Kyrgios v osmifinále US Open vyřadil obhájce titulu Medveděva

5. 9. 2022, 07:02
Aktuality 262
US OPEN - 27letý Australan Nick Kyrgios v očekávaném šlágru osmifinále US Open porazil 7-6 3-6 6-3 6-2 Daniila Medveděva a připravil ho o možnost obhájit titul a udržet post světové jedničky. O druhé grandslamové semifinále si finalista letošního Wimbledonu zahraje s Karenem Chačanovem.
Nick Kyrgios (© AFP)

Daniil Medveděv triumf na US Open neobhájí a přijde o post světové jedničky. Šestadvacetiletý rodák z Moskvy prohrál na betonových dvorcích v New Yorku v osmifinále s Australanem Nickem Kyrgiosem 6-7 6-3 3-6 2-6.

Medveděv, který dosud neztratil na turnaji ani set, prohrál utkání s Kyrgiosem za necelé tři hodiny. Nestačilo mu ani 22 es a 49 vítězných míčů. Zaznamenal nejhorší výsledek na US Open od roku 2018, kdy zde vypadl ve třetím kole.

"Byl to zápas na vysoké úrovni jako hrají Novak nebo Rafa. Nick dnes podle mě hrál na podobném levelu," řekl na tiskové konferenci Medveděv. "Je těžké mu čelit, má úžasné podání. Pokud bude takto hrát až do konce turnaje, má velké šance, aby ho vyhrál. Čekají ho ale ještě těžcí soupeři," doplnil Medveděv.

Sedmadvacetiletý Kyrgios na US Open už podruhé vylepšil své dosavadní maximum. Medveděva porazil také v srpnu na turnaji v Montréalu. Celkem s ním má bilanci čtyř výher a jedné porážky.

Ve čtvrtfinále grandslamu si Kyrgios zahraje počtvrté v kariéře a podruhé za sebou. Naposledy se dostal ve Wimbledonu do finále, kde jej předčil Novak Djokovič. Srb ale kvůli odmítavému postoji k očkování proti koronaviru v New Yorku nestartuje.

"Byl to úžasný zápas," uvedl Kyrgios po utkání na kurtu Arthura Asche. "Daniil je obhájce titulu a byl na něj velký tlak. Já jsem ale hrál opravdu dobře. Posledních pár měsíců předvádím úžasnou hru. Kde jinde ji předvést, než tady v plném domě v New Yorku," doplnil Australan, který nasbíral 21 es a 51 vítězných míčů.

Australský bouřlivák, který je známý svými výstřelky, na sebe upozornil i tentokrát. V dramatickém tie-breaku první sady, v němž odvrátil tři setboly a sám proměnil až čtvrtý za stavu 12-11, mrštil několikrát raketou o zem.

Na začátku třetího setu, kdy se duel lámal v jeho prospěch, zase odehrál míč směřující jasně do autu ještě před dopadem na zem a přeběhl bezstarostně na druhou stranu sítě. Místo brejkbolu obdržel trestný fiftýn a později game ztratil.

"Stále nemůžu uvěřit té hlouposti, kterou jsem předvedl. Myslel jsem, že se to smí. Teď to ale bude zase všude ve sportovních zprávách a budu vypadat jako idiot," řekl Kyrgios.

Nevídaná situace však Australana nerozhodila, a ten od té doby beztak dominoval. Do konce utkání dovolil Medveděvovi jen čtyři hry a díky bezchybnému servisu si zajistil postup.

Turnajová třiadvacítka Kyrgios vyzve v další fázi Rusa Karena Chačanova, jenž zdolal Pabla Carreňu ze Španělska 4-6 6-3 6-1 4-6 6-3.

Druhou čtvrtfinálovou dvojici tvoří Casper Ruud a Matteo Berrettini. Sedmý nasazený Ruud se stal po výhře nad Corentinem Moutetem 6-1 6-2 6-7 6-2 prvním Norem v historii, jenž se dostal na grandslamu ve Flushing Meadows do čtvrtfinále, Ital Berrettini porazil po třech hodinách a 46 minutách Španěla Alejandra Davidoviche 3-6 7-6 6-3 4-6 6-2.

• US OPEN 2022 •
USA / New York, tv. povrch, 60.102.000 dolarů
nedělní výsledky (04. 09. 2022)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Kyrgios (23-Austr.) - Medveděv (1-Rus.) 7-6(11) 3-6 6-3 6-2
Ruud (5-Nor.) - Moutet (Fr.) 6-1 6-2 6-7(4) 6-2
Chačanov (27-) - Carreňo (12-Šp.) 4-6 6-3 6-1 4-6 6-3
Berrettini (13-It.) - Davidovich (Šp.) 3-6 7-6(2) 6-3 4-6 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

262
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Já teda furt nechápum co je na tom špatně, jestli to odehrál do kurtu...
Reagovat
Tennisfan77
Norrie si děla prdel?
Reagovat
Pe3k
Ne kozy.
Reagovat
Tennisfan77
Ale on to otočí, Rublevovi to tak nemůže padat další set a půl, ten trefí úplně všechno.
Reagovat
Pe3k
No já teda Norkovi opravdu fandit nebudu. když se mi hnusí něčí technika úderu je pro mě nefanditelný, teda když nevypadá jako Emma Raducanu, té bych fandil i kdyby podávala míčky.
Reagovat
Ereinion
Rublev má prostě vyšší peak než Norrie, to je z větší části jen konzistentní vraceč...Rublev má určitě vyšší šanci vyřadit Rafu než Norrie
Reagovat
Katreska
Jednoznačne. Šance kolegu, ktoré dával Norriemu, resp. Tiafoe v zápase proti Nadalovi sú odtrhnuté od reality.
Reagovat
JohnB
Nemyslí si snad nikdo, ze Norrie ma sanci vyřadit Nadala a jeste vetsi nez Rublev, ze ne?
Reagovat
Pe3k
Tak to ještě neznáš lidi z tp smile
Reagovat
Tennisfan77
Ja si myslím, ze Norrie muže Nadala poměrně více utahat, než Rublev. Průměrná délka úderu Rubleva v zápase s Nadalem bude asi 3x kratší, než s Norriem, který toho výrazně více vybeha. Toť můj názor.
Reagovat
Katreska
Rublev má bezosporu šance vacšie, nez Norrie alebo Tiafoe, ale stále bude hrať Nadal radšej s Rublevom, než s Fogninim, Swartzmanom alebo Shapovalovom, ktori su z hry vonku.
Reagovat
JohnB
Jo, souhlas. Schwartzman je ale z formy, tam by ho dal easy.
Reagovat
Tennisfan77
Ale Norrie umí pritlacit, úplný counterpuncher to není.
Reagovat
JohnB
Norrie je totalni counter puncher prave. Rublev je daleko agresivnější a ma i lepsi servis. Norrie absolutne nema hru na Nadala - za me.
Reagovat
Pe3k
Souhlas až na ten servis, ten Rudý Rus Rublev nemá.
Reagovat
Tennisfan77
Pro mě cp De Minaur, ne Norrie
Reagovat
Maisterstich
Dobrý den,

pamatuji si, jak sem dřív chodil jistý nemocný uživatel Kamilos, který rozuměl tenisu jako koza petrželi a velmi mi ho připomíná uživatel Tennisfan77.

Má to někdo stejně?

Díky
Maisterstich
Reagovat
JohnB
smile
Reagovat
Pe3k
Ještě nějaké novinky?
Reagovat
Rafaeoli25
Hele, Tennisfan je celkem v pohodě, jestli je tu někdo nemocný, tak jeden pán s trojkou v nicku..
Reagovat
JohnB
No, ty taky nejsi zdravej úplně hele... Zase si nefandi.
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
No rozhodně jsem zdravý natolik, abych v pondělí nepsal někomu jak je skvělý a že chci být jeho kamarád a v úterý mu napsal jaký je de.il co má chodit kanály..smile
Reagovat
Pe3k
Ber to tak, že ode dneška je pro tebe každý den úterý.
Reagovat
Rafaeoli25
A ty zase ber na vědomí, že tvé slovo má cenu hadru, které člověk nemá brát vůbec vážně. Osobní zkušenost, kterou nikdy nic nenahradí smile
Reagovat
Pe3k
Ty máš vysokou školu a vůbec nechápeš význam zcela základních slov. Jakou osobní zkušenost, když jsme se nikdy nesetkali? A jen aby bylo jasno a aby si to celé za týden zase neřekroutil. Já s tebou opravdu nechci být kamarád a už vůbec netoužím se s tebou scházet. Osobní zkušenost nepotřebuji, mě stačí číst co tady píšeš smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Osobní zkušenost myšleno v tomto případě nepřímá, jestli to nechápeš. A ty si snad myslíš, že já s tebou kamarád být chci a chci se s tebou sejít? Nechápal jsem tehdy, že jsi napsal, když se mnou vůbec nesouhlasíš, skoro jsem to bral jako špatný vtip, možná že byl, u tebe člověk nikdy neví, ro je pravda. Jak říkám, urážení ti jde bezvadně, tvoje absence respektu je věc ohavná, ale nejsi v tom sám, takových jako jsi ty jsou mraky samozřejmě, proto je taky na světě tolik humusu, co je smile
Reagovat
Pe3k
Jasně osobní zkušenost myšleno tak, že vlastně o žádnou osobní zkušenost nejde...A ty se pak divíš, že se ti pořád směju...
Reagovat
Rafaeoli25
Číst mezi řádky to ti nic neříká viď. No s tebou to fakt nemá cenu..
Reagovat
Pe3k
Tady tahle poznámka o čtení mezi řádky je vyloženě trapná. Forehand když napsal nějaký nesmysl (a že to bylo často) když už nevěděl jak z toho ven napsal, že musíš číst mezi řádky...No někdy je to vtipné, ale pravda je taková že ty se můžeš vyjádřit rovnou tak, aby člověk nemusel číst mezi řádky. Sám moc dobře víš, že je to jen slabá výmluva navíc neoriginální a špatně použitá.
Reagovat
Rafaeoli25
Osobní zkušenost můžeš s lidmi udělat i tak aniž byses s nimi musel v reálu osobně setkat. Co na tom nechápeš?
Reagovat
Pe3k
Všechno.
Reagovat
vavrinec
Vždyť to říká i pan president. "Jen idi.ot nemění názory." A to je nějaká autorita!
Reagovat
Rafaeoli25
Tak křiváci a šílenci názory mění často, to bezpochyby..
Reagovat
Pe3k
Jo no kdežto ty "INTELIGENT" si myslí kdejakou blbost po celý život smile
Reagovat
Rafaeoli25
No někomu zásady holt nic neříkají a ještě se tomu smějí, co dodat smile
Reagovat
Pe3k
Zásada a názor to není totéž, o5 zas a znova nechápeš význam základních slov. Já jsem hodně zásadový a názory měním, i Zeman má někdy pravdu ten chlapec uchlastaná.
Reagovat
Rafaeoli25
Říká se tomu oportunismus, řada lidí ho vyznává, běžná věc.
Reagovat
Tennisfan77
Každý nový uživatel je označován za někoho z minulosti, zmiňuje se tady nějaký forehand s banem, peggy, Kamilos.

Vám ti lidi asi hodně chybí co? smile
Reagovat
Maisterstich
mně ještě nikdo nikým neoznačil, cítím se hrozně smile
Reagovat
JohnB
A když tě označím deb ilem, bude ti lépe?
Reagovat
Pe3k
To se tady nakonec stane každému. I lidi jako magerka, která byla milá na všechny (co si pamatuju) a nebyla konfliktní, tak i ona tady byla ne jedním uživatelem označena za ... No nadával jí hlavně Frantz a Forehand, kteří dostali ban, ale zas díky těmto kanálům odsud odešla řady supr lidí, takže ban není dostatečný trest.
Reagovat
Rafaeoli25
A pro tebe by byl jaký trest dostatečný myslíš, za to, co tu předvádíš?
Reagovat
Pe3k
Jako že tady postnu stats a ty bys mě za to chtěl potrestat? Nebo za co konkrétního bych měl být potrestán? Že sem ti napsal jednu přátelskou, osobní zprávu?
Reagovat
Rafaeoli25
Za to, co tu roky předvádíš, tolik kvant urážek vůči Nadalovi i těm, co mu fandí, to se vidi jen u mála jedinců, sám v tom samozřejmě nejsi. Ale já po banu nevolám, jsem demokrat. A taky nikoho pokoutně neudávám jako někdo..
Reagovat
Pe3k
Jo no "demokrat" tímhle slovem se ohání ta nejhorší politická zvěř na planetě např. Justin Tr. z Kanady. Vsadím se, že u nás se ti líbí třeba paní Pekarová smile
Ty nikoho neudáváš? No řekněme, že je to pravda i když si beztak někoho udal, jen si to nepřiznal. To je pěkné, že neudáváš, ale jenom vyzrazuješ osobní korespondenci a následně si vymýšlíš psychiatrická onemocnění, si ochotný poslat člověka do gulagu za odlišný názor, jo no prostě klasický demokrat. smile

Btw. díky, že si zmínil to udávání. Poslední dobou jsem se dozvěděl, kdo všechno se mě tady za ty roky snažil nabonzovat a to mi opravdu zvedlo náladu jako máloco. Tolik zbytečné snahy, tolik kilometrů zbytečně vypsaného textu, tolik lží a to všechno úplně k ničemu, nemám za 15 let ani napomenutí smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně,jako levičák budu podporovat asociální zlo prvního řadu jako je Pekarová, tos uhod smile
Reagovat
Tennisfan77
Jinak když jsme už probírali tu weak éru ze které Federer těžil, tak v ní hrál GS finále s Roddickem, který má 32 titulů a byl 9 let v TOP10.

Kdo z aktuálních hráčů má potenciál naplnit podobná čísla? Medveděv má 14 titulů a je mu 26 let, Zverev 19 kusů 25 let. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Zverev Roddicka překoná určitě, Medvěd nevím. No ono to ale můžeš brát i z jiného pohledu - že krom Federera neměl Roddick moc velkou konkurenci, mimo Rogera už jen Hewitta a ten uvadal už od roku 2005. Zverev a Medvěd museli až do roku 2020 čelit Big3 v jejich plné síle, do jisté doby plus Murraymu. Kdyby Roddick čelil konkurenci let 2011 až 2022, měl by tolik titulů jako tehdy? Taky je nutné říct, jaké kategorie ty tituly byly - jen jeden GS a Masters taky málo. Vyhrával hlavně dvěstěpadesátky a nějaké pětistovky.
Reagovat
Tennisfan77
Zverev je za mě pořád nejkomplexnější tenista od dob BIG3, je komplexnější více, než Murray.

Už teďka má více Masters než Medveděv, který nemusí taky vyhrát už žádné, je vyloženě marný a každý ho má načteného od A-Z.

Já doufám, že se Zverev vrátí na svůj level, když srovná hlavu, může vyhrát všude, ten jeho tenis nemá jinak slabinu.
Reagovat
Amputace
Marné. Na nějaký kontext, okolnosti, vlastně na podstatu věcí se tady nehledí. Čísla jsou čísla. Federer porazil ve finále AO17 Nadala, který byl v žebříčku devátý. Čísla mluví jasně: určitě to pro něj byl mnohem těžší soupeř, než když tam v roce 2010 porazil pátého Murrayho.
Reagovat
Rafaeoli25
A samozřejmě, že Rogerův triumf třeba na AO 17 byl nesrovnatelně cennější než jakýkoli Nadalův GS titul. No to prostě nevymysliš tyhle ptákoviny, na to musí být extra fantazie, ta se dotyčným upřít nedá smile
Reagovat
Pe3k
Tak se na to teda podívejme. Roger na AO 17 porazil Nadala (22 nebo už brzy 23 gs) a Warinku 3 gs. To je celkem 26.
Rafa na letošním AO porazil Medvěděva vítěze 1 gs a žádného AO. Tak teď mě nechejte uvažovat nad tím, který z těchto titulů je cennější. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Opakuji, chyba, překlep, šlo o AO 18.
Reagovat
Tennisfan77
AO2017 je z pohledu Federera jistě jeden z nejcennějších GS v kariéře.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, pro něj bezpochyby cenný je, už vzhledem k věku, ale z hlediska náročnosti a složitosti tak moc cenný není že. Já tu ale narozdíl od Pe3ka nebudu shazovat kterýkoli titul, ani ten Cilicův a další. Beru každý GS jako rovnocenný, to je jediný správný přístup.
Reagovat
Tennisfan77
No zrovna AO17 byl jeden z nejtěžších GS, které Federer v kariéře odehrál.

Třetí kolo Berdych, osmifinále Nishikori, čtvrtfinále Zverev starší (ok), semifinále Wawrinka, finále Nadal.
Reagovat
Rafaeoli25
Psal jsem teď dole, myslel jsem AO 18, přepsal jsem se, přesto omluva.
Reagovat
Amputace
Zcela logicky samozřejmě ano, všichni, kdo trochu rozumíme tenisu a sledujeme ho, to víme (stejně jako, že na RG08 měl Nadal těžší cestu k titulu než Djokovič na US 18), nicméně čísla mluví takto. Když tedy vyjdu ze základu statistik níže a srovnám papírově jeden z nejtěžších GS Federera (AO17) a Nadalovým (RG08)

Federer na AO17 (soupeři dle žebříčkového postavení): 87, 200, 10, 5, 24, 4, 9 = 339.

Nadal na RG08: 76, 148, 26, 23, 20, 3, 1 = 297.

Dle žebříčkového postavení soupeřů byla Nadalova cesta k titulu těžší, přesto je AO17 hodnocen jako osmý nejlépe obsazený turnaj a RG08 není ani v padesátce. Už chápeš, jak je ta statistika absurdní a zavádějící?
Reagovat
Pe3k
Tvůj argument by měl nějakou váhu, kdyby pro tebe nebyla každá statistika negativně ukazující Nadala jako absurdní...

Třeba máme turnaj mistrů - Rafa ho nikdy nevyhrál a vaše reakce? Jedná se o exhibici...kde by se měl měnit povrch a to nejlépe za antuku smile a proč? No přece proto, aby to vyhovovalo Nadalovi o žádnou logiku či spravedlnost nejde, vždy jen o prospěch Nadala...smile
Reagovat
JohnB
Exhibice to není, ale za mě, by se tam povrch měnit měl...
Reagovat
Pe3k
Jo no z rychlého nízko odskakujícího na ještě rychlejší a ještě níže odskakující smile
Reagovat
Tennisfan77
A proč by se proboha měl měnit povrch, tak ať daji na French Open trávu, nebo méně antuky aby to neměl Nadal šité na míru, to už se nelíbí co?
Reagovat
Amputace
Protože je to turnaj, který má teoreticky vyhrát nejlepší hráč sezóny - je tak nastaven i formát: osm nejúspěšnějších hráčů sezóny se utká o to, kdo byl nejlepší. Protože se ale hraje pouze v hale, říká, kdo je nejlepší v hale, nic jiného. Já vždycky tvrdil, že místo TM by měl být regulérní halový GS. Pak by mi to přišlo úplně optimální. Ale ta show kolem, že jakože turnaj o toho nejlepšího, přitom se hraje rok co rok v hale - to je stejný princip, jako kdyby se MS ve fotbale hrálo pokaždé ve Wembley.
Reagovat
Patik
Je to úplne jedno či je to v hale xy hráčov s menšími kvalitami halari nehalari ten turnaj vyhrali aj cez najlepších halarov.. To co píšeš sú len smiešne výhovorky.. Nadal není nejaký tuctovy drevak druhej stovky hráč co ma 23 gs si musí poradiť na každom jednom povrchu ak nie tak niečo nieje v poriadku.
Reagovat
Amputace
Jaké výmluvy? Já Nadala nijak neomlouvám, řeším formát toho turnaje, jsi normální, nebo se ti vážně Rafa zjevuje i ve snech? Nemám nejmenší problém uznat, že v hale je Rafa oproti té největší konkurenci slabý a je to celkově vzato kaňka na jeho kariéře a významný argument proti němu coby goatovi. Řeším formát toho turnaje, který se tváří jako turnaj o nejlepšího tenistu sezóny (je tak i pojmenován). Hraje se ale jen na jednom povrchu, tenis je přitom unikátní právě různorodostí povrchů, což by snad mělo být (za ideálních podmínek) zohledněno i při turnaji o nejlepšího hráče. Pak ať se to netváří jako turnaj o nejlepšího hráče, udělá se z toho normální GS a nebudu mít s tím turnajem nejmenší problém.
Reagovat
Patik
Ma to jeden povrch a rovnaké podmienky pre každého..najlepší hráč si s tým poradí rovnako tak ako si vedel poradiť počas sezóny.. Meniť povrchy nemá zmysel každý by si strážil na turnaji svoj povrch..takto je to neutrál ani tráva ani antuka ani čistokrvný hard. Nikto by nezvládol piaty grandslam a Nadal už tobôž.
Reagovat
Amputace
Není to neutrál, je to čistě halový turnaj. Neutrál by byl třeba koberec. Každý by si chránil svůj povrch - jistě. Takto si jej chrání hardaři.
Reagovat
Patik
Potom by to nemal byt problém ved Nadal je predsa aj hardar..
Reagovat
Amputace
Tento tvůj komentář nádherně demonstruje, jak jsi mimo, pokud skutečně dojde na argumentaci. Nežli by ses pozastavil nad tím, že jsem věcně poukázal na jistou "slabinu" oné statistiky, tak mě okamžitě znovu napadáš a házíš do pytle s ostatními - navíc na základě něčeho, co jsem já konkrétně v životě netvrdil (o TM). Mám proti tomu turnaji mnoho výhrad, ale určitě jsem ho nikdy nebagatelizoval. Naopak jsem mnohokrát uznal, že jeho absence v Nadalově "životopisu" je slabina.

Co mi přijde absurdní, řešit váhu titulů v rámci big3 z pohledu celkové obsazenosti turnajů. Když už, tak řešit postavení hráčů u konkrétních losů (i když i to je dost zkreslující dalšími faktory - jak správně napsal Rafaeoli: rozdíl v kvalitě hráčů na 80. a 140. místě bude nesrovnatelně nižší, než rozdíl třeba mezi 13. a 1. hráčem, což v celkovém součtu ohromně zkresluje).
Reagovat
Pe3k
Ne opět a zase jsi mimo ty. Já tady postnul stats od Vlka, nic víc. Já k tomu nepsal, že se jedná o nejdůležitější statistiku, nebo že je ta statistika bezchybná a všedokazující. Prostě jsem tu jen "suše" postnul stats a vy jste to těžce nezvládli...
Reagovat
Amputace
Co tedy podle tebe ta statistika dokazuje, budeme-li srovnávat big3?
Reagovat
Rafaeoli25
Na to se odpovědi nedočkáš smile
Reagovat
Pe3k
To co tady tvrdím už celé roky smile smile
Reagovat
Amputace
No jo. Ty jsi jen postnul statistiku od Vlka, já nic, já muzikant, přitom hned v dalším příspěvku sám přiznáš, o co ti šlo. To by bylo v pohodě, kdyby se s tebou o tom dalo normálně bavit, a kdyby jsi každý argument protistrany (navíc podepřený čísly, na která se tak rád odvoláváš) nestočil k urážení a paušalizování. Přitom si myslím, že sám moc dobře rozumíš, a je ti jasné, že ta statistika je z hlediska goat diskuze úplně bezpředmětná.
Reagovat
Pe3k
To by bylo v pohodě, kdyby se s tebou o tom dalo "normálně bavit".

Aha, takže já tady postnu stats od Vlčka, bez jakéhokoliv svého názoru a výsledkem byla hromada osobních urážek a nadávek, kterém sem schytal od Rafaeoliho, Trollhanda a tebe, ale vlastně problém je v tom, že se SEMNOU o tom nedá rozumně bavit smile
Reagovat
Amputace
Já jsem tě urážet nezačal, začal jsi ty. Vypsal jsem důvody, proč mi ta statistika připadá scestná, na což jsi ty reagoval, že píšu nesmysly, že se ode mě nic jiného ostatně ani nedá čekat, pokračoval jsi, že nevím, jak funguje matematika apod. Já jsem celou dobu řešil pouze tu statistiku, tebe vůbec, tak si nevymýšlej.
Reagovat
Pe3k
Napsal si, že jsem mimo a že je ta stats absurdní a podobné věci...ale pravda je, že ta největší hromada nesmyslů byla od Rafaeoliho a taky, že váš často hážu do jednoho pytle.
Reagovat
Amputace
Napsal jsem to až asi po pěti tvých příspěvcích, kdy v každém z nich jsi čistě věcnou diskuzi stáčel do osobní roviny. A žádné "podobně" nebylo - jen tohle, navíc v reakci na to, kdy ses mi naprosto nestydatě snažil vnutit stanovisko, které jsem nikdy nezastával.
Reagovat
Pe3k
"z hlediska náročnosti a složitosti tak moc cenný není že"
Tohle může napsat jen čistý blázen co nežije v realitě (jinak řečeno fanda Nadala).

Takže Federer. který se vracel po dlouhém zranění, půl roku mimo kurty a v 35 letech musel porazit Berdycha, Nisikoriho, Wawrinku a Nadala z toho poslední 3 zápasy byly na 5 setů a ve finále ho čekala nemesis, kterou na gs neporazil už 10 let! tak to měl podle toho šílence vlastně jednoduché... smilesmile

Další věc: "z hlediska náročnosti a složitosti tak moc cenný není že. Já tu ale narozdíl od Pe3ka nebudu shazovat kterýkoli titul"

Ten pošahanec shodí Federerův AO17 titul a hned v další větě napíše "Já tu ale narozdíl od Pe3ka nebudu shazovat kterýkoli titul"

To nevymyslíš, takového stupně dmnce je schopen jen a pouze fanda Nadala. Něco napsat a hned v dašlí větě to popřít...
Reagovat
Rafaeoli25
Pardon, omlouvám se, chtěl jsem napsat AO 18. Moje chyba, která se snad může stát. Chápu, že ty se na ní chytíš s radostí jako vosa na med. AO 17 bylo bezpochyby jedním z nejhodnotnějších GS, i když bez Djokera.
Reagovat
Rafaeoli25
Pokud jde o první místo, tak po Daniilově prohře se boj zúžil, ať se Tsip nezlobí letos už jen na dva hráče - Nadala a Alcaraze. Mezi nimi se rozhodne, jestli se jedničkou stane historicky skoro nejstarší hráč nebo naopak ten nejmladší v historii.
Reagovat
Tennisfan77
Ještě je ve hře Ruud, musel by však turnaj vyhrát. Ale Nadal to má prakticky jisté, pokud se dobře dívám, stačí mu dojít do finále, Alcaraz je v jeho polovině pavouka.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, je to ložené tak, že pokud vyhraje USO Nadal, bude jedničkou on a to asi i na konci roku, pokud vyhraje Alcaraz bude jedničkou ten a to myslím na hodně dlouhou dobu vzhledem k tomu, že objíždí úplně všechno. Ruud se zlepšuje, ale přece jen mu nevěřím, Tsip je marný, no a zbytek má obrovskou ztrátu.
Reagovat
Tennisfan77
No tak pokud by vyhrál USO Alcaraz, bude mít 6,740 bodů, Nadala by přehrál v SF, čili ten by byl někde kolem 6,400 a do konce roku nic neobhajuje.

Takže i případný titul Alcaraze by znamenal sice n1, ale v Paříži, případně na TM by to mohl Nadal překlopit na svou stranu.
Reagovat
Rafaeoli25
To ano, on toho ale neobhajuje moc ani Alcaraz, rozdali by si to hodně na férovku.
Reagovat
Tennisfan77
Asi by se to rozuzlilo až na TM, hodně by napověděla i Paříž.
Reagovat
Rafaeoli25
Otázka je, jestli Nadal pojede po USO ještě něco jiného než TM. Možná fakt jen ten, ani tu Paříž hrát nebude, vzhledem k tomu dítěti i regeneraci, kdoví. Pokud by Alcaraz NY vyhrál, tipuju jeho.
Reagovat
Tennisfan77
Můj názor znáš smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud narážíš na konec kariéry, tak si to fakt nemyslím. Když už by se měl loučit, tak určitě ne jinde než ve svém království v Paříži. Nejdříve tedy příští rok v červnu, já to ale vidím nejdřív na olympiádu 24.
Reagovat
turista
To už bude opravdu starý na nějaké GS. Ani Federer už je v tomto věku (38 let) nevyhrával.
Reagovat
Rafaeoli25
Hele co se týče FO minimálně nikdy neříkej nikdy. Ten povrch je prostě tak moc jeho, že na něm zastavil věk už teď.
Reagovat
turista
Tak v podzimní Paříži bude hrát především Djokovič, který motivaci na titul bude mít a snad už bude rozehraný.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Alcarazovi tam ale může stačit i jen finále nebo možná jen sf a i to bude klíčové.
Reagovat
turista
Patrně ano.
Reagovat
RFanousek
Koho zajímá první místo v sezoně, ve které nejlepší hráč na trávě a tvrdém povrchu poslední dekády nemůže kvůli politice hrát oba hardové GS a na travnatém, který vyhrál, se z politických důvodů zase neudělují body?
Sorry, ale kdo bude No.1 letos, mě moc nezajímá.
Reagovat
Pe3k
Ten, který shazuje éru Federera jako slabou éru, ten najednou není schopen posoudit současnou sezonu (která je nejslabší za x dekád) smile
A proč? Protože z toho nejvíce vytěžil Nadal. Když je turnaj, kde favoriti chybí, nebo vypadli, tak většinou tento turnaj opanuje Rafa, což se v minulosti stalo právě nejvíce na US open.
Nedávno tady Vlk postnul tabulku nejsilněji obsazených gs, kde dominovali Federer a Djokovic a mezi těmi nejslabšími zase dominoval Rafa smile Ani jeden jediný gs z těch co Nadal vyhrál nebyl silně obsazený turnaj. A to nejsou žádné domněnky, ale suché fakta smile které se okecat nedají. Kdežto teorie o slabé éře, je pravý opak, žádné fakta jen pocity a snaha shodit Federera. Je září a doteď tady žádný fanda Nadala nebyl schopen realisticky posoudit současnou sezonu, čili něco co všichni tenisoví fanoušci jasně vidí. Pak se diví, že jsou všem k smíchu a nikdo je nebere vážně.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal vyhrál slabé obsazené GS říkáš. Můžeš mi říct, které z nich to byly? Kterého FO, se nezúčastnili Djoker a Federer, dříve Ferrer, Berdych a další? Řekni..které? AO 09 bylo taky slabě obsažené, USO 10 a 13 taky? A na USO 17 a 19 nehrál kdo?
Reagovat
Rafaeoli25
A zcela jistě byly slabě obsazenými GS i Wimbledony 08 a 10, viď ty chytráku.
Reagovat
Tennisfan77
Koukal jsem na ty turnaje od Rafy od ČF

AO2009 - Simon, Verdasco, Federer
AO2022 - Shapovalov, Berrettini, Medvedev
USO2010 - Verdasco, Youzhny, Djokovič
USO2013 - Robredo, Gasquet, Djokovič
USO2017 - Rublev, Del Potro, Anderson
USO2019 - Schwartzmann, Berrettini, Medveděv
Wimbledon 2008 - Murray, Schuettler, Federer
Wimbledon 2010 - Soderling, Murray, Berdych

FO se mi nechce vypisovat, tam jednou porazil Djokoviče s Federerem po sobě v roce 2008.

Čili Rafa má z 23 GS jeden, kdy porazil oba dva své největší rivaly za sebou.

Federer vyhrál Wimbledon 2012 přes Murrayho s Djokovičem a taky USO 2008 stejně, s Rafou se tam nepotkali.

Djokovič těch doublů bude mít asi výrazně více.
Reagovat
Pe3k
Postnu tady teda to co tady hodil Vlk, snad se nebude zlobit.
Reagovat
Pe3k
Top 10 nejkvalitnejsich GS turnaju, z hlediska obsazeni.

1. USO 2015 -
2. RG 2000 - W. Kuerten, F. Norman / 97,9 %

3. USO 2018 - W. Djokovic, F.Potro / 97,8 %

4. RG 1998 - W. Moya, F. Coretja / 97,6 %

5. AO 2007 - W. Federer, F. Gonzales / 97,5 %

6. WIMB. 2013 - W. Murray, F. Djokovic / 97,4 %

7. AO 2011 - W. Djokovic, F. Murray / 97,4 %

8. AO 2017 - W. Federer, F. Nadal / 97,2 %

9. RG 1995 - W. Muster, F.Chang / 97 %

10. WIMB. 2012 - W. Federer, F.Murray / 96,9 %

Djokovic 3x
Federer 3x
Murray, Moya, Kuerten, Muster 1X

---
dalsi vitezove nejlepe obsazenych turnaju z druhe desitky:

11. Djokovic W2011

12. Kuerten RG2001

13. Roddick USO 2013

14. Lendl USO 1986

15. Safin AO 2005

16. Sampras USO 1993

17. Hewiit USO 2001

18. Rafter USO 1998

19. Djokovic WIM. 2015

20. Bruguera RG 1994
Reagovat
Pe3k
V top 20 najedeme pouze jeden turnaj Masters na antuce, o trave zapomenme... krom toho je to z roku 79, kdy se hral na antuce tzv. Pepsi GS, ktery vyhral Borg.

V top 20-40
najdeme pouze 2 antuky za doby Moyi, Kuertena... Kuerten hodne antuku ve sve dobe proslavil...

V top 40-60
najdeme opet pouze 2 antuky, Kuerten, Muster

V te 60stce antuku zachranuje obdobi Kuertena a travu slava Wimbledonu, ale v porovnanu s hardem jsou to okrajovky:D

Zajimave je to take z hlediska argumentu, ze Nadal byl hodne zraneny, a kdo vi... jsou ciste spekulace... proti argument je mnohem silnejsi... proste nefiguruje jako vitez kvalitne obsazeneho turnaje ani jednou do 67. mista.. v top 100 turnaju je pouze 5x, ale 2x ho zachranuje dobre obsazeny AO, a Masters na hardu... Djokovic, Federer, Lendl, Murray, Sampras atd, nescetne krat... Nadal pochopitelne nemuze za to, ze antuka je mimo hru, ale Rafani by nemeli tak sermovat s argumentem jeho zraneni a neucasti... je napadnutelny cislama...

V nejhur obsazovanych turnajich jasne vyhrava antuka a trava... nejhur obsazeny GS - AO 68 - Bowrey - 3,6 %
Reagovat
Pe3k
Takže fakta jsou následující: Federer a DJokovic mají mezi 10 nejsilněji obsazenými gs turnaji oba 3 vítězství. Rafael Nadal má svůj nejlépe obsazený gs turnaj co vyhrál až na 67!!! smile smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jsi fakt směšný a ani se za to moc nestydíš. Blázni byli kordy měli viď. Jasně, hodnota vítězství Moyi, Mustera nebo Kuertena je úplně jinde a kdyby hráli v Nadalově éře, tak si ho natřou na RG na chleba že? smile On by ti Moya něco řekl, kdybys mu vykládal tyhle ptákoviny. Jen by kroutil hlavou a myslel by si něco o nezdravém rozumu smile. Ale shazování Nadala ti jde, jen co je pravda, to je taky jediná tvoje disciplína, míra neúcty vůči němu je u tebe doslova monstrózní. A ty budeš něco vykládat o respektu vůči Rogerovi. No já ho mám, to ty ho nemáš opačně ty chudáku smile
Reagovat
Pe3k
Všimni si, že já napíšu pouhé stats a tvoje reakce na ně jsou jen osobní urážky a nesmysly. To ti připadá jako reakce normálního člověka?
Reagovat
Amputace
A teď se podívej, jaký los měl třeba Djokovič na US 2018. Semifinále Nishikori, finále Del Potro a historicky třetí nejlépe obsazený GS :D Úroveň obsazení turnajů je v goat debatě zcela nevypovídající, když realita je taková, že plno těch dobře postavených hráčů vypadne hned zkraje a s favority se nepotká. Naopak třeba RG 08 v tom seznamu vůbec není, a přitom musel Nadal při cestě za titulem porazit Djokoviče i Federera. Totálně zavádějící nesmysl, tato statistika.
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Taky mě zaráží, že tam FO2008 není.
Reagovat
Rafaeoli25
Protože ta statistika je úplně nesmyslná.
Reagovat
Amputace
Jenom ještě dodatek: úplně jinou váhu by tato statistika měla v případě, že by se všechny turnaje hrály formou TM. Pak by skutečně bylo dost klíčové, s kým kdo kdy hrál ve skupině, s kým v semifinále apod. Ale v tomto případě? Ten zásadní rozdíl udávají níže postavení hráči, kteří favority tak či tak běžně nezaskočí. Big3 + Murray a většina užší špičky vždy startovali na většině GS, a bylo úplně jedno, jestli je to RG nebo US Open.
Reagovat
Amputace
Djokovičova cesta historicky třetím nejlépe obsazeným GS: Fucsovics, Sandgren, Gasquet, Sousa, Millman, Nishikori, Del Potro.

Nadalova cesta turnajem, který nejspíš není ani ve stovce nejlépe obsazených: Bellucci, Devilder, Nieminen, Verdasco, Almagro, Djokovič, Federer.

:D Tohle asi ani nepotřebuje další komentář k tomu, jak moc hodnotná tato statistika je.
Reagovat
Pe3k
Samozřejmě, že to co si napsal je čirý nesmysl. Ne, že by od tebe čekal někdo něco jiného...Pokud chceš teda tady vypisovat ty jména pak u nich i vypiš jejich tehdejší rank. jinak podle tvoje teorie by byl nejlépe obsazený turnaj Laver cup nebo kterýkoliv turnaj mistrů (čili jsme zase u něčeho co Rafa nikdy nevyhrál smile).
Reagovat
Amputace
Nemám s tím problém.

US18, Djokovič: nenasazený, nenasazený, nenasazený, 26., nenasazený, 21., 3.

Nadal: kvalifikant, kvalifikant, 26., 22., 19., 3., 1.

Vážně nebudu dohledávat, jestli byl Millman v roce 2018 72. a Bellucci v roce 2008 91. Ten rozdíl je na první pohled zcela propastný.
Reagovat
Pe3k
Tak si to nehledej mě je to jedno, čísla mluví jasně smile
Reagovat
Amputace
Ano, mluví jasně, ale úplně o něčem jiném, než na co se jimi snažíš poukázat. To je na tom nejsměšnější. Nadal hrál reálně se světovou jedničkou a trojkou, dále hráčem top20 a dvěma hráči top30. Djokovič hrál reálně se dvěma hráči top30 a se světovou trojkou, veškerý zbytek byl mimo top50.
Reagovat
Pe3k
Jasně takže ty krom ostatního nechápeš jak funguje matematika. Je hezké, že měl v semi soupeře, ale když na začátku chytneš dva kvalifikanty mimo top 100, tak ti to pak celkové číslo ovlivní víš? A nezáleží na to, jak moc si přeješ, aby Rafa vyhrál ty nejlépe obsazené turnaje, prostě fakt je takový, že jeho nejlepší výsledek je až na pozici 67. smile
Reagovat
Amputace
Aha, takže mi chceš říct, že když v prvním kole chytím 8Otého hráče a můj soupeř 140tého, ale pro změnu pak vyfásne světovou trojku a jedničku v semi a finále, mám cestu turnajem těžší? O čem se pak teda bavíme, když vycházíš z takových absurdit?
Reagovat
Pe3k
Omg., takže ti tady mám vysvětlovat základy matematiky, nebo co po mě chceš? Spočítat si průměr jsem zvládl na prvním stupni základní školy. A to, že Rafa není schopen vyhrát silně obsazený turnaj opravdu není moje chyba...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, hráč, který je v dané chvíli třeba 97.místě má zcela odlišnou kvalitu než ten, který je na 140.místě. Děláš si legraci? Rozdíly v kvalitě jsou mezi hráči od 80. do 150.místa minimální, pár bodů mezi nimi.
Reagovat
Pe3k
Můžeš to obkecávat jak chceš, ale fakta prostě nezměníš...Nadal měl moře času vyhrát silně obsazený turnaj a přesto je až na 67 místě..
Reagovat
Rafaeoli25
Bože jakou tedy smůlu vlastně měli Nole a Roger, že nevyhráli těch 22 GS co on viď. Ty jsi komik smile
Reagovat
Pe3k
Hrušky, jabka, grandslamy smile
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně, s tím kašpárkem nemá smysl polemizovat. On je ale spíš šašek, to by byla urážka dobrých kašparů. Říká se, že i s malým kašpárkem se dá hrát dobré divadlo, v případě Pe3ka to ale bohužel neplatí smile
Reagovat
Ondrej2280
prestan sa uz strapnovat ty trulo:) mas jasne,ukazane, aky nezmysel si zverejnil, a miesto toho aby si zaliezol a ticho mlcal, tak este tu svoju stupiditu obhajujes:)
Reagovat
Pe3k
Ale už i trollhand si přišel pobrečet nad fakty smile smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nad takovými fakty se může normální člověk jen pousmát. Nenormální, jako jsi ty, je pak bude nazývat "fakty". Ano, máš pravdu smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
"Nad takovými fakty se může normální člověk jen pousmát."

Napsal člověk, který tady po zveřejnění těch faktů napsal během pár minut přes 20 komentářů smile smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, protože na někoho jako jsi ty se reagovat prostě musí, bohužel. Myslíš, že tu bez odezvy budeš tapetovat svoje urážky? Nebaví mě to, ale nesmysly, co tu vykládáš bez reakce nezůstanou.
Reagovat
Pe3k
napsal si: "Nad takovými fakty se může normální člověk jen pousmát" a hned na to "na někoho jako jsi ty se reagovat prostě musí"

To je přesně to proč se ti tady každý směje. Ty nechápeš že rozporuješ sám sebe? Ty nechápeš, že když něco napíšeš a pak to sááám hned popřeš, že jsi úplně k smíchu?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já se nad nimi směju, současně ale s tebou jdu do sporu, to se vylučuje? Jinak fakt nechápu, opakuji to tak podesáté, proč jsi se nade mnou v březnu rozplýval a psal jsi jak jsem fajn a za pár týdnů mě tituluješ kreténem? Můžeš mi logicky vysvětlit, proč jsi jeden den říkal A a druhý Z? Pořád na tu odpověď čekám.
Reagovat
Pe3k
Nechápeš nic, to by měla být tvá mantra...
Napíšu ti to jenom jednou a nebudu to opakovat i když tobě něco vysvětlovat je zbytečné, neboť ty z toho zase vyvodíš nějaký nesmysl. Napsal sem ti JEDNU osobní zprávu a ty si jí tady minimálně 5x zveřejnil a zároveň si tady zveřejnil i soukromou zprávu od Spaniela. Mě osobně je to jedno, ty si všem ukázal co jsi zač, já tobě napsal zprávu v přátelském duchu, což zpětně považuji za chybu, špatně jsem tě odhadl, to je vše. Napsal sem ti jednu jedinou zprávu a tys to tady prezentoval jako bysme byli nejlepší přátelé a já tě zradil nebo co. Jsi prostě blázen. Pro mě si cizí člověk, který je téměř ve vše úplně mimo a ve slabší chvilce jsem ti něco napsal, to je celé, nic víc. Z toho jak si to celé "prožil" mám dojem, že si za celý život neměl žádné přátele, protože takhle reagovat po jedné zprávě a nazývat mě schizofrenikem apod. nemůže nikdo normální...Divej mě píšou osobní zprávy různí lidé a mnoho těch s kterýma se rád nemám. I s Forehandem jsme si psali osobní zprávy a ne jednu, ale dost. I s lidmi jako je amputace, tomasinho, mutamedus jsem si psal osobní zprávy a nikdo z nich to nezveřejnil a nikdo z nich tady nevyšiloval jako ty.
Reagovat
Rafaeoli25
Ve slabé chvilce napíšeš někomu jak je skvělý a že bys s ním chtěl být přítelem i v osobním životě, tomu říkáš slabá chvilka? Blázen jsi ty, ne já. Pohrdal jsi mnou vždy, píšu sem už deset let, takže žádné sympatie jsi ke mně mít nemohl. Někomu, kdo je dle tebe úplně mimo nabídneš přátelství? Tomu se říká schizofrenie vážený. Nebo by to musela být přetvářka, ale proč bys to dělal, to by nemělo logiku vůbec.
Reagovat
Pe3k
Já jsem vůbec nepsal, že si skvělý...Zas tak mimo jsem tehdy nebyl...a ani jsem nenapsal, že s tebou chci kamarádit! Napsal jsem, že si dovedu představit, že bychom v reálu mohli být přátelé, což je podstatný rozdíl...A schizofrenie to rozhodně není, takovou blbost můžeš napsat zas a jenom ty. Tak už jsem vysvětlováním strávil zbytečně času a ty si to zase nepochopil a zase budeš psát nesmysly nehledě na to, kolikrát ti to ukážu.
Reagovat
Rafaeoli25
Dokážu si představit, že budeme v reálu v přátelé tedy neznamená říct, že budeme kamarádi. Ok, chápu, tak příště nepiš dovedu si představit když to tak nemyslíš smile
Reagovat
Pe3k
Dovedu si představit znamená, že je to věc, která by se mohla teoreticky stát, ne že jde o věc, kterou chci aby se stala...
Reagovat
Rafaeoli25
No já bych to nechtěl taky smile. S Tennisfanem se taky často neshodneme, přesto ho rád v reálu potkám, protože má respekt, který je základem, ten ty nemáš.
Reagovat
Pe3k
Jasně, takže ty tady všem prozradíš SOUKROMOU zprávu a následně odfajfkuješ názor, že bych měl jít do gulagu (za který dostal Frantz ban) a já tě mám pak z toho všeho ještě respektovat? smile smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nejsi moc velký citlivka? Víš, že se říká, že kdo seje víte..chtělo by to aspoň špetku sebereflexe, toho nejsi schopen, evidentně. Jinak mně v diskusích o politice někteří napsali, že by mi uřízli koule, že bych měl jít okamžitě do plynu, že by si nějaký pedofil měl smlsnout na mých dětech, pokud je mám atd.atd. Přesto jsem z toho nešílel a nevolal po exemplárním potrestání.
Reagovat
Pe3k
Je vtipné, že ty nesmysly co píšeš nejlépe sedí na tebe...Já jsem citlivka? A nejsi to spíše ty? smile

To, že ti někdo někde něco psal je zcela irelevantní. Mě taky spousta lidí psala spousta věcí a neposílám NIKOHO do gulagu, tak jako ty...

"Přesto jsem z toho nešílel a nevolal po exemplárním potrestání." Co to zase meleš? Kdo šílí a volá po exemplárním potrestání?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak urážení ti jde fakt skvěle, nevím, kde se to v tobě bere a obecně v lidech jako jsi ty. Vůbec mě neznáš, jsem např.i znalec a milovník umění, mám tolik zájmů, že by se o tom dalo psát hodiny. To, že se s někým neshodneš v názoru na Nadala neznamená, že mu máš nadávat do id.otů, kteří jsou mimo apod. Já se s tebou neshodnu v názoru na tenis, přesto nepůjdu a nebudu tě tady kvůli tomu urážet, právě proto, že tě jinak neznám, nevím, co umíš, co děláš atd., znám tě jen skrze psaní o tenise.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak nemluv laskavě za ostatní, s řadou lidí se tu bavím rád, i s Tennisfanem jsme k sobě našli cestu, což snad sám potvrdí. Ale klidně se ho zeptejme, Tennisfane, i dle tebe jsem id.ot, jak tu říká Pe3k?
Reagovat
Pe3k
Jsem tady dlouho, nevím asi 15 let a za tu dobu tady nebyl nikdo více k smíchu, než jsi ty. Jasně za tu dobu jsem tady zažil spousu fandů Nadala, kteří byli opravdu strašní. Sprostí, hloupí, zlí apod.,ale nikdy sem se nikomu nesmál tak moc jako tobě. I Peggy, která neumí napsat větu co by dávala smysl není k smíchu tak moc jako ty. Ani Forehand, který dostal ban a za tu dobu si musel udělat x niků u kterých předstírá, že to vlastně není on (čemuž se směju denně) není tam k smíchu jako ty. Tvoje sebereflexe není na nule, ale je hluboko v mínusových hodnotách. S amputací nebo Forehandem kdykoliv vytřu podlahu a oni se pak na chvíli odmlčí (po tom veřejném zesměšnění), ale to ty ne, ty si typ který stojí v hořícím domě a tvrdí, že se nic neděje. Vystudovaný politolog tvrdí, že AOC je budoucnost demokratické strany, to je jako by astronom tvrdil, že země je placatá...
Reagovat
Rafaeoli25
No hlavně že ještě na konci března jsi to tak neviděl a žádal mě srdceryvně o přátelství, takže za tu předchozí dobu jsi nepostřehl, že jsem id.ot, naopak jsi mylně předpokládal, že jsem skvělý člověk, hodný přátelství? Děláš si srandu nebo máš fakt schizofrenii? Jen blázni takhle změní názor z týdne na týden. A k té politice, napsal jsi mi jaký mám přehled a že díky mě jsi prisel na více souvislostí, to jsou tvoje slova a teď mi říkáš tohle? Promiň, ale říkat jeden den bílá a druhý černá to není normální. A ještě k AOC, kterpu tu pořád předhazuješ, no porad je lepší než kdejaký psychopat od Republikánů smile. A co se týče budoucností, tak bezpochyby směr, který ona ideově ztělesňuje, budoucností Dem.strany je. Ale Sanders to opakuji není, samozřejmě, takoví se narodí každý den.
Reagovat
Rafaeoli25
*nerodí
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak, že s někým vytíráš podlahu si ve svém asi chorobném mozku myslíš jen ty. Ty si fakt myslíš, že tu předneseš nějakou zavádějící statistiku a my se z toho potento? Ano, tvým jediným úkolem tady je shazovat Nadalovy úspěchy. Je to skutečně chorobná zášť vůči němu, kterou trpíš. Lituji tě.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, je čirý nesmysl, že ve statistice není turnaj, kde Nadal musel porazit v řadě Djokovice, Federera, Almagra a Verdasca. Taková statistika je opravdu jen k smíchu, k ničemu jinému. Skoro to vypadá, že jí vytvořil sám Pe3k, proč, to by bylo jasné smile
Reagovat
Pe3k
Já vím, že tobě cokoliv vysvětlovat nemá žádnou cenu, to je jako říkat rybě co je to voda...Každopádně než tady s Rafaeolim spustíte smršť brečících komentářů (už se stalo smile) nejprve se zhluboka nadechněte a napočítejte do 10 (jestli to teda umíte)...To co sem tady postnul jsou fakta s kterými tady přišel Vlk (na rozdíl od Vás respektovaný člen tohoto portálu). Já v tom všem mám 0 svým názorů, takže mi tady kluci nebrečte, nad fakty jo?
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, ty v tom máš hlavně 100% své zášti viď smile. Já tady nebrečím, jsi mi jen k smíchu a kdybych měl označit někoho za nejméně respektuhodného člena TP, tak bys bezpochyby atakoval s několika dalšími jedinci první příčku. Vidíš, aspoň v něčem jsi nejlepší nebo skoro smile
Reagovat
Pe3k
Statistika nuda je, má však cenné údaje...
Zapamatuj si z toho to podstatné: nejlépe obsazený turnaj co kdy Rafa vyhrál byl až na 67 místě smile smile smile
Reagovat
Amputace
Jj, a to jsi typický ty. Číslo a tečka. Nic mezi tím pro tebe neexistuje. Tak to u jednodušších lidí, u nichž kritické myšlení není zrovna dominantní, bývá dost často.
Reagovat
Pe3k
Ano tady s tebou souhlasím. Já přišel z fakty a ty jsem tady napsal, to jsem prostě celý já. Ty a Refadementeoli jste reagovali jako ubrečené děti, které neumějí přijmout realitu takovou jaká je, jako vždy ostatně.
Reagovat
Pe3k
Ty tady chceš vytahovat kritické myšlení? LOL
Tak mi tady zkritizuj současnou sezonu. Protože jak říkám, je září sezona se blíží ke konci a i když tady máte díky Rafaeolimu stovky komentářů denně, tak to bylo přesně nula komentářů z vaší strany, které by se kriticky vyjádřili k současné sezoně...smile
Reagovat
Tennisfan77
Potíž je, že nikdy nepůjdou do detailů, je to jejich kůň, čili objektivita, kterou se tady mnohdy ochomejtají je nulová.

Já ještě neviděl fanouška Nadala, který by reálně přijal aktuální weak éru, kde na 2/4 GS nemohl startovat největší favorit na titul.
Reagovat
Pe3k
Ne do detailů oni půjdou, když teda toho bude někdo z nich schopen, což mě popravdě nikdo nenapadá, ale hlavně když to bude ve prospěch Rafy. To je taky přesně věc, která je jako tupé stádo diskredituje.
V době kdy Rafa vedl H2H s Djokem a nevedl v gs, tak sem tady každý den četl, že H2H je rozhodující, pak když přišel o pozitivní bilanci s Djokem, najednou už H2H důležité nebylo, ale za to je důležitý počet gs. Kam vítr, tam plášť. Cokoliv kde Rafa vyniká, to je důležité. Jakákoliv statistika, která nevypadá pro Rafu příznivě, tak ta je naprosto k ničemu smile
Reagovat
Tennisfan77
Tak minulý týden jsem tady vytahoval H2H Nadala s Federerem, kde prakticky Nadal prohrál na hardu/hale/trávě 8 finálových zápasů s Federerem z 11ti odehraných, ale ani to se nesetkalo s úspěchem, nepočítá se to. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Za mě byly vždy rozhodujícím měřítkem GS, pak počet týdnů na čele, poté počet Masters titulů, hlavní tři kritéria za mě, H2H stojí nízko a nikde nikdy jsem ho nezmiňoval, ani kdyby Rafa vedl nad Rogerem i 30:5.
Reagovat
Tennisfan77
H2H nemá vypovídající hodnotu, je to trend, který můžeš s odstupem času hodnotit.

Federer s Nadalem prohrává výrazně, ale co nám to vlastně říká?

Kromě toho, že Nadal svého soka přehrával výrazně na antuce, všude jinde Nadal prohrává, prohrává také ve finálových zápasech mimo svůj povrch, na GS je to vyrovnaných 4:4.

Co si z toho vezmeš? Nic.
Reagovat
Rafaeoli25
Mně to neříkej, já tuhle statistiku nikdy nevyzdvihoval. Nejdůležitější jsou GS tituly, na tom se myslím většina shoduje, sami hráči by to řekli určitě ve velké většině.
Reagovat
turista
Nejpravděpodobnější možností je, že GOAT bude nakonec tvořen celou BIG 3 a lidi se budou donekonečna přít o to, který z nich jen tím GOATEM víc.
Reagovat
Amputace
Nepůjdou do detailu? Děláš si srandu? Já tady právě tvrdím, že je třeba hledět na konkrétní los big3 na těch turnajích, bavíme-li se o goatovi, a ne samoúčelně hodit statistiku nejlépe obsazených turnajů, u nichž největší proměnnou jsou hráči mimo top 50.

Nebo mi chceš tvrdit, že Djokovičova cesta turnajem US 18 byla objektivně těžší než Nadalova na RG 08?
Reagovat
Pe3k
No rank si vyhledávat nechceš, takže do detailů opravdu nejdeš a ještě si to ani neuvědomuješ, ale chyba je samozřejmě vždy u mě a nikdy u tebe a tak pořád dokolečka dokola...smilesmile
Reagovat
Amputace
Ach jo. To je vážně smutné, když potřebuješ dokazovat tak do očí bijící věc, jen abys mě "porazil" v diskuzi a obhájil si svá povrchní čísla. Ztráta času.
Reagovat
Pe3k
Takže si to o5 celé nepochopil. S těmito fakty přišel Vlk a já sem to tady několikrát zdůraznil, ale i přesto jste se do mě začali ihned navážet jak ty tak Rafadementooli a nakonec i Trollhand. Nemáte argumenty jen urážky a nakonec se divíte, že pořád dostáváte bany (jaká nespravedlnost smile).
Povrchní čísla? lol
Reagovat
Amputace
Já jsem argumentoval jasně - při posuzování náročnosti turnajů (získaných titulů) nejde o obsazení turnaje od nejnižších míst, ale o konkrétní los (bavíme-li se o goatovi). Dokázal jsem to příkladem. Ty ses zmohl pouze na urážky.
Reagovat
Pe3k
Ne, já sem ten kdo tady přišel z fakty a ty, Rafaeoli a Trollhand jste se do mě hned začali navážet, i když jsem jasně napsal, že to celé je od Vlka...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nepřišel jsi s žádnými fakty, resp. jen s dojmy, které ti imponují a které můžes využít, abys shodil Nadalovy triumfy, teď dokonce úplně všechny. Co na to říct? Že jsi jen ubožák bez špetky respektu smile
Reagovat
Pe3k
Já tady postnu velkou tabulku stats čili faktů a tvůj komentář je "Nepřišel jsi s žádnými fakty" smile smile
Reagovat
Amputace
Blbé je, že když se někdo snaží ty fakta zasadit do nějakého kontextu (protože fakt sám o sobě není faktem, až součinnost více faktů tvoří nějakou výpovědní hodnotu), hned začneš být osobní a direktivní.

Nejlépe bodovaný formát turnaje v tenise je grandslam, Nadal jich má nejvíc, přesto pokračují nekonečné diskuze, kdo z big3 je nejlepší, a to právě proto, že se řeší kontext.
Reagovat
Pe3k
Co furt vymýšlíš za teorie? Dobře, víš že ty stats jsou od Vlka, ale přesto si mi na ně položil
hromadu off topic otázek a do toho se Rafaeoli rozbrečel přes 40 komentářů...Tak se na to zkus podívat z mé perspektivy. Nebuďte tak přecitlivělí pořád, nejsi předkožka ne? No tak Rafa vyhrál až 67 nejhorší gs ze sta a co? Sám dobře víš, že Nadal goat není a mimo fandy Nadala ho jako takového nebude uznávat nikdo...smile
Reagovat
Amputace
Ať Nadal klidně goat není, o co mi jde, že ta statistika to nijak nedokazuje. Mohou to dokazovat desítky jiných argumentů - absence TM, nulová bilance s Djokovičem za posledních 10 let na hardu, nejméně týdnů jako sv. 1 atd. -, ale tohle opravdu ne. Naopak ta statistika je až rozčilujícím způsobem scestná, pokud jde o goat debatu. A já nemám rád účelově a scestně volené údaje, proto jsem reagoval. Celé.
Reagovat
turista
Ono už je to jedno. Politici vyloučením Novaka Djokoviče ze dvou GS a nebodováním Wimbledonu udělali z tenisové sezóny 2022 a z boje o to kdo bude mít nejvíc GS frašku. Je smutné, že se na tom nejvíce podílejí politici, kteří se tak rádi ohánějí demokracií, lidskými právy, zdůrazněním individuality každého člověka a tak podobně.
Reagovat
Rafaeoli25
A z toho vyplývá že takový Muster je vlastně lepší než Nadal viď. Bože kam jsi..dal smile
Reagovat
soloo
Samozrejme že Muster je ľepsi ma ľepsi forehand
Reagovat
Pe3k
Rafaeoli je kouzelník, nehledě na psaný text, on je z toho vždy schopen vyvodit nějaký nesmysl smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ty říkáš, že žádný Nadalův GS titul nebyl tak cenný jako ten Musterův, ne já.
Reagovat
turista
To je pochopitelně blbost. Muster je asi tak o 10 parníků za Nadalem na antuce a o 5 parníků za Djokovičem také na antuce.
Reagovat
turista
Hmm. Nadal ještě těch 23 GS nemá.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi fakt psychopat, budeš tvrdit, že Wimbledony 08 a 10 byly slabě obsazené Wimbledony, zatímco ostatní Wimbledony ne. Plácáš takový nesmysly a ještě jim sám věříš smile
Reagovat
aligo
Nejlepší hráč na trávě posledních let nehrál Wimbledon... Mateo měl Covid, takže vlastně je tvůj komentář o ničem smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Mateo je na trávě lepší než Djokovic? smile smile smile
Reagovat
turista
První místo je dobré. Sezónu však politici zcela zničili a o tom kdo bude na jakém místě se rozhodlo převážně u zeleného stolu.
Reagovat
Patik
smile po dekáde prichádzajú časy kedy byt svetova jednotka zrazu znamena najväčší úspech v dejinách tenisu.. keď boli svetové jednotky Nadalovi rivali bola to len lacná zanedbateľná štatistika s nulovou vypovedajucou hodnotou.. ..smile položme si otázku aký obrovský je rozdiel medzi dvomi tenistami keď jeden z nich musí stratiť 7 tisíc bodov aby si jeho najväčší rival mohol pricuchnut k jeho postu..Gigantický smile
Reagovat
Tennisfan77
Tak Nadal fans už změnili n1 za year n1, to je takový evergreen.

Přitom je nad slunce jasné, proč má Nadal o více než 100 týdnů na postu n1 méně, než jeho rivalové.

Most weeks at n1

Djokovic - 373
Federer - 310
Sampras - 286
Lendl - 270
Connors - 268
Nadal - 209

Most consecutive weeks at n.1

Federer- 237
Connors - 160
Lendl - 157
Djokovic - 122
Sampras - 102
Hewitt - 75
McEnroe - 58
Nadal - 56
Reagovat
Patik
Ani to nebudem rozoberať jednak to nemá zmysel a ani sa mi to nechce riesit.. Táto sezóna je jeden veľký tenisový omyl a aj keby bol Nadal svetová jednotka no nech je nabuducu sezónu bude obhajovať minimálne 7 tisíc bodov vyletí z top10 rýchlosťou svetla..a to si na ňom ešte zgustnu na turnaji majstrov tento rok.. Svetová jednotka ako vínko.. len sa smejem ako jeho fans začínajú meniť náhle rétoriku.smile
Reagovat
Tennisfan77
O to nejde, spíše se můžeme pobavit o tom, proč Nadal ve statistikách světové jedničky tak obrovsky teče oproti svým konkurentům.
Reagovat
Patik
Je to jednoduché lebo Nadalove úspechy su ako sezónna chrípka..ma svoje obdobie kedy sa uplatní najlepšie a potom sa zväčša vypari..ale niekedy pôsobí aj celoročne ale len na tých so slabou imunitou.. Ale to sú zanedbateľné čísla.
Reagovat
Rafaeoli25
Čekal jsem, že to Nick dá, Medvěd se od AO jen trápí, i na svém nejlepším povrchu, skoro to jinak dopadnout nemohlo. Kyrgi by měl být ve finále, určitě udělá pro zisk titulu vše jako ve Wimbledonu, kde to nevyšlo. Pokud ale bude ve finále čelit Nadalovi, bude to stejně obtížné jako v Londýně. Nebudu mu ale věřit ani v případném finále proti Alcarazovi. Každopádně obrovský respekt za to, co poslední tři měsíce předvádí, konečně dokázal svůj gigantický talent zůročit ve velké výsledky smile
Reagovat
Mayo
Ok, tak teda Kyrgios ide pre titul. Vo finále zvíťazí 3:1 smile
Reagovat
Pe3k
Už je ve finále? Tak to je Gyros ještě lepší než jsem myslel smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Odteraz to konca kariéry neprehrá zápas. GOATFEVR
Reagovat
Rafaeoli25
Pokud bude hrát s Nadalem, tak to bude spíš 1:3 jako s Nolem ve Wimblu.
Reagovat
turista
Myslím, že pokud bude Kyrgios hrát proti Nadalovi tak Nadala porazí.
Reagovat
Tennisfan77
Nemá ho čím porazit, Nadal mu půjde celý zápas do BH ze kterého Nick neudělá bohužel nic.
Reagovat
turista
Stejně tak může Kyrgios rozebrat Nadalův BH, který funguje pouze CC směrem.
Reagovat
Ereinion
Gyros měl i štěstí, v TB mu na SP Medvěda spadl volej asi o milimetr na čáru...ale to k tomu patří, ty poslední dva sety byl hlavně na returnu neuvěřitelný, takže naprosto zasloužený. Doufám, že se dostane do finále, aby to tam nebyla jasná záležitost...
Reagovat
Tennisfan77
Tenis je o detailech, jednotlivých fifteech, kdo tenis hraje alespoň na slušnější amatérské úrovní, moc dobře ví, co někdy stačí k vítězství a naopak co k prohře.

Zrovna včera jsme měli obecní turnaj ve čtyřhrách, základní část jsme vyhráli, trofej předána, dali jsme si přídavek ve formě SF, F a o třetí místo, 1:6 v SF, o třetí místo 3:1 40:15 a lost v TB, jedno prase, jedna čára a bylo po šancích. Tak to prostě je.
Reagovat
Ereinion
Jn, Gyros může být rád, že si nemusí vyčítat tu nesmyslnou smeč na Medvědově straně kurtu za stavu 0:1 30:30 ve 3.setu na podání Medvěda smile
Reagovat
Ereinion
https://twitter.com/usopen/status/1566595775395549186
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, znám. U nás podobně. V jednom deblu hráli chlapi 4:6, 3:5 a 15:40 na podání, srovnáno na shodu, pak ještě jeden odvrácený MP při výhodě soupeře.

Konečný výsledek po více než dvou hodinách - 4:6 7:5 a super TB 10:0 (!). V tom je tenis úžasný.
Reagovat
Mantra
Byl jsem letos na Krétě, tam jsem pochytil pár slov.
Mimo jiné kleiftiko - je to jejich specialita - jídlo - zabalené v takovém jako vaku se to peče - no mylšeno vaku zloděje, kleiftiko znamená řecky zloděj.

Ten Kyrg je ale kleiftiko. Ukradl medvědovi naději na titul smile

Efcharisto Mr,Gyrossmile
Reagovat
Patik
Prvý set bol kľúčový..tak nič no us open premna skončilo.. Ďalšia zastávka tel aviv.. Tak sa tu nemajte smile
Reagovat
Mantra
víš co Sašo? didoprdele smile
Reagovat
Rafaeoli25
Proč skončilo? Medvěd hraje letos prostě daleko hůř než loni, po AO to s ním šlo z kopce a nic moc jiného se čekat nedalo. V téhle formě by stejně nedal ani Nadala nebo Alcaraze. To má spíš šanci ten Kyrgios.
Reagovat
Tennisfan77
Jak jsem si říkal, že má Rafa celkem easy los, snad poprvé za XY let, tak s postupem turnaje tomu moc tak není.

Dneska jej čeká hodně tricky Tiafoe, ten bude hrát v absolutně elektrizující atmosféře, pokud postoupí, tak případný střet s Norriem bude něco jako hrát s Monfilsem, pak Sinner-Alcaraz, těžký těžký, ve potenciálním finále bude Rafa ultra favorit, nevěřím, že ho někdo z horní poloviny porazí, ale teďka má los těžší, než jeho protinožci nahoře.
Reagovat
Martan1
Teď už jenom loterie.
Reagovat
Tennisfan77
Tam fakt záleží kolik toho má Rafa v nádrži, tahle sezóna je pro něj extrémně unavující, ty čtyři zápasy jsou jednoduše ještě strašně moc a soupeři těžcí. Aktuálně spíše myslím, že budeme mít GS nováčka, ale uvidíme.
Reagovat
Kozoroh
Proti Rafovi rovněž hraje povrch, rychlý hard s nízkými odskoky není něco, co by bylo Býčkovi po chuti.
Reagovat
Pe3k
A na to si přišel jak, že je to rychlý hard s nízkými odskoky? Povrch US open je sotva středně rychlý (což teda v praxi znamená rychlý, protože téměř vše ostatní je pomalé), ale ty odskoky byly na US open poslední dekádu dost vysoké, jeden z důvodů proč se tam Rafovi dařilo.
Reagovat
Tennisfan77
Ano, míří na třetí titul z USO bez Djokoviče, letos s AO by to byl druhý. Politika zlikvidovala tenis, co se dá dělat.smile
Reagovat
Pe3k
No mě zajímala reakce kozoroha na rychlost a odskok kurtů na US open, protože vše co sem o tom v minulosti četl říkalo, že se jedná o středně rychlý povrch s vysokým odskokem. Záleží i na míčích (ženy a muži hrají s jinými), povrchy se časem mění atd.,ale US open nebyl rychlý s vysokým odskokem, ani v době kdy ho Roger Federer vyhrál 5x v řadě.

K tomu tvému: nezlikvidovala tenis, ale pěkně dokurvila, minimálně tuto sezonu, uvidíme jak příští rok. Může se stát, že tato událost Djokovice nakopne a bude hrát do 45, ale zatím to vypadá, že se teplý Rafa osamostatní v počtu gs a jeho honbou za pomyslným statusem goata (kterým on nebude i když povede v gs).
Reagovat
Tennisfan77
Tak bude mít nejvíce GS a to, jak k nim došel bude zcela zapomenuto za několik XY let. Dnes také nikdo neřeší fakt, že třeba Roddick své největší tituly vyhrál haluzácky a ve většině případů přes TB rozhodující sady o 1-2 míčky, prostě je to GS vítěz a čus.

Nadalovi právem patří FO, to je bez debaty, pokud letos vyhraje i USO, tak s AO to jsou tituly při nejmenším k diskuzi, ostatně si myslím, že třeba ve Wimbledonu by Djokoviče mohl porazit, na AO a USO spíše ne.

GOAT status zůstane nejspíše nezodpovězen, každý tábor si najde své argumenty, Djokovič vede prakticky všechny statistiky i H2H a je hlavní aspirant na GOATA.

Federer má nejméně GS, ale má nejvíce titulů a stanovil několik rekordů, které v životě nikdo nepřekoná, 5x USO v řadě, 237 týdnů na N1 atd.

Kdyby Nadal vyhrál TM, tak to bude obrovská pomoc pro jeho fans v této debatě, nedokážu si totiž představit GOATA, který nikdy nevyhrál turnaj pro nejlepší hráče sezóny.
Reagovat
Kozoroh
Letošní kontroverze zapomenuta nebude, koukni na Wimbledon 1973, už je to skoro 50 let, ale pořád se o tom turnaji poznamenaném bojkotem mluví. O Borgovi, jak mu Chatrier fakticky znemožnil účast na grandslamech v roce 1982. O Selešové, jak ji pobodal fanatický fanoušek Grafové, načež Steffi opět začala vyhrávat. Pokud závod o GS rekord těsně vyhraje Rafa, budou napořád spory a hádky, zda byl opravdu lepší než No1e.
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas, že aby byl Nadal nezpochybnitelný GOAT, měl by vyhrát alespoň o 3-4 GS víc.
Reagovat
Tennisfan77
Záleží za jaké konstelace ty GS případně vyhraje. Je fakt, že pandemická komedie kolem tenisu bude navždy nedořešena.
Reagovat
Ereinion
smile pokud se prostě Djokovičovi neumožní hrát, tak jasný GOAT nebude, i kdyby Rafa nakonec vedl o ty 3-4 GS...už teď je to brutálně ovlivněný a jak řekl Wilander, GOAT debata pro něho po tomto ztratila smysl. Buď Djokovič nakonec bude vést i v počtu GS, nebo to bude navždy diskutabilní, tak to teď vypadá.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak samozřejmě, že mu pomůže, pokud bude co nejvíc získaných GS přes Noleho, co by potřeboval je porazit ho ve Wimblu, na FO si jistě opět brousí zuby. Ale to by zase znamenalo, že by vyhral, pokud dá i to USO, skoro všechno a tomu nevěřím, je nutné zůstat při zemi. Hele já budu rád, i kdyby se nakonec zastavil na čísle jen 24, i to bude dobré, když to bude víc budu jedině rád smile
Reagovat
Tennisfan77
Ta GOAT debata se nikdy nerozuzlí, GS jsou důležitým faktorem, ale pořád je to o tom, že každý z těch tří hráčů má něco, čímž může tu debatu podpořit.

Djokovič má všechny Masters, vyhrál 21 GS, má nejvíce týdnu na n1, ale zase nemá žádnou medaili.

Federer má zlato z deblu, stříbro ze singlu, nejvíce titulů a 6x TM.

Nadal šílených 13 titulů z RG, ale nula úspěchů z haly, zlato z obou kategorii v OH a nejvíce GS, na druhou stranu má přes 60% úspěchů z antuky.

To se můžeme bavit roky.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Hele 14, neubírej mu smile
Reagovat
Rafaeoli25
A asi bude platit tak pět let stará Kuertenova předpověď, že tam vyhraje 15krát. Ten to trefil smile
Reagovat
turista
Nevěřím že tam vyhraje GS ve 37 nebo 38 letech. To už se GS tituly nevyhrávají.
Reagovat
Amputace
S tím TM to máš těžké, když se hraje vždy v hale. Píšeš, že jde o turnaj pro nejlepší hráče sezóny, ale prakticky je to "jen" takový menší halový GS. Nějakou výpovědní hodnotu, kdo byl v dané sezóně nejlepší, vážně nemá ani minimální. Říká pouze, kdo je nejlepší v hale.
Reagovat
Kozoroh
Bejvávalo. V roce 2020 USO změnilo dodavatele povrchu, od DecoTurfu přešlo k Laykoldu. DecoTurf byl v minulé dekádě ve srovnání s jinými hardy pomalejší a měl vysoké odskoky, což Rafovi hrálo do karet. Laykold je oproti němu rychlejší s nižšími odskoky, nemám čísla, kterýma bych to podepřel, to co říkám mám odpozorované. Stejný hard používá Miami a tam nikdy Rafa nevyhrál, jak dobře víš. Rovněž dodávám, že pro Nadala není problém ani tak rychlost, jako výška odskoku míčů, čím jsou odskoky nižší, tím hůř se mu hrají topspinové údery.
Reagovat
Pe3k
Já to viděl spíše tak, že čím jsou odskoky vyšší tím mají Rafovy topspiny větší účinnost a hůře se soupeřům chytají. Podle mě nemá Rafa žádný problém hrát jeho fh nízké míče, tak přesně jim může udělit největší rotaci (tohle platí ve stolním tenisu, u tenisu si nejsem úplně jist).
Reagovat
Tennisfan77
Má pravdu ten chlapec, ty USO2017 a 2019 co Nadal vyhrál byly jako dráťenky, míček se po dopadu zastavil a vyskočil vysoko.

Poslední dva roky ty míče více kloužou po povrchu a Nadal hraje téměř vše hodně z kolen a musí ty forehandy vytahovat.

Stačí fakt nějaký střelec, který bude hrát naplocho a Rafa má problém. Konkrétně Tiafoe a Norrie jsou hráči, kterým tenhle povrch sedí mnohem více, než Nadalovi.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslíš, že Norrie tedy porazí Rubleva? Já si to myslím, ten bude navíc unavenější.
Reagovat
Tennisfan77
Já si myslím, že ano, dokonce mám i záporný HCP pro Brita -2,5.

Rublev podle mě nemá na to, aby s Norriem hrál tak konzistentně od základní čáry, už hrál dvakrát pět setů a na GS to prostě neumí, nevěřím mu.
Reagovat
Rafaeoli25
Navíc Norrie je psychicky jinde než Šapo, který opět ukázal, jaký je labil, jako vždy.
Reagovat
Tennisfan77
Norrie je takové želízko v ohni, pokud se utká s Nadalem, může podle mě převapit.
Reagovat
Rafaeoli25
Pro tebe by nebyl GOAT ani kdyby měl 40 GS. Nenávidíš ho a nikdy ho neuznáš. Co k tomu dodat.
Reagovat
Ereinion
Gyros měl i štěstí, v TB mu na SP Medvěda spadl volej asi o milimetr na čáru...ale to k tomu patří, ty poslední dva sety byl hlavně na returnu neuvěřitelný, takže naprosto zasloužený. Doufám, že se dostane do finále, aby to tam nebyla jasná záležitost...
Reagovat
Ereinion
sry nahoru
Reagovat
Ondrej2280
tak ak chces vyhrat GS, nemozes cakat , ze sa ti superi porazia sami :)
Reagovat
Marduch
Postupem turnaje jsou Norrie a Tiafoe stále Norrie a Tiafoe. Dohromady asi 5 titulů ATP. Pro Rafu takový lepší trénink na GS.
Reagovat
Tennisfan77
Zase nemůžeš hodnotit jeho formu na základě zápasu s Gasquetem že.
Reagovat
Pe3k
Kámo jestli porazil Ríšu, může porazit kohokoliv smile
Reagovat
Rafaeoli25
To určitě ne, ale spíš je nutné hodnotit, jak se zápas od zápasu jako tradičně zlepšuje, s Gasquetem už to bylo hodně blízko optimu a to bude potřebovat s Tiafoem a potom s Alcarazem.
Reagovat
Tennisfan77
Nezapomínej na Norrieho, to bude za mě velmi těžký soupeř.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak viděls jak dopadlo komplet třetí kolo mezi muži? Když vynulujeme skreč Drapera, tak vyšlo všech 15 kurzových favoritů z 15! Nepamatuji, kdy naposledy se tohle stalo. Kurz byl celkově 130, za 10 tisíc v klidu 1.3 mil.a já to blbec dal jen za litr, ne za víc smile
Reagovat
Krisboy
smile
To jsem nečekal. Viděl to někdo? Hrál Gyros tak dobře nebo Medvěd tak špatně?
Reagovat
stefankelner
Videl som cca pol hodiny koniec a teraz "hajlajti" a bol to útočný tenis, možno predčasné finále... 2 sety hral Medvedev famózne aj tak prehral
Reagovat
Pe3k
"Hrál Gyros tak dobře nebo Medvěd tak špatně?"
Ano to jsou skutečně jediné dvě možnosti smilesmile smile
Viděl to někdo? Ne všichni měli zavřené oči...
Reagovat
Kozoroh
Oba měli pozitivní poměr winnerů k UE, Kyrgios byl ofenzivnějším hráčem, dokázal dobře číst Medvědovo podání, zejména druhý servis a rovněž byl aktivní na síti, kde získal skoro 30 fiftýnů. Medvěd nehrál špatně, ale Nick se lépe vypořádal s big pointy.
Reagovat
Krisboy
Díky, už jsem si něco přečetl. Píšou v podstatě totéž, co ty... zřejmě to byl pěkný zápas. Tak kdo ho zastaví? Nadal? Nebo se profluše až k titulu?
Reagovat
gigin
:))))

Mohl by.
Reagovat
Krisboy
Tak ne.
Reagovat
Pe3k
Velká gratulace, že si poslal toho plácala domů.
Gyros to má s Danilem 4:1 a s Djokovicem 2:1. GOAT smile
Reagovat
MarcelPersch
Ten nejdůležitější zápas ovšem prohrál...

Myslím, že má dost dobrou šanci to US open vyhrát... snad Rafa překvapí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že by Rafa překvapil a prohrál už s Frantou?smilesmile
Reagovat
turista
Ano. Vyhučel. Překvapivě. Myslel jsem si, že vyhučí až s Alcarazem.
Reagovat
Tennisfan77
Je paradox, ze Kyrgios je asi pro turnaj vetsi favorit, než Medvedev, ten proste nemá co nabídnout, byl zcela přečten
Reagovat
peek
Bijte Rusy na věčné časy a nikdy jinak! A teď Chačanova.
V dámách už jsou venku. Tam zbyla jen jedna vyčpělá Běloruska. Tu dneska vyndá Kája. smile
Reagovat
Martan1
Chačanov je Arménec narozený v Moskvě.
Reagovat
Krisboy
Ne tak docela, otec Arménec, matka Ruska, narozen v Moskvě. Takže je víc Rus, než Arménec.
Reagovat
paddy
13 proher v sezóně

"favorit na titul" "jednička na konci roku" smile

Kyrgios si už z něho udělal vlastní děvku smile
Reagovat
safi1313
Nick vynikající ! Ve druhem setu to vypadalo jak kdyby si chtěl odpočinout :D výkon takřka bezchybný .. aktualne největší favorit na titul
Reagovat
bIbec
největší favorit je někdo jiný.. pochopitelně.
Reagovat
annah
Jo. Ten ze Spanel...
Reagovat
safi1313
Rafu i Gyrose sleduju od začátku turnaje, oba jsou moji top oblibenci.. Tudíž nezaujatě je aktuálně v lepší pohodě a formě (a i los má lehčí na cestě do finale) Kyrgios... Což teda mimochodem potvrdili i sázkovky kde je Nick aktuálně největší favorit
Reagovat
makro99
největší favorit se dívá doma na televizi...
Reagovat
horska.kraslice
Jirka?
Reagovat
makro99
ne, ne, todle není Wimbl
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist