Macháč se kvůli chřipce odhlásil z Masters v Indian Wells

6. 3. 2023, 09:56
Aktuality 9
Tomáš Macháč loňské druhé kolo na prvním letošním turnaji Masters 1000 v Indian Wells obhajovat nebude. Český tenista měl dnes v Kalifornii vstoupit do kvalifikace, kvůli chřipce se ale odhlásil.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© AFP)

Tomáš Macháč minulý týden v Dubaji po úspěšně absolvované kvalifikaci potrápil světovou jedničku Novaka Djokoviče, kterému podlehl až v tie-breaku třetího setu.

Ze Spojených arabských emirátů se pak vydal do Spojených států amerických, kde měl dnes vstoupit do kvalifikace prvního letošního turnaje Masters 1000 v Indian Wells zápasem proti Italu Robertu Marcorovi. 

22letý rodák z Berouna se ale z prestižní soutěže odhlásil, pořadatelům se omluvil kvůli chřipce. Jeho místo v pavouku zaujmul domácí Stefan Kozlov. 

127. hráč světa Macháč, v žebříčku druhý nejlepší Čech, loni při své premiéře v Indian Wells kvalifikací prošel a připsal si dosud jediný start v hlavní soutěži podniku Masters 1000. Porazil Australana Alexeie Popyrina a ve 2. kole nestačil na Daniila Medveděva, od té doby zápas na okruhu ATP nevyhrál.

Pokud se Macháč stihne uzdravit, bude v druhé polovině března zkoušet štěstí v kvalifikaci další akce Masters v Miami. Předtím by teoreticky mohl startovat ještě na challengeru ve Phoenixu, přihlášen ale není a musel by dostat divokou kartu. Tu si pořadatelé schovávají pro v prvních kolech vyřazené hráče z Indian Wells.

V Kalifornii se tak z českých tenistů představí jen ve formě hrající Jiří Lehečka, který bude při svém druhém startu na turnajích Masters usilovat o premiérovou výhru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tomas-berdych-jiri-lehecka-potencial-kariera-vzor.A230306_141346_tenis_ikuc
Reagovat
Krisboy
Určitě se nakazil od neočkovaného, všemi nemocemi prolezlého Djokoviče smile
Reagovat
GaelM
Věčný boj o průraz do top100 pokračuje. A bude pokračovat nejspíš celou sezónu... i kdyby se mu začalo dařit, na konci léta ho čeká obhajoba velké porce bodů, která ho zase srazí.

Potřeboval by průlomový turnaj jako Lehečka, ale v jeho případě si to nějak neumím představit.
Reagovat
Petra86
Tak loni nehrál celkem dlouho tak do té doby než přijdou obhajoby snad něco uhraje.
Reagovat
GaelM
Musel by najít motivaci předvádět svůj nejlepší tenis i na menších turnajích. S tím že občas potrápí favority na větších akcích nevystačí, za to je stejná nula bodů, jako za 0:6, 0:6 smile
Reagovat
aligo
Prý když nejede Novak, tak to není žádná výzva smile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
darek.vrana
Ach jo... To je nekonečný příběh.
Reagovat
com
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist