Druhý zápas proti hráči Top 20 a druhá výhra. Rinderknech ve Gstaadu vyřadil Bautistu

21. 7. 2021, 17:39
Aktuality 1
ATP GSTAAD - Francouz Arthur Rinderknech vyhrál i svůj druhý zápas proti hráči Top 20. Dnes na antuce ve Gstaadu, kde startuje poprvé jako člen elitní světové stovky, přehrál světovou šestnáctku Roberta Bautistu ze Španělska a počtvrté postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. O premiérové semifinále si zahraje v den svých 26. narozenin se Srbem Laslem Djerem.
Arthur Rinderknech

Arthur Rinderknech se v pondělí stal poprvé členem elitní stovky žebříčku ATP a jako 100. hráč světa tento týden startuje na antukovém turnaji ve Gstaadu. 

Po úvodní výhře nad domácím Dominicem Strickerem si francouzský tenista poradil i s druhým nasazeným Španělem Robertem Bautistou. Světovou šestnáctku porazil i díky odvrácení 5 ze 6 brejkbolů 6-2 6-4 a připsal si svůj dosud nejcennější skalp. 

"Od začátku zápasu jsem nemyslel na to, proti komu hraju. Věděl jsem, že mě čeká silný soupeř, ale já se soustředil jen na svou hru. Jsem rád, že mi můj herní plán vyšel," radoval se Rinderknech, který hrál s hráčem Top 20 teprve podruhé a opět zvítězil. Poprvé v květnu na domácí antuce v Lyonu si vyšlápl na Itala Jannika Sinnera. 

25letý Rinderknech, který teprve loni získal první dva tituly z challengerů a první výhru na turnaji ATP si připsal až letos v březnu, postoupil už do svého čtvrtého čtvrtfinále na okruhu ATP. 

O své dosud největší semifinále v kariéře si francouzský tenista zahraje v pátek v den 26. narozenin se sedmým nasazeným Laslem Djerem. Srbský semifinalista z roku 2018 dnes zdolal 6-2 4-6 6-2 belgického mladíka Zizoua Bergse a do čtvrtfinále postoupil už pošesté v sezoně.



Vůbec poprvé v kariéře se do čtvrtfinále turnaje ATP dostal Hugo Gaston. Dvacetiletý Francouz ve druhém kole zdolal 6-0 6-7 7-6 pátého nasazeného Argentince Federica Delbonise, byť ve druhém setu neudržel vedení 5-3 a ve třetí sadě musel likvidovat manko brejku. 

O semifinále si Gaston, který v neděli prohrál finále challengeru v rumunském Iasi se Zdeňkem Kolářem, střetne se čtvrtý nasazeným Cristianem Garínem. Chilský tenista na závěr dnešního programu smetl 6-3 6-0 Australana Marca Polmanse.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 481.270 eur
středeční výsledky (21. 07. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rinderknech (Fr.) - Bautista (2-Šp.) 6-2 6-4
Garín (4-Chile) - Polmans (Austr.) 6-3 6-0
Gaston (Fr.) - Delbonis (5-Arg.) 6-0 6-7(2) 7-6(3)
Djere (7-Sr.) - Bergs (Belg.) 6-2 4-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
nám nenápadně dozrává jak Camembertsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist