Kontaveitová v Kluži prolétla do semifinále a už jen dvě výhry ji dělí od Turnaje mistryň

29. 10. 2021, 16:32
Aktuality 10
WTA KLUŽ - Anett Kontaveitová v hale v Kluži za hodinu smetla 6-3 6-1 Anhelinu Kalininovou, upravila svou bilanci od konce srpna na 24-2 a už jen dvě výhry ji dělí od premiérové účasti na Turnaji mistryň. Další překážkou rozjeté Estonky, která v hale zvládla i 13. letošní zápas, bude Rebecca Petersonová.
Anett Kontaveitová (© AFP)

Anett Kontaveitová si po prohraném finále na trávě v Eastbourne prošla menší krizí a nezvládla pět zápasů v řadě. Od konce srpna má ovšem životní formu, úspěšná byla ve 24 z posledních 26 utkání, v Clevelandu získala svůj druhý titul a další triumfy přidala pod střechou v Ostravě a Moskvě.

Pětadvacetiletá Estonka svou letošní halovou neporazitelnost protahuje i v Kluži, kde si bez ztráty setu postupně poradila se srbskou kvalifikantkou Aleksandrou Kruničovou, Alison Van Uytvanckovou i nasazenou Anhelinou Kalininovou.

Kontaveitová měla pomalejší vstup do utkání a jako první přišla o podání. Od stavu 1-2 však Ukrajince povolila už jen dva gamy, žádný další brejkbol jí nenabídla a po hodině se dostala mezi nejlepší kvarteto.

Rodačka z Tallinu je momentálně světovou čtrnáctkou a v žebříčku nejvýše v kariéře a stále má šanci se kvalifikovat na Turnaj mistryň v mexické Guadalajaře. K tomu ovšem potřebuje v Rumunsku získat další trofej, aby z posledního postupového místa odsunula Ons Džabúrovou, jež nakonec v Courmayeuru kvůli zranění nestartuje.

Další krůček se pokusí udělat v zítřejším semifinále (H2H 2-0) proti Rebecce Petersonové. O rok starší Švédka po dvou hodinách a setech 6-2 3-6 6-3 zastavila kvalifikantku Lesju Curenkovou a potřetí za poslední dva měsíce postoupila do semifinále turnajů WTA. Proti Kontaveitové zaútočí na své první finále na této úrovni od podzimu 2019, kdy triumfovala v Tianjinu a Nanchangu.

Už ve čtrvtfinále skončila senzační vítězka letošního US Open Emma Raducanuová. 18letá Britka v rodné zemi svého otce prohrála i vinou 41 nevynucených chyb jednoznačně 1-6 2-6 s o rok starší Ukrajinkou Martou Kosťukovou.

19letá Kosťuková si zahraje o první finále v kariéře proti domácí hvězdě Simoně Halepové. Nejvýše nasazená Rumunka deklasovala 6-1 6-1 krajanku Jaqueline Cristianovou a teprve podruhé v sezoně postoupila do semifinále. Finále si zahrála naposledy loni v září.

• WTA 250 KLUŽ •
Rumunsko, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
páteční výsledky (29. 10. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Halepová (1-Rum.) - Cristianová (Rum.) 6-1 6-1
Kontaveitová (2-Est.) - Kalininová (8-Ukr.) 6-3 6-1
Kosťuková (6-Ukr.) - Raducanuová (3-Brit.) 6-2 6-1
Petersonová (Švéd.) - Curenková (Ukr.) 6-2 3-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
dadaft
Marta slušně rozbila Emmu.
Zasloužené vítězství.
Reagovat
JanITCZ
smile Jak jsem predpovedel tak se stalo.smile
Reagovat
Pavol
Tak tam jednoducho pôjde. Ale bude vyšťavená ako citrón. Ale držím prsty. smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
com
Jede jak mašina smilesmile Jen ji ten TM znemozni v poslednim zapase nejspis Halepka smile
Reagovat
tommr
Halepka ale musí nejdřív přejít přes Kostyuk/Raducanu a to nebude lehký ...
Reagovat
com
myslim, ze trofej z domaciho turnaje si ujit nenecha smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Nenela
Musi prejit pres Kostyuk a to by dat mela
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist