Češky se kvalifikovaly na finálový turnaj BJK Cupu! O vítězství nad Ukrajinkami rozhodla Vondroušová

15. 4. 2023, 09:45
Aktuality 118
BJK CUP - České tenistky si zahrají na listopadovém finálovém turnaji Billie Jean King Cupu. Do dnešního dne vstupovaly s náskokem 2-0 proti Ukrajinkám, ale Barbora Krejčíková překvapivě nedokázala navázat na svou první singlovou výhru v této soutěži a prohrála souboj týmových jedniček s Martou Kosťukovou. Markéta Vondroušová však další překvapení nepřipustila a po vítězství nad Katarinou Zavackou zajistila postup z kvalifikace.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Finalistka Roland Garros z roku 2019 Markéta Vondroušová vyhrála na antuce v tureckém Beleku i druhou dvouhru a navázala na páteční vítězství nad Martou Kosťukovou. Rodačka ze Sokolova nechala zapomenout na předchozí neúspěch Barbory Krejčíkové, která s Kosťukovou prohrála 6-3 1-6 4-6.

"Hodně jsem si oddychl. Vypadalo to dobře, ale nakonec to bylo těžké," řekl Pála České televizi. V případné čtyřhře by se musel obejít bez zraněné Karolíny Muchové a spoléhal by na Krejčíkovou a Vondroušovou. "U Maky tam byla velká zodpovědnost, protože musela tušit, že ve dvouhře je větší šance než třeba ve čtyřhře," doplnil kapitán.

Vondroušová vyhrála desátou dvouhru v národním týmu v řadě a celkově má v reprezentaci bilanci 12-1. "Jsem hrozně ráda, že mohu takhle pomáhat týmu a že jsem to dotáhla ke třetímu bodu. Čekaly jsme těžký zápas a nakonec to tak bylo. Jsme rády, že se nám to povedlo," uvedla Vondroušová.

Třiadvacetiletá Vondroušová nezachytila v úvodu povedený nástup Katariny Zavacké a po dvou ztracených servisech prohrávala 0-3. Poté však 82. hráčka světa převzala iniciativu, získala šest her za sebou a za 45 minut ovládla první set. Nasbírala 19 vítězných míčů oproti sedmi Zavacké.

"Ze začátku jsem byla trochu zatuhlá. Pak jsem se ale uvolnila a začala víc švihat," řekla Vondroušová. "Soupeřky to tu celkově hnalo. Marta hrála předtím velmi dobře. Také Zavacká zahrála někdy neskutečné míče. Věděla jsem, že to bude těžké," podotkla.

Dobré tempo držela Vondroušová i v úvodu druhé sady a po dalším brejku se ujala vedení 2-1. Zavacká, které patří v žebříčku WTA až 261. místo, se ale vrátila do hry. Navzdory tomu, že si nechala párkrát ošetřit bolavá záda, měla za stavu 3-2 další dva brejkboly. Stříbrná olympijská medailistka z Tokia je ale odvrátila.

Rozhodující moment přišel v sedmé hře, kdy Vondroušová získala klíčový brejk. Zavacká sice pokračovala v houževnatém výkonu, česká dvojka už ale náskok udržela. Vítězství stvrdila čistou hrou a esem.

Vondroušová vyhrála v národním týmu 12. zápas za sebou. Jedinou porážku utrpěla před šesti lety, kdy při debutu nestačila na Američanku Coco Vandewegheovou. "Zvládla to, protože je zkušená. I když nehrála, co si představovala a byla nervóznější, vyhrála ve dvou setech. Klobouk dolů, že to zvládla," řekl Pála.

Světová dvanáctka Barbora Krejčíková nezvládla dobře rozehraný duel, podlehla za dvě hodiny a šest minut a nenavázala na páteční vítězství nad Zavackou. S 20letou Martou Kosťukovou prohrála třetí ze čtyř vzájemných zápasů.

Dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros Krejčíková začala proti 38. hráčce světa Kosťukové lépe. Ve čtvrté hře získala brejk a brzy utekla do vedení 4-1. Česká tenistka sice kvůli dvěma dvojchybám v sedmé hře přišla rovněž o servis, vzápětí ale získala další brejk a po 48 minutách hry set ukončila.

Kosťuková se nevzdala a nezlomilo ji ani ztracené podání v úvodu druhé sady. Krejčíková zopakovala dvě dvojchyby v jedné hře, o vedení přišla a až do konce setu se nemohla o servis opřít. Prohrála šest gamů za sebou.

Rozhodnutí přišlo v deváté hře třetí sady, kdy Krejčíková prohrávala při servisu 0-40. Brněnská rodačka sice dva brejkboly odvrátila, při třetím ale udělala dvojchybu a Kosťuková už utkání čistou hrou dopodávala. Krejčíková doplatila v duelu na osm dvojchyb. Kosťuková měla ještě o dvě více, pomohla si ale 39 vítěznými míči.

"Jsem trochu zklamaná, že jsem nedokázala bodovat. Jsem ale šťastná, že to Markéta zvládla. To je to nejdůležitější, protože je to týmová soutěž," uvedla Krejčíková.

Kvalifikace se hrála na neutrální půdě v Turecku kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Finálová část soutěže se uskuteční od 7. do 12. listopadu na zatím neurčeném místě. Češky obhajují loňskou semifinálovou účast. "Každého postupu si člověk cení. Bylo to těžké, ale vyšlo to. Zamotalo se to a vypadalo to, že to bude najednou na šest setů. Jsem rád, že jsme ve finálové skupině," prohlásil Pála.

Jistotu startu na akci pro 12 zemí mají bez nutnosti kvalifikace loňské šampionky Švýcarky a poražené finalistky Australanky. Jedno místo si pořadatelé nechávají volné pro udělení divoké karty.


Na finálovém turnaji už jsou i Kazachstán, Španělsko, Francie, Německo či USA
Kazachstán jako první prošel kvalifikací na finálový turnaj, proti Polsku rozhodl na domácí půdě v Astaně už po třech zápasech. Úřadující wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová potvrdila roli favoritky i dnes a poradila si v souboji týmových jedniček 6-4 6-2 se světovou devatenáctkou Magdou Linetteovou.

Stejným skóre dominovaly i Španělky na domácí antuce v Marbelle. Rozhodující bod proti Mexiku získala Nuria Párrizasová po výhře 6-3 6-0 nad Marcelou Zacaríasovou.

Podobně jako Kazachstán a Španělsko zvládly postoupit už po třech zápasech na finálový turnaj také Francouzky. Světová pětka Caroline Garciaová porazila v hale v Coventry 6-1 6-7(10) 6-1 Harriet Dartovou a zpečetila vítězství nad Velkou Británií.

Po třech dvouhrách bylo hotovo i v Delray Beach. Američanky zvládly kvalifikační souboj s Rakouskem suverénně. Domácím zajistila postup Jessica Pegulaová, světová trojka smetla 6-1 6-3 Julii Grabherovou.

Německo si na domácí antuce ve stuttgartské hale zajistilo postup na finálový turnaj Billie Jean King Cupu. Po prvním dnu hrálo s Brazílií 1-1, ale dnes bodovaly Jule Niemeierová po skalpu Beatriz Haddadové Maiaové i Anna-Lena Friedsamová proti Lauře Pigossiové.

Slovensko prohrávalo po prvním dnu 0-2, ovšem díky dnešním výhrám Anny Karolíny Schmiedlové a Viktórie Hrunčákové, rozené Kužmové, stav v bratislavské hale srovnalo. Dvojice Hrunčáková, Tereza Mihalíková však nedopodávala rozhodující čtyřhru s Elisabettou Cocciarettovou a Martinou Trevisanovou. Na finálový turnaj tak prošly Italky.

Předposlední místo na finálovém turnaji obsadily Kanaďanky. Na domácí půdě ve Vancouveru zdolaly Belgičanky 3-2, když rozhodující bod získaly ve čtyřhře Gabriela Dabrowská s Leylah Fernandezovou po hladké výhře 6-1 6-2 nad dvojicí Kirsten Flipkensová a Greetje Minnenová.

Posledními finalistkami letošního Billie Jean King Cupu se staly Slovinky. V domácím prostředí zdolaly 3-2 na zápasy Rumunky. když rozhodující bod získaly v dohrávané nedělní čtyřhře Kaja Juvanová s Tamarou Zidanšekovou po výhře 4-6 6-2 6-4 nad dvojicí Baraová/Niculescuová.

• BILLIE JEAN KING CUP 2023 •
kvalifikace o finálový turnaj
kompletní výsledky (14. 04. 2023)
Ukrajina - Česko 1-3 (Belek / Turecko, antuka)
Kosťuková - Vondroušová 2-6 1-6
Zavacká - Krejčíková 4-6 3-6
Kosťuková - Krejčíková 3-6 6-1 6-4
Zavacká - Vondroušová 3-6 4-6
Kičenoková/Jastremská - Muchová/Noskovázrušeno
Kazachstán - Polsko 3-1 (Astana, antuka / hala)
Putincevová - Linetteová 7-5 6-3
Rybakinová - Falkowská 6-3 6-4
Rybakinová - Linetteová 6-4 6-2
Putincevová - Falkowská / zrušeno
Danilinová/Putincevová - Falkowská/Rosolská 3-6 4-6
Španělsko - Mexiko 4-0 (Marbella, antuka)
Sorribesová - Contrerasová 6-0 6-0
Párrizasová - Zarazúaová 6-4 6-3
Párrizasová - Zacaríasová 6-3 6-0
Sorribesová - Zarazúaová / zrušeno
Bolšovová/Masárová - Olmosová/Zarazúaová 6-4 6-4
Slovinsko - Rumunsko 3-2 (Koper, antuka)
Juvanová - Bogdanová 6-3 3-6 4-6
Zidanšeková - Cristianová 1-6 6-4 3-6
Zidanšeková - Bogdanová 3-6 7-6(4) 7-5
Juvanová - Cristianová 6-2 6-4
Juvanová/Zidanšeková - Baraová/Niculescuová 4-6 6-2 6-4
Slovensko - Itálie 2-3 (Bratislava, tv. povrch / hala)
Schmiedlová - Giorgiová 2-6 3-6
Hrunčáková - Trevisanová 6-7(9) 3-6
Schmiedlová - Paoliniová 6-1 4-6 6-4
Hrunčáková - Cocciarettová 6-3 7-6(2)
Hrunčáková/Mihalíková - Cocciarettová/Trevisanová 4-6 6-4 5-7
Velká Británie - Francie 1-3 (Coventry, tv. povrch / hala)
Boulterová - Garciaová 7-6(2) 6-7(4) 6-7(2)
Dartová - Cornetová 6-7(6) 6-7(3)
Dartová - Garciaová 1-6 7-6(10) 1-6
Boulterová - Cornetová / zrušeno
Barnettová/Nichollsová - Burelová/Mladenovicová 7-5 3-6 11-9
Německo - Brazílie 3-1 (Stuttgart, antuka / hala)
Friedsamová - Haddadová Maiaová 6-3 4-6 3-6
Mariaová - Pigossiová 6-3 3-6 7-5
Niemeierová - Haddadová Maiaová 7-6(3) 3-6 6-2
Friedsamová - Pigossiová 6-1 6-0
Niemeierová/Siegemundová - Haddadová Maiaová/Stefaniová / zrušeno
USA - Rakousko 4-0 (Delray Beach, tv. povrch)
Gauffová - Grabherová 6-1 6-3
Pegulaová - Krausová 6-0 7-5
Pegulaová - Grabherová 6-1 6-3
Gauffová - Krausová / zrušeno
Gauffová/McNallyová - Klaffnerová/Krausová 6-1 6-4
Kanada - Belgie 3-2 (Vancouver, tv. povrch / hala)
Fernandezová - Wickmayerová 6-0 6-3
Marinová - Bonaventureová 6-4 4-6 4-6
Fernandezová - Bonaventureová 4-6 7-5 6-2
Sebovová - Minnenová 2-6 6-3 3-6
Dabrowská/Fernandezová - Flipkensová/Minnenová 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

118
Přidat komentář
EllNino
Otocily z 0:2 na zapasy a predevsim ve tretim zapase prohravala Zidansek s Bogdan 2:5 ve tretim :))

Neskutecne :)
Reagovat
com
Slovinky na finale budou nejlehci mozny souperky smilesmile
Reagovat
tommr
jj bylo by fajn kdybychom je dostali do skupiny ...
Reagovat
EllNino
Po včerejšku holky v Bratislavě neskutečně zabojovaly, Camerin nechala sedět Giorgi i Trevisan, a tak AKS porazila Jasmine Paolini a Viki smzla Cocciaretto ...

V deblu podávaly na výhru, ale Italky závěr naprosto opanovaly ... kdyby hrály proti našim, byl bych hodně naštvanej, protože ty oslavy po každém míčku v podání Italek jsou zkrátka příšerně otravné ... ale postup zasloužený, Slovenky musí být teď hrozně smutné ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
není kapitánkou náhodou Tathiana Garbine, a ne Camerin? :) ale nevím, jestli si ji pamatuju správně.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
*Garbin
Reagovat
EllNino
anooo pardon :)
Reagovat
com
Slovenky byt smutny nemusi, protoze pochybuju, ze vubec verily, ze by mohly postoupit.. V prvni stovce nakejch 6 Italek, naproti tomu jedina Schmiedlova, ktera nikdy nic poradnyho nevyhrala a placa se na chvostu stovky smile
Reagovat
EllNino
o to smutnější musí být, když byly gem od postupu do finále
Reagovat
s7RanG
Dvouhry naprosto prokoučované od kapitálky Italek
Reagovat
EllNino
Ta byla v týmu na ozdobu? ...
Reagovat
lars
na debla . :) a ten se nehral
Reagovat
majkl005
na debla? :D když už dnes byla v Německu? :D aha
Reagovat
lars
na debla v pripade , ze Ukrajina 1.den vyhraje alespon 1 zapas :)
Reagovat
com
Yestremske sem neveril, ze by zvladla takovej rychlej presun do Nemecka.. Ale to, ze se na nakej BJK cup vybodla a jen si uzivala more, tak je ted aspon v plne sile smilesmile
Reagovat
tommr
na to jaký mají Ukrajinky patriotický kecy je jejich přístup k repre dost vlažnej ... smile
Reagovat
com
tak nakonec to Yestremsky stejne nevyslo smile smile
Reagovat
Jan
Ještě, že Ukrajinky nehrály v plné síle. Současný český tým nemá na celkové vítězství v BJKC.
Reagovat
horska.kraslice
Asi tak.smile
Reagovat
vergus
A náš tým byl postavený z nejsilnějších hráček?
Reagovat
tommr
jj Ukrajinky mohly rozhodně postavit lepší tým. Ale to my taky ...
Reagovat
petrulinka
A on hrál nejlepší český tým, který máme? Že jsem si nevšimla.
Reagovat
Jan
Kvitová, Plíšková už reprezentovat nebudou. Bouzková, Martincová by v současné formě nepomohly. Až na Siniakovou to byl nejsilnější tým, co mohl Pála postavit.
Reagovat
annah
Bravo Marketa! Ubojovala to.
Reagovat
hanz
Tvl, Lindička Dablová za jeden set ztratila 4krát podání, šílenost!
Reagovat
Ondřej.Jirásek
koukni na chlapi v MC, normálka na antuce :D
Reagovat
hanz
Tak u extra playerů do zhruba 100. v žebříčku se to v takové míře určitě nestává. Ale tohle je šílenost, zajímalo by mě, kolik her letos při vlastním podání vyhrála a kolikrát byla brejknutá, myslím, že to bude na pováženou!
Reagovat
Krisboy
Ve čtvrtek Djokovič - Musetti patnáct (!!!) brejků. To není myslím málo smile
Reagovat
lars
neni to nejaky rekord na ATP ?
Reagovat
Krisboy
Nevím, ale druhý set by na čelní příčky určitě útočil. Djokovič podával šestkrát, udržel servis jednou. Musetti taky šestkrát, udržel dvakrát.

Takže min. ten Djoker možná svůj malej rekord má smile
Reagovat
zfloyd
19 x DF ,to už normální není
Reagovat
hanz
Minule jich měla přes 30.
Reagovat
tommr
to ale byly tři sety, ne?
Reagovat
hanz
No, i tak je to šílený, ale aspiruje na největší dablistu sezony i v jednom zápasu.
Reagovat
A211
Jestli je K. M. zraněná samozřejmě přeji rychlé uzdravení ať se zkusí spojit s fotbalistou A. Barákem ten se dal do pořádku ale bylo to velmi tvrdé stačí si přečíst jeho příběh na BEZ FRÁZÍ.Preji 120proc uzdravení.
Reagovat
peek
Co se to stalo Markétě? Usnula někde v mateřský školce a děti jí pomalovaly ruce? smile
Reagovat
majkl005
nene, koupila si nekvalitní povlečení, v noci se zpotila a obtiskl se jí vzorek z něj na ruce smile
Reagovat
aape
vy jste ale paka, pošlete nějaké vlastní fotky, ať si srovnáme vkus
Reagovat
peek
Klídek, Maky je kočka, asi se jí líbí naivní umění, no. smile
Reagovat
vavrinec
Na tom co má Markéta za tetování není nic naivního. Pokud by se to mělo stylově zaškatulkovat, tak asi nejblíže bude minimalizmus.
Reagovat
GaelM
Povinné vítězství je doma. Akorát nepříjemná dohra na závěr, když Pála oznámil, že Muška je opět zraněná smile snad ne na dlouho...
Reagovat
majkl005
tak Kája zase zraněná :( já tu holku obdivuju, že to ještě nevzdala...ikdyž by to byla šílená škoda
Reagovat
tommr
Markéta nás zase jednou zachránila po selhání týmový jedničky ... smile
Reagovat
tenisfan178
Je to doma. Gratulace Markétě a celému týmu k postupu.smile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
zfloyd
soupeřce pěkně roztrénovala bekhend smile
Reagovat
tommr
Markéta si od stavu 2:1 prošla menší krizí, ale dokázala jí zažehnat a už zase vede o brejk ...
Reagovat
zfloyd
komentuje to Čech nebo Ukrajinec ???
Reagovat
jirkaS
za dobrý výkon chválí i soupeřku,
co je na tom?
Reagovat
petrulinka
Přesně tak
Reagovat
tommr
Markéta nejspíš vůbec nepočítala s tím že by dneska musela hrát a podle toho vypadal začátek prvního setu. Od stavu 0:3 už je ale jasně lepší hráčkou ... smile
Reagovat
tenisfan178
První set je doma. Po těch 3 gramech kdy Zavacká hrála dobře přišel jak propad formy tak lepší hra Maky.
Reagovat
jirkaS
ty trumpeťáci to je hroznýsmile
Reagovat
zfloyd
blbej ten co ty vuzuely vymyslel a ještě blbější ten co je kupuje a používá
taky je nesnáším
Reagovat
annah
To teda jo. Děs.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tentokrát mi vadí víc než kdy jindy. Hrůza!smilesmile Maj nějakého sponzora, či co?smile
Reagovat
annah
Dnes vidím Marketu po dlouhé době v akci. Zo to má proboha za hnusné cmaranice na rukou? smile
Reagovat
zfloyd
to už je teda hodně dlouhá doba
Reagovat
s7RanG
Samej boomer tady smilesmile
Reagovat
com
zadnej boomer.. tetovani muze bejt in, u 95% lidi tomu taky tak je, ale to co ma ruce Martincova s Vondrousovou, to by nacmaraly i 5ti leti fakani smile
Reagovat
aape
tak to je jen Markéty věc, jak vidí sama sebe, hlavně, že zas hraje tenis a že ji to baví smile
Reagovat
HolyMotors
smile jojo, ty kecy jsou fakt šílený.
Reagovat
petrulinka
Ty její ruce vypadají asi tak, jako kdybych dala svým vnoučatům do ruky tužku a ony jí ty ruce počmáraly. Je to její věc, ať si každý dělá co chce. Ale mně to přijde hnusné. A hlavně to má napořád.
Reagovat
annah
Je to tak. Cmaranice bez napadu. Třeba Karolína Pliskove má hezké tetování.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevíte, co je moderní a insmile
Reagovat
annah
Leda tak... :-)
Reagovat
tommr
Markéta se začíná zvedat. Ted předvedla neskutečnou defenzívu ... smile
Reagovat
zfloyd
tak snad se ukáže kvalita , věřím jí smilesmile
Reagovat
Otmar
Tenis špatný z obou stran, Barbora tragická. K zamyšlení její chování a vůbec ty kecy, které z ní v poslední době padají. Opravdu se cítí nedoceněna?? A právem?? Neřekl bych!
Reagovat
petrulinka
Vondroušová hraje zatím děsně a začíná to smrdět kanárem.
Reagovat
com
ty počmáraný ruce sou fakt hnus.. U te Martincove uz sem si na to jakz takz zvykl.. A zas se na to musim divat u Vondrousove smile
Reagovat
petrulinka
Mně jakékoliv tetování přijde hnus. Vondroušová ještě jakž takž, ale ta Martincové černá ruka, to je naprosto odporné.
Reagovat
Jan
smile Dřív to nosili jen trestanci, dnes skoro každý.
Reagovat
Mantra
RG šampionka a finalistka, obě v top class wta rank a ejhle, to je náhodička v Turecku ee smile
Reagovat
Mantra
začala hodně zvostrasmile
Reagovat
GrandSlamMan
asi takticky vypustila závěr, aby všem demonstrovala, že Ukrajina zvítězí ... smilesmile
Reagovat
com
treba si reputaci bude moct Krejcikova jeste napravit v deblu smilesmile
Reagovat
tommr
pokud by se zápas musel nedejbože rozhodovat až v závěrečným deblu tak by do něj Bára nejspíš ani nenastoupila kvůli únavě ...
Reagovat
tenisfan178
První set od Báry dobrý,Kostyuk nehrála nijak dobře. V druhým Bára naprosto strašná a Kustyuk se začala zvedat. A třetí si prohrála Bára sama. Každopádně bych neměl žádný obavy Maky Zavatskou snad rozdrtí.
Reagovat
Mantra
začala famozně smile
Reagovat
petrulinka
No to ji teda drtí, jen co je pravda smile
Reagovat
aape
chce to trpělivost
Reagovat
tommr
já jsem to říkal už po oznámení nominace že by Bára neměla hrát singly ale jen debla. Na moje slova bohužel došlo ... smile
Od té doby co vyhrála Dubaj má jen velkohubý kecy a skutek utek ... smile
Reagovat
zfloyd
ona je už asi taková po GS si taky myslela že je velká hvězda a taky pak hrála betla
Reagovat
EllNino
Zajimalo by me, kterej kapitan by povolal 12. singlistku sveta jen na debly
Reagovat
tommr
já bych se toho rozhodně nebál ... smile
Ale vážně: kdyby se Bára urazila a odmítla BJK Cup hrát byla by to pro náš tým nějaká velká škoda? Nemyslím si ...
Reagovat
aape
tak už tu Báru nechte být, vyhrála turnaj stejné kategorie jako Petra, nevím, proč s tím tady má tolik lidí problém. Že má velké cíle, to je přece dobře, nevyjádřila se jednou někde úplně takticky ideálně možná, ale to by jí zrovna čeští fanoušci mohli odpustit..
Báře nejspíš nesedí tolik ty týmové soutěže, fanoušci, snaží se, chce, ale zatím to úplně nejde, třeba ještě do toho doroste, zatím ten tlak, laťka v podobě Petry je moc vysoko
Reagovat
horska.kraslice
smile
Reagovat
com
jednoduchy vysvetleni - Krejcikova uz predem avizovala, ze prachy si nenecha, tak proste ztratila motivaci vyhrat smilesmile
Reagovat
Patapuff
Opakování je matka moudrosti: Pýcha předchází pádsmile
Reagovat
hanz
Na co Pála nominoval Krejču, když na Kosťukovou neumí? To člověk nepochopí!
Reagovat
zfloyd
s dnešní hrou by neuměla na nikoho ,to ještě Marta hrála velký kulový
Reagovat
pepin
Je trapná jak se chová a ono to není poprvé, nevím na co si hraje.
Reagovat
petrulinka
Proto ji nemusím. To její chování je hnus. Pokaždé, když prohrává a nedaří se jí, tak se takto hnusně chová.
Reagovat
pepin
Máš pravdu a říká to i zákulisí kde se pohybuje, že po úspěchu ve Francii se strašně změnila.
Reagovat
Petra86
Holt každý den není posvícení.
Reagovat
pepin
Nejen běs a hrůza, ale po tom co oznámila že by měla být mezi 4 tak místo hraní a soustředění diskutuje s okolím. Kdyby měla jinou soupeřku tak již sedí v šatně.
Reagovat
hanz
Krejčin humus v akci?
Reagovat
zfloyd
Tenis dast ist hrůza , od obou , teď jen ,která bude hrát méně hrozně smile
Reagovat
petrulinka
Krejčíková děs běs
Reagovat
com
ma jediny stesti, ze ta Ukrajinka je jeste horsi - 3 dvojchyby v gamu smilesmile
Reagovat
com
Krejcikova smile
Ale hlavne ze penizky co dostane za prohru da na charitu smilesmile
Reagovat
EllNino
Včera se tady hodně chválila Markéta, jak zvládá reprezentaci atd. Nutno říct ale, že většinu zápasů odehrála jako dvojka týmu, tudíž s menším tlakem, a to jí samozřejmě velice pomohlo, že žebříčkově se málokdy dostala na pozici jedničky týmu :)

Pozice jedničky je přeci jen taková nevděčná, všichni čekají výhry a ty ne vždycky přicházejí ... a Báře ta pozice evidentně vůbec nesedí, neseděla jí už ve finále v Praze a teď znovu :) Takže zatímco Markéta zářila v obou případech, Barbora se trápí ...

Obecně ta pozice jedničky je opravdu asi jen pro odolné, Iveta Benešová by mohla vyprávět, ta z pozice jedničky nehrála nikdy vůbec dobře, prohry s Glatch, Llagosterou atd. Když hrála jako dvojka, tak porazila Peer nebo Lisicki, takže něco na tom asi bude :))

Naopak třeba Lucka Šafářová celou kariéru hrála na postu dvojky a fungovala i jako žolík za Ivetu v několika případech :) A to jí ohromně vyhovoalo a až na finále v Moskvě 2011 v podstatě nikdy nezklamala, pokud nebyla zraněná nebo nemocná (Obziler v Izraeli, Groenefeld v Brně 2010) :)

O to větší kredit Petře, že jako jednička až na pár případů obstála :) A vlastně i Karolína, když nepočítáme loňské Glasgow ..

Jojo, není to sranda :))
Reagovat
Patapuff
Pozice jedničky ji nevyhovuje a případně na dvojce by nehrála, bylo by to pod její úroveň.
Reagovat
com
Krejcikova prohrala 6 her za sebou a budiz ji cenou - pomyslny kanarek smile
Reagovat
tommr
to je strašný co tam předvádí. smile Místo ní měla hrát Muška nebo Linda Nosková. Horší by to určitě nebylo ...
Reagovat
EllNino
Proc by mel nechat kapitam sedet tymovou jednicku? To by se mu na to taky priste mohla vybodnout
Reagovat
Nenela
Tak je snad logicke, ze nasadi tymovou jednicku, proc by mela hrat zrovna Linda, ktera ve svem poslednim zapase harala priserne
Reagovat
Nenela
*hralasmile
Reagovat
tommr
po špatným výkonu proti Zavatský se dalo čekat že Bára bude mít s mnohem lepší Kostyukovou problémy. Navíc už z minulosti víme že Bára roli jedničky nezvládá ...
Reagovat
zfloyd
ten servis to je teda bída , člověk by řekl , že by to měly mít natrénovaný smile
Reagovat
zfloyd
a navíc se vrátila ke své pasívní a ustrašené hře ze včera smile
Reagovat
zfloyd
dneska už nevypadá tak nervózně jako včera , tak by to mělo dopadnout smilesmile
Reagovat
tommr
pěkně si to zakřik ... smile
Reagovat
com
a z 1:4 uz sme na 3:4 smilesmile
Reagovat
zfloyd
za dva DF se holt platí
Reagovat
tommr
teď jí to soupeřka vrátila ... smile
Reagovat
tommr
a Bára se nechce nechat zahanbit a Ukrajinku trumfuje dalšíma 2 dvojchybama. Strašná úroveň hry ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist