Hrát bez diváků nezavrhují. Pořadatelé French Open vidí naději v zisku z televizních práv

10. 5. 2020, 10:21
Aktuality 24
Pořadatelé French Open by mohli uspořádat odložený antukový grandslamový turnaj bez přítomnosti diváků. Zatímco dříve francouzská ministryně sportu Roxana Maracineanuová takovou variantu vylučovala, nyní šéf národního tenisového svazu Bernard Giudicelli připustil, že je to možné.

"Nezavrhujeme žádnou možnost. A zorganizovat turnaj za zavřenými dveřmi by jedna součást obchodního modelu - televizní práva - umožňovala. To nelze přehlížet," řekl Giudicelli agentuře AFP. Peníze z televizních práv tvoří při French Open více než třetinu příjmů.

V tomto týdnu francouzští pořadatelé oznámili, že již zakoupené vstupenky nebudou v náhradním termínu v platnosti a všem jejich majitelům budou zaplacené částky vráceny. Je teď také možné, že se na podzimní termín žádné nebudou prodávat.

Největší antukový turnaj se měl v areálu Roland Garros původně uskutečnit od 24. května do 7. června, ale kvůli pandemii koronaviru byl přeložen na 27. září až 10. října.

Celá tenisová sezona je momentálně přerušena nejméně do poloviny července. Někteří elitní hráči již vyjádřili obavy, že letos už se hrát nezačne. Wimbledon byl zrušen bez náhrady, o osudu US Open se rozhodne nejpozději v červnu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co na to francuzska ministerka sportu?...:)

Neviem s kym som sa tu dotahoval, ale myslim ze sa ukazuje ze ak sa bude dat hrat, bude na organizátoroch, ci sa bude hrat bez divákov alebo vobec.
Reagovat
tommr
jsem rád, že pořadatelé FO mají víc rozumu než ta jejich ministryně, která nejspíš o tenise neví nic ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze cele slova ministerky boli mediálne zle intepretované a teraz sa opakovane papouškujú..

Ona nevydala ziadne vyhlasenie oficiálne, len sa domnievala a som rad, ze sa to casom potvrdzuje.
Reagovat
dappe
GS bez diváků bude fraška. Chápu, že lidem sport chybí a už by ho alespoň v TV rádi viděli, ale to nadšení až se to spustí, bude jen krátkodobé. To samé fotbal. Stačilo těch pár zápasů LM, je to děsný.
Reagovat
tommr
mezi tenisem a fotbalem je v tomhle ohledu velkej rozdíl. V tenise výhoda domácího prostředí skoro neexistuje zatímco ve fotbale je velice důležitým faktorem, který často rozhoduje zápasy ...
Reagovat
dappe
Nejde mi teď o vliv na výsledky, ale samotný dojem ze zápasů. Po pár zápasech to podle mě nebude lidi bavit.
Reagovat
tommr
to je individuální. Já třeba diváky při tenise skoro nevnímám a záběry kamer do hlediště mě vyloženě otravujou ...
A co se týče fotbalu tak tam může být absence tzv. skalních fanoušků s jejich pyrotechnickým řáděním dokonce ku prospěchu věci ...
Reagovat
dappe
Já nevím na jaký tenis se díváš, ale nevěřím tomu. Kvalitu a atraktivitu fotbalových zápasů to snižuje extrémně, s tenisem to nebude o mnoho lepší.
Reagovat
tommr
dívám se na všechny turnaje s účastí našich hráček tzn. prakticky na všechny. A je mi opravdu jedno jestli se hraje před plným, poloprázdným nebo před prázdným hledištěm. Zajímá má jedině předváděná hra a výsledek. Dokonce si myslím, že hra před prázdným hledištěm může být pro mě jako pro diváka lepší, protože nebude docházet k zbytečnému rušení hlukem z publika a odpadnou záběry kamer do hlediště na diváky (zejména při akcích typu "Kiss me" už radši zavírám oči) ...
Jinak ale hra bez diváků bude mít na sport samozřejmě velice negativní ekonomickej dopad takže z tohoto důvodu doufám, že to nebude dlouho trvat a veškerý omezení se uvolní ...
Reagovat
misa
My, kteří sledujeme ženské zápasy, jsme na prázdné tribuny zvyklí :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je napad!,ked sa bude hrat pred prazdnymi tribunami,navstevnost sa vyrovna a zjednoteniu PM uz nic nestoji v ceste
Reagovat
dappe
Doteď jsi nepochopil jádro problému :) Zkus více přemýšlet a méně psát.
Reagovat
smazaný uživatel
Doteď si ty nepochopil jádro môjho príspevku. Nauč sa čítať s porozumením.
Reagovat
dappe
Jádro tvého příspěvku bylo, že o divácích rozhodnou především pořadatelé, což je totální blbost. Uběhne pár dní a jedeš si mimo mísu zase svoje.

Co na to francuzska ministerka sportu? Když bude v srpnu chtít, aby se bez diváků vůbec nehrálo, tak na to bude mít stokrát větší vliv než ti tvoji pořadatelé.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie. Jadro mojho prispevku bolo, ze o tom, ci sa RG bude moct uskutocnit rozhodne ked tak francuzska vláda a nie ministerka. A ak sa RG bude moct uskutocnit ako sportova akcia bez divákov (pochopitelne), je to uz na organizátoroch, ci RG urobia alebo nie. O tom, uz ministerka vonkoncom nerozhoduje. Tvrdim to od zaciatku, lahko dohladatelné. Takze je to potvrdene, nepochopil si.
Reagovat
Fandina
Ani v tom nemusíš mít pravdu, protože jsou věci, které jsou jen v kompetenci ministerstva a není potřeba k tomu souhlas vlády.
Reagovat
Fandina
Tak uvidíme. Jisté je, že se Frantíci ve FO hodně angažují. Evidentně jim na tomhle GS záleží.
Reagovat
Frick
se řeklo, že PM budou 50% toho, co na RG 2019?

Jo, za 50% PM roku 2019 se tam hrávalo tak před 9 lety...
Reagovat
Fransoas
V jiném komentáři jsem se zmiňoval o té ministryni sportu.Možná si to pořadatelé prosadí i přes odpor madam-opět se to točí kolem peněz a částečně by se to mohlo týkat hráčů,kteří by se toho FO chtěli zúčastnit.Pak je tu moment mezi hráči - diváky,co se týká atmosféry.Další indicie - kvalita zápasů.Je to trochu začarovaný kruh.
Reagovat
FulnekUltras
to všechno půjde už hladce. Homo sapiens zatím vždycky přežil, když se dokázal přizpůsobit - a zrovna tak zvládne i tohle.
Reagovat
hippos
Pak je tady několik větví hominidů, ktere se xkrat prizpusobovali až to jednou nevyšlo.
Reagovat
paddy
:D
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
FulnekUltras
vývojová koruna je holt košatá... ;-)))

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/lide-cekali-pred-ikeou-ve-frontach-jiz-od-sedmi-rano-40323525#seq_no=2&dop_ab_variant=345721&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=VsTUYnm5t2J-202005111057&source=article-detail
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist