Krejčíková formu v olympijskou medaili nepřetaví. V osmifinále ztratila vedení proti Bencicové

27. 7. 2021, 08:51
Aktuality 37
OH TOKIO - Barbora Krejčíková medaili z olympijského turnaje ve dvouhře nezíská a nepotvrdí tak svou životní formu z uplynulých týdnů. 25letá Češka sice v osmifinále proti Švýcarce Belindě Bencicové skvěle začala a vedla 6-1 a 1-0 s brejkem, ale vedení po výrazně zhoršeném výkonu neudržela a prohrála 6-1 2-6 3-6.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková má letos fantastickou formu, před olympiádou ovládla tři ze čtyř turnajů včetně French Open. V Tokiu tak patřila do širšího okruhu favoritek na medaili a v prvních dvou kolech ji potvrdila. 

Po skreči Kazašky Zariny Dijasové a hladké výhře nad Kanaďankou Leylah Fernandezovou měla na kontě 22 výher z posledních 23 zápasů a skvěle začala i dnešní osmifinále proti Belindě Bencicové

25letou Češku nerozhodil o hodinu odsunutý začátek zápasu kvůli tajfunu a ani hodinu a půl trvající dešťová pauza, která duel přerušila za stavu 3-1. Krejčíková po návratu na kurt získala další čtyři gamy a vedla 6-1 a 1-0. 

Statistiky zápasu
Bencicová - Krejčíková
2 esa 12
7 dvojchyby 5
57 %
1. podání 'in' 56 %
72 %
úsp. 1. podání 57 %
41 %
úsp. 2. podání 52 %
22 winnery 25
36 nevyn. chyby 32
5/9 brejkboly 4/6
78 celkem bodů 72
čas: 1:53

Jenže brejk z úvodu druhé sady Krejčíková nepotvrdila a postupně začala ztrácet kontrolu na svými údery i celým zápasem. Zatímco česká tenistka čím dál více chybovala, Bencicová vycítila šanci a dostala se do hry. Krejčíková pětkrát přišla o podání, pouze jednou si ho dokázala vzít zpátky a po necelých dvou hodinách prohrála 6-1 2-6 3-6.

"Bylo to náročný. Od začátku jsme čekaly. Počasí se hodně měnilo, nejdřív pršelo, pak svítilo sluníčko a bylo velký teplo. Teď zase fouká. Těžko hledám slova. Je to... Jsem zklamaná. Nehrála jsem dobře a bohužel mi prostě došly síly," soukala ze sebe rozechvěným hlasem Krejčíková v rozhovoru pro Českou televizi.

"Ona po prvním setu věděla, že němá co ztratit a začalo jí to tam padat. Mě se to nesešlo, začala jsem špatně podávat, přestaly mi chodit nohy. Začala jsem hrát pomalu, krátce a vůbec jsem jí už neubližovala. Moje hra se úplně rozpadla a rytmus jsem už nenašla. Ona se neustále zlepšovala a vyhrát si zasloužila, protože byla lepší," uznala velmi zklamaná rodačka z Ivančic.

Pětadvacetiletá Krejčíková vyhrála v uplynulých dvou měsících vedle senzačního titulu na pařížské antuce i turnaje ve Štrasburku a v Praze. Proti Bencicové ji dohnala únava z náročného programu. "Podmínky jsou tady strašně náročné a po setu mi došla šťáva.  Už si s tím míčem dělala, co chtěla. Zasloužila si vyhrát, hrála líp," řekla Krejčíková.

Světová jedenáctka se ale ještě potřebovala zkoncentrovat na večerní osmifinále čtyřhry po boku Kateřiny Siniakové. "Bude teď pro mě těžké se motivovat. Chci udělat vše pro to, abych se dala do kupy a hrály jsme dobře. Je to pro mě náročný. Hodně mě to mrzí, že se mi to tady nepodařilo," rozplakala se psychicky zlomená Krejčíková. "Doufám, že teď dostanu trochu víc času a dám se do kupy. Snad mě Kačka trochu odreaguje a aspoň ten debl dneska vyjde."

A vyšlo to. Nejvýše nasazené Češky si po třísetovém boji poradily se španělským duem Paula Badosaová a Sara Sorribesová a dostaly se mezi osm nejlepších párů. O postup do medailových bojů se utkají s Australankami Ashleigh Bartyovou a Storm Sandersovou.

Do čtvrtfinále olympijské dvouhry z českých tenistek prošla jen nejmladší z nich Markéta Vondroušová, která dnes zaskočila domácí světovou dvojku Naomi Ósakaovou. Krátce po Krejčíkové se s nadějí na olympijskou medaili ze dvouhry rozloučila i Karolína Plíšková, která překvapivě prohrála s Italkou Camilou Giorgiovou. Už včera ve druhém kole vypadla Petra Kvitová s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou.

Pavljučenkovová prohrála jen 7 gamů ve 3 zápasech
24letá Bencicová se ve čtvrtfinále utká s dosud suverénní Anastasií Pavljučenkovovou (h2h 5-2), kterou dnešním vyřazením Krejčíkové připravila o odvetu za porážku ve finále French Open.

30letá Ruska Pavljučenkovová v japonské metropoli nedala šanci po Erraniové a Friedsamové ani přemožitelce světové jedničky Ashleigh Bartyové Španělce Saře Sorribesové, kterou smetla 6-1 6-3. Do čtvrtfinále tak postoupila se ztrátou pouhých sedmi gamů ve třech utkáních.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
úterní výsledky (27. 07. 2021)
• Dvouhra žen - osmifinále •
Vondroušová (ČR) - Ósakaová (2-Jap.) 6-1 6-4
Giorgiová (It.) - Kar. Plíšková (5-ČR) 6-4 6-2
Bencicová (9-Švýc.) - Krejčíková (8-ČR) 1-6 6-2 6-3
Svitolinová (4-Ukr.) - Sakkariová (14-Řec.) 5-7 6-3 6-4
Muguruzaová (7-Šp.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-4 6-1
Pavljučenkovová (13-Rus.) - Sorribesová (Šp.) 6-1 6-3
Rybakinová (15-Kaz.) - Vekičová (Chorv.) 7-6(3) 6-4
Badosaová (Šp.) - Podoroská (Arg.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - osmifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Badosaová/Sorribesová (Šp.) 6-2 5-7 10-5

Pigossiová/Stefaniová (Braz.) - Kar. Plíšková/Vondroušová 2-6 6-4 13-11

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
brixner
To víš, za Volympiádu něnisů lováky, tak se na to Vosaka vysrala. Ale aspoň, že škrtla ten voheň, ale ještě sem ho neviděl? Hoří to tam vůbec někde?
smile

smile

smile
Reagovat
paddy
že Osaka zapálila letošní OH víme, ale kdo zapálil loňskou Austrálii? smile
Reagovat
Jan
https://www.sport.cz/olympiada/loh-2020-tokio-tenis/clanek/2589140-sikana-ceskych-jednicek-v-tokiu-delaji-si-z-nas-legraci-zuri-favoritky.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
tommr
jj je to svinstvo a Barty se Sandersovou budou mít oproti našim velkou výhodu. Což je evidentně důvod proč to pořadatelé dělají ... smile
Reagovat
SydneyOpen
se divím že vedení naší výpravy nějak nezasáhne. Vždyť Bára bude hrát 3. zápas za 24 h to je extrém, naprostý hnus od Japonců a to je mám rád, ale co zatím na OH předvádí je fiasko za fiaskem.
Reagovat
cabuna
Markéta to samé dnes dva zápasy a hned ráno hraje s Badosou,debla dohrály kolem 9 večer,než se dostanou domů ,regenerace...síla ,a to tam jsou každý den od rána v horku a dusnu ,to jim bere sílu když není odpočinek.
Reagovat
tommr
jj přesně tak. Tohle by mělo řešit vedení naší výpravy a ne aby si to musela vyřizovat sama Bára ... smile
Reagovat
SydneyOpen
no jo vedení naší výpravy si tam jelo za peníze daňových poplatníků na výlet... tohle se mělo řešit hned a apelovat na posunutí zápasu smile je to opravdu sviňárna smile
Reagovat
cabuna
Karolína v rozhovoru říkala že 4 dny tam byly od rána do večera,když hráčky hrály debla, v těch podmínkách prádelny ,že by všem hráčkám stačilo alespon jeden den na regeneraci a navíc ještě nejsou podmínky pro všechny stejné...viz někdo měl na začátku singl jeden den druhý debl.
Reagovat
Frick
Tady je žebříček 1-50 a 51-100 z 10.8.2020

https://www.tenisportal.cz/zebricky/wta-zeny/2020/?date=2020-08-10
https://www.tenisportal.cz/zebricky/wta-zeny/2020/?date=2020-08-10&page=2

CO TAM VIDÍTE? Teda, to vlasntě neni důležitý, co tam vidíte.

Důležitý je, co tam nevidíte. Nevidíte tam jméno úřadující vítězky Rolland Garros, jistý budou hráčky TOP 10 (ve které není už teď o 2 body z 4115 !!!) a velmi pravděpodobný účastnice Turnaje Mistryň v singlu i deblu (teda bude TM?).
Reagovat
misa
Vidím tam Bouzkovou na 48. místě. Na podobné pozice může s velkou pravděpodobností na dlouhou dobu zapomenout.
Reagovat
tommr
a co má bejt? O co ti zase jde? Každej kdo se zajímá o tenis ví, že se Bára dostala do stovky až na konci lonský sezony ... smile
Reagovat
Frick
Tím se snažím taktně naznačit, jaký ohromný zázrak je, kam se Barča za těch posledních 12 měsíců dostala. Tam, kam se ABSOLUTNĚ NESNILO ani jí, ani mám. Nikomu.

Tak myslím, že má nárok, aby se jí tu a tam nějaký ten zápas nepovedl.

Nakonec povětšinou ty překvapivé GS finalitsky/vítězky uhrají v následujících týdnech/měsích prd. Bára byla v OF Wimbledonu (vyřazena pozdější vítězkou), vyhrála třetí turnaj během dvou měsíců a nakonec byla v TOP 16 na LOH.
Reagovat
ttopi
Tohle je daň za úspěchy. Tělo prostě nelze ošálit a pokud zničehonic začne hráčka vyhrávat mnohem více zápasů, než bylo zvykem, únava se kumuluje. Blbý je, že to Báru tak trápí a probřečela rozhovor. To se prostě stane. Důležité je načerpat teď síly a jet dál.
Reagovat
jirkaS
prosím znalce WTA,
která tenistka by vydržela
to co Bára?smile
Reagovat
lars
asi Kerber z 2016
Reagovat
d@ve
Tak ještě tady nějakou šanci na medaili přeci jen má. smile
Reagovat
Bloody13
Nevadí, Báro. Věřím, že alespoň ta medaile ve čtyřhře klapne. Pak si dej pár týdnů volno, vypni, načerpej síly, a vzhůru na americký betony, kde už budeš pomalu syslit bodíky a porosteš žebříčkem. Let´s Go! smile
Reagovat
vladka
to je mně líto, nějak nebyla ve svý kůžismile
Reagovat
majkl005
Barča skoro celej rozhovor pro ČT probrečela :( ach jo, holka nešťastná, hoď to za hlavu
Reagovat
Frick
výhoda, že nebude muset Barča už tříštit síly? Sec jenom - v Praze musela odehrát pět zápasů. Sice krátkých, ale musela.
Reagovat
Vojtaakk
Tak snad toho aspoň využije Nasťa a půjde do semi
Reagovat
Frick
že má radost i Martin Hromkovič, k*ndiční trenér Belindy?
Reagovat
Frick
Serious: Může to být myslíte citelná výhoda, že když to maj spolu s Hromcem, tak zná její tělo NAPROSTO DOKONALE?
Reagovat
Frick
Třeba v tom, že pouze kondičnímu trenérovi (a ne partnerovi) by mohla mít více ostych se otevřít stran periody atp.
Reagovat
Fransoas
Je to poměrně smůla,že se jí to nepodařilo otočit.Samozřejmě se musí únava už projevit.
Reagovat
smazaný uživatel
únava taky
Reagovat
Frick
I tak bych řekl, že nikdy český a možný ani čs. sport nebyl blíže šanci na stupně vítězů se třemi českými vlajkami.
Reagovat
EllNino
zase na zem, budem rádi, když tam bude jedna :)
Reagovat
smazaný uživatel
smile myslím že zapochybovala o vítězství jako premiantka z RG a už se nezvedla. Stane se. I tak smile .
Reagovat
Frick
Jasně, no. Ale prostě měli jsme v tu chvíli jednu hráčku ve ĆF, jednu hráčku jasně nakročenou směrem do ČF a jednu hráčku, co bude v OF favoritkou.

Všechno GS finalistky, všechno hráčky, již měly kvalitativně na to tu placku urvat.
Reagovat
EllNino
No vidiš, a teď máme ve čtvrtfinále jednu, jednu vednu a druhou mínus brejk ... takže nakonec v tom semifinále spíš nebude anijedna :)
Reagovat
Frick
Na dvě smilesmile vlajky na bedně samozřejmě byla značná šance před pěti lety, kdyby Háčka daly ten mečbol a pak věřim tomu, že by Bára s Luckou ty Švýcarky daly.

Též samozřejmě v Sydney, kdyby Dvořka byl fit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistotou je, že ty jako Frick, sec ses trochu odmlčel, budeš psát jen a pouze nesmyslysmile
Reagovat
Frick
Ale zdá se, že by se Pavlju asi hypotetická odveta za RG povedla. smile

Jako ouplně otevřený to nebylo, no...
Reagovat
Frick
Jakože pavouk
Reagovat
EllNino
Je to tak ... myslím, že ta druhá půlka je otevřenější pro naše holky trochu lépe, i když to taky bude těžké už teď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist