Češi v akci, sobota 11. 12. Tomajková do finále Orange Bowlu nepostoupila

11. 12. 2021, 00:01
Aktuality 13
Šestnáctiletá Kristýna Tomajková do finále na prestižním Orange Bowlu ve Spojených státech nepostoupila. Patnáctiletý Petr Brunclík vzdal finále v Thajsku.
ilustrační foto
Výsledky českých tenistů a tenistek (sobota, 11. prosince 2021)
JA PLANTATION / ORANGE BOWL (USA), antuka
• Dvouhra dívky - semifinále •
Marčinková (6-Chorv.) - Tomajková (ČR) 6-1 6-4
• Čtyřhra dívky - semifinále •
B. Fruhvirtová/L. Fruhvirtová (1-ČR) - Fontenelová/Lopezová (Švýc./USA) 6-2 7-5
J4 NONTHABURI (Thajsko), tv. povrch
• Dvouhra chlapci - finále •
Leong (7-Malaj.) - Brunclík (5-ČR) 6-2 / skreč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Antoninek
Pro fanouska lukaš marek a musím se opakovat.
Velká gratulace Kristyně Tomajkové, je to velký uspěch a držíme palce dál, a kdepak jsou tady niky od rodiny Fruhvirtu, fandina, mony, tommr, sojka, tomas smid, lukasek makro atd atd, trochu mě tu chybí aby okomentovali, to že holky se na pripravnych turnajích ala JAR, Mexiko, rozehrali na Orange Bowl a nejspiš špatný program, ale chápu, že body se musí sbírat na pouťácích a když jde o velký turnaj tak PR Fruhvirtů vyhasne jak svíčka.
Ne, že bych jim to přál, ale těch pochlebovačů je tu příliš hodně na to aby pochopili o čem je opravdový tenis... a ten je nebát se konkurence a hrát těžké zápasy. Ale nejdřív to musípochopit rodiče. Míň se fotit na instáč a víc makat. Holky na to určitě mají , ale těžko jim bude s tí ansablem kolem, včetně Mouratogla , když ho člověk vidí , vidí totálního antisportovce.
Reagovat
lukasmarek2001
Linda má ještě naději stát se v podnělí juniorskou světovou jedničkou. Zítra ale nutně musí s Brendou získat titul a doufat, že dvouhru ovládne Marcinková.

Je velká škoda, že dnes deblové duo Shnaider/Marcinko postoupilo do finále. Jinak by se těch možností pro zisk postu světové jedničky otevíralo daleko více. Rusko-chorvatská dvojice prohrávala v STB už 3:7, poté 6:8,.. Kdyby prohráli, Linda by dnes mohla taky prohrát a ve finále fandit Chorvatce. Anebo kdyby vyhrála finále Shnaider a Fruhvirtovy vyhrály debl, stala by se Linda také světovou jedničkou. Takhle bohužel za postem nejlepší juniorky vede jen jedna cesta. Může ji ale uklidnit, že v pondělí bude nejhůře druhá.
Reagovat
lukasmarek2001
A Brenda bude pravděpodobně čtvrtá. Jen kdyby finále vyhrála Shnaider a společně by s Lindou vyhráli čtyřhru, stala by se světovou trojkou.
Reagovat
tommr
takže Linda potřebuje aby vyhrála Marcinko a Brenda potřebuje aby vyhrála Shnaider? Tak to je pak jistý, že jedna bude mít kliku a druhá pech ... smile
Reagovat
Antoninek
Obě se potřebují hlavně naučit tenis a né čekat na výsledky druhých, když už nejsou v soutěži.
Ale třeba zajedou zas do Mexika či JAR a vyhrají si nějaký ten podřadnější turnaj.
Reagovat
lukasmarek2001
Turnaje v Kapském Městě a Meridě opravdu nebyly podřadné. Jedná se o nejprestižnější možnou kategorii - JA (stejná jako všechny juniorské grandslamy)

Třeba turnaje v Meridě se v minulosti zúčastnily i hvězdy jako Ivan Lendl, Goran Ivanisevic, Caroline Wozniacki, dokonce i Roger Federer.

Ale OK, všechno to jsou prostě podřadné turnaje..smile
Reagovat
Antoninek
Pro vysvětlenou Orange Bowl je jen jeden, ten se svoji dulezitosti blizi grandslamum, ostatni JA turnaje jsou jen dobre bodovane turnaje a v tenisove historii mají své regionalní misto. JAR je misto odkud prisla mutace te jedné sračky. Prostě jde o to ,že hraci mají sve vrcholy sezony, a na ty se sportovec pripravuje.
Vrchol urciteho období byl orange bowl , ten dopadl tak jak dopadl , myslim ze neuspěchem,dle zde precenovanych
predchozich vyskedků ( mimochodem které jsou neskutečné) ale jsou tu ale . Ten plán za mě nebyl dobře. Chapu to, že jde i o žebricek kvuli Wta turnajům, ale historie se neptá. ... a ani se neptá kdo byl první na žebricku juniorů, ptá se kdo vyhral Grand Slam , možná Masters a Orange Bowl a samozrejmě debl nikoho z dobrých tenistů nezajíma, to je jen u nás nějaka modní vlna.
Reagovat
lukasmarek2001
https://ioncourt.com/live-scoring/61b4bacf130b5b03b381971c
Reagovat
lukasmarek2001
Týna uhrála první gem, pak ale následovala série 3 prohraných gamů. Aktuální stav je 1:3 z jejího pohledu.
Reagovat
lukasmarek2001
1.set jde jednoznačně za Chorvatkou 6:1smile
Reagovat
lukasmarek2001
Ve druhém setu si doteď obě držely podání. Teď ovšem Týna brejkla Marcinko a jde do vedení 3:2. Jen tak dál!smile
Reagovat
lukasmarek2001
Týna vedla v druhým setu 3:2, 4:3, 5:4.. Ale pak jsem po chvilce přišel k počítači a vidím, že druhý set vyhrála Marcinko 6:4. Dost divné..smile
Reagovat
lukasmarek2001
"Second set was very tight. Tomajkova was getting everything back with very few errors and some great drop shots. Petra eventually broke her down. Tomajková saved 15-40 in the last game, got to ad, but then Petra won the last three points to take the match."
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist