Na Štvanici začal poslední díl série Tipsport Elite Trophy. Bodovaly Marková a Muchová

7. 8. 2020, 12:01
Aktuality 22
Černý tým Karolíny Plíškové vede po prvním dni závěrečnou čtvrtou sérii charitativní soutěže družstev Tipsport Elite Trophy nad Růžovým týmem 2:1. O dva body se zasloužila Karolína Muchová, která uspěla na tvrdém povrchu štvanického centrkurtu ve dvouhře a s Karolínou Plíškovou i ve čtyřhře.

Po třech odehraných sériích vede Černý tým Plíškové 2-1. První dvě části se hrály na antuce a Černý tým zvítězil v Praze 7-4, v Prostějově pak těsně 7-6. Třetí se hrál na tvrdém povrchu na Štvanici a i díky zahraničním posilám včetně osmé hráčky světa Švýcarky Belindy Bencicové uspěl Růžový tým Kvitové poměrem 9-3.

Charitativní exhibiční série Tipsport Elite Trophy vrcholí ode dneška na Štvanici. Oba původně čistě ženské výběry tentokrát doplňují i muži, o víkendu by se do hry měli dostat Jiří Lehečka a Václav Šafránek.

V dnešní úvodní dvouhře dvou debutantek dominovala Johana Marková, která přehrála 6-1 6-3 Denisu Hindovou a poslala tak Růžový tým do vedení 1-0. Na 1-1 vzápětí vyrovnala Karolína Muchová, jež rovněž po setech 6-1 6-3 porazila na rozpáleném štvanickém centrkurtu Němku Andreu Petkovicovou.

"Každé vítězství je dobré a zvlášť v těchto podmínkách, protože poletíme do New Yoru a tam bude ještě větší vedro. Je nepříjemné v tom hrát, ale čeká nás to, takže je super si na to zvykat," řekla Muchová, která poté s Karolínou Plíškovu zdolala v deblu Petkovicovou s Polkou Igou Šwiatekovou 6-1 a 7-6.

Aktuálně 26. hráčka světa Muchová by měla příští týden startovat na antukovém podniku v Praze. Už na příští sobotu ale chce odletět do USA, kde ji čekají v New Yorku podnik přesunutý ze Cincinnati a grandslamové US Open.

Muchová od začátku března trénuje s Davidem Kotyzou, ovšem kvůli koronavirové pauze ji ostrý turnaj pod jeho vedením teprve čeká. "Cítím posun, na kterém pracujeme úderově i kondičně, a už nějaké části přenáším v zápase na kurtu. Pořád je tam mezera, ale jsem ráda, že se něco ukazuje a cítím se dobře," řekla.

Akce vznikla jako souboj Černého týmu hrající kapitánky a světové trojky Karolíny Plíškové s Růžovým celkem, který v prvních dvou kolech vedla wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Vzhledem k vývoji sezony se ale složení obměňuje.

Ve třetím klání se výrazně lišila sestava 'růžových' a ve čtvrtém dílu došlo ke změnám ve složení obou výběrů, jelikož už se po koronaviru rozbíhá světový okruh WTA a v Praze se příští týden hraje Prague Open na antuce na Spartě. 

Na Štvanici se hraje znovu i s diváky. Vstupenky do hlediště stojí 200 korun na den a k dispozici jsou před vstupem do areálu klubu I. ČLTK Praha.

V případě, že po závěrečném klání bude skóre 2-2, budou sečteny body z jednotlivých zápasů, na které po 3. kole vedl Růžový tým 19-17.

Vítězný celek získá šek s částkou, kterou věnuje na charitativní účely podle vlastního uvážení. Každý fiftýn je oceněn 50 korunami od organizátora a stejnou částku přidá Nadace Tipsport. Během prvních tří kol bylo odehráno 4381 výměn, což znamená 438.100 korun.

TIPSPORT ELITE TROPHY - 4. KOLO, 1. DEN
páteční výsledky (07. 08. 2020)
Černý tým Plíškové - Růžový tým Kvitové 2-1
Pátek 7. srpna
Hindová (ČR) - Marková (ČR) 1-6 3-6 ... 0-1
Muchová (ČR) - Petkovicová (Něm.) 6-1 6-3 ... 1-1
Kar. Plíšková/Muchová (ČR) - Petkovicová/Šwiateková (Něm./Pol.) 6-1 7-6(4) ... 2-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
tommr
to by mohl být opravdu velice zajímavej zápas i když půjde jen o lepší trénink. Hodně to napoví jak je na tom Karolína zdravotně i s formou. V deblu hrála docela solidně, ale singl je přeci jen něco jinýho ...
Reagovat
Vaslab
(1)Bolsova v Eikeri
Sherif v Gatto-Monticone
Paar v (wc)Noskova
Kung v (5)Samsonova

(2)Friedsam v Kostyuk
(wc)Bartunkova v Martincova
Arruabrrena v Maleckova
Sanders v (8)Bonaventure

(3)Korpatsch v Cristian
Wickamyer v Podoroska
de Vroome v Ruse
(wc)Havlickova v (6)Sasnovich

(4)Dodin v Tsurenko
Perez v (wc)Palicova
Bara v Frech
Komardina v (7)Juvan

Linda Nosková a Nikola Bartůňková WC super. Tereza Martincová do hlavní soutěže WC nedostala...
Reagovat
tommr
škoda, že už v prvním kole na sebe narazí Nikola Bartunkova a Tereza Martincova ... smile

Jinak Sasnovichová právě hraje čtvrtfinále v Palermu takže pochybuju, že by kvaldu v Praze ještě stihla i kdyby dneska prohrála ...
Reagovat
Vaslab
Do ženského kalendáře Itf přibyla další pětadvacítka v ČR smile - od 21.9. v Přerově (od 7.9. Praha, od 14.9. Frýdek Místek)
Reagovat
tommr
zajímavej debl. Karolíny sice za stavu 5:3 ve druhým setu neproměnily 3 mečboly, ale v TB už nezaváhaly ... smile
Reagovat
jirkaS
pěknej deblík :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Holky si už plácaly rukama, žádné ťukání raketama
Reagovat
tommr
je v tom trochu chaos. Na Štvanici si holky normálně podávají ruce a diváci mají volnej přístup do hlediště. Příští týden ve Stromovce to bude zase jinak. Čert aby se v tom vyznal ... smile
Reagovat
cabuna
Ve stromovce ,protože je to turnaj WTA musí dodržovat jejich přísná pravidla ,Tady to mají holky svobodnější :-D
Reagovat
tommr
v Palermu taky můžou diváci do hlediště i když jen v omezeným množství. Myslím si, že na Spartě jsou organizátoři až příliš horliví ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nechtějí si tu pěknou účast pokazit. Chápu...
Reagovat
Vaslab
Karolína se ohlásila z Prahy. Nebude hrát ani Ostapenko.
Reagovat
Vaslab
*odhlásila
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Simona a Genie jsou solidní náhradysmile
Reagovat
tommr
Muška ted hraje o víkendu TET na tvrdým povrchu takže bylo jasný, že ve Stromovce hrát nebude. Dala prostě přednost přípravě na USO ...
Reagovat
Mantra
tady u článku v informačním boxu máte, že Iga hraje za Slovinsko - není to špatně nebo mi unikla jedna tenisová emigrace?
Reagovat
Mantra
Johana (ta je jako medvídek, po tátovi) zahrála v klidu, Mocha čekám poletí kamsi, ale bude to napínací
Reagovat
Mantra
no tak po první gemu, který Moucha vymlýtila křídlama z hovna s rozletěla a od stavu 1-1 30-30, kdy Petka nedala smeč jí aktuálně maže už na 1-5
Reagovat
Mantra
tak to byl fofr, mě tedy překvapila
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, pěkně Muška! Viděl jsem aspoň závěr. Hraje pohledný tenis.smile
Reagovat
tommr
když o nic nejde tak hraje Muška v pohodě. Až dojde na ostrý turnaje tak už to ale nejspíš taková sláva nebude ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
udržuj tenhle tón i přes USOsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist