Mentální přípravu mám lepší a propracovanější, řekla Muchová po třetím letošním skalpu hráčky Top 10

3. 5. 2021, 08:30
Aktuality 24
Z Karolíny Muchové se letos stal postrach tenistek první světové desítky. Už se v tomto roce může pyšnit třemi skalpy hráček z čela světového žebříčku. Na antuce v Madridu si včera poradila se světovou dvojkou Naomi Ósakaovou z Japonska.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© j48tennis.net)

Do loňska Muchová z devíti zápasů se soupeřkami z Top 10 vyhrála jen jeden. Letos má s nimi stoprocentní bilanci. Na Australian Open zdolala šestku Karolínu Plíškovou a první hráčku světa Ashleigh Bartyovou z Austrálie a nyní došlo na Ósakaovou.

"Určitě si myslím, že jsem klidnější. Ať už hraju proti komukoli, tak mám mentální přípravu lepší a propracovanější, protože jsme na tom začali koncem minulého roku pracovat a tenhle rok se to projevuje," řekla Muchová v on-line rozhovoru z Madridu s novináři.

V přípravě na zápas ale nerozlišuje, jestli jde o soupeřku z desítky či třicítky světa. "Je to podobné a je to především o konstantní práci, kterou se snažím převést co nejlépe na kurt. A proti takovým hráčkám je o to pár momentech a jsem ráda, že je zvládám," řekla svěřenkyně Davida Kotyzy a dodala: "Každá taková výhra mi dodá i na sebevědomí a ukáže, co zlepšit."

Ósakaová po utkání ocenila pohyb české hráčky. Olomoucká rodačka řekla, že ji baví se na antuce klouzat. "Jsou potřeba dva tři týdny, než si člověk zvykne na dokluzy, a pořád si myslím, že se můžu zlepšit. Ale líp to cítím a přijde mi to přirozené," řekla Muchová.

Po zranění břišního svalu z Australian Open stále není stoprocentně zdravá. "Ale cítím, že se tomu blížím. Zase se dostávám do turnajového zápřahu. Tady v Madridu je výhoda, že máme mezi zápasy den volno, takže je delší čas na regeneraci. Udělám vše, abych byla za dva dny schopna podat co nejlepší výkon, a na další zápas se připravím zase co nejlíp."

I se zdravotními problémy letos Muchová porazila světovou jedničku i dvojku. Otázkou je, jak bude hrát, až bude zcela zdravá a plná sil. "Jak? Těžko říct," usmála se a dodala: "Byla bych ráda, kdybych se dostala do stavu, kdy dohraju v pohodě a jsem ready na další."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Karolína Muchová ta ví přesně co chce. Jde si za svým. Taky až jí bude tolik co Petře tak bude vládnout ženskému tenisu jako Fedex mužskému. Jediná omezení mohou být zdravotní problémy.
Reagovat
Mony
Ty, co mentální přípravu potřebují nejméně, na ní nejvíc kladou důraz.
Tyndo, Báro, vezmete si příklad!
Moc se mi líbí, že někdo řekne, že zápasy s velkými Esy rozhoduje pár míčů..
a ty jsou o hlavě!!!
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile Pravda.
Reagovat
EllNino
"Jsem ráda, že jsem vyhrála, pokusím se dát dohromady na další zápas, snad to tělo vydrží."
Přijde mi, že s tímhle mají naši tenisti hrozné problémy, tenistky tuplem - poslední roky se vyrojily talentované holky, ale až na výjimky (dlouhou dobu Plíškovy, teď třeba Katka Siniaková) jsou všichni každou chvíli zranění - Markéta, Muška, dřív Šafi, Petra, Cetka, Denisa Allertová, Nicole atd.
Reagovat
gigin
Se podívej jaks dopadl ty. Zlatoručko.
Reagovat
Mony
na to našla dobrou odpověď Lucka Šafářová.
Zkvalitnila kondiční přípravu a najednou šlo všechno lépe. Až si pak vyčítala, že na to nepřišla dříve
Reagovat
Mony
Moc mě překvapila Terka Martincová, která snad žádnou kondici nedělá, jen si prý občas zaběhá. Prý hraje tolik zápasů a tam tu kondici nabere!?smile..Až teď se to přihlašuje i u ní..Ve Francii jí už ale snad tento týden uvidíme, tak pofoukat kotník a do toho!
Reagovat
Mr.Pink
Kondici urcite dela. Nebo jak si to vlastne predstavujes, ze jen hraje tenis a obcas si jde zabehat?
Reagovat
Mony
v rozhovoru s Hlaváčkovou to tak nějak říkala, že kondici nabírá při zápasech, jinak ne
Reagovat
Mr.Pink
samozrejme, ze kondici nabira i kondicnim treninkem: S kondičním trenérem jsme se soustředili na sílu, abych svou hlavní zbraň ještě posunula o něco dál. Dále taky na fyzičce, abych vydržela podávat stejně dobré výkony ve více po sobě jdoucích zápasech.
Reagovat
Mony
Tohle bylo po těch covidovych exhibičních týmových turnajích na Stvanici.. Tenkrát mě to překvapilo, ale časy se asi zmenily
Reagovat
Mr.Pink
tak to ale byla uplne jina situace, bez kondicniho treninku se neobejde zadna hracka
Reagovat
lvicek
Jojo, ale nerekla bych, ze je to specialita jen nasich holek. Proste uz je ten tenis asi hodne rasi vsechny...
Reagovat
smazaný uživatel
Viz Andreescu,ale třeba Halep, Kerber znají dobře svoje hranice.
Reagovat
SydneyOpen
Radwaňská.. ta také při svém stylu zdravotně držela
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Michaelus
Cetka byla hrozně zajímavá hráčka, celý rok ji nikdo neviděl, pak přijela na GS, vypráskala nějaké top hráčky v prvních kolech a zas ticho po pěšiněsmile
Reagovat
Mony
Trénoval a žila v Parizi
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, to je dobra zprava pred RG.

Horsi zpravou je, ze zraneni je stale nedolecene. To neni dobre...pokud nebude citit konfort, tak se spis propracuje k MTO v zapasu a dlouhodobym problemum. Hodne veci muze vykouzlit (o jejich schopnostech nepochybuji), ale nejsem si jisty jestli je schopna si to nejak uhlidat v zapase.

S tou Sakkari to bude hodne narocne fyzicky.
Tak hlavne aby to neprepiskla, lepe vyhucet ted, nez se pak lecit pul roku a stat. Madrid za dlouhodobe problemy nestoji...
Reagovat
turista
Bude to o úderové pestrosti Mušky proti hrubé síle Sakkariové u níž mám vážné pochybnosti zda nesype. Ty její svaly jsou podezřelé. Pokud se jí podaří přes babochlapa přejít tak jí může v dalším kole čekat nebezpečná slajzbába Pavljučenkovová.
Reagovat
EllNino
slajzbába?
Reagovat
turista
Ano. Slajzuje stejně často jako Federer, Dimitrov, Evans, Dolgopolov, apod.
Reagovat
EllNino
Nasťa? :))
Reagovat
Mr.Pink
:D take nechapu, asi nejaky zkrat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist