Juvanová přerušila po smrti otce kariéru. Vrátím se, až budu připravená, vzkázala

6. 4. 2023, 11:26
Aktuality 0
Kaja Juvanová přerušila z rodinných a zdravotních důvodů kariéru. Bývalá 58. hráčka světa se psychicky vypořádává se smrtí otce Roberta, který v prosinci podlehl rakovině. Dvaadvacetiletá rodačka z Lublaně o tom informovala na Instagramu.
Profily hráčů
© Twitter

"Jak už někteří z vás ví, v prosinci jsem přišla kvůli rakovině o tatínka. Od té doby je pro mě vše velká výzva. Přijít o tak blízkou osobu pro mě byla nejhorší věc na světě a něco, na co vás nikdo nepřipraví," napsala Juvanová. "Truchlení je pro mě velmi těžké. Většinu dní se i při běžném fungování cítím unavená, což mi ztěžuje trénink a zápasy. Některé dny jsou dobré, jiné horší, ale bolest a smutek pořád zůstávají," doplnila.

Délku přestávky Juvanová nestanovila. Chce se vrátit, až bude připravená. "Rozhodla jsem se, že na pár týdnů (nebo na období, které mi přijde správné) zvolním a vrátím se, až budu připravená. Chci to brát den za dnem a týden po týdnu, abych viděla, jak se cítím," řekla.

Juvanová, které nyní patří v žebříčku WTA 123. místo, sehrála letos patnáct zápasů a připsala si osm výher. Nejdále se dostala v březnu do semifinále na turnaji WTA 125 v mexickém San Luis Potosí.

Slovinskou tenistku podpořila na dálku také Barbora Krejčíková. "Kajo, jsi super statečná dívka a vždy budeme stát za tebou. Buď silná," napsala dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist