Češky budou při losu finále BJK Cupu mezi nasazenými

20. 5. 2023, 11:52
Aktuality 2
České tenistky budou příští týden při losování skupin finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové nasazeny ve druhém koši. Při rozdělování do čtyř tříčlenných skupin se vyhnou Kanadě, Itálii a Kazachstánu, které jsou ve stejném koši. Los se uskuteční ve středu v Londýně.

Nejvýše nasazeným týmem budou obhájkyně titulu Švýcarky, dvojkou poražené finalistky loňského ročníku Australanky. V prvním koši je na základě postavení v aktuálním žebříčku doplnilo Španělsko a Francie. Ve třetím koši jsou Německo, Polsko, Slovinsko a USA.

Finálový turnaj se uskuteční v Seville. O prestižní pohár se tenistky utkají od 7. do 12. listopadu na tvrdém povrchu. Ze skupin postoupí pouze nejlepší týmy, které pak budou hrát vyřazovacím způsobem semifinále a finále.

České tenistky v dubnové kvalifikaci porazily na neutrální půdě v tureckém Beleku Ukrajinu (3:1 na zápasy) a v Seville budou v soutěži dříve známé jako Fed Cup bojovat o dvanáctou trofej. Ještě o sedm více jich mají Američanky, nejúspěšnější tým historie.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
vergus
Chtělo by to z 1. koše chytnout Australanky nebo Španělky a ze 3. Slovinsko/Německo, ale beztak to bude zase USA a Švýcarsko s rozjetou BeBe..
Reagovat
tommr
Španělky taky nebudou lehkej soupeř pokud za ně bude hrát Badosa ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist