Nemusí se nikoho bát, má asi nejlepší podání na okruhu. Kyrgios bude podle Lavera v příští sezoně ještě lepší

29. 9. 2022, 11:11
Aktuality 16
Bývalý slavný australský tenista Rod Laver je přesvědčený, že Nick Kyrgios v příští sezoně zazáří ještě víc než letos. A mohl by dosáhnout i na premiérové vítězství na grandslamu.
Profily hráčů
Nick Kyrgios (© AFP)

Kyrgios dal v této sezoně zapomenout na nálepku kontroverzního bouřliváka, když postoupil do finále Wimbledonu. Poté získal titul ve Washingtonu a dobře hrál i na Masters v Montréalu a US Open.

"Kyrgios má všechno, co vítěz potřebuje, umí zahrát jakýkoliv úder," řekl čtyřiaosmdesátiletý Laver listu The Telegraph. "Má asi nejlepší podání na okruhu, umí hrát pod tlakem a hraje přesně," dodal.

"Z postupu do finále Wimbledonu jsem měl radost, ale myslím, že sám nevěřil, že by mohl Djokoviče porazit," uvedl Laver s tím, že to se však pro sedmadvacetiletého Kyrgiose v příštím ročníku změní.

"Už ví, že umí hrát a nemusí se bát nikoho. Už nepůjde na kurt s tím, že bude super, když uhraje tři gamy," řekl Laver. "Naopak si bude říkat: Wimbledon příští rok? Uvidíte jiného hráče. A to je to nejlepší, co ho mohlo potkat," dodal držitel kalendářního Grand Slamu z let 1962 a 1969.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Urcite zajimave postrehy GOATa Lejvra. Je videt, ze dokaze videt v hraci spise to dobre...a nejen problemy.
...vytahnout proste par zajimavych postrehu.

Podle mne si hodne lidi oddechlo, ze ten Wimbl nevyhral, nebot by to asi nerozchodili...

Ale osobne bych byl opatrny u neho s predikcemi. Je si treba uvedomit, ze on normalne netrenuje, v tomto roce si sice dal trochu rict, ale ty jeho treningy bych opravdu jako trening uplne nenazyval. S nejakou tou davkou humoru bych mohl napsat, ze je ve vyhodne situaci, nebot v jeho pripade jaksi vymena trenera nehrozi, ze,... takze mu ani nehrozi nejake poradne treningy...:D

...take mu nehrozi nejaky rytmus... sice pryyy ho nasel, v tomto roce objevil, ze neco takoveho vubec existuje a je to pry vyborne..., no, ale to jeho pocinani na Americkych betonech me moc nepresvedcilo, ze to uplne pobral:D A plno jinych...jeho sveraznych akci.

Pochopitelne, ze se muze stat, ze GS vyhraje, to bych mu vubec nebral...ani Lejvrovi, ze bude lepsi...
...ale byl bych opatrny, vzhledem k tomu jak ke vsemu pristupuje.

V kazdem pripade, za mne, Kyrgios zmenil tenis a tenis zmenil Kyrgiose i bez vyhry na GS. A to se az tak casto nestava:)
Reagovat
Stopball
Rod Laver v roce 2017 během Hopman Cupu předpověděl, že Federer vyhraje Australian Open. Spousta "odborníků" se mu smála, ale přesně tak to dopadlo. Chci tím jen říci, že si myslím, že |Laver tenisu opravdu rozumí.
Reagovat
Ondrej2280
V jednej sezone zmenil tenis:)...sorry,ale keby nerobil ktiny na kurte tak nezmenil gar nichts:))
Reagovat
paddy
...nevěřil, že finále může vyhrát...
něco jako Ruud na RG

tak se sport nedá dělat, vůle po vítězství je základ smile
smile
https://www.youtube.com/watch?v=K76WG9Ra8w8
Reagovat
Ereinion
Gyrosův problém je, že na ten svůj skvělej servis často až moc spoléhá...třeba v tom jeho zápase v QF USO s Chačanovem mně přišlo, že když nedal přímej bod z podání a musel hrát výměnu, tak z toho byl otrávenej a často dělal zbytečný a zbrklý UE...stačí pak takhle jeden game, kde nejde první podání a brejk je hned na světě. Což v těchto velkých zápasech je často i set, jelikož na returnu Gyros zas tak dobrej není.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je pravda zpola - ano, když mu nejde 1.serve, tak ho to někdy rozhodí a může ho to stát match. Ale že by měl nějak slabý return, to bych netvrdil.
Reagovat
Ondrej2280
To je sice super,ale jeho problem nikdy nespocival v tom,ze by sa bal supera alebo mal slaby servis:) tam su problemy uplne ineho druhu:)
Reagovat
Marduch
Souhlas, Laver úplně mimo.
Reagovat
Nenela
Nemyslim si, ze je mimo. Nick v poslednich dvou letech ukazal, ze svoji horkou hlavu dokaze zkrotit, ne vzdy, ale dari se mu to stale casteji a o to vice vyuziva svuj potencial, ktery si troufam rici je obrovsky
Reagovat
Kozoroh
Tak je to krajan no, Navrátilová taky nosila růžové brýle, co se týče výsledků Kvitové.
Reagovat
Vlk-v-trave
A co BigMac, ohledne Kbvitove?
Reagovat
Vlk-v-trave
Krom toho, nevim jestli nezapominas, ze prezila sileny utok nejakeho vypatlance...

Lide davaji nejake predikce...coz je normalni, tak samo jak ty davas super predikce trebas s Djokovicem pred nejakymi zapasy, ktere hodnotis jako jeho trening, a ten tvuj Meditator potom rupne ...:)

Ted jen otazka, zda je vic mimo Lejvr, Navratilova nebo lide posedli Djokem s Djokolandu, Nadaliste s Nadalandu, Fedalisti, nebo Rogerovci s Rogerlandu... a na to necht si kazdy najde odpoved sam :DDD
Reagovat
Kozoroh
Tak k tomu útoku došlo ke konci roku 2016, Petra měla dvě sezóny na zisk GS titulu a Navrátilová po W 2014 se nechala slyšet, že Petra další major získá za méně než 3 roky. Nemyslím si, že útok toho pomatence zabránil Petře překvapivě vyhrát AO 2017 nebo RG 2017.
Reagovat
Krisboy
Však se taky nikdy nikoho nebál. S tím servisem je to možná pravda...

Jsem velmi zvědav na vzájemný souboj soustředěného Nicka s ve formě hrajícím Alkáčem. smilesmile
Reagovat
insanezy_
Nejlepší má pořád 1zzY.
Reagovat
Patik
mať najlepší servis pri výške cez dva metre je ako chváliť 150 kilovú ženu za veľké prsia.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist