Češi v akci, středa 28. 4. Rosol v Ostravě do čtvrtfinále nepostoupil

28. 4. 2021, 00:01
Aktuality 15
Lukáš Rosol na challengeru v Ostravě neuspěl proti slovenskému kvalifikantovi Lukášovi Kleinovi a končí ve druhém kole. Další Češi hráli na challengerech a turnajích ITF.
ilustrační foto
Výsledky českých tenistů a tenistek (středa, 28. dubna 2021)
ATP CHALLENGER OSTRAVA (Česko), 44.820 eur, antuka
• Dvouhra - 2. kolo •
Klein (SR) - Rosol (ČR) 7-6(2) 4-6 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kolář/Rosol (ČR) - Lehečka/Vrbenský (ČR) 6-1 7-6(3)
Jebavý/Zelenay (1-ČR/SR) - Guinard/Rinderknech (Fr.) 6-2 6-7(5) 10-3
ATP CHALLENGER SALINAS (Ekvádor), 36.680 dolarů, tv. povrch
• Čtyřhra - 1. kolo •
March/Tirante (Ekv./Arg.) - Gengel/Orlov (ČR/Ukr.) 6-3 6-7(3) 10-8
ITF W25 OEIRAS (Portugalsko), 25.000 dolarů, antuka
• Dvouhra - 2. kolo •
Bartoneová (Lot.) - Malečková (13-ČR) 6-3 7-6(11)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Falkowská/Hatouková (Pol./Běl.) - Kubkaová/A. Sisková (Pol./ČR) 6-2 3-6 10-7
ITF W15 MONASTIR (Tunisko), 15.000 dolarů, tv. povrch
• Dvouhra - 1. kolo •
Kilnarová (3-ČR) - Bertoloniová (It.) 4-6 7-6(3) 7-5
ITF M15 MONASTIR (Tunisko), 15.000 dolarů, tv. povrch
• Dvouhra - 1. kolo •
Catarina (2-Monako) - Konečný (ČR) 2-6 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
travar
Petr Vojtěch snadno porazil Slováka Petera Benjamínka Privaru 6-3 6-2.
Reagovat
travar
Válečnice Sára vybojovala další vítězství. Tentokrát si vyšlápla na Dánku Svendsenovou, které dokonce nadělila kanára. U Bejleků bude dnes veselo.
Reagovat
lukasmarek2001
Super! Terka porazila ve dvou setech 6:4 7:5 o 3 roky starší Němku Guthovou, hráčku první padesátky juniorského žebříčku.
Reagovat
travar
Sofia Costoulasová zničila Šmejkalovou 6-2 6-0. Tady se zázrak už konat nemohl. V příštím zápase bude chtít Costoulasová zničit i Dominiku Šálkovou. Dominika bude muset předvést svůj nejlepší tenis, aby měla proti Costoulasové vůbec nějakou šanci. Ale už jen zahrát si proti takové hráčce jako je Coustoulasová bude pro Domču obrovská zkuženost.
Reagovat
travar
Terezka je dle mého soudu obrovský talent. Porazila například i Nikolu Bartůňkovou a Brendu Fruhvirtovou. Brenda v tom zápase ale nehrála dobře. Má strašně málo zkušeností z elitních turnajů a odehrála málo důležitých zápasů proti kvalitním soupeřkám. Zatím to ale není vůbec znát. Hraje jako by byla o tři roky starší a měla spoustu zkušeností, které ale nemá.
Reagovat
lvicek
Ty jo, tak kolik teda tech talentu ted mame? To je pokazde nejake nove jmeno ;).
Reagovat
travar
Je teď silná generace u holek, to v minulosti nebylo. U kluků je velkým talentem Vojtěch Petr (ročník 2005). Teď už znáte asi všechny velké talenty. Ještě možná Eliška Forejtková (ročník 2008), hraje hezký tenis, mladší sestřička Jonáše Forejtka.
Reagovat
Mony
jo vypadá to hezky. V Říčanech 5 holek v OF.
J1 ,jako v Říčanech je nejhodnotnější stupeň? nebo J5? Jsou nějaké prize money na juniorských turnajích? Nebo jenom body , které vedou na juniorské GS či Orange Bowl?
Reagovat
travar
Nejhodnotnější jsou juniorské turnaje kategorie JA a z nich juniorské GS. Pak jsou turnaje kategorie J1 a J2. Ty bývají kvalitně obsazené. Na nejnižším stupni jsou turnaje kategorie J4 a J5, je jich hodně a jsou slabě obsazené. A něco mezi tím jsou turnaje J3. Žádné prize money na juniorských turnajích nejsou, jenom body. Vítězka Les Petits As (největší turnaj do 14 let) dostává volnou kartu do kvalifikace junioského Roland Garros. Jinak je třeba mít žebříček alespoň do 50. místa na juniorském žebříčku ITF nebo do 500. místa (nebo do 300. místa, teď přesně nevím) žebříčku WTA. Orange Bowl je tuším normální juniorský turnaj kategorie JA. Je i Orange Bowl do 14 let, do 12 let a tuším že i do 16 let.
Reagovat
Mony
díky za přehled. To vyžaduje dobré zázemí, takhle cestovat bez prize money.
Reagovat
Mony
ještě by mě zajímalo, kolik je zhruba holek,popř.i kluků, kteří jsou u nás pod smlouvou, kde jim sponzor hradí výdaje na cestování ? Asi to i bude omezené do určitého věku.?
Reagovat
travar
Věkově omezené to asi nebude, protože sestry Fruhvirtovy jsou pod smlouvou už dlouho. Sponzor jim určitě hradí tenisové vybavení, kurty a trenéry. Jestli jim hradí i cestování a ubytování to netuším. O ostatních nevím. Linda Nosková bude patrně taky pod smlouvou, když si může dovolit Tomáše Krupu.
Reagovat
Mony
jasně, tohle by mi asi zodpověděl jen p. Černošek,že?
Reagovat
travar
Ano, ten toho ví nejvíc.
Reagovat
JanITCZ
smilesmile A diky za vsechny komentare a info.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist