..
Reagovat
Roger_Federer
:)..nebud zdechly a podivej se kolikrst vypadl z Federerem v semifinale a tim nemel sanci bojovat o titul.
Reagovat
smazaný uživatel
A vies preco s nim vypadol v SF?..lebo nebol nasadený ako dvojka..

Ako len niekto moze predpokladat vyhru niekoho vo finále, ked vypadne v semifinále..To je velmi domyslavé..
Reagovat
Amputace
Ale to, že Baghdatise nepovažuje za dostatečnou konkurenci pro Federera z roku 06 (tedy jeho vrcholu) se přece nijak nebije s tím, že ho současně považuje za konkurenci současnému Nadalovi na TRÁVĚ, kde poslední tři roky neuhrál žádný výsledek a neporazil tam hráče světové špičky. Ba vyhrál tam za tu dobu dokonce méně zápasu než Baghdatis.
Reagovat
a.magerova
To jako operujete tímto, že Macos vyhrál navíc travnaté zápasy na těchto dvou turnajích?
Eastbourne
Nottingham challenger
plus OH, kterých by se normálně Rafa účastnil, kdyby nebyl zdravotně indisponován.
Reagovat
Amputace
Pro současného Nadala na trávě je podle mě Baghdatis těžkým prvním soupeřem pro vstup do travnaté sezóny, protože tráva je povrch, který mu relativně sedí. Kdyby spolu ti dva hráli na antuce, za těžký test bych to nepovažoval. Stejně jako na trávě bych za tak těžký test nepovažoval například nějakého antukáře.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně je tam napsáno "so špičkovými hráčmi na zelenom povrchu", nebo se to zobrazuje jen na mém monitoru?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď pre Nadala to sú naozaj špičkový hráči, pri súčasnej výkonnosti skoro určite..

Hra so slovíčkami páni, skúste diskutovať trochu komplexnejsie..Dobre viete, ako to bolo myslené..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli sis nevšiml - a je skoro jisté, že ne - tak se slovíčky si hraješ zejména ty, ve snaze se vykroutit. Už to tedy není "špičkový hráč" ale "pro Nadala špičkový hráč".

Tohle mě fakt nebaví, já už dál nehraju.
Reagovat
smazaný uživatel
Skrečuješ to?..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemám s tím problém.

Už jsem pochopil, že hráč arbitrárně dosazený do top 20 na nějakém povrchu je vlastně špičkový hráč, ale tehdy a jen tehdy, když sehraje vyrovnaný zápas s Nadalem. Jinak je to průměrný hráč slabé éry. Je to přece navýsost logické a konzistentní, vůbec nechápu, jak to, že jsem to dosud neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskrečoval si..Vrátil si sa do hry, avšak robíš zbytočné a zbrklé nábehy na sieť :)
Reagovat
Amputace
Já osobně si myslim toto:

Rozdíl mezi současným Baghdatisem na trávě a současným Nadalem na trávě je podstatně menší, než rozdíl mezi Federerem na hardu 06 a Baghdatisem na hardu 06. Myslíš si, že ne? Vždyť Nadal za poslední tři roky vyhrál na trávě pět zápasů, s dneškem šest. To jich více vyhrál i ten Baghdatis.
Reagovat
Stan_Borowitz
S tím samozřejmě souhlasím, i z průběhu zápasu to bylo vidět.
Reagovat
Amputace
Tak v čem je potom problém? Čím si Forehand protiřečí, když napíše, že současný Baghdatis je na trávě pro Nadala nebezpečným protivníkem, ale zároveň ho neuznává jako adekvátní konkurenci pro Federera v nejlepších letech? Já tedy nevím, jak ty, ale já tam žádný rozpor nenacházím. Proto jsem se ozval.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu ani ja nerozumiem, to je miešanie hrusiek s jablkami a niekto chce spravit kvalitný letný kompót..Navyše TOP 20 hráč je v skutočnosti "priemer" minimálne pre úplnu špičku, tak neviem na základe čoho sa FFF vlastne chytili..Pointa je tá, že TOP 20 hráč na tráve je v podstate za posledné roky aj Nadal, do osmičky sa dostal naposledy pred štyrmi rokmi, takže dnes to bolo ozaj otvorené, ja som ten zápas tak cítil, že Rafa kludne može aj prehrat..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak proč tam píšeš o špičkových hráčích na zeleném povrchu, když jsou tedy vlastně jen průměr? To je fakt divnej kompot...
Reagovat
smazaný uživatel
To sa viaže k budúcim zápasom..Je to nový odsek, nová myšlienka..Mal som na mysli hlavne zreb, kde sa Nadal dalej stretne s Tomicom, Kohlim, ci Cilicom..To mu dá ovela viac ako by mal hrat vo "vasej terminologii" s rebrickovo lepsimi hracmi ako Bautista, Fognini, ci Monfils..Spominana trojica je viac, nez slusna previerka..
Reagovat
a.magerova
Jj celá Fandina... :-P
Reagovat
Fandina
hlavně, že ne a.magerova
Reagovat
a.magerova
To je ovšem velká škoda :-/
Reagovat
Fandina
já bych rozhodně nechtěla být jako ty a věřím tomu, že Forehand také ne
Reagovat
smazaný uživatel
Mať tvoje problémy..:)
Reagovat
Fandina
tak tak ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Aspoň si za tím, co napíšu, stojím a né jak vy dvě dvojčata :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojčata ;-)

Ja som si s Fandinou za celé moje posobenie vymenil tak 20 reakcií..

Kolko si si ich vymenila ty?..1000?..Len v tejto diskusii ste najsilnejší pár..
Reagovat
Fandina
to jsem nepochopila, ale já se s a.magerovou moc nebavím. Spolu s ní fandím Rogerovi, ale jinak si s ní moc reakce nevyměnuji ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Len v tejto diskusii ste najsilnejší pár..

Už nepij, reagovala jsem tady na ni 1x slovy jedenkrát.
Reagovat
Fandina
Třeba myslel, že si stejně nemožná jako já.
Reagovat
smazaný uživatel
Sama si ju do diskusie prizvala vyslovením jej mena..To sa nahlas nevyslovuje..
Reagovat
Fandina
bože :-)))))))))))))))))
Reagovat
a.magerova
Sama si ju do diskusie prizvala vyslovením jej mena..To sa nahlas nevyslovuje..

-----------------------

No to se opět pleteš, já to velmi, ale opravdu velmi potichu napsala :-P
Reagovat
Amputace
Přijde mi, že pomalu, ale jistě klesáš na její úroveň. Ty neustále konflikty s ní tě zřejmě poznamenaly.
Reagovat
a.magerova
Né mě, ale vás, já si totiž stojím za tím co napíšu. A když už na něco reaguju, tak si TO aspoň přečtu. Což vy dva jste dnes neudělali. A to že se ozvu, když tu někdo píše lži, za to se nestydím.
Reagovat
Amputace
"Né mě, ale vás, já si totiž stojím za tím co napíšu."
- A z čeho usuzuješ, že já nebo Forehand si nestojíme za tím, co napíšeme? Celou dobu tvrdím, že Forehand v tom svém prvním příspěvku nenapsal nic, co by nebyla pravda. Tys nenapsala vůbec nic. Pouze jsi mě chytila za slovo. Ale k tématu ses nijak nevyjádřila, protože nemáš argumenty.

"A když už na něco reaguju, tak si TO aspoň přečtu. Což vy dva jste dnes neudělali."
- Forehand si nepřečetl, co napsal?

Jsi mimo.
Jako ona.
Nedivil bych se, kdybys byla ona.

Vůbec nerozlišuješ mezi lidmi. Vůbec se je nesnažíš chápat. Nepřemýšlíš, jak přemýšlí oni. Stačí ti jméno Nadal a jeden pytel pro všechny, kteří mu fandi.
Reagovat
Amputace
Nepřemýšlíš o tom, jak přemýšlí oni.*
Reagovat
Fandina
Těžko mohou někoho konflikty se mnou poznamenat. Já žádné konflikty nevyvolávám. Že se vždycky někdo najde, kdo začne na mě útočit za to nemůžu. Já to nejsem.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku, veď opak nikde netvrdím..:)
Reagovat
Amputace
Ale vždyť má Forehand pravdu... Nebo vy chcete opravdu srovnávat finále GS se čtvrtfinále 250ky? Na poměry toho, o jaký zápas dnes šlo, byl Baghdatis určitě pro Rafu dobrým testem. Rozhodně lepší, než kdyby hrál s nějakým neznámým nazdárkem. Navíc tráva Baghdatisovi sedí. Takže vzhledem k Rafově výkonům na trávě za poslední dva roky je tohle rozhodně cenné vítězství.
Reagovat
Roger_Federer
Za poslednich 67let neporazil Markos na trave ani jednoho top hrace.
V roce 2012 dokonce nevyhral jediny zapas na trave, to same 10.
2013 vyhral jeden smesne obsazeny challengeres na trave.
2011 dokazal uhrat jeden set proti Djokovicovi.tot vse.
Takze mi vysvetli proc v roce 06 kdy mel zivotni turnaj a sezonu byl slabym hracem slabe ery a dnes jako 65 hrac je udajne v top 20 travarem a tvrdou proverkou??
Reagovat
Amputace
Je tvrdou prověrkou pro hráče, který za poslední tři roky vyhrál na trávě pět zápasů a momentálně prožívá nejhorší sezonu kariéry. Snad uznáš sám, že je poněkud jinou konkurencí pro současného Nadala, který už de facto na trávě v TOP20 ani není, a Federera, který byl v roce 2006 na naprostém vrcholu. Navíc Baghdatis v tom roce kromě AO nic velkého neuhrál. Navíc i na tom AO měl z pekla kliku, že do finále vůbec došel. Klidně mohl letět už v druhém kole se Štěpánkem. Jinými slovy: bylo by nevýslovným překvapením, kdyby Federer to finále nevyhrál, už jen vzhledem k tomu, co měl Baghdatis v nohách.
Reagovat
a.magerova
Jako SF Wimbledonu, kde Marcos podlehl právě Rafovi, je pro Tebe "nic velkého neuhrál"
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, akou len mohol byt konkurenciou, keď prehral proti spanielskému antukárovi v juniorskom veku?..:)
Reagovat
Amputace
To jen dokazuje, jak slabou konkurencí byl, když ho dokázal ve třech setech smáznout dvacetiletý antukář.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
a.magerova
Zbytečně s vámi diskutovat, vy svou chybu nepřiznáte.... ať si to lidi přečtou a sami zhodnotí, jací jste. I když je tu momentálně jedna Fandina, já vidím 3 (slovy tři).
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe začína slušne preskakovať..
Reagovat
Amputace
Tak si radši pořádně prostuduj, jak to začalo. Co Forehand napsal nepravdivého nebo špatného? Že byl Baghdatis pro letos jalového Nadala, navíc na trávě, těžkým vstupním testem do travnaté sezóny? Ty si to nemyslíš? Co to má společného s tím, jakou byl nebo nebyl konkurencí pro Federera na vrcholu sil?
Reagovat
Amputace
A když už tedy z mého komentáře vytrháváš, co se ti hodí, vyjádříš se k tomuto?

"(...) bylo by nevýslovným překvapením, kdyby Federer to finále nevyhrál, už jen vzhledem k tomu, co měl Baghdatis v nohách." Myslíš si, že je to nepravda?
Reagovat
janek_da
Podle mě měl 2006 velmi dobrý rok. Wimbledon SF, prohra s Nadalem, taky v IW prohra s ním v QF, Miami Davyděnko ve třech setech, Peking výhra.
Reagovat
smazaný uživatel
Nájdeš 20 lepších hracov na tráve, za ktorých dáš ruku do ohňa?..

Taký Mahut by na tráve v klude zlikvidoval Monfilsa, o tom som presvedčený..

Áno, Baghdatis v najlepšej forme možno patril medzi 6-7 najlepších hráčov na harde, no to je stále strasne strasne málo k vytvoreniu adekvátnej konkurencie Federerovi...

Pises o Marcosových výsledkoch na tráve rok za rokom?.:Tak si pozri Marcosove výsledky na AO pred rokom 06 a po roku 06..Myslim, ze vypadával v prvých kolách priateľu..
Reagovat
Roger_Federer
:), ja si zacinam myslet, ze ty nemas o te dobe vubec zadne zznalosti.Navic si liny i si to najit..
Na AO 05 dokazal Baghdatis dojit z kvalifikace az do 4kola kde prohral z FFedererem.V roce 05 dale prosel z kvalifikace az fo finale Basileje kde prohral z Gonzalesem..
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa ma snazis nachytat, tak si zisti aj dalsie fakty..V roku 2007 vypadol v druhom kole..

Takze áno, v podstate vypadával v prvych kolách a druhý tyzden GS sledoval už z Larnacy..

Bazilej nikoho nezaujíma, sorry..
Reagovat
Roger_Federer
No nezajima to tebe, protoze ty zadne znalosti o tenisu z te doby proste nemas.Jedine cim roky argumentuses a podle ceho urcujes udajnou uspesnost hracu jsou jen a pouze ty turnaje jak ti to vyhovuje a zapada do tvych teorii.;).
Nikdy jsem netvrdil ze Baghdatis byl pro Rogera nejakou konkurenci..
Ale ze AO byl jeho zivotni turnaj, na kterem hral vynikajici tenis a po ceste porazil top hrace..Takk ze zadlouzi za ten turnaj uznani.toot vse.
Reagovat
smazaný uživatel
No práve preto, že vedomosti mám, tak viem, kde sa v tenisovej hierarchii nejaký Bazilej nachádza..
Reagovat
Roger_Federer
Ne Peter nemas..za posledni dobu si to dokazal vicekrat..napr.kdyz jsi Wawrinkovi dal 1%.
Mimo jine..Baghdatis nebyl Rogerovy zadnou konkurenci ve finale AO 06 zapas zkoncil 3:1..
Wawrinka mel byt total nymand..zapas skoncil 1:3..
Jsi proste velka huba:)..aa kdyz se spletes jeste to chces obhajovat nesmyslama.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám tendenciu zveličovať a vyjadrovať sa obrazne..Už chápeš to 1%?
Reagovat
spaniel
To davno vime. Prehanis a zvelicujes zejmena Rafove uspechy.
Reagovat
Amputace
Jako pokud si tak mermomocí obhajujete toho Baghdatise jako velkou Rogerovu konkurenci ve finále AO06, pak musíte uznat také to, že Rafa měl velkou konkurenci například ve finále WImbledonu 2010 nebo US 2010 nebo FO 2010, 2013, zkrátka v každém finále, které kdy hrál, protože ten hráč, se kterým hrál, se do toho finále dostal z důvodu, že porazil všechny ostatní a měl tudíž velkou formu.
Reagovat
janek_da
Vzdyt v tej Austrálii sejmul Roddicka, Ljubicice, Nalbandiana. Vsichni na vrcholu sil. Co mel delat, abys uznal, že se mu AO 2006 náramně povedlo?
Reagovat
Roger_Federer
Tak myslim ze vsem nam uz za ty roky je jasne, ze pokud hrac neporazil ve finale granslemu zdraveho Nadala, je to malo..
Reagovat
janek_da
Zbytečne. V roce 2006 to byl Rafa ještě junior.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, podarilo sa mu, netvrdím, že nie..Ale veď o to ide, aj Nalba aj Roddick, aj Ljubicic boli náchylní vypadnut minimálne v 2 zo styroch GS uz v prvom tyzdni GS..To sa Djokovicovi nestane ani v jednom GS ročne v priemere..Takze ako niekto moze tvrdit, ze tá trojica bola Federerovi adekvátnou konkurenciou, ci ju dokonca porovnáva so sucasnou?..
Reagovat
janek_da
No a není spíš slabá éra tato. Kdy Djokovič nemá žádnou konkurenci? Kromě záchvěvu protihráčů ve finále GS.

btw: defenzivnější hráči mají konzistentnější výsledky než útočníci. Běháš +- stejně forma/neforma
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím..V rokoch 2000-2007 bola veľmi široká vlna výborných hráčov, tzv. druhá garda (Dnešný Wawrinka alebo Berdych trebars), tá bola početnejšia ako dnes..No pre hráča najvyššej úrovne je vždy náročnejšie poraziť jedného seberovného, než troch výborných..

Z tej palety výborných sa nikto nedokázal vyčleniť, každý ako som písal vypadol v 2GS ročne v prvom týždni Grandslamu s hracom, s ktorým proste papierovo nemal prehrat ani nahodou..To je proste jasný dokaz kolísavosti a zároveň nedostatočnej kvality v porovnaní s TOP úrovňou..Prečo sa to nestávalo Federerovi, Djokovicovi, ci dlhé roky Rafovi?..Andymu taktiž max. raz ročne..No lebo hierarchicky proste nad týmito hráčmi..

Federerovi 18GS neberiem, nikto už nikdy nebude tak dominovať..No na takú dominanciu potrebuje clovek aj súhru okolností a Roger ju sčasti mal..A to si myslím, že može ľutovať, že ju mal len sčasti, lebo ak by bol o tri, styri roky starší, tak vyťaží omnoho viac..
Reagovat
Roger_Federer
17.."pouze"
Reagovat
spaniel
To jsou strasne nesmysly tohle. Konkurenci ti je ten, kdo hraje na turnaji dobre. Je uplne jedno jak hral na GS predtim. To je konzistence a nema s tím nic spolecne. Je jedno, zda se utkas 5x s jedním výborným hráčem nebo s pěti výborně hrajicimi hraci.

Chces rict, ze Wawrinka byl nikdo, protoze na posledních 4 GS nic neukazal? Loni vypadl v prvním kole RG. Ne, důležité je jak hraje na daném turnaji. Tito hraci meli svůj vrchol jednou za cas, nekdy treba jen jednu sezonu, ale hrali výborně. Jako W´10, ano Berdych byl těžký soupeř, porazil Novaka a Rogera, takze mel dobrou formu. Ale Rafa to na nej umí a zvládl to. Stejne jako to zvládal Federer. Taky mohl zakopnout vic krát, ne jen se Safinem a Del Potrem. Na RG´09 Sederling regulérně porazil Rafu, stejne regulérně jako každá jiná výhra nad favoritem v historii tenisu. Byl ten den lepsi. A vis co? Kredit Fedexovi, ze to zvládl, musel to byt obrovsky tlak, ze to musi vyuzit. Zvládl a nemusel, Robin nebyl nazdarek, Top 4, o rok později opět finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesúhlasím..To, že konzistencia nie je ukazovateľ kvality je logický nezmysel, hlavne keď tu porovnávame Djokovica s Murraym, ktorí hrajú pravidelne F, SF, ci QF Grandslamov s Roddickmi, Nalbandianami, ci Baghdatisami, ktorí vypadávali s kadekým..

To, ze hral Marcos dobre nepopieram, no niekto z tej casti pavúka "bez Federera" musel postupit..Tenkrat postupil s odretymi usami Baghdatis..

Ty si ozaj myslis, ze ak by mal Federer Noleho ako rovesníka, ze by zbieral GS, tak ako v prípade, ze mal rovesníkov vyssie spomenutých?..Ved od roku 2008 s ním snád na jednu, dve výnimky zaznamenal kazdy rok GS prehru..

Dalsou indiciou je "relatívne skorý" ustup vsetkych tychto hracov..Davydenko, Hewitt, Safin, Roddick..Tí vsetci sa v okolí 27r. totálne vytratili a prenechali pozície vtedy 21-22rocnym Nadalovi s Djokovicom..Mas pocit, ze dnes 28rocný Djokovic alebo Murray prenechávajú pozicie mladsím?..Nie, lebo sú kvalitatívne iná liga..Rafa mal slabsiu sezónu v 28rokoch, poznacila ho aj prestavka, uvidime, co prinesie buducnost..
Reagovat
spaniel
Není to logický nesmysl. To jsem se ti snažil ukázat na Ferrerovi. Taky se dostává daleko, všude kde hraje a je mu to prd platné. Pak přijde Cilic a všechny smete. proč? protoze ma maximum daleko vys nez Ferrer a muze ho mit treba jen jednou za zivot. Wawrinka, DelPo, Safin, Nalbandian atd jsou podobná kategorie. Hrát s nimi Nole, Rafa v jejich vrcholné formě, hodně by záleželo na povrchu a bylo by to těsné.

Nikdo se s tebou nehádá, že Nadal, Nole a Murray nejsou lepší hráči celkově. Ale GS se vyhrává konkrétně na jednom turnaji proti hráčům s aktuální formou. Nelze objektivně změřit, kdo jak ten zápas hrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Sampras v nejlepsich letech by podle me Federera porazel. Peta mam nakoukanyho, hrozne jsem mu fandila. Roger by byl v jeho stinu. Kdyby byl o ty ctyri roky starsi, nema dnes 17GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Jelikoz v letech 04-07 uz by byl peknej staroch a mladi vlci by si na nem smsli o vela snaz.
Reagovat
spaniel
Lol. Koukám ze ho mas fakt nasledovaneho. Federer ho porazil 2001 na jeho nej povrchu a to jeste Federer nedosáhl svého potenciálu. Forehand psal o 3-4 roky, to uz Pete nebyl žádný zázrak, takze by Federer mohl mit vic GS. Otazka je jak by si Rafa vedl na rychlých povrsich a v dobe servis-volej...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to ale Pete uz koncil karieru pomalu. Prave, ze psal starsi o ty 4 roky, tudiz by hral v ere Samprase, Raftera, Ivanisevice, Agassiho, tam by nemel Federer vubec sanci. No az by mu tato konkurence opadla, tak by tady byl o 9 let mladsi Rafa, proti kterymu by nestihal uz vubec. Co je natom na LOL? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pete by mu travu nedaroval a ani hardy.
Reagovat
Roger_Federer
Nejvetsi blabol co jsem tady kdy cetl..cely Rafaeoli.
Reagovat
spaniel
Nevim co hulíš, ale nedela ti to dobre. Totální mimoň.
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika :-D FFF proste nezna objektivitu, porad jedou to svoje.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, ze Pistol Pete by vyhrával s Rogerom na Wimnledone častejsie, ako Federer s ním na harde..

Na antuke by vyhral Federer, ale v konecnom dosledku by to zrejme nedokazal pretavit do zisku RG..
Reagovat
smazaný uživatel
SOUHLASIM. Pete nebyl zadny antukar, o tom neni sporu. Ale na trave byl nejlepsi a i Federera by urcite porazel (ve svych nejlepsich letech).
Kdezto Rafa Roga porazil prave v Rogerove nejlepsich letech a na jeho best povrchu. A ne nahodne, jak se snazi FFF neustale protlacit.
Reagovat
spaniel
Forehand: "blablabla"
Nikki: "aňo, aňo, haf, haf"
Reagovat
Stan_Borowitz
Najednou je Baghdatis špičkový hráč? Doteď to přece byl průměrný hráč slabé éry...

Zatímco Federer v době Baghdatisovy největší slávy "vyhrával iba nad tými Baghdatisami", Rafa dnes nad nimi zaznamenává slavná vítězství. No, není to celé také absúrdne, jak pravil major Haluška?
Reagovat
tito
Pánové synchronizovaná reakce :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tomu se říká potvrzení ze dvou nezávislých zdrojů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dva zdroje, ale z jednéh tábora..V parlamente ti povie to isté aj 50 ludí, pokial háji rovnaké farby..
Reagovat
Stan_Borowitz
Dobře že jsi vzpomenul parlament, potažmo politiky. Ti taky umí otočit názor na něco nebo někoho o 180 stupňů podle toho, jak se to aktuálně hodí...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže tým, že som Baghdatisa zaradil do TOP 20 hráčov na tráve vlastne súhlasím s tým, že bol v roku 2006 Federerovi adekvátnou komkurenciou?.,

Páni, veď to nedáva zmysel..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, to nedává smysl, ale to není překvapivé, protože to tvrdíš akorát ty.
Reagovat
janek_da
I když se Forehand snaží, tak Rafovi přeju aby se zase dostal nahoru.
Reagovat
Stan_Borowitz
Trefně řečeno...
Reagovat
spaniel
Nejvetsi klaun TP opět v akci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si kúp zrkadlo prosím ťa :)
Reagovat
r.Fever
Aby videl opacny koniec prvej svetovej desiatky? :-)
Reagovat
panzer.dragon
dneska rafa překvapil
Reagovat
tito
Běhá, trénuje, snaží se. Co více si přát :-) Každopádně set od setu se zlepšoval.
.... ten bekhend nám roste, docela časté výlety na síť taky slušné
Reagovat
smazaný uživatel
ale forhend zas mizerný, čo už
Reagovat
tito
taky se zlepšoval. Dobré je to, že nepinká, ale snaží se o vítězné s náběhem na síť. Za jakékoliv možné situace, vč setbolu soupeře. Věřím mu.
Reagovat
Mayo
presne tak...backhand sa mi páčil, takže za toto som rád...zajtra náročného súpera opäť, tak som zvedavý , vamos
Reagovat
Stan_Borowitz
Viděl jsem jen kousek, ale moc se mi líbily ty Rafovy voleje. On má hodně šikovnou ruku, docela se divím, že na síť nechodí častěji.
Reagovat
Amputace
Moje řeč. Také to nechápu. V mnoha těch legendárních bitvách s Djokovičem, které prohrál, byl právě častější přechod k síti tím, co jeho hře chybělo, a Djokovič ho prostě přepinkal od základní čáry. Ale myslím, že s rostoucím věkem bude stále více tlačen ke zkracování výměn, takže možná se Rafy na síti ještě dočkáme.
Reagovat
Roger_Federer
Ono mu ani nic jineho asi nezbyde, nez reagovat na svoje aktualni problemi a zmenit svoji hru, prizpusobit se.
Neverim, ze pokud to neudela muze se vratit na svoji puvodni uroven..
Reagovat
Amputace
Nicméně pohyb on má pořád skvělý, jen ten FH příliš nefunguje. Podle mě je to hodně o psychice, nevěří si, nehraje na riziko. Ale v pohybu to zatím není.
Reagovat
janek_da
Jestli si pamatuji rozbory J.M., tak říkal něco o tom, že Rafa na trávě už nikdy nebude hrát svůj tenis. Že kolena mu to nedovolí. Nevím. ALe tuším, že útočnější hrou by mohl získat celkem dost. Ruku má hodně šikovnou, akorát nevím proč to celkem úspěšně skrývá.
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo on je tenista konzervatívec, nie je to žiadny liberál..Spolieha na osvedčené zbrane, aj v dobrom aj v zlom..Na sieti je veľmi dobrý, jeho stop voleje patria k vobec najlepším, aj v hre nad hlavou je istý (ten smeč proti Nolemu na RG nerátam (:..)...Na tráve može vyťažiť aj s kvalitnými slajzami, akurát stráca a to dost výrazne na pohybe..
Reagovat
spaniel
Rafa hraje jen stop voleje z jistých pozic. V životě nesel na sit v tezke pozici. Nikdy jsem ho nevidel zahrat klasicky volej k zakladni care, nebo přípravný volej. Tomu co on na siti hraje, se v anglictine rika putaways. Neni to zadny sitar.
Reagovat
janek_da
Máš pravdu, že jde na síť pro skoro jisté body. Ale řekl bych, že by neměl problémy, kdyby hrál ofenzivněji. Přes veškerý pokrok, je na síti lepší než než Djokovič.
Reagovat
spaniel
Mozna ano, jen nevim zda se nekdy dockam důkazu. Pravda je, ze i snadné odklizení (putaway) se da zkazit a on kazi malo. Ale hrat nabíhany volej a brát nízký mic v plne rychlosti je trochu jina disciplína.
Reagovat
Fandina
OT ... http://www.myjsmetenis.cz/rozhovory/499-djordje-djokovic-exkluzivne-o-praze-a-vztahu-s-bratrem-novakem
Reagovat
ipko
Roger je 5.najbohatší športovec na svete.. pred ním len Ronaldo, Messi a nejaký dvaja boxeristi.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
fajn, nech si chlapec užije, ešte budú výdavky, 4 deti potrebujú :D
Reagovat
Roger_Federer
isport.blesk.cz/clanek/tenis/238755/tenisovy-klan-djokovicu-jak-si-vedou-bratri-svetove-jednicky.html
Reagovat
VlS
No, tak to na DC tým ze sourozenců zrovna nevypadá. No, každej ten talent nedostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale třeba doma u Rogerů to bude jiná melodie :)
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador! (:
Reagovat
smazaný uživatel
vyhral a to sa počíta, VAMOS !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist