Letos stále neporažený Nadal porazil Medveděva i v Acapulcu. O titul se utká s Norriem

26. 2. 2022, 11:33
Aktuality 117
ATP ACAPULCO - Španěl Rafael Nadal v semifinále turnaje ATP 500 v Acapulcu porazil v repríze finále Australian Open Rusa Daniila Medveděva, vzájemnou bilanci upravil na 5-1 a vyhrál i 14. zápas v sezoně 2022. O celkově 91. titul si trojnásobný šampion zahraje s Britem Cameronem Norriem.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal se na začátku roku vrátil na kurty po bezmála půlroční pauze zaviněné zraněním nohy, které ho prý málem zpátky na kurty nepustilo. Přípravu na sezonu mu navíc zkomplikovala nemoc Covid-19.

Přesto teď 35letý Španěl zaznamenává svůj nejlepší vstup do sezony. Letos vyhrál všech 14 zápasů a překonává vítěznou sérii ze začátku roku 2014, kdy našel přemožitele ve 12. zápasu sezony.

Po lednových triumfech v Melbourne na turnaji ATP 250 a na Australian Open, na kterém získal rekordní 21. grandslamový titul, se mu daří i na podniku ATP 500 v Acapulcu. V Mexiku ve čtyřech zápasech neztratil ani set. 

Zatímco v prvních třech kolech Nadal potvrdil roli favorita proti Američanům Denisi Kudlovi, Stefanu Kozlovovi a Tommymu Paulovi, v semifinále úspěšně čelil i nejvýše nasazenému Daniilu Medveděvovi. Ruského soka, který o den dříve získal jistotu posunu na post světové jedničky, přehrál 6-3 6-3. 

Nadal s Medveděvem se střetli necelý měsíc po bitvě ve finále Australian Open, na kterém Španěl otočil vývoj z 0-2 na sety. Tentokrát zvítězil bez většího dramatu, když i díky odvrácení všech jedenácti brejkbolů proti o devět let mladšímu soupeři neztratil ani jednou servis.

První sadu rozhodl jeho jediný úspěšný brejk, ve druhé sebral Medveděvovi podání v první a poslední hře. Mezitím Nadal dvakrát v maratonských gamech uhájil servis s vypětím všech sil a odvrátil v nich dohromady jedenáct brejkbolů, jinak ale žádným dalším za celý zápas nečelil.



"Daniil hrál ve druhém setu opravdu agresivně, hrál dropy, vítězné údery... Bylo to velmi těžké a měl jsem trochu štěstí, že jsem ten set vyhrál, protože on měl spoustu šancí. Je skvělé vyhrát nad světovou jedničkou a fajn být ve finále," komentoval Nadal pátou výhru v šestém vzájemném střetnutí.

O celkově 91. titul si Nadal, vítěz turnaje z let 2005, 2013 a 2020 (první dvě trofeje získal ještě na antuce), zahraje s Cameronem Norriem. S britským tenistou loni odehrál tři vzájemné zápasy a vyhrál v nich všech osm setů.

26letý Norrie se po nepovedeném vstupu do sezony dostal na vítěznou vlnu, neboť během posledních deseti dnů vyhrál už osm zápasů. Po triumfu v Delray Beach ještě nenašel přemožitele ani v Acapulcu, kde si v semifinále poradil i se světovou čtyřkou Stefanosem Tsitsipasem. Řeckého finalistu loňského ročníku porazil 6-4 6-4.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.678.065 dolarů
páteční výsledky (25. 02. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Nadal (4-Šp.) - Medveděv (1-Rus.) 6-3 6-3
Norrie (6-Brit.) - Tsitsipas (3-Řec.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

117
Přidat komentář
JohnB
Mám velkou radost, pro Rafu tohle může být další parádní sezóna. Ten triumf v Melbourne byl pro něj obrovský booster sebevědomí. Teď je důležitý už se pomalu začít soustředit na antuku a přemýšlet a pečlivě vybírat turnaje. Možná v jeho zájmu odehrát MC, Řím, Madrid a vynechat 500 Barcelonu. Už prostě ty roky jsou znát a chce být vybírat turnaje chytřeji.

Upřímně se dívím, že vůbec jel do Acapulca. Na jeho místě bych tam nejel.

Jsem na Rafu zvědavý i ve Wimbledonu, může tam klidně překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Vynechat Barcelonu by nemalo zmysel, ak by sa dostal v Ríme a Madride daleko.

Proste architektúra antukovej sezóny je pre spanielskeho hegemóna v pokročilom veku koncipovaná nestastne. Sú tam jedine dva spanielske turnaje v roku, kde ako patriot chce byt, rovnako nechce prist o generálku pred RG v Ríme. Tym padom nemo moc priestor na nejake obete.

To vsak znamena, ze musi absolvovat start 5 turnajov za 7 tyzdnov, co je v 36 proste zahul.

Treba dufat, ze osud to vyriesi za neho a v Madride trebars vypadne v osemfinále a Rim a RG s tyzdnovou pauzou zvládne.

Inak W. ma tak prahbiednu konkurenciu, ze uz dnes je jasne, ze ho vyhra bud Nadal alebo Djokovic, takze vobec by som Rafu nepodcenoval, aj vzhladom na sucasnu formu Noleho, ktory moze byt nevyrazny cely rok 2022. Ale aj nemusí.
Reagovat
cesc444444
Proč by to nemělo smysl?? Pořád je to pět potenciálních zápasů, které by si ten daný měsíc ušetřil a byl lépe připravený na zmiňované kombo Madrid/Řím. Osobně bych nejradši, aby hrál všude samozřejmě a taky chápu, že nechce vynechávat oblíbené turnaje (na domácí půdě) a kde má poměrně velkou šanci uspět. Nicméně si myslím, že vynechat menší Barcelonu nebo Madrid, kde se mu historicky daří z antukových turnajů nejméně, není vůbec od věci. Rozhodně méně, než teď vynechávat Miami :)
Reagovat
cesc444444
Nadal si umí dát dva a dva dohromady. Proto ví, že se potřeboval co nejdříve dostat do první (minimálně) čtyřky žebříčku, což se mu i díky Tsipovi také právě povedlo. Jinak by přišel o 500 bodů, které obhajoval a losy by pro něj byly i nadále vražedné.

Za mě by měl každopádně zkusit Miami, ten titul mu stále chybí. Raději ať bojkotuje IW nebo právě potom tu Barcelonu. Vzhledem k mezizápasovým dnům volna bych řekl, že kombo IW a Miami je vcelku zvládnutelné...
Reagovat
turista
Nemůže mít všechno. Pokud bude chtít vyhrát všechno tak se ustve a zase na půl roku zmizí na marodku.
Reagovat
brixner
No, problém to je, ale řešitelnej asi i pro Bejka, něco jako Andre...Já chodim k jedný holičce na svejch 5mm, ale jednou tam naklušu, vona mi vobvázala kolem krku ten hadr a ve stejnej moment, kdy vzala do ruky strojek, jí zazvonil mobil a vona, poplatná heslu "Čas sou prachy!" ho popadla a "Jé, zdáár Jaruno, tak vo co de?" a zároveň zajela strojkem do mýho vopocenýho zátylku, ale zapomněla na něj nasadit ten vejškostřihoměr a půlku hlavy mi vyjela až na kůži a když sem jí popad za stehno, jako že "Co to,qurva, je?", položila mobil a povídá "Jé, pane Brixner, já to mam neska ňáký vostrý, no že vám to moc nevadí?" No,voholila mi pak taklenc celou makovici a já během tejdne potkal snad sedum malejch spratků ze sídliště s holejma lebkama, který se ke mně hlásili a já jen doufam, že žádnej z nich fakt neni muj, ale asi neni, páč já jedinej z nich mam hlavu jak kýbl,takže asi cajk. Takže kdepak jen ňáký kolečko nahóře na hlavě, chce to prostě jen vostrej strojek a je vo starost míň. Vzkoušeno!!!
smile
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Lepší je řešení ala Rooney, chce to jen dobrou kliniku.
Reagovat
smazaný uživatel
má nej trofej na světě doma. Supersmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Nej trofej je z RG ne smile
Reagovat
Pe3k
Tjn. z gs 4 tá nejlepší smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jasná věc smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Pe3k
Ten Ruský rudý Rublev našeho J1rku pěkně zrubal smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Škoda no, dnes to nešlo. Každopádně Rublev se dostal aktuálně do parádní formy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdyby se Huhu nezakecal, tak ho sejmul ve dvousmile
Reagovat
Rafaeoli25
To je fakt, na druhou stranu, nikde není psáno, že by s HuHukoktejlem zahrál líp..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To ne, ale Rubl by byl outsmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Hlavní je, aby zase nenásledoval pád do padesáti odstínů šedi..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jako aby nehrál jak spoutanej?smile
Taky doufám v probuzení. Je zpátky v TOP100 a nemyxlím, že pro ty výhry v Dubaji v přípravě nic neudělal. Takže stavět má na čem, finanční krize taky na chvíli zažehnána, teda s chutí do dalších turnajůsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tak smile
Reagovat
smazaný uživatel
A nevěřte FEJKŮMsmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
No snad Rafíto s Camem nabídnou ve finále úplně jinou podívanou než co vidíme v Dubaji, doufám, že Rafa nebude udělovat lekce a bude to aspoň nějak zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Veselka škoda, Rublev klobouk dolů, výborná forma a i kondice. Že by konečně letos opravdu topprůlomová sezóna pro něj?
Reagovat
smazaný uživatel
IGA dneska jedesmile.
Reagovat
hanz
Jyrka taky jede, domů.
Reagovat
Rafaeoli25
Jel by tak jako tak, po finále.
Reagovat
mahycek
Eurosport 2 to vysílá.
Reagovat
Janina8380
Ahoj, prosím dejte mi nějaké odkazy, kde sledovat Jirku ve finále na netu nebo v tv? Díky moc smile
Reagovat
George_Renel
Měl by to dávat Eurosport 2.
Reagovat
Fandina
https://en.sportplus.live/tennis/1719701/3232435/
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.dubaisports.ae/content/dubaisports/livestreaming/channel-1.html
Reagovat
smazaný uživatel
Dubai sport dvojka livesmile
Reagovat
cesc444444
Doufám, že Rafa změní plány a bude startovat i v Miami... To by byla v dané situaci velká chyba. Program po Wimbledonu, doufám, ještě není kompletní a doplní se :)
Reagovat
Mantra
má nastavenou parádně, o tom není pochyb. smilesmile
Reagovat
panzer.dragon
rafa pěkně
Reagovat
Rafaeoli25
Na Veselého jsem skutečně zvědavý, na to, jestli dorazí dnes i finále a pak samozřejmě na další turnaje. Nechce se mi věřit, že to bude jediná vlaštovka a zase upadne do bídy. Tenis, co tenhle týden předvádí je totálně špičkový, chtělo by se říct - takový nebyl k vidění ani u Berdycha. Jenže to chce stabilitu, když nalezl zčistajasna génia v sobě. Přeju mu to, je to velký příběh, doslova během týdne z totálního zatracení až ke hvězdám, nepamatuji, kdy se tohle v tenise odehrálo naposledy smile
Reagovat
nagini6
Pekne si to napisal. Prajem to Jirkovi, naozaj obravska premena. Nech mu to vyzdri aj vo finale a na dalsich turnajoch.
Reagovat
Rafaeoli25
Snad to nebude jako u Lehečky..další turnaj průšvih.
Reagovat
smazaný uživatel
Odkedy začal s pivečkom a klobáskami, sudiac podla jeho figury, je z neho nový hrác.
Reagovat
Rafaeoli25
Pivo a klobásy jsou dobrý recept očividně, měl by si vzít Rafa možná příklad alespoň před zápasy s Djokerem smile. Pokud tedy ještě nějaké vůbec uvidíme..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak až bude Nadal tou jedničkou a bude po USO klid, tak by měl zase něco udělat s těmi vlasy, chce to zákrok jako v roce 2016, aby byl do roku 2023 i v tomto ohledu zase Nadalem, je to nutné nezbytně, ještě víc než se vrátit zpět na No1 smile
Reagovat
RF46
Vlasy a sypani nejdou dohromady.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale no tak, že si nedáš pokoj smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Contador sypal o sto šest, přitom má vlasů jako Djoker a DelPo. Tady vidíš sílu tohoto svého argumentu..
Reagovat
dappe
Že Contador sypal o sto šest, to máš něčím podložené, nebo jen blbě kecáš? :)
Reagovat
RF46
Tvrdis, ze doping na vypadavani vlasu nema vliv?
Reagovat
Amputace
Určitě ani zdaleka takový jako dědičné predispozice.
Reagovat
RF46
Takze ma?
Reagovat
Amputace
No samozřejmě že má. To myslím ani nikdo nerozporuje. Rafaeoli se ti jen, řekl bych, že vcelku polopaticky, pokusil naznačit, že mezi plešatěním a dopingem neexistuje nutně přímá úměra.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak.
Reagovat
Rafaeoli25
Gatlin, Armstrong, Maradona - všichni prokázaní. Kdo z nich je plešatý. A lze pokračovat dál a dál.
Reagovat
RF46
Vliv tedy ma, jen tam nefunguje prima umera?
Reagovat
cesc444444
Ty jsi jako maly dite :D
Reagovat
RF46
rejpu no smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak abys byl ještě spokojenější, spočítej si teď, kolik bývalých fotbalistů Juve z před dvaceti let je plešatých, aby ta úměra byla dokonalá smile
Reagovat
RF46
covece, me to fakt vubec nezajima...
Reagovat
Rafaeoli25
To by ale mělo, když tam byl organizovaný doping, za který byl do basy odsouzený lékař klubu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Když to tedy tak sleduješ a počítáš tu úměru smile
Reagovat
RF46
Hehe, prave nepocitam, ptal sem se vas na to :)
Reagovat
Rafaeoli25
No já myslím, že je to zcela individuální, ale tolik to vliv nemá. U Nadala je to dle mě genové plus na to u něj má vliv velké vypětí. Kdyby to bylo z dopingu, byl by plešatý už mnohem dříve než až skoro ve třiceti. Ale upřímně, fakt mě tyhle spekulace netankují smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když chce někdo za každou cenu druhého obviňovat, tak to tak občas vypadá smile
Reagovat
Amputace
:D S tebou je to vážně těžké no. Vzpomeň si ze základky, co je to přímá úměra, a pak můžeme pokračovat.
Reagovat
RF46
hehe, to ja vim moc dobre, bavim se tim, ze nemate jak a cim argumentovat. Ja prece ani nenapsal, ze Rafa sype. Ikdyz si to myslim.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi neřekl, že sype? A co jsi tedy řekl na začátku tohohle mého vlákna v prvním komentáři? smile
Reagovat
RF46
toto - Vlasy a sypani nejdou dohromady.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tím jsi řekl, že dle tebe sype no smile
Reagovat
Amputace
Jenže ty otázkami, které obsahují falešná dilemata, prostor pro oponentovu argumentaci v zásadě znemožňuješ. Souhrnně se tomu dá říct demagogie. Estébák se tě zeptá: "Podporoval jste někdy nějakými aktivními kroky socialismus?" Řekneš ne, a Estébák naváže: "Takže vyznáváte hodnoty imperialismu?" Pokud ti nečiní radost diskuze postavená na argumentech, ale praktikování argumentačních klamů a tlačení oponenta do míst, kde se nemůže bránit logikou a inteligencí, pak se vůbec nedivím, že se bavíš.
Reagovat
RF46
Nelzi, nepodsouvam odpovedi, precti si moje rejpani jeste jednou. To, ze se neumite vyjadrit nehazej na me.
Reagovat
Rafaeoli25
No víš mě upřímně hra se slovíčky neba.
Reagovat
Amputace
Já se vyjádřil úplně jasně. Doping a plešatění spolu může souviset, ale nemusí. Že ty nechápeš (nebo se tak tváříš) rozdíl mezi vlivem a přímou úměrností, není můj problém.
Reagovat
RF46
OK
Reagovat
Rafaeoli25
Mně přijde smutné, když tohle všechno čtu. Ne slova uznání za to, jaký comeback předvedl, ale spekulace a bagatelizace toho, co dokázal. Fakt tomu nerozumím a je mi z toho smutno. Povést se to Rogerovi, budu mu tleskat a shazovat klobouky. Víc k tomu už nemám co říct.
Reagovat
RF46
To ti muze byt. Uz na to dnes serem, stejne tady hejtuju a rejpu jen kvuli stresu z tech vrahu z Ruska.
Reagovat
Rafaeoli25
I z přístupu některých zemí, viz. Německo: Už vám žádné zbraně nepošleme, není potřeba, je konec.
Reagovat
Amputace
Je to šílená svoloč, to je jediné, na čem se určitě shodneme.
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
turista
Putin mě přesvědčil o tom, že pokud by došlo ke třetí světové válce tak bez váhání půjde do nukleární výměny bez ohledu na to, že by to znamenalo konec světa.
Reagovat
turista
Když má být plešatý tak tomu donekonečna nelze zabránit. Navíc těch 14 vyhraných zápasů od Nového roku je podezřelá věc.
Reagovat
paddy
Tak nějak se k pozici no. 1 dostal Medveděv, jako když si ho z davu vybere TV reportér, aby se ho zeptal, co říká na vyšší cenu benzínu. smile

Žebříček na konci roku by mohl vypadat takto:
4. Medveděv smile
Reagovat
Rafaeoli25
Takhle bych to tedy opravdu neviděl, je to vítěz USO, pravidelný finalista hardových turnajů. Ano, sešly se mu okolnosti, ale nedá se říct, že by byl nezaslouženou jedničkou, jeho stabilita je dlouhodobě vysoká. Že na trůnu třeba nevydrží déle jak pár měsíců, je věc jiná. Každopádně náhodný kolemjdoucí, to si fakt nezaslouží takhle o něm referovat smile
Reagovat
Mantra
jestli to bejk má fyzicky ok, tak není o čem. smile
Reagovat
Rafaeoli25
To je asi jediná otázka pro příští měsíce, jestli se nezraní, asi se budou opakovat sezóny 2010, 2013, 2017 a 2019.
Reagovat
Paixx
Ani ne, pořád může potkat Djokovice, kterej by ho porazil, to je prostě fakt a současná forma Tady na tom nic nezmění, rozdíl je, že v letech 10 a 13 byl mladší a byla to ta verze Rafy, která porážela Djokovice i na hardu, ale ta je už bohužel pouze historie, musíme doufat, že na antuce ho ještě snad udolá.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic ho porazal na harde najma v casoch kedy ho porazal na harde kazdy 15-16

V rokoch 17-22 spolu hrali kolko, dvakrat?
Reagovat
Paixx
No a jak to dopadlo, Rafa na AO 19 vypadal v extrémní formě, ještě lepší, než má teď a po semifinále, kde rozdrtil Tsipa se říkalo, že je možná i favorit, a dostal největší nakládačku na GS ever.
Chci vidět jak by teď dopadl, kdyby na něj vyběhl namotivovanej Djokovic, kterej by chtěl dokázat, že když může hrát, tak je nejlepší... Samozřejmě bych si přál opak.
Reagovat
Paixx
Ale je pravda, že když by nepotkaval Djoka, může určitě dominovat, jako ve zmíněných sezónách 10, 13 nebo 17 a 19. To určitě joo
Reagovat
smazaný uživatel
Dopadlo to tak, ako RG2020..V opacnom garde.

Djokovic je dnes tiez iny hrac a tvrdit ze by v roku 2022 stopercentne vyhral na harde s Nadalom na zaklade velmi uzkej vzorky z poslednych 5 rokov je velmi zbrklé.
Reagovat
Paixx
Myslím si, že zbrklé je spíš favorizovaní Rafy na základě jednoho až dvou měsíců, právě když máme k dispozici tu nehezkou bilanci bez vyhraného setu od roku 2013.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto ho nefavorizuje, to vidis kde?

Dnes by to bol uplne otvoreny zapas.
Reagovat
Paixx
Nic hoši, necháme to býtsmile
Já si prostě myslím že Rafa by byl rád za set, ale je to můj pohled, ale jakožto fanda Rafy se snažím být objektivní
Reagovat
Amputace
Faktem nemůže být nic, co se zatím nestalo, je to jev vztahující se výhradně k událostem už proběhnuvším nebo právě probíhajícím. Takže ne, fakt to prostě není.
Reagovat
peggy
Fafa,musí bojovat a je blbé soupeř je také levák.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč blbé, když všech posledních 22 zápasů s leváky vyhrál? smile
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador.
Reagovat
Rafaeoli25
Upřímně nečekal jsem, že v Acapulcu ještě výkonnost dál posune. Je vidět, jak moc hladový je a že sám cítí, že i post jedničky není nic nereálného, pokud zvládne antuku nejlépe, jak umí. Teď se jen neutavit, ale to snad nehrozí, když pojede do poloviny dubna už jen IW. Daniil má o čem přemýšlet, od USO to prostě není ono a bilance je pro něj velmi špatná - prohra ve finále Masters v Bercy, prohra ve finále TM, prohra ve finale AO, teď jasná prohra v sf Acapulca, to už je na zamyšlení, nedaří se mu proti všem úhlavním soupeřům - ani Nadalovi, ani Nolemu, ani Zverevovi. Pokud nevyhraje ani IW nebo Miami, mohl by zabřednout do krize.
Reagovat
Rafaeoli25
Norrie hraje bezvadně, připomíná mi Bautistu, taková jistota, bez hvězdných úderů, ale neuvěřitelná stabilita. Hezky Tsipa celkem podle očekávání vyprovodil, ten nemá moc co nabídnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Norrie je neprijemny, hoci s nim Nadal nestratil ani set; vzdy to bolo relativne vyrovnane a dost ho trapil v jedinom spolocnom zapase na harde v Australii, kde Nadal vyhral 3:0; ale z toho dvakrat 7:5.

Napriek tomu ocakavam Nadalove vitazstvo.
Reagovat
Rafaeoli25
Norrie je strašně nepříjemný soupeř, jako Bautista. Velmi spolehlivý, máloco ho rozhodí, na Rafu, Djokera a Medvěda ale páky nemá nebo zatím ne, třeba ještě poroste dál, uvidíme. Každopádně mám pro něj jen slova chvály a respektu, nečekal jsem před lety, že zrovna on se stane tak skvělým hráčem, Britové mohou být spokojeni s nástupcem Andyho smile
Reagovat
Mayo
Nedarí sa mu proti Nadalovi, tak by som to zhrnul.
Reagovat
Rafaeoli25
Nejen proti němu, ono nevyhrávát turnaje, to je vážný problém. Který velký zápas naposledy vyhrál? S Felixem na AO, ale tam byl před zápasem favorit, no naposledy na USO s Djokerem, to už bude půl roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas az tolko velkych zapasov neprehral. Este by som nedramatizoval..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když bereme turnaje počínaje Bercy tak ano.
Reagovat
Rafaeoli25
A to jsem zapomněl na říjnové IW, kde rupnul s Dimitrovem. Od USO porazil z kvalitních hráčů jen po superboji FAA, pak Tsipa, který ale po FO nic moc nehraje, Zvereva v Bercy, Zvereva se štěstím ve skupině TM a Berrettiniho po boji v ATP cupu. Na famozního hardaře a novou jedničku je to za půl roku hodně málo.
Reagovat
Rafaeoli25
To uznej smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v noci za všeobecného nadšení tribun přehrál v doma v Santiagu nasazeného Kecmanoviče ve dvou setech. Viděl, jsem bohužel až druhý set, ale podle toho, co říkal komentátor, tak soupeře doslova vystřílel čemuž i odpovídá vysledek 6:1. Na druhou stranu byl prý Kecmanovič nemožný na servisu. Ve druhém už povolil a Kecmanovič se na chvíli probral, ale i tak hrál Alejandro pestře: kraťasy, loby, razantní crossy i inside in. Pěkná hra a zasloužený postup do SFsmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tabilo vypadá výborně, Baez také. Na antuce roste mnoho velkých talentů, Alcaraz ten je mimo kategorie samozřejmě, pak Tabilo, Baez, no jen tak dál, ať je antuka maximálně našlapaná a zajímavá.
Reagovat
smazaný uživatel
V Acapulcu su vraj výrazne vysoke odskoky a okamzite to urobilo rozdiel v zápase. Nadal neskutočne dobre servuje a hrá s takym nasadenim a sebavedomým, ake uz dlho nemal. Sposob akým odvrátil 11BB za sebou bolo ze: Teraz som odvrátil aktivnou hrou jeden BB, a teraz odvrátim aj druhy a ak bude treba; tak kludne aj tretí.

Rafa rovnako, cim je starsi, tym viac vidiet prvky smartplay a vycibreneho decision making-u; kedy v danu chvilu zahra presne tak, ako potrebuje.

Do dlhej antukovej sezóny zostáva pre Rafu len jeden turnaj, bez ohladu na vysledok v IW mozeme povazovat uvod sezony za velmi podarený. Uz dnes je zrejme ze na RG bude Nadal zrebovany z balika 1-4, je vsak pravdepodobne, ze to nebude bok po boku s Nolem a teda ze budu 1-2/ resp. 3-4, vzhladom na body Medvedeva. Ich nocne semifinále je teda opat vo vzduchu. Ale to vyrazne predbieham.

Nadal sa v nedelu moze stat prvym hracom open éry, so ziskom minimálne 25/25 titulov oboch majoritnych povrchov sezóny, a teda hardu a antuky, vsetky ostatne povrch v sucte nedosahuju podiel ani jedneho z nich. Moc sa o tom nehovori, ale nevidim nikoho, kto by 25/25 vedel zopakovat, je to nedostizne podobnym sposobom ako 20GS. Bravo, Rafa.
Reagovat
Krisboy
Jednička se moc nepředvedlasmile
Reagovat
RF46
Myslim, ze se to da pochopit. Doufal sem, ze si vybere jiny tricko.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslíš, že se z opojného delíria vzpamatuje alespoň do IW? smile
Reagovat
RF46
No to sme se nepochopili smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak teď nevím jestli jsi myslel tal, že se to dalo pochopit proto, že Medvěd vstřebával fakt, že je jedničkou a nebyl tudíž ready nebo prohrál proto, že Nadal je teď tak dobrý smile
Reagovat
Rafaeoli25
*jestli jsi to myslel tak smile
Reagovat
RF46
Myslel sem to tak, ze mu urcite delaji i jine veci ve svete starosti...
Reagovat
Rafaeoli25
No to nevím, válka začala už když hrál předchozí zápasy..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist