Muchová: Na ranking se moc nedívám. Postoupit jde přes jakoukoliv hráčku

5. 10. 2022, 22:32
Aktuality 20
Přestože Karolína Muchová čelila v 1. kole ostravského turnaje Agel Open patnácté hráčce světa Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové, aktuálního žebříčku WTA se olomoucká rodačka nezalekla. Šestadvacetiletá hráčka, která podle iDNES.cz ukončila po US Open spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou, porazila nasazenou sedmičku dvakrát 6-4 a vyhrála třetí ze čtyř posledních zápasů. V dalším kole vyzve na tvrdém povrchu v Ostravar aréně Američanku Caty McNallyovou. Věří, že i proti ní může uspět a probojovat se do čtvrtfinále.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© j48tennis.net)

"Je to skvělý pocit. Jsem ráda, že se mi povedl vstup do turnaje a vyhrála jsem ve dvou setech. Mám radost za každý další zápas," řekla Muchová na tiskové konferenci.

Vítězku dvou letošních turnajů WTA Tour Haddadovou Maiaovou porazila 189. hráčka světa i ve druhém vzájemném zápase. Předtím proti ní uspěla před šesti lety v kvalifikaci na turnaji nižší kategorie v Cagnes-sur-Mer.

"Na ranking jsem se moc nedívala. Nekoukám, kdo je zrovna na kolikáté příčce. Jsem ráda, že jsem tu dostala volnou a kartu a že mohu s těmi holkami hrát. Ať už jsou dvacáté, padesáté nebo sté, mám vždy šanci na výhru," uvedla Muchová, jež se letos potýkala s řadou zdravotních potíží.

Šestadvacetiletá tenistka smazala během obou setů manko brejku. Ve druhé sadě ji nezlomil ani stav 1-4 a vyhrála zbývající pět her po sobě. "Měla jsem tam trochu slabší chvilku. Padlo to na mě a potřebovala jsem se do toho znovu dostat přes nějakou výměnu. To se mi pak podařilo dobrým returnem a pak už jsem si pro to šla," podotkla Muchová.

Ocenila i pomoc fanoušků. "To bylo super. Hala byla docela plná a mně to hodně pomáhá. Bylo to skvělé," řekla rodačka z Olomouce.

Po newyorském grandslamu ukončila po dvou a půl letech spolupráci s trenérem Kotyzou a nově ji vede Jan Blecha. "Dostali jsme se do bodu, kde to chtělo změnu. Popovídali jsme si a shodli se, že pomůže nám oběma," citoval Muchovou iDNES.cz. "Byla to jízda. Přečkali jsme covid i řadu mých zranění a dosáhli skvělých výsledků. Určitě si budu pamatovat loňské Australian Open. Zůstáváme v kontaktu," doplnila Muchová.

V dalším kole ji čeká Američanka McNallyová, které patří ve světovém žebříčku 151. místo. Vítězka narazí ve čtvrtfinále na světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou. "Zatím jsem nad dalším kolem nepřemýšlela. Znovu ale zopakuji, že jde postoupit přes jakoukoliv hráčku," dodala Muchová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
To jsem tu sám, kdo kouká na Mušku?smile Není to tentokrát moc terno...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Muška dnes není ve své kůži. Už s nástupem na kurt, kdy se ani neusmála...
A na kurtu se zatím bohužel hledá. Žádné rány, servis taky nicmoc, chybí i sebevědomé zakončení na síti. Momentálně jen bezradnost.smile
Snad se ve 2.setu probudí a zabojuje.
Reagovat
tommr
jsem rád že Karolína konečně pochopila že s Kotyzou to nikam nedotáhne. Věřím že s novým trenérem ještě může dokázat velký věci ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
makro99
tak; a rozehrát by se měla na ITFku v Santa Margheritě, pže jak ukázala porážka s McNally, tak na WTA teď evidentně stejně nemá :D
Reagovat
Petra86
Pěkný přístup, každá hráčka se dá porazit. Jít na kurt a v hlavě už to mít předem prohrané je na nic.
Reagovat
turista
Ano. Je to tak.
Reagovat
makro99
No od začátku mám trochu obavu, aby ten až středeční start nebyl pro Karolínu tak trochu danajský dar - tři, čtyři, nebo nedej bože :) pět zápasů v řadě... naštěstí tam máme ve čtvrtfinále tu Igu :)
Reagovat
makro99
Jinak Karolína samozřejmě fantastická - talent typu Tomáše Rosického... pokud taky neklapne ten titul v premier league, tak aspoň nějaká ta bundesliga, no :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jó talent od pánaboha... Rosu jsem odhadl napoprvé nebo napodruhé a to fotbalu rozumím jak koza petrželi.
Reagovat
makro99
a oba, když nastoupí po třičtvrtě roce, tak jsou stejně nejlepší na place... to je hodně výjimečný..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
brixner
GS tedy vodškrtneme a zbejvá třebááá...Cinci nebo Toronto? Nebo čím jí teda podarujeme? Mouchě bych to strašně přál, mám jí z našich nejraději!smilesmile
Reagovat
makro99
No čet sem ten rozhovor s Kotyzou a právě říkal, že by jí přál ten velký titul a že pořád věří, že se jí to může sejít... tak nevím, no. GS je těžkej, 7 zápasů.. na druhou stranu se hraje obden.. kdo ví..
Reagovat
makro99
hodně zvažuju, jestli jet zítra do Ostravy, a právě dnešní výsledek Karolíny bude jeden z rozhodujících faktorů..
Reagovat
lvicek
Tak to tě asi moc nenadchla, co? Ale další tři tam budou! Ja už jsem v Ostravě, tak jsem na zítřek moc zvědavá :).
Reagovat
makro99
hmm, zvažoval jsem to dlouho a nakonec jsem to letos odpískal..:/ Karolína hraje hodně zajímavý tenis a naživo jsem ji (jako jedinou) ještě neviděl, takže ten výpadek hrál hodně roli; ale taky další cesty včera i zítra a tak..
tak životní zážitek přeju a hlavně hladké opakované vstupy do areálu ;)
Reagovat
vavrinec
To je velká škoda, Kotyza je skvělý trenér. Obávám se, že momentálně na něj ale Muchová už neměla peníze, tak se dohodli na ukončení.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pro jedno trenérské kvítí slunce nesvítísmile Věřme, že to bude ku prospěchu, jen jméno nového trenéra mi nic neříká. Ale trenérů obecně moc neznám, takže to není zas moc překvapivésmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist