Krejčíková krizi nezlomila ani v Clevelandu. Ve druhém kole nestačila na rozjetou Peraovou

24. 8. 2022, 21:06
Aktuality 44
WTA CLEVELAND - Barbora Krejčíková v Clevelandu na svou druhou čtvrtfinálovou účasti ani třetí vítěznou sérii po zdravotní pauze nedosáhla. Nasazená jednička skončila už ve druhém kole po porážce 4-6 1-6 s Bernardou Peraovou, v utkání si nevypracovala jediný brejkbol. Rozjetá Američanka, která zvládla 18 z posledních 19 zápasů a na hlavní tour vyhrála počtrnácté v řadě, se o postup mezi nejlepší kvarteto utká s krajankou Sofií Keninovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková ještě v lednu navazovala na senzační loňskou sezonu, když prošla do finále v Sydney a do čtvrtfinále Australian Open. Po nepovedených únorových vystoupeních v Dauhá a Dubaji však kvůli zranění lokte tři měsíce nehrála a formu úplně ztratila.

Loňská šampionka French Open začala přípravu na US Open už na konci července v Praze, vypadla ve druhém kole a neobhájila titul. V Torontu a v Cincinnati ztroskotala hned na první soupeřce a sebevědomí si nezvedne ani v Clevelandu.

Na poslední generálce sice v roli nasazené jedničky suverénně přehrála lucky losera Francescu Di Lorenzovou, jenže dnes nestačila na rozjetou Bernardu Peraovou. Proti další domácí zástupkyni se za celý zápas nedostala k brejkbolu a po druhém podání jí sebrala jen tři body, dva po dvojchybě.

Američanka, která zvládla 18 z posledních 19 zápasů a na hlavní tour vyhrála počtrnácté v řadě, se o postup mezi nejlepší kvarteto utká se Sofií Keninovou. Její krajanka v Clevelandu sbírá své první výhry od ledna a po sérii devíti porážek. Bývalá světová čtyřka a grandslamová vítězka stále neztratila set, v úterý přehrála 6-3 6-2 nasazenou Irinu Beguovou a postoupila do svého teprve čtvrtého čtvrtfinále od začátku loňské sezony a zaútočí na první semifinále od French Open 2020.

Ljudmila Samsonovová je v rámci probíhající US Open Series stále neporažena. Ruská tenistka po triumfu ve Washingtonu znovu hraje až v Clevelandu a po cestě do čtvrtfinále ztratila jen čtyři gamy, dnes smetla 6-2 6-1 Lauru Siegemundovou. V souboji o semifinále narazí na Magdu Linetteovou.

Madison Brengleová v úvodním kole odvracela šest mečbolů Varvary Gračevové a ve druhém si vyšlápla na další Rusku, tentokrát Jekatěrinu Alexandrovovou. Nasazené trojce nedovolila utkání dopodávat a nakonec favoritku zdolala 3-6 7-5 7-5. O své první semifinále na hlavním okruhu od června 2016 a teprve čtvrté kariérní si 32letá Američanka zahraje s Aljaksandrou Sasnovičovou (H2H 2-0).

Poslední čtvrtfinálový duel obstarají Alizé Cornetová se Shuai Zhang.


Krejčíková se Siniakovou jsou v semifinále čtyřhry
Nasazené jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková postoupily na turnaji v Clevelandu do semifinále čtyřhry. V generálce na US Open, kde mohou zkompletovat svou grandslamovou sbírku, porazily německo-ruský pár Vivian Heisenová, Jekatěrina Alexandrovová.

Po výhře 6-3 v úvodním setu české favoritky zaváhaly v koncovce druhé sady, když ve dvanáctém gamu potřetí v tomto dějství ztratily servis a prohrály 5-7. Rozhodující super tie-break ale jasně patřil českému duu, které povolilo soupeřkám jen tři míče a vyhrálo 10-3.

• WTA 250 CLEVELAND •
USA, tv. povrch, 251.750 dolarů
středeční výsledky (24. 8. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Peraová (USA) - Krejčíková (1-ČR) 6-4 6-1
Shuai Zhang (Čína) - Trevisanová (2-It.) / bez boje
Brengleová (USA) - Alexandrovová (3-) 3-6 7-5 7-5
Samsonovová (-) - Siegemundová (Něm.) 6-2 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Alexandrovová/Heisenová (-/Něm.) 6-3 5-7 10-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
GaelM
Bára by udělala nejlíp, kdyby si přiznala, že loňská singlová sezóna byl trochu úlet (v tom nejpozitivnějším slova smyslu!) a soustředila se opět na debly, kde dlouhodobě patří ke světové špičce. Na US Open nemá s touhle formou prakticky smysl startovat v singlu, to je jen o tom, jestli vyletí v prvním nebo až ve druhém kole. Kdyby se místo toho přihlásila do debla a mixu, může klidně bojovat o dva GS.

Je mi jasné, že k tomu asi nedojde kvůli penězům. Ale ze sportovního hlediska to je, jako kdyby se špičková běžkařka stále zkoušela prosadit v biatlonu, i když nemá moc dobrou střelbu... místo toho, aby se pořádně soustředila na ty běžky, kde patří k nejlepším.
Reagovat
Blondie
Ve svém věku nemůže uvažovat takhle poraženecky, navíc je tohle specifická sezóna, která je náročná jak z hlediska obhajob, tak i kvůli zranění.

Ukázala, kde je její potenciál. Má GS, proboha.
I kdyby už nikdy nebyla v TOP10, pořád je jasné, že na to má. Tak ať vydrží a zkouší to dál.
Reagovat
misa
K deblu se může plně vrátit za pár let.

Krejčíková je pro mě příkladem hráčky, která nepoznala moment, kdy je potřeba skončit se čtyřhrou a věnovat se hlavně dvouhře. Loni se úplně vyčerpala a přišlo zranění.
Reagovat
EllNino
viz Lucka Šafi 2015
Reagovat
misa
... a Marie Bouzková, Cincinnati 2022 :) Jsem v napětí, v jakém stavu se ukáže na US Open.
Reagovat
A211
I Wilander říkal že B.K hraje hodně že to nemusí dobře dopadnout se zdravím
Reagovat
makro99
jestli vyletí v prvním nebo až ve druhém kole? tak takových tam bude 96 :)
Reagovat
PetaM
Byl to úlet, ale co by za takový úlet dalo 98 % hráček. :D
Reagovat
EllNino
Lol, tak to sis trochu zapřeháněl, a teď zase zpátky ...
Reagovat
JohnB
Za mě v přímém přenosu.
Reagovat
Patapuff
Vrací se tam, kam patří, tj. někam na pomezí první a druhé stovky. V poměrně pozdním tenisovém věku vyskočila (s archaickým neatraktivním stylem) z průměru do špičky a neunesla to, frňák se jí zvednul nahoru. Třeba to, co se teď děje, pro ni bude varováním, že žádný strom neroste do nebe a že pýcha předchází pád.
Reagovat
Blondie
Jaká pýcha? O čem to vy dva mluvíte?
Jaké jsou KONKRÉTNÍ příklady, kdy se Krejčíková projevovala pyšně a arogantně?
Reagovat
Patapuff
Už jsem to tady psal, pro blondýny zopakuji. Na Olympiádě řešila, že nebude hrát někde na zadním kurtu, na FedCupu se všechno točilo kolem ní, k ostatním v týmu se chovala arogantně... Z jejich rozhovorů pro média čiší nabubřelost (čehož si je patrně vědoma a tak se to snaží přebít populistickými kecy o šedesátém osmém o Šafránkové - takhle nesmyslně žádné jiné hráčky nepindaj, nemají to zapotřebí).
Reagovat
Blondie
Jsem sice zrzka, ale ok.

Zajímalo by mě, kde bereš to, že se k ostatním v týmu chovala arogantně.
A ostatní hodnocení je jen tvůj subjektivní pohled, kdy cokoliv od Krejčíkové patrně čteš už s tím, že vůči ní necítíš sympatie.
Si to přiznej smile
Reagovat
Patapuff
Můj subjektivní pohled je, že na Olympiádě řešila, že nebude hrát někde na zadním kurtu? Říkala to v rozhovoru během Olympiády, někde v archivu ČT to bude dohledatelné. A informaci, že se k ostatním ve FedCup týmu chovala arogantně, mám z toho týmu. Zeptej se jich a třeba prozříš. Evidentně čerpáš pouze z mediálního obrazu Krejčíkové, tak jak se ho sama populisticky snaží vytvářet (podobně jako politici).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
brala jim svačiny?smile
Reagovat
Patapuff
Chovat se arogantně znamená brát někomu svačinu?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Čekal jsem odpověď, ne otázku smile
Reagovat
Patapuff
Nevím, jestli jim brala svačiny, myslím, že ne. Chovat se arogantně znamená brát někomu svačinu?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Brát svačinu, rozbít někomu hračky, roztrhat si občanky... Můžeš si doplnit slovník o ustálená spojení smile
Jestlis to nepochopil, tak moje otázka směřovala ke zjištění, co že se tam skutečně odehrálo. Z tvého přístupu je ovšem zjevné, že se o to podělit nechceš, takže nic...
Reagovat
Patapuff
Co mají termíny "Brát svačinu, rozbít někomu hračky, roztrhat si občanky" společného s tím, že se někdo choval arogantně? Mám za to, že nic. Arogance je naduté, domýšlivé, pyšné či pohrdavé vystupování vůči druhým lidem. Děje se tak především verbálně, většinou se při tom nikomu nic nebere ani nerozbíjí.
Reagovat
Blondie
A nechceš si připustit, že třeba ten tým Krejčíkové záviděl? ;) a jeho motivace vykládat o tom, jak se chovala, mohou být různé? Že to sice zdroj je, ale asi sotva se dozvíš reálnou situaci?

O hraní na OH jsem nemluvila smile

Jinak o budování mediálního obrazu... pouč mě, strejdo. Já o tom nic nevím smile
Reagovat
Patapuff
Jj, všichni ji záviděj a věci se dějí tak, jak se píše v médiích.smile
Reagovat
Blondie
Základní pro hledání pravdy je si připustit i to, že věci se mohou dít jinak, než jak je vnímám já.

Třeba se k tomu jednou dostaneš.
Držím pěsti ;)
Reagovat
Patapuff
Souhlasím, měla by sis připustit, že věci se mohou dít i jinak, než jak je vnímáš.
A propos, to, co jsem zde napsal, není předkládání nějaké dogmatické pravdy a ani nic takového nehledám. Pouze jsem zde napsal svůj subjektivní názor na Krejčíkovou a k tomu přidal důvody, proč takto na ni nahlížím. Ty máš názor jiný, podložený pouze informacemi z médií, ale neberu ti ho, teta.
Reagovat
Blondie
Jistě, já si je připouštím. Ovšem přeji si pro ně důkazy ;) to je ta zásadní dvojice ;)

Ok, beru.
Já čekám, co se vyklube, charaktery se často ukazují, až když se nedaří. Sama jsem v některých okamžicích byla kapku rozpačitá. Hezký den.
Reagovat
Patapuff
Nepřišlo mi, že by si připouštěla, že na tom, co píšu, by mohlo být něco pravdivého. A to jsem určité důkazy dodal.
A charaktery se spíše ukazují, když se člověku nad očekávání daří, když začne být úspěšný či náhle zbohatne, to se potom, mám za to, odhalí ten pravý charakter - jestli to ustojí a zůstane sám sebou, nebo jestli se mu zvedne frňák. I když u Krejčíkové to je trochu jinak, jak už tu někdo psal, ona ten frňák měla nahoru už před tou loňskou úspěšnou sezónou, akorát to nebylo tolik vidět, protože hráčka druhé stovky nikoho moc nezajímala.
Reagovat
peggy
Krejcikova by udělala dobre kdyby hrála ty nejnižší soutěže.Koukat na její hru to je porod na těch nejnizsich turnajích by uspěla,byla by alespoň poslední.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
rada zdarma: neroď, nekoukej a hlavně...nepřepínej!smile
Reagovat
Pavol
Má GS a ten jej nikto nikdy nevezme. smile
Reagovat
hanz
No, jednou se zadařilo ve všech směrem, obdobně Stosur, Schiavone, Penetta, Raducanu, Rybakina, ... takové úlety.
Reagovat
EllNino
Jako dávat Sam, Francescu a Flavii do jednoho pytle s Rybakinou a Raducanu ...

Sam měla několik úspěchů na GS v singlu i deblu, hrála více GS finále, to má ostatně i Bára, žádný úlet, Fran také hrála víc GS finále, Flavia sice jen jedno, ale byla stabilně ve špičce a porážela top hráčky ...
Reagovat
dadaft
1+
Reagovat
dadaft
navíc titul z GS v té době visel mnohem, mnohem výš než dnes
Reagovat
misa
Přesně tak. Hodnota gs. titulu ve dvouhře byla v těch časech nezměrná.
Reagovat
brixner
Zrovna jsem o tom debatoval tuhle s kámošem. Shodli jsme se, že je hrozně dobře, že ten loňský rok takhle uhaluzila(??) a i kdyby už nic pořádného nevyhrála, je už zapsaná v historii, což už jí nikde nesebere a takhle to prostě je, něco jako Řecko 2004. Je naprosto relevantní, že jsme očekávali další velké trumfy, tak to prostě také je. Ženský tenis nám už dlouhá léta ostudu nedělá, tak to prostě také také je! Naše děvčata umí, ne že ne!smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Double GS na antuce. To se jen tak nezapomene... a kdo vi jak dlouho si budou muset cesci tenis fans pockat aspon na dalsi podobny uspech, nebo aspon na jeden singlovy GS. Vypada to, ze to bude spis otazka czech Next Gen...
Reagovat
hanz
Krejčo, ty na US radši vůbec nejezdi, to zase bude výbuch v 1. kole s nějakou nickou.
Reagovat
tommr
další zoufalej výkon. Prohra s ve formě hrající Peraovou se dala čekat, ale že si za celej zápas Bára nevypracuje ani náznak nějaký šance na brejkbol je alarmující ... smile
A to ještě měla Bára kliku že se vůbec do druhýho kola dostala protože kdyby Potapova z turnaje neodstoupila tak nejspíš schytala výprask už v prvním kole ... smile
Reagovat
EllNino
Aspoň jedna výhra ... dalo se čekat, že rozjetá Bernarda bude konečná, Bára hraje momentálně tak na úrovni konce stovky

Na US Open bude zázrak, když se dostane do 2. týdne, snad uhraje alespoň kolo nebo dvě ... třeba se trochu rozjede
Reagovat
tommr
hlavně aby se chytla aspon v tom deblu kde má přece jen nesrovnatelně větší šanci na úspěch ...
Reagovat
EllNino
upřímně debl mě moc nebere, navíc v něm je nulová konkurence momentálně, málokdo hraje spolu celou sezónu...

Bára se ale může deblem zase nakopnout k dobrému singlovému tenisu, je to kvalitní tenistka, jen má prostě krizi po návratu, to se občas stává
Reagovat
Jimbo
Je mi to docela líto, ale s takovými výkony se rychle vrátí do 2. stovky žebříčku. Dělá chyby, které při jejím stylu jsou nemyslitelné. Relativně si připraví soupeřku a pak vyhodí "jasný" bod ven nebo do sítě.
smile
Reagovat
A211
Něco je špatně i ve čtyřhře to není žádná hitparáda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist