Budapešť kvůli koronaviru přišla o finále Poháru Billie Jean Kingové

4. 5. 2021, 11:59
Aktuality 12
Finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové, kterého se zúčastní i české tenistky, se kvůli koronavirové situaci nebude hrát v Budapešti. O novém dějišti bývalého Fed Cupu Mezinárodní tenisová federace (ITF) zatím nerozhodla.

Závěrečný turnaj se měl odehrát už loni, ale kvůli pandemii byl dvakrát odložen. Nový termín zatím nebyl určen. Kromě českého týmu na něm mají startovat i Austrálie, Bělorusko, Belgie, Francie, Německo, Maďarsko, Rusko, Slovensko, Španělsko, Švýcarsko a USA.

"S maďarským svazem i tamní vládou jsme probrali všechny možnosti, jak finále uskutečnit. Proto nás překvapilo a zklamalo, když nám teď oznámili, že v Budapešti není možné turnaj z bezpečnostních důvodů uspořádat," citovala agentura Reuters předsedu ITF Davida Haggertyho.

Fed Cup byl na Pohár Billie Jean Kingové přejmenován loni na počest dvanáctinásobné grandslamové vítězky a bojovnice za rovnost pohlaví a sociální spravedlnost. Zvýšily se také finanční odměny pro účastníky finálového turnaje na 18 milionů dolarů.

České tenistky jsou v týmové soutěži nejúspěšnějším týmem poslední dekády, od roku 2011 získaly šest ze svých jedenácti trofejí. Pět zbývajících titulů vybojovalo ještě Československo. Naposledy získaly stříbrný pohár po finále v Praze v roce 2018.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Jan
Zničený FC, zadupaný do země a přejmenovaný. zničený DC.
Reagovat
paddy
Nikoho nezajímá smile
Reagovat
Nenela
To se pletes. Me zajima hodne
Reagovat
FulnekUltras
o to víc zpětně mrzí, že se plech vysral na tampu
Reagovat
tommr
tak to je velký zklamání. Vypadá to, že se FC neuskuteční ani letos. Kdyby se neměnil původní formát tak se lonskej i letošní ročník mohly v pohodě odehrát ... smile
Reagovat
milik254
Loňskej těžko, v dubnu byl tenis kompletně zastavenej a konec roku takovej provizórní. Letos by se to asi zvládnout nějak dalo
Reagovat
Nenela
Madari se pos..li no
Reagovat
Mony
Snad to zase přeloží do Prahy jako kvaldou USopen
Reagovat
tommr
jj je to velká příležitost pro smile ČR, ale nevím jestli se v dnešní době dá dohromady tolik peněz ...
Reagovat
Mony
Sillerová vytiskne
Reagovat
FulnekUltras
Alenka Schillerová mě vždy znovu a znovu spolehlivě nadzvedne tam, kde už jsem v to ani nedoufal. smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Sillerová vytiskne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist