Muchová: Servis kvůli břišáku nehraju na sto procent. Na antuce to není nutné

4. 6. 2021, 07:11
Aktuality 1
Karolína Muchová včera postoupila přes Američanku Varvaru Lepchenkovou do třetího kola Roland Garros. Muchová si ani jednou neztratila servis, ač nemůže podávat naplno. V zápase ji nerozhodilo ani převlékání soupeřky.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© j48tennis.net)

Muchová přijela do Paříže minulý týden a po doléčování břišního svalu teprve začínala v tréninku podávat. V utkání s kvalifikantkou Varvarou Lepchenkovou z USA přesto odvrátila všech šest brejkbolů, servis uhájila a postoupila po výhře 6-3 6-4.

"Servis je důležitý na každém povrchu, ale na antuce se s tím dá víc hrát. Na antuce není třeba hrát na sto procent ránu. A já ani nehraju na sto procent kvůli tomu břišáku, ale jsem ráda, že jsem si servis držela a všechny brejkboly odvrátila," řekla Muchová novinářům.

Lepchenková si po prvním setu odskočila do šatny a na kurt s vrátila v jinak barevném oblečení. "Já si toho všimla asi až za tři gamy. Z vínové šla do bílé," řekla Češka.

Antuka není nejoblíbenější povrch Muchové. Přesto i na ní si dokáže najít věci, které ji baví. "Líbí se mí, že víc platí kraťasy, dají se hrát různé úhly ze servisu, dá se to víc spinovat a když to udělám, tak to píše víc. Baví mě se docela i klouzat, to je na tom docela fajn," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Jan
To zas bude skreč v některém dalším zápase a natržený břišní sval smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist