Berrettini postoupil poprvé do finále grandslamu. Ve Wimbledonu si ho zahraje jako první Ital v historii

9. 7. 2021, 17:33
Aktuality 125
WIMBLEDON - Matteo Berrettini v semifinále Wimbledonu porazil 6-3 6-0 6-7 6-4 Poláka Huberta Hurkacze a poprvé postoupil do finále grandslamu. Na londýnské trávě si o grandslamový titul ze dvouhry mužů zahraje jako první tenista z Itálie. Nedělním soupeřem 25letého Itala bude pětinásobný šampion a světová jednička Srb Novak Djokovič.
Matteo Berrettini (© AFP)

Matteo Berrettini si s Hubertem Hurkaczem poradil za dvě hodiny a 39 minut. Jedinou slabší chvíli si vybral v tie-breaku třetího setu, ale hned v úvodu čtvrté sady sebral soupeři podání a dotáhl zápas do vítězného konce.

25letý Ital během zápasu nepřišel ani jednou o servis. Nastřílel 60 winnerů včetně 22 es a spáchal pouze 18 nevynucených chyb.

Statistiky zápasu
Berrettini - Hurkacz
22 esa 5
1 dvojchyby 1
63 %
1. podání 'in' 57 %
86 %
úsp. 1. podání 68 %
61 %
úsp. 2. podání 50 %
60 winnery 27
18 nevyn. chyby 26
16/25 hra na síti 48/43
6/10 brejkboly 0/2
127 celkem bodů 97
čas: 2:37

"Nevím, co říct... Myslím, že mi to dojde až za pár hodin," řekl v rozhovoru na kurtu první italský finalista v historii Wimbledonu. "Vím, že jsem odehrál skvělý zápas, ale o tomhle jsem nikdy ani nesnil. Bylo to prostě moc i na sen," dodal.

Dosavadním maximem pětadvacetiletého Itala na grandslamech bylo semifinále z předloňského US Open. Na nedávném Roland Garros došel devátý hráč světového žebříčku do čtvrtfinále.

Berrettiniho postup do finále však není až takovým překvapením, protože v červnu dokázal jako první debutant od Borise Beckera v roce 1985 získat titul na trávě v Queen's Clubu. Nyní tak neprohrál už 11 zápasů v řadě, v žádném z nich však nenarazil na papírového favorita.

V nedělním finále se Berrettini pokusí překvapit proti pětinásobnému šampionovi Novaku Djokovičovi, (h2h 0-2), s nímž letos ve čtvrtfinále French Open utrpěl svou dosud poslední porážku. Srb Djokovič v druhém semifinále porazil Kanaďana Denise Shapovalova, připsal si 20. grandslamovou výhru v řadě a v 30. grandslamovém finále bude útočit na rekordní 20. grandslamový titul.

Čtyřiadvacetiletý Hurkacz měl před letošním ročníkem na kontě jen šest vítězných zápasů na trávě (včetně kvalifikace) a na grandslamech bylo jeho maximem jediné třetí kolo. Senzační vítěz letošního Masters 1000 v Miami ale v All England Clubu vyřadil světovou dvojku Daniila Medveděva z Ruska a či osminásobného šampiona Švýcara Rogera Federera a jako Polák v historii si zahrál grandslamové semifinále.

• WIMBLEDON 2021 •
Londýn (Velká Británie), tráva, 35.000.000 liber
páteční výsledky (09. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Shapovalov (10-Kan.) 7-6(3) 7-5 7-5
Berrettini (7-It.) - Hurkacz (14-Pol.) 6-3 6-0 6-7(3) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

125
Přidat komentář
smazaný uživatel
Shapovalov, FAA, Khachanov, Tiafoe, Opelka, Fritz, Isner, Nadal, Kyrgios, Nishikori, Dimitrov.

Hrajú vo Wsh v čase OH.

Prosím vás, kto vlastne ide na olympiádu, nazbiera sa na ten turnaj tých 32-64 hráčov?

Veľmi dobrý entry list a veľmi dobrí súperi na úvod amerického leta. Všetko hráči, s ktorými vedia favoriti v pohode zahučať, ale zároveň hráči, ktorých by mohol Rafa poraziť, najmä ak chce vyhrávať najväčšie hardové trofeje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zajímavý, teď ještě jestli to potvrdí. Nishi nezůstane doma na Olympiádu?smile To už mi přijde dost divný. Možná by mohli rovnou losovatbo medailesmile
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Proc... kazdeho problem...hracu na svete dost...smutnejsi je ta atletika bez divaku...
Reagovat
Vlk-v-trave
Murray, Evans, Schartzmann, Hurkacz, Medvedev, Rublev, Tsitsipas, Zverev, Berrettini, Sinner, Minotaur, Busta...Karatsev...atd...Basilisek...Sonego, Fognini mozna...
ceka se na potvrzeni Djokovice, Federera, pripadne se muze stat, ze se jeste nekdo odhlasi... nevim jak Nishikori, Goffin...
Reagovat
Nola
Rafa ma zlatu, nemusi tam hrat, pre neho uplne nezaujimavy turnaj, ak tam nebudu divaci, je pochopitelne, ze bude viac odhlasok, Gyros hra hlavne kvoli divakom, Nishiho nechapem, bo je pravy japoncik, amici to maju niekde v pr.eli, kanadania su jasni, Shapo je povodom Rus a FAA tiez nie je "kanadan", Grigor je pekny chlapec, ale je momentalne mimo, ocakavam este odhlasku Fedexa aj Djokovica, hrat bez divakov na olympiade, kde je tenis tou snad poslednou disciplinou, cestovat cez pol planety, prekonavat casove rozdiely a hrat na dva vitazne, nie je jednoduche ani pre jedneho z nich, kludne nech to vyhra Andy Murray a skompletuje hattrick
Reagovat
Tiebraker
Hrozně namachrovaná špageta, je mi z něj blivno smile
Reagovat
stafel
Prej namachrovanecsmile nevím podle čeho soudíš ale takový vůbec není. Nemá žádné záchvaty při hře jak Kyrgios a spol... Jsi trochu mimosmile dobrý hráč i člověk podle toho jak o něm mluví i protivníci.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On je trochu mimo, to je normální a bohužel to tu není ojedinělý případ...
Reagovat
jirkaS
a fešák, bejt holka, musí bejt můjsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ci Noldo nechytil supera v 4, kole, ktory nikdy vo W, v 4. kole nebol. Stvrtfinalistu, ktory nikdy nebol vo stvrtfinále, semifinalistu, ktory nikdy nebol v semifinále a samozrejme finalistu, ktory nikdy nebol vo finále :)

Aj ja chcem prosim takýto rok pre Rafu, alebo aspon jeden Grandslam. Amen.
Reagovat
Marduch
Rafa se na W vykašlal, nekad si do gati:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zároven sa zucastnil cca 60 iných GS a nikdy to takto dlaždené nemal. Takze snád ten 61 no :)
Reagovat
dappe
Na USO 17 to měl ještě snadnější. Djokoviče zřejmě čeká těžké finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro.
Reagovat
dappe
Který stěží stál na nohou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Delpotro stál steží na nohou, ale Nadal po 5hod SF v Australii2017 behal vo finále ako zajac :)

Toto su zas dva pohlady na rovnakú vec.
Reagovat
dappe
Žádné AO s tím nemá nic společného. Del Potro nebyl na tom USO 17 fyzicky připraven, po zápase s Federerem byl úplně vyčerpaný, a to se ani nehrálo příliš dlouho. Vždyť do poslední chvíle se ani nevědělo, zda vůbec do semi nastoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo si predtym strihol Wsh, Montreal, Cinnci, vsade hral tak akurat zápasov, na semifinále prirodzene nastupil po 4 setaku s Federerom. V semifinále prehral s lepsim hrácom, ziadna veda. Ak chceme byt alibisti, lepsi arzenál mas v rukách s Nadalom vo finále AO17, preto ten priklad.
Reagovat
dappe
AO 17 je ale úplně jiný případ, tam byli unavení z turnaje oba plus mínus stejně, což tak i v zápase vypadalo.

Já nikde nepíšu, že vyhrál Nadal nezaslouženě nebo něco takového, jen to měl prostě naprosto usnadněné průběhem turnaje a tehdy velmi slabou fyzickou připraveností Potra.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafove USO17 si Strihol Nole v NY2018, obaja čelili Del Potrovi ako najvacsej prekážke.

Ale musim jednym dychom dodat, ze tento GS sa stratí v celku. Nole W. vyhral viackrat na krv cez rivalov. A ak bude mat najdhlsiu kariéru, tak sa prirodzene dočkáme zberu GS, tak ako Roger zbieral pred Big3 osamotený, tak mozno bude zbierat Nole po Big3, osamotený.

Osobne ale dufam, ze mu to Rafa este minimálne dva roky osolí, pripadne sa okolnosti obrátia v jeho prospech. Dlhodobo musi byt faktor stastia proste v rovnovahe. Taktiez je rozdiel dotiahnut sa a predbehnut.
Reagovat
dappe
Djokovič sbírá osamocený už řadu let, nevím proč se to častěji nezmiňuje. Federer je minimálně od 2014 na takové souboje příliš starý, s Nadalem se Djokovič střetává ani ne jednou ročně, mimo RG v podstatě vůbec. Je to strašně nefouknutá bublina, kterou mnoho lidí nechce vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
No práveže nezbiera, nezbieral.

Drží si Austráliu, v roku 2020 vybuchol, v roku 2019 zbieral rovnako ako Nadal, v roku 2017-2018 vyhral dva, o jeden menej ako Nadal.

Zbiera v roku 2021, je mozne ze vyhra 4 GS s jednym zapasom s Rafom, bude to po "federerovsku", ale vravim v tomto veku nakoniec rozhodne vacsia vyrovnanost vykonov. Pretoze ak je to uz len medzi Rafom a Nolem, je pravdepodobne, ze sa k sebe uz nebudu casto dostavat.
Reagovat
dappe
Oni se k sobě ale nedostávají často už dobrých 8 let. Za tu dobu si vzájemně grandslamy v podstatě neberou. Jeden souboj ve Wimbledonu, jeden v Austrálii. Na USO naposledy také 2013.
Reagovat
smazaný uživatel
Skresluje to 15-16, kedy bol čajový Rafa, to su v podstate jediné sezóny, za celu kariery kedy nebol konkurencieschopný, 2021 moze byt tretia bez GS.

A Naopak Novak bol v kríze 2017 a cast rokov 16 a 18.

Od W18 sa stretávajú pomerne často, vtedy kedy mozu. Nadal 2 GS vynechal a jeden GS sa zrusil. Párkrát obaja vypadli s disponovanými súpermi (Thiem, Wawrinka, Delpo, Federer)
Reagovat
woody
TVL... tyhle vaše spekulace o losu a protivnících, to je ubohost nadevše... Má ten hráč co vyhraje GS ještě po finále porazit všechny ostaní hráče, kteří nékde v průbéhu bohužel vypadli nebo se nepřihlásili? Konkurence je v čase VŽDY ta nejsilnéjší možná. Jednoduše proto,že zbytek prostě nebyl dost dobrý, aby se dostal do semi nebo finále. Ať zítra vyhraje kdokoliv, tak vyhraje proto,že Federer, Nadal, Murray, Del Potro, Zverev, Thiem, Tsisipas a další prostě nedokázali načasovat svou formu tak aby byli lepší než Beretini nebo Djokovič. Uff.. to jsem se rozepsal..
Reagovat
turista
Myslím si, že Rafa může dělat Djokovi potíže maximálně rok. Ve 37 létech už to nepůjde.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nikdy se to nestane...neni to o stesti Djokovice, ale situaci schopnosti hracu hrat na trave.

Tezko pristi rok Wimbledon Djokovic vynecha. Nebo tech par (co spocitam na prstech na jedne ruce), co se zlepsuje, a pokud se z te nove generace "jelit" na trave nekomu neco povede (tedy finalisti GS...Tsitsi, Zverev, Thiem, Medved), tak uz nejake ty zkusenosti z finale, SF, maji...plus ti hraci, kteri jako Berrettini, Hurkacz, FAA se trave poctive venuji v priprave. Ted se vlastne tvori nova generace po Federerovi, Andym atd...jinak vsechno veterani...

Djokovicovi se neda jedna vec vubec uprit!

A to, ze pred Wimbledonem udelal to nejlepsi co mohl, sel hrat deblovy turnaj na trave. ...bere proste travu vazne...ikdyz me z toho nekdy boli oci, jak tam teatralne upada... tak furt ma lepsi pristup k trave, nez cele nextgen...atd...

Proste to neni problem Djokovice, ale nove generace tenistu, ve ktere je jen par pracantu, kteri se snazi na tu travu pripravit dobre, zbytek si hlavne harduje,...a pak si mysli, ze to nejak na trave uhaluzi servem...neuhaluzi...hodne narocny povrch...hlavne na return, psychiku a krokovani.

Takze smula...
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslim, smula pro tebe i nadala:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
první Ital ve finále Wimbledonusmile
To mi přijde až neuvěřitelné. Adriano vyhrál RG, ale Wimbledon žádný spaghettini, to je velmi zvláštní příběh trávy. Snad díky tomu nebude na Matteovi ležet ještě větší tíha než ze samotného finále.
Reagovat
Vlk-v-trave
To je klasicky Denis:D By se dalo s humorem a nadsazkou rici. Takovy ten "living on the edge"

Slzy po zapase asi na miste, i Djokovic uznal, ze byl ve dvou prvnich setech lepsim hracem... ale ty drsne koncovky setu ho musely snad vnitrne sezrat a dodelat.

Dost jsem take trnul jak Denis daval voleje na saku, snad 90% vsechny dlouhe...neslo do strany...uz jsem si rikal, ze bude asi lepsi jak tam bude palit na riziko ty sve silene lajny...

Jako ono je to zabavne, ale asi jak nekdo neni jeho nejaky staly fanousek... clovek se fakt zasmeje,
hlavne jak ma Shapo odvracet BP a flakne prohoz s max. rizikem k lajne:D))) Nebo druhy serv narve divoce na lajnu, to uz se smal i ten Djokovic, coz se mu nedivim, to je proste ulitly Denis no:D Ale zase diky takovym hracum to proste ma stavu... jsou proste hraci, kteri vitezi a ti, kteri davaji soutezi lesk:DDD Dneska tam Denis dal lesku vcetne slz...

Jinak to same dela Kyrgios, kdyz odvraci BP, hra na riziko... ikdyz mu to tedy vychazi lepe...nez Denisovi. Ale taky dokaze klidne zahodit na takovem fiftynu cely set, jen tak ...to zase ten Denis az takovy extrem neni...takze trebas to nejak vybrousi, to odvraceni BP.

Toz Denis tak nejak rozhdl semifinale...i na kolik setu to bude:)
Reagovat
EllNino
Je to janek :) Ale stejně mu budu fandit :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já na to nemámsmile Ale třeba až se trochu zklidní nebo ani nemusí, jen v těch krizovkách prostě musí zapnout mozek, když intuice nefunguje.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo, tak stoji to za to:)
Me uz staci ta sestavicka co mam...nebudu si jeste dal nakladat vic...ikdyz Matti dneska me prekvapil na tom servu, a fh take psal...ale na servu fakt jel neskutecne...
Sice TB nedal, ale take mu Hubert sel na sako, a to se pak tezko nekdy hraje. Toz halvne aby nemusel hrat TB ve finale...:D
Reagovat
ipko
celkom diváci prajú Djokovičovi, to som nečakal.. v nedeľu by mohol mať Matteo o čosi väčšie šance ako Shapo, ale je to prvé finále, takže aspoň set a všetko naviac bude príjemnésmile
Reagovat
PetaM
Diváci jsou po prodělaném Covidu, takže mají narušený mozek. :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Druhé SF nepřineslo kromě pár projektilů z Shapova BH a pár Jokerových lobů, kdy balon opustil stadion, nic moc zajímavého. O vývoji zápasu rozhodoval Shapo. Stačilo pár zkratů ve správnou chvíli a bylo po prvním setu, pak i po druhém a po zápase. Žádné napětí, pravděpodobnost že Shapo zazdí BP se rovnala jistotě. Na trávě už jen finále a pak můžeme jen doufat, že se hráči představí v lepším světle na USO.
Reagovat
turista
Shapovalov nikdy nebude mít trpělivost Diego Schwartzmana což ho bude limitovat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A tak nechejme mu ještě ty dva tři roky a uvidíme... Jeho styl je koukatelný, ale bez té hlavy to nepůjde.
Reagovat
COMEON
Ako najväčší problém sa mi javí ten, že od roku 2009 zrušili úplne turnaje na koberci (ang. carpet) v halách. Vtedy to dokonca kritizovali viacerí hráči, medzi nimi aj Jo Tsonga. Ten povrch bol druhý najrýchlejší hned po tráve a práve tam sa viacerí hráči priučili aspoň tomu ísť viac do kolien a hrát "nižšie" lopty.

Paradoxne ale už ani ta tráva na Wimbledone nie je to, čo pred 20 rokmi. smile
Reagovat
EllNino
V každém setu vedl 5:4, přesto prohrál 0:3 ... nedivím se, že to neunesl :)

Příště bude lépe, posilněn o zkušenost :)
Nole je prostě pán a zkušenosti jsou jasně na jeho straně ... dneska nebyl lepší tenisově, ale hlavou :))
Reagovat
COMEON
no ja dufam, že už o rok to Djokovicovi hráči ako Daniil, Stefanos a Shapo vrátia kedže toto beru ako skusenosti do buducna :)
(všetci s nim prehrali tento rok v poslednych kolách GS)
Reagovat
Ondra979
no mozna..urcite uz by to chtelo, ale zatim neprokazali dostatecnou odolnost hlavne psychickou, viz Tsitsipas na FO, ted Shapo atd..jako Djokovic ma kliku, ze jeste k tomu nedospeli a muze posbirat jeste par GS takto. jako pristi rok uz by ho meli aspon jednou dat na GS, jinak jsou fakt marni, Djokovi bude taky uz 35..
Reagovat
baggik
Djokovic by se mohl rouloucit v Melbourne 22, chytit se s Federerem a Nadalem za ruce a vsichni 3 skoncit. V tom nejlepsim.
Reagovat
COMEON
smilesmilesmile
Reagovat
turista
Djokovič bude hrát ještě po odchodu Federera a Nadala. Je z nich nejmladší. V letech 2005-2010 kdy oni dominovali byl nevýznamný hráč i když úspěšný.
Reagovat
paddy
pokud bude po Wimbledonu stav 20-20-20, tak by všichni tři měli jet na OH a skončení turnaje by se všichni tři chytili za ruce a skočili do kráteru hory Fudži

BYLO BY TO EPICKÉ!
smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=wbNURTVsVYc
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je babrák.

Keby premenil svoje MB na servise na USO11 a W19, tak má dnes Novak spotených 17GS a Feder s Nadalom by mali po 21.

Kvoli dvom loptám sa teraz bude historia intepretovať úplne inak, neskutočný lapsus.
Reagovat
turista
Ale zase bratrsky vypomohl Rafovi na RG 2011, kde odklidil Djokoviče životním výkonem má antuce aby pak způsobně odevzdal finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten súboj s Nolem sa predsa len odohral 12-14 a vzdy s rovnakým výsledkom.
Reagovat
gigin
Reagovat
makro99
Oslava, od pravověrného fanouška, jak má být. smile Pustil jsem si to tu jako smyčku.
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
Newcombe
Shapovalov má nervy jak ženská, proto prohrál
Reagovat
Mayo
?sa blíži smile
Reagovat
Kozoroh
Jak vidno, No1e uzemnil nejen Shapa, ale i zdejší diskutéry. smilesmilesmile
Reagovat
Montaigne33
Djokovic je takový Lendl 21.století... Jen ještě v urputnějším "vydání". Hraje účelně, sbírá GS atd., ale jeho tenis nikdy není zábavný, spíš naopak... Otravný chlapsmile Nedivím se, že třeba Rafa se s ním ani nepozdravísmile
Reagovat
turista
Djokovič má velký smysl pro humor. Není vůbec otravný. A hraje skvělý tenis. Nadal se kamarádí s tím nad kým vyhrává.
Reagovat
Marduch
Blbost.

Když se potkají na tréninku, pokaždé placacka vzájemná. Včetně strýčka Toniho, když je poblíž.
Reagovat
Jon61
Je to marné, když mladí psychicky nezvládají koncovky setů.
Reagovat
mahycek
Tak znovu koncovka, to jsem zvědavej,
jestli Shapo potřetí vstoupí do louže ?
Říká se 2x nevstoupíš stejně .....
Reagovat
ipko
už to tak budesmile
Reagovat
Ondra979
no presne to se stalo..kolik ma nevyuzitich BP to ani nechci vedet..ted uz je konec
Reagovat
mahycek
Ano, komentátor na EU 2 nadržuje Novakovi dlouhodobě, už 3 roky si toho
všímám. Jen a jen Novak....
Reagovat
aligo
Komentátor na Eurosportu je vtipnej, jak onanuje nad každým Noleho bodem smile
Reagovat
Newcombe
Onanie je zdravá, ale když už stříká nad Djokem, tak by měl vycákat i u toho druhého, jinak tam nemá co dělat
Reagovat
MarcelPersch
Na BP 1/11 u Shapovalova a 2/3 u Djokoviče. šampión par excellance.
Reagovat
safi1313
Sampion :D .. nudnejsi styl zadna No.1 nikdy neměla :Dneda se na to koukat
Reagovat
MarcelPersch
Taky na něj nerad koukám, ale v efektivitě prostě nemá konkurenci. A na tom, jak hrál už za 20 let stejně nesejde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale možná tak jediný z nich musel odvracetsmile
Reagovat
mahycek
Když vzpomenunu 15 - 17 let, tak se
mi líbil více Ljubičič, Čilič i doktor
Ivo, než nějakej Djokovič. Říkal jsem si
to je průměrný hráč i servis má
průměrný a teď vidite, sere mě neskutečně.
Ale, ono mu také zhořkne a to do dvou
let. To už budou ty mladí vyhrávat a
pos.erou ho také. Konec se také blíží.
Pořád je to 20 20 19 GS. Samozřejmě to
není válka, je to sport a všem přeji
hlavně zdraví i nám všem co jsme tady
včetně vašich rodin.smilesmile
Reagovat
MarcelPersch
Za 2 roky už může mít 23GS taky. Navíc má zdaleka nejméně zdravotních problémů v porovnání s Federerem a hlavně Nadalem.
Reagovat
Roger_Federer
Djokovic si v roce 21 vkludu dojde pro 3 granslam v řadě a pokud vyhraje i Us. Open, bude nesmrtelný.
Reagovat
MarcelPersch
Nejhorší na tom všem je, že tyhle semifinále, nebo dokonce celý Wimbledon moc hezkých zápasů nepředvedl. Holt je to povrch, kde není žádná konkurence. Což se třeba o antuce říct nedá.
Reagovat
Pe3k
smilesmile
Reagovat
MarcelPersch
Je tu snad nějaká konkurence, vyloženě dobře na trávě hrající hráč tento ročník byl snad jen Hurkacz a Berrettini, který hrál už dobře na antuce. A stejně je to fuk, protože Djokovič jako nejkomplexnější hráč to stejně všem vyfoukne. Mladá generace povětšinou vypadá, jako by na trávě stála poprvé.
Reagovat
Pe3k
Zapomínáš, že Náš J1rka je specialista na trávu! smile
Reagovat
EllNino
tak oni stojí v podstatě poprvé na trávě :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
konkurence je pořád stejná, jen na trávě prostě skoro nikdo neumí hrát, když je těch turnajů sotva na prsty jedný rukysmile
Reagovat
MarcelPersch
Tak to je už posledních 30 let a stejně se specialisti našli, dnes už ale ne.
Reagovat
Frantz
Proč se tyhle zbytečný zápasy hrají? Leda že by Šapo raketou do hlavy jogurta umlátil..by měl nějakou šanci smile
Reagovat
COMEON
:DDDDDD
Reagovat
mahycek
Nechal jsem se unést, ale to chce
servírovat takto, ale to Shapo neudrží.
A mám strach,že to bude 3-0, ach jo.
Kdy už to vyhraje mladá puška ???
Reagovat
Mayo
Djokovic najlepsi hráč všetkých čias. Čelí neskutocnemu množstvu brejkbalov a aj tak to ustane.
Reagovat
turista
Jeho dnešní soupeř klade houževnatý odpor. Novak ho ale nakonec zlomí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile a ani na ty BB nemusí nic zahrát - prostě geniální.
Reagovat
EllNino
ty jsi na něj teda příšnej :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ok, kolik teda musel bez nadsázky Joker těch BB odvracet?smile Možná tedy nebyl jeden jediný, ale o moc víc to nebudesmile Shapa si pozvu, až budu potřebovat něco zazdít, má na to talentsmile
Reagovat
safi1313
Chtel si rict nejnudnejsi hrat vsech dob? dyt se na tu pinkanou nedá dívat.. je to otřesný a naprostá degradace tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Chtel si rict nejnudnejsi hrat vsech dob? dyt se na tu pinkanou nedá dívat.. je to otřesný a naprostá degradace tenisu
Reagovat
safi1313
Chtel si rict nejnudnejsi hrat vsech dob? dyt se na tu pinkanou nedá dívat.. je to otřesný a naprostá degradace tenisu
Reagovat
COMEON
Beriem, že proti djokovicu už len nastupuješ v psychickej nevyhode kedže vieš že ti vrati skoro všetko späť

ALE AKO CHCE SHAPOVALOV ASPON VYHRAT SET KED JEDEN NEDOPODAVAL ZA STAVU 5:4 A TERAZ NEVIE VYUZIT BREAKBALL ZA STAVU 0:40 ?!
Reagovat
safi1313
Gratulace Jugoslávskýmu uplakánkovi - znudil dalšího soupeře smile
Reagovat
Pe3k
Jo v nudění to on je GOAT.
Reagovat
Mayo
Skončiť 2. na turnaji je fantasticky úspech.
Reagovat
SwissMaestro
Tak Djokovič klasická zm rdská taktika. NEchat přičuchnout, dělat že jej to ani nebaví a pak hrát o 100% lépe. Tohle nikdy nebude GOAT :D
Reagovat
MarcelPersch
Nerad to přiznávám, ale už je. A v tom jediném téměř ukazateli, kde není nejpozději po AO 2022 bude, nedá se nic dělat. Hlavou je úplně jinde.
Reagovat
SwissMaestro
Tohle je srandovní. Když Federer byl dominantní a Nadal i Djokovič ani zdaleka neměli tolik úspěchů tak sám Federer a fanoušci objektivně nechtěli říkat, že on je tím Goatem. Djokovič ještě ani nesrovnal počet GS (natož aby vedl o 3-4 kousky) a už se z něj dělá GOAT. K tomu má sakra daleko.
Reagovat
Kozoroh
Děláš si legraci nebo jsi už tak mimo z No1eho letošní sezóny? smilesmile Dlouhá léta jste vy FFF hlásali, že Federer je GOAT a argumentovali jste výsledky, rekordy. A teď to ty popíráš, lol. Viš, co se v Číně považuje za největší potupu? Ztratit tvář...
Reagovat
peRFect
V číně je normální jíst psy.
Reagovat
dappe
Ty si slušně poznamenaný internetovými diskuzemi smile
Reagovat
baggik
Tak Federer je taky starší.
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite nim bude, ak ziska najviac GS.

Djokovic je najlepsi v sucasnom veku, jeho uspechy sa ocenuju vačšmi, lebo sú čerstvé.

Ale v konecnom dosledku ten hype opadne a o 10 rokov sa bude brat len koncove cislo, bez emocii a chladnokrve.
Reagovat
SwissMaestro
No to bych právě neřekl. Jasně, číslo tam bude asi vyšší. Nicméně Federer se zapáše do srdcí fanoušků mnohonásobně více pro svůj styl hry, eleganci, charisma a totální dominanci po dobu několika let což se nepovedlo nikomu.
Reagovat
MarcelPersch
Ano, ale přestože nejsem zdaleka Nol3ho fanda, tak objektivně je třeba říct, že tenis se neměří na krásu, eleganci, ani počet fanoušků. Ale na úspěchy, kde prostě nad těma dvěma (mimo GS) už poměrně jasně vede. Nedá se svítit.
Reagovat
COMEON
suhlasim, bohužial čoskoro bude goat prave srb
Reagovat
smazaný uživatel
Nema Rafa viac titulov a rovnako Atp1000?
Reagovat
MarcelPersch
Taky je o rok mladší. Plus nemá Djoko každý Masters podnik alespoň jednou? Když skončí na stejném čísle, je jasné čí úspěch je větší.
Reagovat
Kozoroh
Dvakrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď raz dostaneš 10 dukátikov a druhykrat 10 dukátikov, stále má 10 hodnotu 10.

To, ze druha sada ma viac farieb ukazuje len, ze Nole je komplexnejsi, to nikto nerozporuje.
Reagovat
turista
To je přesně o ten rok věku o který je Nadal starší. Djokovič celkový počet jeho titulů dorovná a ty tisícovky si pohlídá. Koneckonců má taky 2x Golden Masters což oni dva nemají. Dvacátý GS ale ještě Nole zdaleka nemá jistý. Tady ještě ztrácí a může ztrácet dál pokud to letos nezmákne. I jemu léta běží a mladí se zlepšují.
Reagovat
SwissMaestro
No, jasně tedy rozhodně nevede. To zase klid :)
Reagovat
smazaný uživatel
Shapo Novak.

Pozrel som si koncovku prveho setu. Videl som bečkového Djokovica s chlapcom, ktory posobil ako tenisový panic a big pointy riesil štýlom, hodný velkej semifinálovej grotesky :)

Nepochybujem, ze finále sa ponesie v rovnakom duchu. Smutné, títo pseudovyzývatelia :)
Reagovat
dappe
Berrettini je trochu jinde než Shapovalov.
Reagovat
MarcelPersch
To se říkalo, i když hrál proti Federerovi a jak to dopadlo :D navíc se mrkni na některé Matteovi zápasy z minulého a počátku tohoto roku, ten klučina má (stejně jako skoro všichni v téhle generaci) hlavu jako medicimbál. V důležitý moment prostě odejde... a.
Navíc bude to jeho první finále, Djoko si to prostě nenechá utéct.
Reagovat
dappe
Jak to dopadlo? Šťastným vítězstvím. Berrettini má zbraně, kterými může v neděli uspět. Djokovič určitě favorit turnaje, ale co z něj někteří děláte...Jak kdyby se ty zápasy ani nemusely hrát. Vyhráno nemá ani dnes, co některé vede k takovým komentářům, to asi nikdy nepochopím.
Reagovat
smazaný uživatel
Kto je Berrettini?..Bez urazky.

Ja vidim GS finalistu, premianta, ktory tiekol s FAA, navyse s vyraznou slabinou a mrakmi UE kazdy zapas.
Reagovat
turista
Dnes Berettini moc UE neudělal. A má potenciál se zlepšovat ve všech aspektech svého tenisu. Takže nebezpečný bude.
Reagovat
Kozoroh
Hurkacz to dnes Berrettinimu hodně usnadnil. Sice uhrál set, ale pozdě. O výsledku se rozhodlo kanárem v 2. sadě.
Reagovat
Kozoroh
No1e je dnes béčkový, protože dnes trefuje první servis pod 60 %. Áčkový by byl, kdyby to vytáhl nad 60 %. Proti Fucsovicsovi hrál s lepší herní jistotou.
Reagovat
Vlk-v-trave
tak, nakonec tu clanek je:)

Jasna dominace na servisu, na fh nekompromisni pecky, takze doufam, ze tohle Mattimu vydrzi do finale.

Nejsem nejak smutny, Mattimu to moc preji, a proste dnes ukazal, ze prez jeho serv nejede vlak, povolil max. 2BB a ty vyprasil 100%

Serv u Huberta proste odesel, a ve druhem setu to vypadalo na uplny kolaps.

Ale nakonec diky bohu za set treti, a ten TB, kde Hubert se na saku proste rozjel, a pouze na tom saku dnes vyhral...jinak vsude propadl...takze spokojenost:D, bo jak by i na tom saku Mattiho neprehral, tak by to bylo fakt uz kruty:) To uz by bylo moc:)

Gratulace Mattimu, je to pekny navrat, po tom jeho kolapsu s Fedexem 2 roky zpet. Dnes ho 100% napravil...

Na saku se uz hrat moc nebude, takze pro mne konec travarske casti:) Ale Matti je prislibem dobrym ve finale, pokud tam bude cekat Srdicko...ale trebas Denis? :)

Hubert ma aspon nad cim pracovat, verim, ze do pristiho roku se jeste zlepsi, no a take doufam, ze bude jeste hrat Fedex, urcite bych chtel videt poradnou bitvu na saku... Mattimu se tam uz moc nechce, ale s tim fh, a servem se ani vlastne nedivim:) Se k tomu ani nedostane ze sve strany.

Skvely turnaj, diky Huberte za to sako, cely turnaj jsem mel radost jak za starych dobrych casu...uzival jsem si to...

A jeste jednou vse nejlepsi Mattimu do finale, doufam, ze v nedeli bude mit zlatou ruku nejen na servu jako dnes...urcite potlacim co to da...jedno, kdo bude stat na druhe strane.

Zaslouzene, skvely vykon, tleskam. Jen vydrzat:)
Reagovat
Vlk-v-trave
A jdu tlacit Denise:) Bude to sakra potrebovat.
Reagovat
EllNino
to je střelec :( :)
Reagovat
com
Berrettini smile A tak snad toho Djokovice da, kdyz se Shapovalov pos*al smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist