Bouzková desetkrát neudržela podání. V Charlestonu podlehla po třech hodinách Bucsaové

4. 4. 2023, 23:08
Aktuality 24
WTA CHARLESTON - Marie Bouzková už popáté v sezoně nezvládla svůj úvodní zápas. Na antukovém turnaji WTA 500 v Charlestonu 24letá Češka podlehla po téměř třech hodinách boje i vinou deseti prohraných servisů španělské reprezentantce Cristině Bucsaové
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková v této sezoně marně hledá formu, což potvrdila i v prvním letošním zápase na antuce. Na té netradiční zelenošedé v Charlestonu se protrápila zápasem s Cristinou Bucsaovou, které podlehl 5-7 7-6 1-6.

24letá Češka o půl roku starší rodačce z Moldavska reprezentující Španělsko nabídla 17 brejkbolů a 10 z nich nedokázala odvrátit. Ve druhém a třetím setu fyzicky náročného zápasu, který se hrál při teplotě vzduchu téměř třicet stupňů ve stínu, vyhrála pouze dva z deseti gamů po svém podání. V závěru už jen za stavu 0-5 odvrátila kanára při servisu soupeřky.

Bouzková na šestém z devíti letošních turnajů skončila v prvním kole, nebo v kvalifikaci. Po jedné výhře v hlavní soutěži zaznamenala pouze v Hobartu, Dubaji a Miami. Jedno vítězství si připsala ještě v úvodu sezony v United Cupu.

36. hráčka světa Bouzková si v Jižní Karolíně zahraje ještě čtyřhru po boku Japonky Miju Katové. V prvním společném duelu vyzvou zkušené vítězky US Open 2020 Lauru Siegemundovou a Věru Zvonarevovou.

Z českých tenistek tak v Charlestonu pokračuje už jen Linda Fruhvirtová, která v pondělí zdolala ve třech setech nasazenou Švýcarku Jil Teichmannovou. O překonání loňského druhého kola se utká s domácí 172. hráčkou světa Caroline Dolehideovou (h2h 0-0), jež si dnes poradila dvakrát 6-4 se zkušenou Němkou Sabinou Lisickou.

Vítězstvím vstoupila do antukového jara finalistka z roku 2015 a šampionka ze sezony 2019 Madison Keysová. Domácí tenistka si poradila porazila 6-4 6-3 s Emmou Navarrovou a čeká ji duel s další krajankou Hailey Baptisteovou (h2h 0-1).

První zápas na antuce od loňského French Open zvládla i Paula Badosaová, která smetla 6-3 6-1 Egypťanku Majar Šarífovou a oplatila jí deset let starou porážku. Ve druhém kola se 25letá španělská semifinalistka z roku 2021 a obhájkyně čtvrtfinále utká s Kanaďankou Leylah Fernandezovou.



Světová pětka Ons Džabúrová si v Charlestonu připsala teprve pátou výhru v sezoně. Za obhajobou finále tuniská tenistka vykročila výhrou 6-3 6-3 nad Ukrajinkou Lesjou Curenkovou.

Viktoria Azarenková ve svém prvním letošním zápase na antuce zdolala 3-6 6-3 6-2 domácí šampionku z roku 2016 Sloane Stephensovou, kterou porazila po sérii čtyř nezdarů v řadě, a vzájemnou bilanci vyrovnala na 4-4. O čtvrtfinále se utká s Annou Kalinskou (h2h 0-0).

• WTA 500 CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, antuka, 780.637 dolarů
úterní výsledky (04. 04. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bucsaová (Šp.) - Bouzková (16-ČR) 7-5 6-7(3) 6-1
Džabúrová (2-Tun.) - Curenková (Ukr.) 6-3 6-3
Azarenková (6) - Stephensová (USA) 3-6 6-3 6-2
Keysová (9-USA) - Navarrová (USA) 6-4 6-3
Badosaová (12-Šp.) - Šarífová (Eg.) 6-3 6-1
Rogersová (USA) - Collinsová (13-USA) 6-7(2) 6-4 6-1
Fernandezová (Kan.) - Rodinová (-) 6-3 6-2
Keninová (USA) - Sasnovičová (-) 6-1 6-7(5) 6-1
Baptisteová (USA) - Xiyu Wang (Čína) 6-3 6-3
Gračovová (-) - Friedsamová (Něm.) 7-6(3) 6-2
Šnajderová (-) - Parksová (USA) 6-4 6-3
Peraová (USA)- Liuová (USA) 6-4 6-7(1) 6-3
McNallyová (USA) - Niemeierová (Něm.) 6-4 6-1
Dolehideová (USA) - Lisická (Něm.) 6-4 6-4
Kalinská (-) - Cornetová (Fr.) 7-6(4) 4-6 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Dolehideová/Hunterová (3-USA/Austr.) - Kolodziejová/Eikeriová (ČR/Nor.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
lenka258
Třeba jí antuka přijde vhod, změna povrchu :). I když sice není žádná antukářka...ale zas jí to nebudou třeba tolik zabíjet z prvních výměn.

Snad potrénuje servissmile
Reagovat
misa
V průběhu února zmizel z jejích stránek údaj o tom, že její kondiční trenér je Miloš Peca. Experiment s trenérem hokejistů se tak krutě nepovedl. Dodnes jsem nepochopil, proč v době čím dál větší specializace angažovala někoho bez dohledatelných zkušeností s tenisem nebo ženským sportem... Od začátku sezony působí Bouzková vyčerpaně, bez síly a energie.

Přitom loni pod vedením Španěla Hontecillase měla skvělou kondici, ještě se spolu připravovali před turnajem v Praze. Proč pak přišla změna? Možná se ale vyčerpala loňskou sezonou a byla by marná pod vedením každého kondičního kouče.

Všechno co bylo loni dobré - zlepšený servis, snaha o aktivnější hru (mj. 40+ winnerů proti Noskové na US Open), skvělá kondice, minimum chyb - je pryč. Zbyla jen bojovnost, která pomůže jen omezeně.

Marie letos bojuje o udržení top 100. I k tak skromnému cíli ale bude muset letos vyhrát ještě dost zápasů, což při její současné formě nebude nic jednoduchého.

Držím palce, ať se Maruška zase zvedne, protože ji mám nejraději ze všech tenistek smile
Reagovat
lenka258
Ano, taky ji mám moc ráda. Vypadá jako moc fajn človíček:).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To určitě je. I ty její výlety - místo do Dubaje na Aljaškusmilesmile
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
A211
Kondiční trenér dnes je čím dál tím více důležitější kdo to doopravdy umí tak má svěřence zdraví M.B je momentálně na tom špatně (mimo jiné na MS ve fotbale z Real Madrid chyběl kvůli zranění akorát Benzema a kolik jich tam bylo) naše tenisové dámy jsou dost často mimo provoz.
Reagovat
George_Renel
Co to je za větu???
Reagovat
makro99
:) výborná, že jo? :) já na to teda nikdy nepoukazuju neb si myslím, že to je zhruba tvůj vrstevník, které píše na mobilu a moc s tím neumí... ale výsledek teda vypadá, jak zdejší François kříženej s jedním bývalým premiérem :)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
No vidíš a já myslel, že to je hrabalovský, krátký odstavec bez jediné čárkysmile
Takový tenisový hold literárnímu géniovismile
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus to hodit do translatoru, horší formu ta výpověď už mít nemůže.smile
Reagovat
tommr
dneska velmi slabej výkon ... smile
Marie se potřebuje někde chytit. Možná že by měla uvažovat o tom hrát nějakej čas ITF turnaje ...
Reagovat
misa
Příště by měla hrát stovku v Portugalsku.
Reagovat
lenka258
Asi to je dobrá volba. Ve stejném termínu se jede Stuttgart a to by pro Marušku bylo asi velmi těžký někoho tam porazit.
Třeba vyhraje v Portugalsku a pak se sebevědomím vstoupí na tisícovku v Madridu :)
Reagovat
makro99
Nevím nakolik to byla volba - Stuttgart je dlouhodobě turnaj s vůbec nejvyšším cutem pro účast v hlavní soutěži, tam se hrává kvalda už někde kolem 25. místa; letos se mu blížilo to druhý Adelaide. Marie by se ve Stuttgartu do MD vůbec nedostala...
Reagovat
lvicek
A jeste musi mit na Stuttgart celkem spatny vzpominky...
Reagovat
tommr
to je ten turnaj na kterej jsou přihlášený i obě Lindy?
Reagovat
lenka258
Viděla jsem tam Lindu Noskovou přihlášenou, ale nevím, jestli se to od té doby nějak neaktualizovalo
Reagovat
A211
V Portugalsku nasazení dnes 1.M. Bouzková 2.L. Nosková a byla tam L.F ale není
Reagovat
tommr
tak to možná Linda F bude hrát na tom ITFku v Charlestonu ...
Reagovat
A211
Není přihlášena budou slavit Velikonoce hrát má T. Martincová v Zaragoze a potom v Belinzone
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
pepin
Se současným stylem jejího tenisu tj. pinkání a čekání zda to soupeřka zkazí a bez servisu nemá šanci uspět ani na začátcích turnajů což je v poslední době vidět.
Reagovat
A211
Těžko se bude chytat když jí to neletí. Někdo psal že má údery o 20 km pomalejší než soupeřky.Loni řešili na upozornění P.Kordy rakety a výplet myslím že to bylo v Madridu,pak se zlepšila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist