ITF chce obnovit Hopman Cup. Zájemce o pořadatelství už má

9. 10. 2019, 21:39
Aktuality 3
Hopmanův pohár by se měl od roku 2021 opět vrátit do turnajového kalendáře. Předseda Mezinárodní tenisové federace ITF David Haggerty dnes oznámil, že o neoficiální mistrovství světa smíšených dvojic, které pro příští rok ustoupilo obnovenému Světovému poháru družstev pod názvem ATP Cup, má zájem několik pořadatelů.

Hopman Cupse hrál od roku 1989 tradičně na úvod sezony v australském Perthu. Ten ale bude od příštího roku hostit novou soutěž ATP Cup a neoficiální mistrovství světa smíšených dvojic rázem přišlo o tradičního pořadatele, už po roční pauze by ale mohlo dojít k jeho 'resuscitaci'.

"Náš plán je obnovit ho od roku 2021. Pro rok 2020 s ním nepočítáme, ale porozhlédneme se na trhu po zájemcích a už teď jsme dostali pár dotazů," řekl Haggerty agentuře Reuters.

Zatím poslední titul v Hopmanově poháru získali letos v lednu Švýcaři Roger Federer s Belindou Bencicovou, kteří jako první v historii dokázali trofej obhájit. Z českých tenistů ho naposledy vyhráli Petra Kvitová s Tomášem Berdychem v roce 2012.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
nejdřív ho zabijou kvůli zcela nesmyslný a navíc duplicitní soutěži (to jim nestačil DC?) a pak ho hned chtějí oživovat. Těm lidem z vedení jde jen o to, aby si co nejvíc nahrabali ...
Reagovat
Fandina
Tak to je super. Jen škoda, že se neví, jací zájemci to jsou a odkud. Myslela jsem si, že soutěž smíšených dvojic nezvednout by bylo škoda.
Reagovat
annah
Ale kde na ni najít místo v kalendáři? Už tak je nabitý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist