Češi v akci, středa 5. 5. Kvitová a Muchová v Madridu skončily ve čtvrtfinále

5. 5. 2021, 00:01
Aktuality 29
Petra Kvitová ve čtvrtfinále v Madridu nenašla recept na světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, Muchová prohrála s Anastasií Pavljučenkovovou. Na challengeru v Praze do čtvrtfinále postoupili Michael Vrbenský a Vít Kopřiva. Další Češi hráli na challengerech a turnajích ITF.
ilustrační foto
Výsledky českých tenistů a tenistek (středa, 5. května 2021)
WTA 1000 MADRID (Španělsko), 2.549.105 eur, antuka
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bartyová (1-Austr.) - Kvitová (9-ČR) 6-1 3-6 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Muchová (ČR) 7-6(4) 7-6(2)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Y. Xu/S. Zhang (7-Čína) 6-1 6-0
ATP CHALLENGER PRAHA (Česko), 44.820 eur, antuka
• Dvouhra - 2. kolo •
Vrbenský (ČR) - Martin (3-SR) 6-4 1-6 6-4
Otte (Něm.) - Lehečka (ČR) 6-1 3-6 6-3
Kopřiva (ČR) - Maden (Něm.) 4-6 6-4 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Martínez/Vega (2-Ven./Šp.) - Paulson/Rikl (ČR) 5-7 6-3 10-5
Kudla/Schnur (USA) - Šátral/Staněk (ČR) 6-7(4) 6-3 10-8
E. King/Reese (USA) - Lehečka/Vrbenský (ČR) 6-4 6-1
Jebavý/Martin (ČR/SR) - Begemann/Masur (4-Něm.) 3-6 6-3 10-2
ITF W25 PRAHA (Česko), 25.000 dolarů, antuka
• Dvouhra - 1. kolo •
Büyükakcayová (5-Tur.) - Bartůňková (ČR) 6-4 7-5
Niemeierová (Něm.) - Viďmanová (ČR) 6-2 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Haasová/Šramková (Rak./SR) - Kubáňová/Ševčíková (ČR) 6-3 4-6 13-11
Bartůňková/Hindová (ČR) - Büyükakcayová/Marinová (Tur./Kan.) 6-1 6-3
ITF W25 NAPLES (USA), 25.000 dolarů, zelená antuka
• Dvouhra - 1. kolo •
Malečková (ČR) - Brantmeierová (USA) 6-4 6-1
Stewartová (USA) - A. Sisková (ČR) 1-6 6-2 6-3
ITF W15 KÁHIRA (Egypt), 15.000 dolarů, antuka
• Dvouhra - 1. kolo •
Palicová (ČR) - Piangerelliová (It.) 6-1 6-0
ITF M15 RAMAT HA-ŠARON (Izrael), 15.000 dolarů, tv. povrch
• Dvouhra - 1. kolo •
Palán (ČR) - Canter (Brit.) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Fransoas
Dnešní prohra je nešťastná.Určitě v tom budou nejméně dva důležité faktory.Vyřerpávající včerejší duel a možná skrytá zdravotní indispozice.Zápas byl hodně těsný.
Reagovat
Mony
Bartunkova potrápila vítězku WTA Istanbul hodně, ale konci. Budoucnost ale optimisticka
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky za ta shrnutí, jsou hodně zajímavá, docela uvažuju, že zařadím do češi v akci i juniorské soutěže, protože zájem o to evidentně je :)
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Honza-K
Souhlasím a potvrzuji zájem smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak mám poznámku od příštího týdne, koukám, že kvalifikace začínají občas už i v sobotu, tak snad nezapomenu smile
Reagovat
travar
Docela mě překvapuje, že je o to zájem. Je to asi tím, že teď máme hodně nadějné juniory a především juniorky. Lidi se zajímají o sestry Fruhvirtovy a zajímavá je pro ně i Linda Nosková. Asi bych se o to taky nezajímal, kdyby žádní talenti nebyli. Bude to možná jenom dočasné.
Reagovat
travar
Zapomněl jsem na Nikolu Bartůňkovou, o tu se taky zajímají a právem.
Reagovat
JanITCZ
Osobne pridam - Sara B.,Tomajkova,Salkova,Havlickova,...
Reagovat
travar
Ok, tak jsem to nepsal zbytečně :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak uvidíme, každopádně tahle rubrika lidi podle počtu zobrazení rozhodně zajímá, takže není na škodu přidat i juniory.
Reagovat
tommr
jj hlavně naše juniorky jsou velice nadějný a jejich vývoj určitě zajímá hodně lidí ... smile
Reagovat
makro99
přesně, chceme si to užít, ty jumpy o 150 míst na rankingu :)
Reagovat
travar
Super, budu jenom rád. Juniorský tenis rozhodně má co nabídnout. Některé juniorské zápasy jsou kvalitní a hodně dramatické. Je zajímavé sledovat jejich cestu do profesionálního tenisu a třeba až na vrchol. Je mnohem vzrušující, když vaše oblíbená hráčka, kterou sledujete mnoho let, od jejích žákovský let, pak vyhraje Wimbledon. Ne každý fanoušek má to štěstí. Je taky zajímavé sledovat, jak se mladí hráči zlepšují. Mnohé dospělé hráčky se už bohužel dál nezlepšují. V tom je juniorský tenis taky zajímavější.
Reagovat
lukasmarek2001
Škoda prvního setu... Byl to set plný nevyužitých šancí. Cagla vedla 2:0, poté najednou byl z jejího pohledu stav 2:3 15:40. Bohužel tady toho stavu Niky nedokázala využít. Pak se stav najednou znovu převrátil na 3:5 z pohledu Češky. Bartůňková si uhrála servis a měla stav 40:15 při podání soupečky na srovnání na 5:5. Tady znovu breakbally nevyužila a první set prohrála 4:6.
Reagovat
travar
Sára Bejlek v prvním kole porazila Stefanii Bojicovou z Rumunska 6-4 6-3. Bojicová herně tápe a je v těžké krizi. Sára je asi hodně unavená z Říčan, ve druhém kole potřebovala tři sety na vítězství nad další rumunskou hráčkou Ančou Todoniovou 3-6 6-0 6-1.

Kristýna Tomajková prokazuje svůj talent i na turnaji v Rakousku. V prvním kole vyprášila kožich Mije Rističové ze Srbska . Mia Rističová je velký srbský talent. Minulý rok jí patřilo v kategorii starších žákyň 7. místo v Evropě. Proti Tomajkové, která je o jeden rok starší, uhrála pouhé dvě hry. Tady je jasně vidět, jak velkou roli hraje věk hráček. Už jeden rok věkového rozdílu je hodně znát. Hrajete proti hráčce stejného věku a snadno zvítězíte a příští den hrajete proti o jeden rok starší hráčce a dostanete kanára. Takto to u hráček do 14ti let běžně chodí. Ve druhém kole Kristýna nadělila dalšího kanára Patriciji Paukstyteové z Litvy, 6-0 6-4.

Lucie Havlíčková se nečekaně nadřela proti rumunské kvalifikantce Darii Marii Munteanové, kterou Lucka udolala až ve třech setech 5-7 6-2 6-3. Podobně jako Linda Nosková, Lucie dokáže hrát na hodně vysoké úrovni, ale když se jí nedaří, tak může prohrát s kýmkoli. V tomto zápase se jí podařilo zvítězit, i když asi nehrála nejlépe. Ve druhém kole porazila Caru Mariu Mester 6-4 6-1.

Julie Štruplová prohrála ve druhém kole s Lucijou Bagaričovou 2-6 4-6.
Reagovat
travar
Brenda Fruhvirtová hraje proti Carolině Kuhlové z Německa. Ve vzájemných zápasech vede 1-0. Brenda Kuhlovou porazila před dvěma roky 6-3 6-4 během svého legendárního tažení turnajem ve Švédsku. Kuhlová tehdy hrála velice dobře a Brenda navíc měla věkovou nevýhodu dvou let, což je v kategorii starších žákyň obrovský rozdíl. Brenda tehdy hrála svůj nejlepší tenis a i přes dobrý výkon soupeřky dokázala zvítězit. Ani dnes Brendu asi nečeká nic jednoduchého. Navíc vůbec nevíme, jak na tom teď Brenda herně je.

Dominika Šálková se opět kvalifikovala do hlavní soutěže a zahraje si proti Inese Faltingerové z Rakouska, která hraje na divokou kartu.

Linda Klimovičová svede bitvu s Clarine Lerbyovou z Nizozemska.
Reagovat
Haitik
Fakt díky za tyto zprávy o českých juniorech! :-)) Super čtení a jde vidět, že je fakt sleduješ! :D

Sleduješ takhle i český juniory?
Reagovat
travar
Bohužel nemám na všechno čas. To se nedá všechno sledovat. Mužský tenis a juniory proto sleduju jenom okrajově. Máme ale velice dobré juniory. Vojtěch Petr je hodně dobrý a hraje atraktivní tenis. Dobrých juniorů máme hodně, ale ta konkurence je v mužském tenise obrovská. Ani ti nejlepší junioři nemají nic jistého.
Reagovat
lukasmarek2001
Děkujeme za zpravodajství! Mrknul jsem se, že už Domča s Brendou vyhráli.
Reagovat
lvicek
Super, diky :). Je prima si to precist a pak postupne je videt na ITFkach a vys :). Jak to je letos s FO juniorskem? Uz je rozhodnuto o ucastnicich nebo jeste nektere nase bojuji o moznost startu? A bude ta kvalifikace (minule se tu resilo, jestli v covidove dobe jsou nebo nejsou kvalifikace)? Diky!
Reagovat
travar
Na juniorském FO mají jistotu účasti jenom Linda Fruhvirtová, Linda Nosková a Darja Viďmanová. Vypadá to, že kvalifikace na juniorském FO letos opět nebude. V takovém případě by se do hlavní soutěže zřejmě těsně dostala i Bára Palicová (62. místo na juniorském žebříčku ITF), ale jistotu účasti nemá. Nikole Bartůňkové (66. místo) i Sáře Bejlek (69. místo) podle nejnovějšího žebříčku účast asi unikne. To ale s jistotou uvidíme až bude los. Daleko není ani Lucie Havlíčková (72. místo) a Linda Klimovičová (81. misto). Nevím to určitě, ale myslím si, že se rozhoduje podle žebříčku v době startu turnaje a ne podle žebříčku v době přihlášení se na turnaj. To je podle mě jenom orientační. Juniorské GS ale mohou mít odlišná pravidla od běžných juniorských turnajů. Nejsem si jistý, jeslti to tak opravdu je. Podle mě by ještě měly mít šanci se tam probojovat a šanci by možná mohla mít i Brenda Fruhvirtová. Kdyby Brenda vyhrála v Rakousku titul v singlu i v deblu, možná by se tam díky posunu na žebříčku ještě dostala. Jak to bude ve Wimbledonu, to nevím. Kvalifikace by se tam asi hrát měla. U kluků má jistotu účasti Adam Jurajda a Matthew William Donald. Vojtěch Petr by se tam díky posunu na žebříčku měl taky dostat.
Reagovat
lvicek
Pekne, diky moc za informace! Budu jim moc drzet pesti, at jim to vyjde :).
Reagovat
misa
se odhlásila z kvalifikace Říma smile Od Miami je to trápení korunované nešťastným zraněním v Madridu.
Reagovat
tommr
pro Marii bude stejně vhodnější zahrát si těsně před FO nějaký menší turnaje ...
Reagovat
misa
Pokud bude schopná hrát...
Reagovat
Matej4732
Souhlas, třeba hned další týden bude Parma nebo Bělehrad tak třeba tam
Reagovat
makro99
další týden je Brčko a pak Shymkent..
Reagovat
baba
a to si myslím, že po tomto turnaji se bude odhlašovat i Muška...no dnes to bude konečná, ale i tak 2 holky, to je hezké
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist