Bencicová je po výhře nad Rybakinovou v olympijském finále. Zaútočí na něj i v deblu

29. 7. 2021, 10:56
Aktuality 54
OH TOKIO - První finalistkou olympijské dvouhry žen se stala Belinda Bencicová, která udolala 7-6 4-6 6-3 Kazašku Jelenu Rybakinovou. O zlato si 24letá Švýcarka se slovenskými kořeny, kterou dnes čeká ještě semifinále čtyřhry, zahraje s Vondroušovou, nebo Svitolinovou.
Belinda Bencicová (© AFP)

Belinda Bencicová je při své premiéře na olympiádě nejvytíženějším tenistou tokijského turnaje. 24letá Švýcarka totiž jako jediná bojuje o medaile ve dvouhře i čtyřhře žen.

V singlu se už dostala do finále, když zvládla třetí třísetovou bitvu během tří dnů. Po vyřazení finalistek letošního French Open Barbory Krejčíkové a Rusky Anastasie Pavljučenkovové si dnes poradila po 2 hodinách a 46 minutách boje 7-6 4-6 6-3 s o dva roky mladší Kazaškou Jelenou Rybakinovou, která cestou do semifinále neztratila ani set.

V prvním setu Bencicová otočila vývoj ze stavu 2-5 a při svém podání odvrátila celkem pět setbolů, než sadu získala v tie-breaku. Ve druhém setu neudržela vedení 2-0 a v rozhodujícím dějství naopak prohrávala 0-2 a 2-3 s mankem brejku. Dramatický a emotivní duel však ukončila ziskem čtyř gamů v řadě.

Kariéru bývalé juniorské jedničky a vítězky dvou dívčích grandslamů Bencicové, jež má po obou rodičích slovenské kořeny, komplikovaly vážné zdravotní potíže. Někdejší světová čtyřka se však dokázala se dokázala vrátit zpět mezi elitu a nyní útočí na svůj životní úspěch. 

Letos vítězka celkem čtyř turnajů WTA a aktuálně 12. hráčka světa postoupila do třetího finále. O zlato se utká s Češkou Markétou Vondroušovou, nebo Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Bencicová v Tokiu odehrála už osm zápasů, z toho pět za poslední tři dny, a další tři jí ještě čekají. Ještě dnes totiž s krajankou Viktorijí Golubicovou zaútočí na finále ve čtyřhře žen. Jejich soupeřkami budou Brazilky Laura Pigossiová a Luisa Stefaniová. Jihoameričanky, které v osmifinále utekly ze čtyř mečbolů Karolíně Plíškové a Markétě Vondroušové.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
čtvrteční výsledky (29. 07. 2021)
• Čtyřhra žen - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Kuděrmetovová/Vesninová (Rus.) 6-3 3-6 10-6
12:30 | Bencicová/Golubicová (Švýc.) - Pigossiová/Stefaniová (Braz.)
• Dvouhra žen - semifinále •
12:40 | Vondroušová (ČR) - Svitolinová (4-Ukr.)
Bencicová (9-Švýc.) - Rybakinová (15-Kaz.) 7-6(4) 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
Frick
strávila dnes na kurtech přesně 4x delší dobu co Markéta.
Reagovat
tommr
což nehraje absolutně žádnou roli, protože jedno finále bude hrát až v sobotu a druhý dokonce až v neděli ...
Reagovat
Frick
Jasně no. Bejt to naopak, tak tu budeš dělat litanie, jak se obáváš, jak bude Maky vyždímaná a jak toho soupeřka využije a jak den volna nabídne jen zcela nedostačující čas na jakous takous regeneraci.
Reagovat
Mony
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Výborne Belinda, po dlhšom čase uspech slovenskeho tenisu :)

Inak Belinda ma slovenskych rodicov, nielen mamu.
Reagovat
Jon61
A taky dokázala svého otce trenéra pěkně sežvat. smile
Reagovat
ttopi
Reprezentující Švýcarsko no... Tonoucí se stébla chytá smile
Reagovat
smazaný uživatel
Prvá rybka na háčik je doma :)
Reagovat
Nola
smile samozrejme, ze reprezentuje krajinu, kde zije a narodila sa, bola by blba, ak by reprezentovala chudobne Slovensko..... preco asi nereprezentuje Cesko Korda a fandite mu smile
Reagovat
tommr
jak kdo. Mě je mladej Korda absolutně ukradenej ...
Reagovat
blixa
Já mu fandím. Je to Čech, že hraje za USA mě vůbec netrápí. Nejsem Ultras.
Reagovat
Nola
mne slo hlavne o vyhodu reprezentovat bohatu krajinu, kde podpora sponzorov je niekde inde a WC prichadzaju ako na beziacom pase...., kdezto hraci z byvaleho vychodneho bloku si musia start do kariery vybojovat cez kvaldy
Reagovat
Mac
myslel jsem, ze je chorvat...
Reagovat
EllNino
Slovák :)
Reagovat
Frick
Přeju ti z celého srdce dvě krásná stříbra smilesmile
Reagovat
majkl005
Bencic, co má ve většině roku naprosto průměrné až podprůměrné výkony a umí se jen vztekat a být sprostá...
Reagovat
tommr
jj je to docela úlet. Pokud Bencicová ve finále vyhraje tak to bude srovnatelný se zlatou Puigový ... smile
Reagovat
EllNino
To si nemyslím, vždyť Belinda byla v semifinále US Open, stabilně je členkou top 20, byla 4. na světě ... vyhrála 1000 v Torontu atd.

Monica krom Ria vlastně nevyhrála nic extra :)
Reagovat
Frick
A ona skončila Monča nebo co jí je? smile
Reagovat
turista
Bůh ví. Nejsou o ní zprávy.
Reagovat
Elip13
Je zraněná. Do konce sezóny určitě hrát nebude. Pokud se nepletu je to problém s ramenem.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/monicaace93/

No... dře poslední dobou jako mezek, ta to nevzdává.
Reagovat
majkl005
jako letošní složení finále bude tuze nesympatické, ať už bude v jakémkoliv složení - nesympatické myslím po lidské stránce...jediná útěcha je, že Markéta je Češka, ale taky nejmíň sympatická ze všech našich holek
Reagovat
blixa
Bóže ty seš vybíravej ... smile
Reagovat
majkl005
když se někdo chová jak namyšlenej fracek tak ano, to mi vadí :) takže asi jsem vybíravej
Reagovat
Frick
A jak je namyšlená? Mi přijde, že je to spíš introvertka, co mimo kurty chce žít co nejvíc jako normální holka z lidu a ne nějaká celébrita.
Reagovat
Frick
V kontextu tohoto je vlastně překvpivé, že má ráda tetování a nevyhýbá se fotkám v bikinách.
Reagovat
majkl005
pokud se bavíme o Markétě, tak z té jen stříká postoj "já jsem někdo, byla jsem ve finále FO, polibte mě všichni zádel, já už nic nemusím...a když náhodou mne poráží nějaké mladé ucho, které nikdo nezná, tak se urazím a totálně se na to vy*eru, páč to se přece nedělá porážet takovou hvězdu jako jsem já"...
Reagovat
blixa
No tak to je zcela jistě naprostá blbost. kam chodíš na takový úvahy, to nechápu. Dobře , není ti sympatická, ok, ale takový bláboly ... smile
Reagovat
majkl005
viděl jsi tiskovku po té co přijela do Prahy po F0 19? asi ne, jinak by si netvrdil, že je to totální blbost
Reagovat
blixa
Viděl a nic takovýho jsem tam neslyšel. Prostě ji nemáš rád, budiž, ale vymejšlet si takový bláboly je na úrovni aeronetu.
Reagovat
majkl005
já teda slyšel, jak "mimo mikrofon" byla drzá a nepříjemná...není to o tom, že bych ji neměl rád, je to Češka a tímpádem ji přeji ty největší úspěchy, ale jako člověk to není žádný terno
Reagovat
Fandina
O Maky jsem to neslyšela, ale o TerMa ano.
Reagovat
majkl005
mě utkvěla fakt dost v paměti ta TK po FO 19...jasný, byla unavená, měla toho dost, ale takhle se chovat na TK? pamatuji si, jak komentátor řekl něco ve stylu "jsme moc rádi, že tu jsi s námi" a ona si pod vousy řekla "no, já taky ty vole" s takovým tím svým arogantním pohledem alá "mám v pitchi"...pak jsem i různě na netu četl od pár lidí co se s ní potkali osobně, že se chová jak největší hvězda a má neskutečné manýry...tomu ale samozřejmě nepřikládám velkou váhu, páč dnes na net napíše kdekdo kdeco...ale zapadá to, do její povahy, resp. do mé představy jaká je
Reagovat
blixa
No právě, "do tvé představy", jaká by měla být, abys ji mohl kvalifikovaně nesnášet ... smile. Bože bože ...
Reagovat
majkl005
každej chápe zásady slušného chování očividně jinak...pokud jsi stejně nepříjemnej a arogantní jako ona, tak logicky s ní budeš sympatizovat...mne její chování nepříjde slušné a příjemné, jestli někomu jo, tak jeho názor
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly, Maky je normální holka. Píšeš tu kraviny, jen aby sis mohl plivnout. Jsi ubožák.
Reagovat
majkl005
prosím? co si to vůbec dovoluješ osobo? uráží tu někdo tebe? jsi absolutně mimo...máš menzes a nebo tě doma nasral starej a potřebuješ si na někom vybít zlost?
Reagovat
Fandina
Jsi ubožák.
Reagovat
majkl005
já si dřív myslel, že jsi jen psychicky trošku chorá, ale jinak neublížíš ani mouše a seš tu tolerovaná...ale teď vidím, že ta psychika tam bude trošku větší problém :)
Reagovat
Fandina
Ubožáku.
Reagovat
blixa
To sis hezky zapřeháněl smile smile
Reagovat
tommr
podívej se na seznam olympijskejch vítězek: je to jedna tenisová velikánka vedle druhý + jako pěst na oko Puigová. Kam by asi tak patřila Bencicová?
Reagovat
blixa
Není to zrovna velikánka ale hráčka širší světové špičky určitě. Takže za nějaké obrovské překvápko se to považovat nedá.
Reagovat
tommr
s ohledem na její letošní bídné výkony to překvapení určitě je. A troufnu si říct, že pokud by vyhrála tak to zůstane její jedinej velkej titul podobně jako u Puigový ...
Reagovat
blixa
Specifické podmínky přinášejí specifické vítěze. Bel ještě patří k těm méně specifickým.
Reagovat
EllNino
hele jen pro pořádek - kdyby vyhrála Karolína, která má největší výhru na turnaji stejné kategorie jako Bel, taky by to byla senzace? .))
Reagovat
tommr
Karolína byla světová jednička, je to dlouholetá členka top-10 a vyhrála 16 WTA turnajů. O tom se Bencicový může jenom zdát ...
Reagovat
lvicek
A pokud vyhraje Marketa, tak to tak nebude? :) Jako nechci se vubec nijak navazet na Markety, ale v tomhle mi prijdou s Belindou celkem nastejno :D.
Reagovat
tommr
Markéta už má finále z French Open a věřím, že pokud bude zdravá tak by ještě mohla na GS něco dokázat ...
Reagovat
Mr.Pink
doufam, ze vis, jak jsou tve predikce uspesne. vzdy se stane pravy opak
Reagovat
smazaný uživatel
???
To jsi fakt nesledoval Belindu v r. 2016, nebo 2019?
BeBe je úplně někde jinde než Monica.
Reagovat
smazaný uživatel
(oprava) r. 2015
Reagovat
Mr.Pink
tommra nema smysl resit :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist