Mertensová je v Istanbulu opět ve finále dvouhry i čtyřhry a útočí na třetí double

24. 4. 2021, 19:39
Aktuality 3
WTA ISTANBUL - Elise Mertensová také při svém druhém startu na antukovém turnaji WTA v Istanbulu postoupila do finále dvouhry i čtyřhry a útočí tak už na třetí double. V singlovém semifinále si dnes nejvýše nasazená Belgičanka poradila s devět zápasů neporaženou Veronikou Kuděrmetovovou a následně společně s Ruskou uspěla i v deblu. O titul ve dvouhře se utká s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, jež může ukončit třináct let dlouhé čekání na druhý triumf.
Elise Mertensová

Elise Mertensová si v Istanbulu zahrála jen v roce 2017, kdy postoupila do finále obou soutěží. V boji o singlový titul však neuspěla proti nejvýše nasazené Ukrajince Elině Svitolinové a na triumf nedosáhla ani v deblu po boku Američanky Nicole Melicharové. 

Letos se 25letá Belgičanka do Turecka po čtyřech letech vrátila a svůj tehdejší výsledek už dokázala vyrovnat. 

Ve dvouhře se nejvýše nasazená Mertensová dostala přes Španělku Arruabarrenaovou, Švýcarku Golubicovou, Češku Siniakovou a v dnešním semifinále si poradila s Veronikou Kuděrmetovovou.

Rusku, která před dvěma týdny v Charlestonu získala první titul a na antuce neprohrála devět zápasů v řadě, porazila v den soupeřčiných 24. narozenin 6-1 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-0.

"Veronika má formu. Má extrémně dobrý servis, ale jakmile byla šance, snažila jsem se zaútočit. Jen doufám, že zítra budu lepší podmínky a budu hrát dobře," komentovala Mertensová zápas v chladném počasí.


Obě tenistky se pak po dvou hodinách na kurt vrátily a společně vybojovaly postup do finále čtyřhry, když smetly 6-1 6-3 ruskou dvojici Anastasia Pavljučenkovová a Anastasia Potapovová. O titul hned na prvním společném turnaji se utkají s japonským tandemem Nao Hibinová a Makoto Ninomijaová.

"Byl to hodně dlouhý den, takže jsem ráda, že oba zápasy byly dvousetové. Teď si půjdu odpočinout," řekla Mertensová.

17. singlistka světa a 5. deblistka světa Mertensová se do finále dvouhry a čtyřhry na jednom turnaji dostala už počtvrté v kariéře. Před třemi lety v Hobartu a Luganu dokázala obě soutěže vyhrát. V Austrálii ovládla debl s Nizozemkou Demi Schuursovou, ve Švýcarsku slavila po boku krajanky Kirsten Flipkensové.

Mertensová, vítězka dvou grandslamů ve čtyřhře (s Běloruskou Arynou Sabalenkovou vyhrála US Open 2019 a Australian Open 2021), v Istanbulu zaútočí na 12. titul ve čtyřhře a 7. titul ve dvouhře, ve které letos triumfovala už v únoru na Gippsland Trophy v Melbourne.

Finálovou soupeřkou Mertensové bude neoblíbené sokyně Sorana Cirsteaová (h2h 0-2). 31letá Rumunka v semifinále porazila 6-4 6-4 o třináct let mladší Ukrajinku Martu Kosťukovou a do finále turnaje WTA postoupila popáté v kariéře. Jediný titul slavila už v roce 2008 v Taškentu.


"Vůbec jsem to nečekala, že bych se tu mohla dostat až do finále. Doufala jsem, že odehraju pár zápasů a vůbec nebudu myslet na výsledek. Jsem ráda, že jsem ve finále, ale ještě větší radost mám ze své hry. Cítím, že mohu hrát i s těžkými soupeřkami a to mi dodává naději do zítřejšího zápasu," řekla Cirsteaová.

"Elise je těžkou soupeřkou, už delší dobu je stabilní hráčkou Top 20. Mám k ní velký respekt, protože vidím, jak se za poslední roky zlepšila. Tvrdě pracuje a hraje chytře," dodala Rumunka směrem ke své finálové soupeřce.

• WTA 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (24. 04. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Mertensová (1-Belg.) - Kuděrmětovová (3-Rus.) 6-1 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Kosťuková (Ukr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
blixa
Hmmm, Aryna vytřela se Simonkou, dneska to vidím že Ultras v putyce dává jen černé pivo ... smilesmile
Reagovat
annah
Aryna mě potěšila. Škoda, že jsem ten zápas neviděla. Ale zase: pohled na ječící Simonku, byť prohrávající, není nic moc.
Reagovat
FulnekUltras
Ash to doufám zachrání.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist