Bývalí šampioni Monfils a Gasquet v Montpellier postupují po obratu

6. 2. 2020, 23:55
Aktuality 16
ATP MONTPELLIER - Na halovém turnaji v Montpellier se dnes představili dva domácí tenisté, kteří vyhráli pět z deseti ročníků. Dvojnásobný šampion a nasazená jednička Gaël Monfils si ve svém úvodním vystoupení poradil s krajanem Adrianem Mannarinem, trojnásobný šampion Richard Gasquet zdolal španělského veterána Feliciana Lópeze a rovněž nebude chybět ve čtvrtfinále.
Gaël Monfils (© Open Sud de France)

Gaël Monfils v Montpellier ovládl premiérový ročník v roce 2010 a druhý triumf přidal o čtyři roky později. Letos se na domácí halovou akci vrátil po čtyřech letech jako nasazená jednička a svůj úvodní duel zvládl.

Třiatřicetiletý Francouz si poradil 4-6 6-1 6-4 s krajanem Adrianem Mannarinem, s nímž se ve vzájemné bilanci ujal vedení 3-2.

Monfils, který se na konci loňské sezony vrátil do Top 10, už patnáct let po sobě hrál na okruhu ATP vždy minimálně jedno finále. A tento týden má zatím dobře nakročeno k tomu, aby tuto sérii prodloužil. Nicméně finálovou bilanci má mizernou 8-21.

Ve čtvrtfinále se devátý hráč světa Monfils utká poprvé s Norbertem Gombosem. Devětadvacetiletý Slovák dnes navázal na skalp Španěla Pabla Carreña a po výhře 7-5 6-3 nad finským mladíkem Emilem Ruusuvuorim postoupil potřetí v kariéře do čtvrtfinále turnaje ATP, čímž vyrovnal své maximum.

Richard Gasquet v uplynulých třech měsících léčil zranění kolena a v Montpellier hraje na prvním turnaji od loňského října. A zatím se mu na oblíbené akci před domácím publikem daří, když vyřadil  už dva oblíbené soupeře. 

Po krajanu Gillesu Simonovi si dnes třiatřicetiletý Gasquet poradil s o pět let starším Španělem Felicianem Lópezem, kterého zdolal 6-7 6-4 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil už na 8-1.

Gasquet hraje v Montpellier podeváté a poosmé se dostal do čtvrtfinále. Posledních šest startů proměnil minimálně ve finále, v letech 2013, 2015 a 2016 získal tři ze svých patnácti titulů na okruhu ATP. 

O postup do semifinále se francouzský tenista Gasquet utká s Kanaďanem Vaskem Pospisilem (h2h 2-2).

Roli favorita potvrdil druhý nasazený David Goffin, jenž porazil 6-3 7-6 Kazacha Alexandera Bublika. Ten měl v druhé sadě pět setbolů, ale ani jeden nevyužil. Při poslední šanci zkusil zahrát podání spodem, ale Belgičan dokázal zareagovat, získat bod a za pár desítek vteřin slavil postup.

Ve čtvrtfinále Goffin narazí na loňského finalistu Pierra-Huguese Herberta (h2h 4-0). jenž ve večerním duelu zdolal 7-6 7-5 kanadského mladíka Felixe Augera-Aliassimeho.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 606.350 eur
čtvrteční výsledky (06. 02. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Monfils (1-Fr.) - Mannarino (Fr.) 4-6 6-1 6-4
Goffin (2-Belg.) - Bublik (Kaz.) 6-3 7-6(9)
Herbert (Fr.) - Auger-Aliassime (5-Kan.) 7-6(2) 7-5
Krajinovič (7-Srb.) - M. Ymer (Švéd.) 6-1 6-1
Gasquet (Fr.) - F. López (Šp.) 6-7(1) 6-4 6-2
Gombos (SR) - Ruusuvuori (Fin.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Nola
wau, je take mile zlaticko
Reagovat
ttopi
Bublik :D
Reagovat
Krisboy
Zřejmě Nickův fanoušek :)
Reagovat
Krisboy
Znovu mi to připomnělo, jak to tenkrát umpire neuznal Berdychovi. Přitom je to naprosto legální a dělá to kdekdo :(
Trošku zvláštní, když umpirový rozhodčí nezná pravidla.
Reagovat
EllNino
BERDA ale nedodrzel casnový limit a podal spodem až po warningu, tam byl tenhle problém, že to media prezentovala jinak, protoze neumi sledovat dění v zapase, je bohužel zarodkem k těmto hoaxum, neni to poprvé
Reagovat
gigin
Nn, rozhodčí tam něco řešil, Tom to podal, ale ještě nebylo ready to play.
Reagovat
EllNino
No nebo tak, každopádně to nebylo tak, ze mu zakazal podání spodem
Reagovat
gigin
Jas.
Reagovat
Krisboy
Aha, tak to ja vůbec nevím tohle :(
Reagovat
gigin
Tomas Berdych served an underhand service, during his match with countryman Vasek Popisil in the third round of the Rogers Cup 2013, currently underway in Montreal. The episode took place, when Berdych was serving at 2-4 (30-0) down in the third set.

In response to the chair umpire?s time violation warning, a ironic Berdych made a rapid legal underarm, underhand serve but it was prohibited by the umpire due to the suspension in play. When Berdych tried to argue the point, the umpire waved it off and wiggled his finger at the Czech, and exclaimed - "I announced, and then you cannot serve like that."
Reagovat
Krisboy
OK. Now it's clear. Thank you.
Reagovat
tommr
???

Tomas Berdych served an underhand service, during his match with countryman Vasek Popisil ...

předpokládám, že si to odněkud okopíroval a ta zmínka o krajanovi tudíž nepochází od tebe?
Reagovat
gigin
Jj zkopíroval. Ale Venca valí česky fajně, tak co :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že Gasquet a Herbert by set mohli uhrát. Viděl jsem zápas s Felixem a to bylo od Herberta solidní představení.
Reagovat
Krisboy
Těším se na vzájemné finále. Snad jen David by to mohl překazit...
Reagovat
smazaný uživatel
Mannarino je taký klaun. Vedl 2:0 ve třetím a najednou to nešlo. Komedianti.

Monfils asi honí body před Rotterdamem kde to na tuty neobhájí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist