Kvitová je čtvrtý rok po sobě ve čtvrtfinále Wimbledonu!

1. 7. 2013, 14:04
Aktuality 81
Petra Kvitová se ve Wimbledonu dostala už čtvrtou sezonu po sobě minimálně do čtvrtfinále. Dnes se mezi nejlepší osmičku prodrala po výhře nad Španělkou Suárezovou-Navarrovou, proti které ztratila jen jeden svůj servis. O postup do semifinále se už zítra utká s Belgičankou Kirsten Flipkensovou, která dnes vylepšila své grandslamové maximum.
Petra Kvitová

Předloňská vítězka Petra Kvitová před letošním Wimbledonem svými výkony neoslňovala a v úvodním zápase proti Vandewegheové si po pádu poranila nohu. Volno ve druhém kole tak přišlo vhod a ve třetím si pak česká tenistka v zápase rozděleném do dvou dnů poradila s Ruskou Makarovovou.

Po překvapivé porážce Marie Šarapovové a odstoupení Viktorie Azarenkové zůstala Kvitová žebříčkově nejvýše postavenou hráčkou ve spodní polovině pavouka a rázem se jí reálně otevřela cesta do finále. A po dnešní senzační porážce Sereny Williamsové s Němkou Lisickou navíc zůstala poslední bývalou šampionkou v soutěži.

Petra KvitováSama Kvitová se však snaží soustředit pouze na svůj nejbližší zápas a tím dnešním byl ošemetný souboj s Carlou Suárezovou-Navarrovou. A světová sedmička ho zvládla, když Španělku porazila ve dvou setech 7-6 6-3 za hodinu a pětadvacet minut.

"Tyhle zápasy nejsou jednoduché, protože jsem věděla, že jsem velká favoritka a měla bych vyhrát. Dávala jsem si tlak sama na sebe a byla jsem fakt zatažená a nervózní, ale naštěstí jsem to zvládla," řekla Kvitová.

Kvitová začala zápas se Suárezovou vítězným volejem na síti, ale pak dva poslala daleko do autu a k síti už víc nechodila. V prvním setu se nemohla trefit do returnu, sama odvrátila dva brejkboly a set jinak plynul bez vzrušení. V jedenácté hře získala Kvitová brejk, jenomže vzápětí přišla o podání čistou hrou a hrál se tie-break. 

Ve zkrácené hře Kvitová po dvojchybě prohrávala 3-4. Za stavu 4-5 ale předvedla nejlepší výměnu utkání - rozdělovala míče do stran, nutila soupeřku běhat a trefila vítězný forhend. Až teprve po 48 minutách hry tak slyšeli diváci od Kvitové na oslavu její pronikavé 'Pojď!. O dva míče později využila první setbol.  "Ten set byl vybojovaný a pomohlo mi, že jsem zůstala pozitivní," řekla.

"První set jí spadl do klína. Měla štěstí, že ho udělala. Je fakt, že měla v tie-breaku kuráž. To byly dobré výměny," ocenil trenér Kvitové David Kotyza. "Jinak mi přišel první set hodně nervózní. Měl jsem pocit, že je zaťatější, než by měla být. Hlavně se to projevovalo při returnu. S ním se trápila celý set," řekl. 

Druhý set zlomila Kvitová v šestém gamu. Za stavu 15:15 doběhla prasátko a zahrála za síť. Vzápětí podruhé prorazila podání Suárezové. Stejně jako v prvním setu o výhodu hned málem přišla, ale dva brejkboly odvrátila a už zápas nepustila. Tentokrát servis na ukončení setu zvládla a zápas bravurně dokončila. Pomohla si prvním podáním a duel uzavřela čistou hrou.  "Nebylo to lehké, v prvním setu jsem nehrála dobře, ale zvládla jsem to v hlavě a to mi může pomoc," řekla.

"Konečně si pomohla servisem, když jí začaly chodit zatáčky. Carla, jak je menší, nemohla k míči tak dosáhnout. Servis jí ve druhém setu pomohl, všechno bylo ve druhém setu lepší," hodnotil Kotyza. 

Na londýnské trávě má Kvitová nejlepší grandslamové výsledky. Loni zde při obhajobě titulu z roku 2011 byla ve čtvrtfinále, v roce 2010 v semifinále. Za poslední čtyři roky ve Wimbledonu prohrála pouze dvakrát se Serenou Williamsovou, ostatních 19 zápasů vyhrála. A letos už na Serenu určitě nenarazí.

V úterním utkání o semifinále se Kvitová utká s turnajovou dvacítkou Kirsten Flipkensovou, s níž má negativní bilanci 1:2. Letos s Belgičankou prohrála ve třech setech na turnaji v Miami, kde dostala i 'kanára'.

Sedmadvacetiletá Flipkensová dnes porazila 7-6 6-3 Italku Flavii Pennettaovou a poprvé v kariéře postoupila do grandslamového čtvrtfinále.

Na vítězku duelu Kvitová - Flipkensová pak ve čtvrtečním čtvrtfinále bude čekat buď Sloane Stephensová, nebo vítězka dnešního Marion Bartoliová.

Devatenáctiletá Sloane Stephensová je letošní specialistkou na grandslamy. Na Australian Open si zahrála překvapivě v semifinále, pak se ale dostala do útlumu, něž na Roland Garros nestačila až v osmifinále na Marii Šarapovovou. A nyní je při svém teprve druhém startu ve Wimbledonu už ve čtvrtfinále. V boji o něj dnes otočila utkání s Monikou Puigovou z Portorika, kterou udolala 4-6 7-5 6-1.

Finalistka Wimbledonu z roku 2007 Marion Bartoliová si v All England Clubu zahraje o první letošní semifinále. Dnes osmadvacetiletá Francouzka porazila hladce 6-3 6-2 Italku Karin Knappovou.

Senzací dnes skončil osmifinálový zápas obhájkyně titulu Sereny Williamsové, kterou vyřadila Němka Sabine Lisická.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
pondělní výsledky žen (01. 07. 2013)

Dvouhra - osmifinále:
Kvitová (7-ČR) - Suárezová-Navarrová (19-Šp.) 7-6(5) 6-3
Lisická (23-Něm.) - S. Williamsová (1-USA) 6-2 1-6 6-4
A. Radwaňská (4-Pol.) - Pironkovová (Bul.) 4-6 6-3 6-3
Na Li (6-Čína) - Vinciová (11-It.) 6-2 6-0
Bartoliová (15-Fr.) - Knappová (It.) 6-2 6-3
Stephensová (17-USA) - Puigová (Portor.) 4-6 7-5 6-1
Flipkensová (20-Bel.) - Pennettaová (It.) 7-6(2) 6-3
Kanepiová (Est.) - Robsonová (Brit.) 7-6(6) 7-5 

Čtyřhra - 3. kolo:
Grönefeldová/Peschkeová (7-Něm./ČR) - Bouchardová/Martičová (Kan./Chorv.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

81
Přidat komentář
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA po zkompletovaným čtvrtým kole ve Wimbledonu. Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru, hvězdička znamená, že hráčka postoupila do čtvrtfinále a ještě může ve Wimbledonu získat další body (maximálně je ještě možný získat 1500 bodů za titul):

1. Williams, S. (+7460 bodů)
2. Sharapova (+4800 bodů)
3. Azarenka (+4390 bodů)
4. Radwanska, A. (+1130 bodů) *
5. Li (+1120 bodů) *
6. Errani (+745 bodů)
------------------------------
7. Kvitová 4435 bodů *
------------------------------
8. Kerber (-465 bodů)
9. Wozniacki (-775 bodů)
10. Bartoli (-1260 bodů) *
...
15. Stephens (-1565 bodů) *
...
17. Flipkens (-1929 bodů) *
...
23. Kanepi (-2654 bodů) *
24. Lisicki (-2685 bodů) *
...

Petra postupem do čtvrtfinále obhájila lonský body a s největší pravděpodobností bude po Wimbledonu na sedmým místě. Může se ale ještě trochu posunout směrem nahoru nebo dolů ...

Možnosti posunu směrem nahoru:
Pokud Petra dojde do finále předstihne Erraniovou a posune se na šestý místo.
Pokud Petra získá titul předstihne bud Agu Radwanskou nebo Li Na (tedy tu hráčku, která vypadne ve čtvrtfinále) a posune se na pátý místo ...

Možnosti posunu směrem dolů:
Pokud Petra dneska vypadne ve čtvrtfinále a Bartoliová získá titul posune se Bartoliová před Petru na sedmý místo a Petra bude i po Wimbledonu osmá ...
Reagovat
freeteepek
1.set
Petra byla tragická na returnu a neměla dobrý pohyb. Poslouchal jsem angl. komentář, tam oba komentátoři zdůrazňovali, že kvůli tomu dělá letos zbytečně moc chyb. Ve srovnání s rokem 2011 je její fyzička údajně horší.
Petra první set nakonec urvala v tiebreaku. Nejlepší výměnu odehrála za stavu 4:5, to jí nakoplo.
2. set
Petra si dál pomáhala výborným servisem a přestala dělat tolik chyb. Přišla na to, jak podávat, aby míček při servisu Navarrový skákal vysoko. Ta s returnem pak měla velké problémy. To se mi líbilo.
Flipkensová je šikovná, pohyblivá, odolná. Ale je to další malá hráčka, čehož by Petra měla využít. Především na servisu:-) Snad se P. konečně uklidní a bude hrát od začátku svojí hru. Zápas bohužel neuvidím, tak bych byl vážně rád, kdyby nebyl na tomhle turnaji Petry posledním:-))
Reagovat
freeteepek
Ještě bych dodal, že ve druhém setu Petra doběhla pár obtížných míčů. Zdálo se mi, že její pohyb byl výborný. Nevím, co na to říkali angl. komentátoři, protože už jsem zápas sledoval s českým komentářem.
Reagovat
misa
Dneska mě potěšilo, že ve 2. setu hrála líp než v 1. To je u Petry dost nezvyklé :-) Zítra bude hrát na centru, tohle jí spolehlivě nabudí.

Nezbyl tam nikdo, na koho by Petra neměla. Teď to bude hlavně o její hlavě. Petruško, pojď !!!
Reagovat
LukasH
Dneska se mi líbilo jak Petra hrála. Někdo tu zmínil krizi v 1. setu. Nene. Pravda, 1. set byl slabší, ale ten obrovský rozdíl oproti minulým zápasům? Petra si celou dobu držela podání a dneska jí opravdu pomohlo. Hrála opatrněji, zato ve 2. setu se uklidnila a už to byla mnohem víc její hra.
Ona právě když na to vlítne hned od začátku, tak je skoro jisté, že přijde krize. Takhle jsem si už po 1. setu říkal, že bude ve 2. hrát líp.
Flipkens je určitě těžká soupeřka, v Miami dala Petře kanára, ale s Miami, kde hraje Petra vždycky blbě, bych to úplně nesrovnával. Ona to i sama řekla, že v Miami se to všechno snažila ukončit po 2. míčích (zřejmě, protože se jí tam špatně dýchá). Dneska zas naopak ukázala, že zvládne i dlouhé výměny a umí si počkat na vítězný míč.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Květuše po míči hodila raketu. Proč tohle vlastně dělaj, když i v případě extra šťastnýho zásahu nelze letící raketou získat bod?
Reagovat
Fandina
Dělají to všichni. Asi neexistuje tenista, tenistka, které nemrzí chyba, prohra a tohle je takové jednoduché vyjádření. Blbé je, když někoho trefí. Ale jinak o nic nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/kvitova-je-ve-wimbledonu-ve-ctvrtfinale-f07-/tenis.aspx?c=A130701_154643_tenis_ma
Reagovat
mac.hall
Petra to nakonec zvládla , ale byl to boj. Viděl jsem jen pár úseků, zejména konce obou setů a podle předváděného tenisu měl jsem pocit , že se hraje na antuce a ne na trávě. Petra přeci jen šla s kvalitou své hry trochu nahoru a snížila počet zbytečných UE. Přesto to neměla vůbec lehké. Soupeřka ji nic nedala zadarmo a minimálně kazila. Nicméně , pokud bych měl tipovat další vývoj a to i s ohledem na neuvěřitelnou čtvrtfinálovou sestavu , Petře příliš šancí nedávám. To by se skutečně musela zvednout o další level výše. Bude to velmi ošidné , ale já tipuji na největší favoritky Agniežku a Li. Uvidíme , zda se dočkáme dalších překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle poraženecký kecy fakt miluju..
Reagovat
dadaft
tak já třeba vidím taky jiné favoritky, ale na druhou stranu - letošní Wimbledon je s vypadnutím Sereny asi fakt naprosto otevřený.
Reagovat
smazaný uživatel
Dajto teď klonuje vysílání Fandy, včetně českého komentáře. Žádné jiné kurty divákům asi tenhle program nepřinese.
Úsměvné je ovšem umístění písmen HD v logu. Stejně jako u Slovakšportu to je i v platformách, kde místo HD jde ve skutečnosti o neostrou SD mazanici.
Reagovat
PetaM
Peťo Peťo. Máš teď neopakovatelnou šanci vyhrát titul LEHKÝM způsobem. Už ti nezbývá nic jiného, než se pořádně kousnout a tenhle GS vyhrát. Příští roky budeš GS vyhrávat mnohem těžším způsobem, protože není pravděpodobné, že Top3 bude vypadávat často. Teď máš možná špatné období, ale musíš se kousnout, jak nejvíce to půjde. Ty na to máš, sama jsi ti dokázala před 2 roky. Takže pojď! Nemyslet na nic, jen na budoucí utkání, budoucí výměny a hlavně koncentrace! Dneska ve druhém moc pěkná koncentrace na každý míček :) Jen tak dál, a titul není z říše snů :) :) :)
Reagovat
Jan
To je pravda. Už tam nemá žádné soupeřky, které by nemohla porazit, když to půjde. Ale mám strach z těch vln Petry. Kéž by jí to šlo.
Reagovat
smazaný uživatel
...to se nemělo stát. Šance že to vyhraje pinkálistka Radwanská stouply :-( Cvetlano, pojď prosím. Lisická takovýhle výkon nezopakuje a vypadne s Kaiou, LiNa je na trávě jako aprílový počasí, Kaia pak to semifinále nezvládne v hlavě, neee neee neeee, nechci pinkálistku Radwanskejch, Cveto pojď, prosíííííííííím!!!!
Reagovat
freeteepek
Ještě včera měla Sabine kurs 23:1, že vyhraje Wimbledon...
Reagovat
UnrealTom
Serena si to prohrála sama ale Sabina je moooc dobrá a přeju jí to :)
Reagovat
freeteepek
Serena si to neprohrála sama. Sabine hrála skvěle a k chybám ji donutila!
Reagovat
smazaný uživatel
Brečím štěstím...Sabine nemám slov, jsi úžasná!
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi předčasné. Víme co dokáže její hlava. Aby nedopadla stejně jako ostatní. Vyřadili velké favority a v dalším kole padli.
Reagovat
dadaft
nekaž mu to, tohle bylo velké vítězství.
Reagovat
Frick
Unie slovano-germánských božstev roznesla voodoo na kopytech. :-)))
Reagovat
spaniel
Můžeš to dneska s Adolfem pořádně oslavit ;)
Reagovat
VlS
Tak bych rád věděl, jestli někdo tipoval, že se nikdo z první trojky nepodívá do QF. Veliké překvapení.
Sabina hraje krásnej tenis. Serena ve třetím byla často pod tlakem a zarylo se jí to do hlavy a nedokázala hrát tak dominantně, jak by bylo k výhře potřeba. Každopádně gratulace Sabině, krásnej zápas a bojím se, že ho letos už žádný jiný u žen nepřekoná.
Reagovat
petrulinka
No a v tom zápase má Pironkova brejk, tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
Reagovat
Nola
Petra vyhrá Wimbledon, tak ako v roku 2011
Reagovat
Nancy_z
Senzace, Serena venku a je tu šance pro ostatní holky :-)
Reagovat
Nola
Sabina to dokázala, už by mohla konečne preliezť do finále, Sabina si kočka
Reagovat
petrulinka
Velká gratulace! Super zápas!
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní den by se měl zapsat do kalendáře jako polská revoluce, Jerzy, Kubot a teď i Sabinka, kdoví co Agniezska ještě. Moc gratuluju!
Reagovat
VlS
Sabine ani Agie se k Polsku nehlásí a považují se za Němky. Slyšel jsem to od obou v nějakém rozhovoru, kde Sabine sama prohlásila, že se jmenuje správně Liziky.
Reagovat
Nancy_z
Angie na Facebooku píše statusy i v polštině, takže se k tomu trochu hlásí ;-)
Reagovat
spaniel
Čí chleba jíš, toho píseň spívej. Samozřejmě jsou to Polky, není to žádná ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Výslovnost je Liziki. Směšné Lisická je česká zvrhlost od neználků a ignorantů.
Sabinu jsem slyšel polsky mluvit jen jednou - při hysterickém výstupu loni v Dubaji. Tehdy v pauze při záchvatu brečela před polskou matinkou.
Reagovat
r176
serena jede domůůůůůůůůůůůůůůůůůů!!!!!
Reagovat
spaniel
Kapitánko zabeeeer!
Reagovat
spaniel
Teda, lidi zcela nepokrytě fandí proti Sereně, něco jako proti Novakovi v Madridu...
Reagovat
smazaný uživatel
Sabince se nedá nefandit, snad kvůli ni začnu sledovat i ženský tenis :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fandí outsiderům, to je celkem normální ;-)
Reagovat
spaniel
Nepůjdem?
Reagovat
Nancy_z
Taky jí mám jako kapitánku, ale Sabine to přeju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel dnes nemůžu :-(
Reagovat
VlS
to urval, nečekal jsem, že bude Melzer klást až takovej odpor. Jinak z kategorie neutrál přeřazuji Jerzyho do kategorie nesympatických, to jeho řvaní mě odpuzuje.
Reagovat
VlS
potvrdila můj tip, že bude mít malinko navrch. Laura ještě potřebuje trochu pdozrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Kája !!!!
Laura je nejvíc přeceňovaná mladá tenistka současnosti. Oblíbená tráva končí a jaký zázrak asi předvede dál?
Reagovat
VlS
No, Puig je na tom podobně.
Reagovat
Fandina
Kaia gratulka!
Reagovat
VlS
se vrátila z nákupů a Sabina šla nakupovat :-D
Sabino, vzpamatůůjse
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.lidovky.cz/kvitova-hraje-o-ctvrtfinale-prvni-set-vyhrala-v-tie-breaku-pa1-/ostatni-sporty.aspx?c=A130701_134820_ln-sport-ostatni_vrb
Reagovat
smazaný uživatel
prober se Sereno :-(((
Kaia a Li Na zatím dobrý.
Reagovat
petrulinka
Sleduju Sabinu proti Sereně, tedy 5 gamů a už se hraje víc než půl hodiny. Jak to tak bude pokračovat, tak to budou hrát alespoň 3 hoďky.
Reagovat
smazaný uživatel
twitter Jarocha : Petřin kondiční trenér a fyzio Kristián Bajza (problémy se žaludkem) odletěl už v sobotu z Wimbledonu, Petřina noha prý není stále
Reagovat
smazaný uživatel
*ideální :(
Reagovat
petrulinka
Tož co to je za kondiční trenér, který odjede v polovině turnaje domů? Propustit a najmout si jiného. Myslím, že taková Sharapka určitě bez kondičního trenéra nejezdí.
Reagovat
smazaný uživatel
asi mu bylo zle no.. taky to moc nechápu.. zvlášt, když je Petra zraněná.. :(
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud celý den strávil na záchodě, tak jí stejně moc platný nebyl, navíc jestli jsou ty jeho problémy infekčního původu, mohl by Petře spíš uškodit než pomoci..
Reagovat
smazaný uživatel
to je taky pravda... ještě by ji nakazil a to by jí musely dát kýbl nebo záchod poblíž kurtu.. poprvé s ní jede na turnaj a takhle to dopadne, škoda :(
Reagovat
smazaný uživatel
Li Na jede :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petře gratulace, i když ten první set, to zas byly nervy. :-) Potěšila mě ale jedna věc - že když už Petra vyrobila lacinou chybu, nenechala se jí rozhodit tak, jako třeba v zápase s Makarovovou.
Reagovat
VlS
v 1. setu nějaká Ne- Petrovatá - trochu přibržděná - možná naštěstí. Gratulace a na Kerstin už v plný agresivitě.
Reagovat
smazaný uživatel
už zítra? hm.. neva:D Bude to boj, ale není neporazitelná.. a rozhodně jednodušší soupeřka, než by byla Azarenka..
Reagovat
petrulinka
Takže Peťku čeká Flipkens! Doufám, že jí Peťule vrátí tu poslední porážku! Nicméně zápas Kvitová - Azarenka by byl lepší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre Petra, super vitezstvi. Dokonce se na to dalo i koukat....:-)
V dalsim kole to vypada na Flipkens....to uz bude asi trochu narocnejsi.
Reagovat
petrulinka
Velká gratulace, ale byly to nervy, teda hlavně v tom prvním setu! :-)
Reagovat
pepin
Máš pravdu, je to na umření, ale zvládla to tak po dalším krůčku dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska musím Petru pochválit, že na naše nervy brnkala mnohem méně než jindy :))
Reagovat
smazaný uživatel
méně než jindy? to nwm no.. v TB jela kolem našeho domu sanitka a já myslela, že jedou pro mě :D
Reagovat
carolyn
jasně že méně, vždyt se nemusela nervovat tři sety, ale jenom dva :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně :))) Dvě Petry se spojily v jednu :))
Reagovat
smazaný uživatel
ale ten první stál za to teda :D no je pravda, že ta noc z pátka na sobotu sebrala hodně sil a nervů :D
Reagovat
carolyn
už sem to psala o článek níž:
někdy si říkám že jsou ty Petry dvě ..... jak jinak si vysvětlit, že jeden den hraje něco a druhý den nic?
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, četla jsem to, proto na to reaguju, ale až tady :))) Já to chápu, už jsem to tu psala, že leváci jsou trochu jiní :)))
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem taky levačka :D no jsem trochu jiná, hlavně povahově..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vítej v klubu divných leváků :)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
děkuji.. Předpokládám, že předsedkyně klubu je Petra..
Reagovat
Fandina
výborně. Druhý set s přehledem. Držím palce a jen tak dál ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka veliká, i když chvílema děs na returnu i ty dvojchyby, ale nakonec opět zabrala. Skvělý !! :)
Reagovat
VlS
No na returnu jsem dost často trpěl, jako nedostat ani jeden return zpátky ????????????
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co se dneska dělo, proč jí to nešlo.. hlavně, že se tím nedala až tak rozhodit jako jindy. Jednou jí nejde podání, jindy miliony UE. Těžko se dočkáme, že bude hrát bez výkyvů, ale jsem ráda, že to nevzdala. :)
Reagovat
PetaM
Dneska krize druhého setu už rovnou v prvním :D S trochou štěstí ve zkrácené hře a druhý set už byl lepší a s lepší tenisovou úrovní. Moc hezké :) Tak jedem dál :) Gratulace Petro! :) :)
Reagovat
tmora
Yeeeeees!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist